WE ARE COMMITTED TO EXCELLENCE, AS YOU ARE ESSENTIAL TO US!

Armlift

Strakke bovenarmen met een armlift

Trek je geen kleding meer aan zonder mouwen? Blijven jouw topjes in de kast hangen? Draag je altijd lange mouwen omdat je je voor jouw armen schaamt? Dat is met een armlift niet langer nodig. Huid verslapt door gewichtsverlies en door het ouder worden, ook rond de armen. Soms krijg je hierdoor flappen huid onder de bovenarmen. Een armlift is een relatief eenvoudige ingreep om voor altijd van die flappen af te zijn.

Wat gebeurt er bij een armlift

De chirurg tekent de lijnen waarlangs hij tijdens de operatie de incisies zal maken. Hij maakt een incisie in de bovenarm om het overtollige huid te verwijderen. Dit betekent dat deze ingreep niet kan worden gedaan zonder een groot litteken te veroorzaken. Gelukkig zijn onze internationale artsen gespecialiseerd in het minimaliseren van littekenweefsel door niet alleen de bovenste huidlaag te hechten maar ook de lagen daaronder. Na het plaatsen van de incisie maakt de chirurg de huid los van onderliggende spier- en vetlagen en verwijdert overtollige huid. Indien nodig wordt er overtollig vet weggezogen. Daarna wordt de wond met weefsellijm behandeld en gehecht. De operatie duurt gemiddeld 1 tot 2 uur en wordt meestal onder volledige narcose uitgevoerd. De meeste patiënten mogen afhankelijk van het verloop van de ingreep enkele uren na de ingreep al naar huis.

Het resultaat van een armlift

Afhankelijk van de mate van verslapping is het resultaat een strakkere huid. Met deze ingreep is het niet mogelijk om een volledig strak resultaat te hebben. De hechtingen worden zoveel mogelijk om minder zichtbare plekken aangebracht, maar de littekens blijven zichtbaar. Het uiteindelijk resultaat is pas na een jaar te zien. Omdat het resultaat kan tegenvallen is het goed om van tevoren goed na te denken of de voordelen tegen de nadelen opwegen. De chirurg helpt je graag bij het maken van afwegingen.

Herstel na de armlift

Na de operatie is de huid gezwollen en zie je blauwe plekken. Dit kan pijnlijk zijn, maar deze pijn kan goed worden bestreden met pijnstillers. Het drukverband dat je draagt moet dag en nacht blijven zitten van 3 tot 7 dagen. Ben je voor de operatie gestopt met roken, hou dit dan nog een aantal weken vol. Roken verhoogt de kans op het afsterven van huidweefsel. Beperk je lichamelijke inspanningen de eerste periode, maar blijf bewegen om je bloedsomloop te stimuleren. Werken kan na een armlift vrij snel, maar overleg altijd even met de chirurg. De littekens zullen de eerste maanden rood blijven, daarna trekt de kleur langzaam weg en krijgen de littekens de kleur van de huid. Om te voorkomen dat de littekens lelijk afsteken tegen je huid, moet je ze het eerste jaar uit de zon houden. Na een jaar is matige zon toegestaan als je de littekens beschermt met zonnebrand. Een beetje zon een jaar na de ingreep is prima en stimuleert de littekens die hierdoor sneller de normale huidskleur aannemen.

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Geruime tijd voordat jouw operatie plaats vindt, krijg je een document mee met patiënten informatie. Hierin staan de algemene landelijke adviezen uitgebreid beschreven.
Afhankelijk van jouw gezondheid, krijg je van de chirurg voor jou specifieke adviezen mee. Hieronder zie je een korte samenvatting van de algemene adviezen. Het beste resultaat krijg je door hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Voor de ingreep:

 • Stop zeker 4 weken voor de ingreep met roken. Dit is beter voor de doorbloeding van je huid en hierdoor geneest je huid beter.
 • Overleg met de arts over de medicatie die je gebruikt. Bloedverdunnende medicijnen mogen waarschijnlijk een aantal dagen voor de ingreep niet gebruikt worden. Zeker bij gebruik van medicijnen zoals Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio is overleg over het gebruik hiervan belangrijk.
 • Gebruik je Aspirine of aspirine bevattende pijnstillers (Advil, Diclofenac etc.) dan adviseren wij je om 1 week voor de ingreep te stoppen met het gebruik van aspirine bevattende pijnstillers en drie dagen na de ingreep weer te starten. Tijdens deze periode kan je wel pijnstillers gebruiken zoals Paracetamol en Panadol.
 • Begin twee weken voor de ingreep met het innemen van Arnica druppeltjes. Dit zorg ervoor dat de blauwe plekken en eventuele zwellingen sneller verdwijnen.
 • Regel voor de ingreep vervoer van en naar huis. Rijden na de ingreep is niet mogelijk.
 • Regel hulp in huis voor de eerste periode. Zeker de eerste nacht raden wij je aan om niet alleen te zijn.

