Face slimming / Bichectomie

De jukbeenderen en kaken definiëren en contouren creëren door face slimming

Bij Essential Aesthetics zijn we gespecialiseerd in gezichtschirurgie met meer dan 20 jaar ervaring. Face slimming is een combinatie van bichectomie (buccaal vetwijderen),  liposuctie van de onderkin en spierontspanner in de kaken. Deze ingrepen kunnen apart van elkaar worden uitgevoerd of gecombineerd worden voor een optimaal resultaat.

Face slimming is een populaire behandeling met een hoge tevredenheidsgraad. De behandeling helpt definiëren en contouren van de wangen de onderkin en kaken, waardoor je gehele gezicht smaller wordt.

Bichectomie (buccaal vet verwijderen)
Deze procedure omvat het verwijderen van de vetkussentjes in de wangen, voor meer definitie en strakkere contouren in het gezicht.

Liposuctie onder de kin
Om meer definitie aan de kaaklijn te geven, kan er plaatselijk vet worden verwijderd onder lokale verdoving. Je kaaklijn oogt hierdoor slanker.

Spierontspannende behandeling voor de kaken
Voor een versmalling van de kaken aan weerskanten, kan onze arts spierontspanner injecteren. De kaakspieren ontspannen hierdoor tijdelijk, waardoor de kaaklijn smaller wordt.

Wat gebeurt er tijdens een Bichectomie?

De bichectomie-operatie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd in onze kliniek in Den Haag.

Tijdens de operatie maakt de chirurg een incisie aan de binnenkant van de mond, in de buurt van de wangen en de vetzakken. Vervolgens zal hij vanaf de buitenkant van de wang druk uitoefenen op de vetzakken, om het vet door de incisie naar buiten te duwen. Zodra het vet is verwijderd, zal de chirurg de operatie afronden door de incisies weer te hechten.

De ingreep duurt ongeveer 1 uur, waarna wij je nog een tijdje onder toezicht houden. Je wordt dezelfde dag nog uit de kliniek ontslagen.

Het resultaat van een Bichectomie

Het resultaat van een Bichectomie is een slanker gezicht zonder zichtbare littekens. Je jukbeenderen zullen meer gedefinieerd zijn omdat de vetverwijdering een contour creëert in het onderste deel van je gezicht.

Het eindresultaat zal langdurig zijn omdat het vetkussentje is verwijderd. Wij raden onze patiënten echter aan zich na de operatie aan een gezonde levensstijl aan te passen om een optimaal blijvend resultaat te behouden.

Naast het creëren van een perfect afgeslankt gezicht, kun je deze ingreep combineren met een filler behandeling om de perfecte kaaklijn te creëren als aanvulling op de resultaten van de gedefinieerde jukbeenderen van de Bichectomie.

Bichectomie in combinatie met kin liposuctie en spierontspanner

De Bichectomie kan worden gecombineerd met liposuctie van de onderkin. Deze combinatie zorgt voor een langdurig resultaat van een slank gezicht. Niet alleen de jukbeenderen worden gedefinieerd, maar ook de kaaklijn. Daarnaast kan onze arts spierontspanner injecteren in de kaakspier, waardoor deze ontspant en smaller oogt.

Deze combinatie behandeling is ideaal voor kandidaten die maar niet van het hardnekkige vet onder de kin en op de wangen afkomen. Het resultaat van deze behandeling is drastischer dan de Bichectomie behandeling alleen, maar op een natuurlijke en langdurige manier. Het zorgt voor meer definitie en strakkere contouren van het gehele gezicht.

Herstellen van een Bichectomie

Zoals bij elke operatie zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden:

 • Om je voor te bereiden op de operatie, kun je richtlijnen ontvangen van het medische team over je levensstijl (eten, drinken en eventuele verslavingen)
 • Je zal antibiotica meekrijgen voor tijdens het herstel. Als je allergisch bent voor bepaalde medicijnen, laat het ons dan van tevoren weten.
 • Wij raden je aan een familielid of een vriend te regelen om je de eerste 24 uur thuis te monitoren.
 • Wij raden je aan je dieet aanpassen tot een vloeibaar dieet voor de eerste paar dagen na de operatie.
 • Regel van tevoren dat iemand je de eerste paar dagen thuis helpt.
 • Je mag gedurende 4 weken na de operatie niet zwaar tillen of sporten.

Risico's en complicaties van een Bichectomie

Zoals bij veel andere operaties, zijn er risico’s bij een Bichectomie. Hoewel zeer zeldzaam, zijn mogelijke complicaties:

 • Bloeden (hematoom). Soms bloeden na een operatie uit het weefsel rond de wond. Als dit gebeurt, kan jouw gezicht gezwollen en pijnlijk aanvoelen. Het kan nodig zijn om het leeg te laten lopen door een extra procedure uit te voeren en hiervoor moet je terug naar het ziekenhuis of de kliniek.
 • Infectie.Het is belangrijk om te erkennen dat een chirurgische incisie het risico inhoudt van infectie door de bacteriën van de eigen huid van de patiënt. Deze mogelijke infectie kan gepaard gaan met vermoeidheid, zwakte, koorts en spierpijn. Antibiotica tijdens de operatie zullen dit risico tot een minimum beperken. Het komt zelden voor dat een patiënt opnieuw moet worden opgenomen. Als je infectieverschijnselen ervaart, neem dan contact op met je medisch adviseur of bel het telefoonnummer voor buiten kantooruren.
 • Wondgenezing. Hoe de wond geneest, verschilt van persoon tot persoon en zelfs van het ene lichaamsdeel tot het andere en is een geleidelijk proces. Roken in de periode voor en na de operatie kan het genezingsproces ernstig belemmeren.

Tarieven

De kosten van de ooglidcorrectie zijn afhankelijk van jouw wensen.
De kosten die je hieronder vindt zijn de kosten van een ooglidcorrectie zonder verstrakking van de zijkanten of een wenkbrauwlift:

 • Bichectomie operatie € 1.850,-
 • Face slimming pakket (Bichectomie + liposuctie van de kin) € 3.050,-

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door je gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.