De dag van de ingreep:

 • Draag geen sieraden, horloges of piercings.
 • Zorg dat je 6 uur voor de ingreep niet eet of drinkt.
 • Geniet nog even van een lange douche of bad, na de ingreep mag je pas na een week weer zorgeloos douchen.
 • Geef door aan diegene die je ophaalt, wanneer je ongeveer opgehaald kan worden. De arts kan dit het beste inschatten.

Na de ingreep:

 • Je krijgt na de ingreep in overleg met de chirurg recepten mee voor medicatie zoals pijnstillers.
 • Na de operatie krijg je drukverband om je armen om overmatige zwellingen te voorkomen en het genezingsproces te versnellen. Deze moeten zeker 3 tot 7 dagen gedragen worden.
 • De eerste 7 dagen na de operatie mogen de wonden absoluut niet nat worden of worden aangeraakt. Douchen mag, maar alleen als het wondgebied goed is afgedekt. Na een week mag je douchen zonder afdekking. Douche dan niet te warm om zwellingen te voorkomen.
 • Na de eerste week mag je weer lichte inspanningen verrichten.
 • Werken mag afhankelijk van het soort werk gemiddeld na een week. Overleg met je chirurg wat zijn advies is voor jouw werk.
 • Pas na 4 tot 6 weken mag je weer normaal bewegen.
 • Ongeveer 2 weken na de ingreep worden de hechtingen verwijderd. In overleg met de chirurg wordt een volgende controle ingepland.
 • Hou de littekens zoveel mogelijk uit de zon.

Risico’s en complicaties

Elke operatie heeft risico’s en complicaties. De armlift is een eenvoudige ingreep, waardoor de kans op complicaties kleiner is.

Complicaties waar je rekening mee moet houden zijn:

 • Allergische reactie op anesthetica, desinfecteermiddelen
  en pleisters
 • Lelijk herstel van littekens (littekencorrectie is mogelijk).
 • Beschadiging van zenuwen.
 • Asymmetrisch herstel van de armen.
 • Bij roken: afsterven huidweefsel.

Het adviesgesprek

De eerste stap naar strakkere armen is een consult of adviesgesprek bij onze plastische chirurg. Dit gesprek is altijd vrijblijvend. Je hoeft niet meteen te beslissen, maar dat mag wel. De chirurg luistert naar jouw wensen en verwachtingen en kijkt dan samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Elke lichaam is anders, voor het beste advies is het belangrijk dat de chirurg het gebied ziet dat je wil aanpassen. Vandaar dat een lichamelijk onderzoek nodig kan zijn. Hou daar rekening mee en trek makkelijk zittende kleding aan. Heb je foto’s of plaatjes van de armen die jij wil, neem die dan mee en laat ze gerust zien aan de chirurg.

Zo kan hij beter inschatten of jouw verwachtingen realistisch zijn. En wordt het gemakkelijker het juiste advies te geven. Bij een armlift zijn de nadelen relatief groot. Overleg met de arts of de voordelen de nadelen waard zijn.

De chirurg vraagt je tijdens het gesprek naar je gezondheid, maar ook naar jouw medische geschiedenis. Vertel zoveel mogelijk, alle details kunnen belangrijk zijn voor jouw eigen veiligheid en voor het halen van het beste resultaat. De chirurg vertelt je eerlijk of het naar zijn mening verstandig is om de gewenste ingreep uit te voeren en neemt de ingreep met je door. Mocht het niet verstandig zijn om te kiezen voor armlift, dan kijkt hij met jou naar andere oplossingen. Maak van deze kans gebruik om ook te vragen naar andere behandelingen of wensen die je hebt. Onze chirurgen kunnen je belangrijke informatie geven over al onze behandelingen.

Heb je besloten welke behandelingen of ingreep je wil, dan geeft een care team lid je de prijs van de behandeling gebaseerd op het advies van de arts. Het is vaak mogelijk om meteen na het adviesgesprek een afspraak te maken voor de ingreep.

Besluit je om de volgende stap in jouw reis naar strakkere bovenarmen te maken, dan krijg je alle belangrijke informatie mee in een patiënten informatiedocument.

Heb je na het adviesgesprek nog vragen, dan helpt het care team je graag. Je kan je vragen via de mail of de telefoon stellen. Appen mag ook. Wij begeleiden je graag op jouw reis naar mooiere en strakkere bovenarmen.

Tarieven

Arm Lift vanaf € 2.999,-

Postoperatieve litteken behandeling 125 euro per regio

 

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier] Nu is het jouw beurt! Because you are essential to us.

Strakke bovenarmen met een armlift

Trek je geen kleding meer aan zonder mouwen? Blijven jouw topjes in de kast hangen? Draag je altijd lange mouwen omdat je je voor jouw armen schaamt? Dat is met een armlift niet langer nodig. Huid verslapt door gewichtsverlies en door het ouder worden, ook rond de armen. Soms krijg je hierdoor flappen huid onder de bovenarmen. Een armlift is een relatief eenvoudige ingreep om voor altijd van die flappen af te zijn.

Wat gebeurt er bij een armlift

De chirurg tekent de lijnen waarlangs hij tijdens de operatie de incisies zal maken. Hij maakt een incisie in de bovenarm om het overtollige huid te verwijderen. Dit betekent dat deze ingreep niet kan worden gedaan zonder een groot litteken te veroorzaken. Gelukkig zijn onze internationale artsen gespecialiseerd in het minimaliseren van littekenweefsel door niet alleen de bovenste huidlaag te hechten maar ook de lagen daaronder. Na het plaatsen van de incisie maakt de chirurg de huid los van onderliggende spier- en vetlagen en verwijdert overtollige huid. Indien nodig wordt er overtollig vet weggezogen. Daarna wordt de wond met weefsellijm behandeld en gehecht. De operatie duurt gemiddeld 1 tot 2 uur en wordt meestal onder volledige narcose uitgevoerd. De meeste patiënten mogen afhankelijk van het verloop van de ingreep enkele uren na de ingreep al naar huis.

Het resultaat van een armlift

Afhankelijk van de mate van verslapping is het resultaat een strakkere huid. Met deze ingreep is het niet mogelijk om een volledig strak resultaat te hebben. De hechtingen worden zoveel mogelijk om minder zichtbare plekken aangebracht, maar de littekens blijven zichtbaar. Het uiteindelijk resultaat is pas na een jaar te zien. Omdat het resultaat kan tegenvallen is het goed om van tevoren goed na te denken of de voordelen tegen de nadelen opwegen. De chirurg helpt je graag bij het maken van afwegingen.

Herstel na de armlift

Na de operatie is de huid gezwollen en zie je blauwe plekken. Dit kan pijnlijk zijn, maar deze pijn kan goed worden bestreden met pijnstillers. Het drukverband dat je draagt moet dag en nacht blijven zitten van 3 tot 7 dagen. Ben je voor de operatie gestopt met roken, hou dit dan nog een aantal weken vol. Roken verhoogt de kans op het afsterven van huidweefsel. Beperk je lichamelijke inspanningen de eerste periode, maar blijf bewegen om je bloedsomloop te stimuleren. Werken kan na een armlift vrij snel, maar overleg altijd even met de chirurg. De littekens zullen de eerste maanden rood blijven, daarna trekt de kleur langzaam weg en krijgen de littekens de kleur van de huid. Om te voorkomen dat de littekens lelijk afsteken tegen je huid, moet je ze het eerste jaar uit de zon houden. Na een jaar is matige zon toegestaan als je de littekens beschermt met zonnebrand. Een beetje zon een jaar na de ingreep is prima en stimuleert de littekens die hierdoor sneller de normale huidskleur aannemen.

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Geruime tijd voordat jouw operatie plaats vindt, krijg je een document mee met patiënten informatie. Hierin staan de algemene landelijke adviezen uitgebreid beschreven.
Afhankelijk van jouw gezondheid, krijg je van de chirurg voor jou specifieke adviezen mee. Hieronder zie je een korte samenvatting van de algemene adviezen. Het beste resultaat krijg je door hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Voor de ingreep:

 • Stop zeker 4 weken voor de ingreep met roken. Dit is beter voor de doorbloeding van je huid en hierdoor geneest je huid beter.
 • Overleg met de arts over de medicatie die je gebruikt. Bloedverdunnende medicijnen mogen waarschijnlijk een aantal dagen voor de ingreep niet gebruikt worden. Zeker bij gebruik van medicijnen zoals Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio is overleg over het gebruik hiervan belangrijk.
 • Gebruik je Aspirine of aspirine bevattende pijnstillers (Advil, Diclofenac etc.) dan adviseren wij je om 1 week voor de ingreep te stoppen met het gebruik van aspirine bevattende pijnstillers en drie dagen na de ingreep weer te starten. Tijdens deze periode kan je wel pijnstillers gebruiken zoals Paracetamol en Panadol.
 • Begin twee weken voor de ingreep met het innemen van Arnica druppeltjes. Dit zorg ervoor dat de blauwe plekken en eventuele zwellingen sneller verdwijnen.
 • Regel voor de ingreep vervoer van en naar huis. Rijden na de ingreep is niet mogelijk.
 • Regel hulp in huis voor de eerste periode. Zeker de eerste nacht raden wij je aan om niet alleen te zijn.

De dag van de ingreep:

 • Draag geen sieraden, horloges of piercings.
 • Zorg dat je 6 uur voor de ingreep niet eet of drinkt.
 • Geniet nog even van een lange douche of bad, na de ingreep mag je pas na een week weer zorgeloos douchen.
 • Geef door aan diegene die je ophaalt, wanneer je ongeveer opgehaald kan worden. De arts kan dit het beste inschatten.

Na de ingreep:

 • Je krijgt na de ingreep in overleg met de chirurg recepten mee voor medicatie zoals pijnstillers.
 • Na de operatie krijg je drukverband om je armen om overmatige zwellingen te voorkomen en het genezingsproces te versnellen. Deze moeten zeker 3 tot 7 dagen gedragen worden.
 • De eerste 7 dagen na de operatie mogen de wonden absoluut niet nat worden of worden aangeraakt. Douchen mag, maar alleen als het wondgebied goed is afgedekt. Na een week mag je douchen zonder afdekking. Douche dan niet te warm om zwellingen te voorkomen.
 • Na de eerste week mag je weer lichte inspanningen verrichten.
 • Werken mag afhankelijk van het soort werk gemiddeld na een week. Overleg met je chirurg wat zijn advies is voor jouw werk.
 • Pas na 4 tot 6 weken mag je weer normaal bewegen.
 • Ongeveer 2 weken na de ingreep worden de hechtingen verwijderd. In overleg met de chirurg wordt een volgende controle ingepland.
 • Hou de littekens zoveel mogelijk uit de zon.

Risico’s en complicaties

Elke operatie heeft risico’s en complicaties. De armlift is een eenvoudige ingreep, waardoor de kans op complicaties kleiner is.

Complicaties waar je rekening mee moet houden zijn:

 • Allergische reactie op anesthetica, desinfecteermiddelen
  en pleisters
 • Lelijk herstel van littekens (littekencorrectie is mogelijk).
 • Beschadiging van zenuwen.
 • Asymmetrisch herstel van de armen.
 • Bij roken: afsterven huidweefsel.

Het adviesgesprek

De eerste stap naar strakkere armen is een consult of adviesgesprek bij onze plastische chirurg. Dit gesprek is altijd vrijblijvend. Je hoeft niet meteen te beslissen, maar dat mag wel. De chirurg luistert naar jouw wensen en verwachtingen en kijkt dan samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Elke lichaam is anders, voor het beste advies is het belangrijk dat de chirurg het gebied ziet dat je wil aanpassen. Vandaar dat een lichamelijk onderzoek nodig kan zijn. Hou daar rekening mee en trek makkelijk zittende kleding aan. Heb je foto’s of plaatjes van de armen die jij wil, neem die dan mee en laat ze gerust zien aan de chirurg.

Zo kan hij beter inschatten of jouw verwachtingen realistisch zijn. En wordt het gemakkelijker het juiste advies te geven. Bij een armlift zijn de nadelen relatief groot. Overleg met de arts of de voordelen de nadelen waard zijn.

De chirurg vraagt je tijdens het gesprek naar je gezondheid, maar ook naar jouw medische geschiedenis. Vertel zoveel mogelijk, alle details kunnen belangrijk zijn voor jouw eigen veiligheid en voor het halen van het beste resultaat. De chirurg vertelt je eerlijk of het naar zijn mening verstandig is om de gewenste ingreep uit te voeren en neemt de ingreep met je door. Mocht het niet verstandig zijn om te kiezen voor armlift, dan kijkt hij met jou naar andere oplossingen. Maak van deze kans gebruik om ook te vragen naar andere behandelingen of wensen die je hebt. Onze chirurgen kunnen je belangrijke informatie geven over al onze behandelingen.

Heb je besloten welke behandelingen of ingreep je wil, dan geeft een care team lid je de prijs van de behandeling gebaseerd op het advies van de arts. Het is vaak mogelijk om meteen na het adviesgesprek een afspraak te maken voor de ingreep.

Besluit je om de volgende stap in jouw reis naar strakkere bovenarmen te maken, dan krijg je alle belangrijke informatie mee in een patiënten informatiedocument.

Heb je na het adviesgesprek nog vragen, dan helpt het care team je graag. Je kan je vragen via de mail of de telefoon stellen. Appen mag ook. Wij begeleiden je graag op jouw reis naar mooiere en strakkere bovenarmen.

Tarieven

Arm Lift vanaf € 2.999,-

Postoperatieve litteken behandeling 125 euro per regio

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek
Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier] Nu is het jouw beurt! Because you are essential to us.

nl_NLNederlands
Scroll naar top