Bichectomie

Om je jukbeenderen te definiëren en contouren te creëren door je gezicht af te slanken met een enkele procedure

Bij Essential Aesthetics zijn we gespecialiseerd in aangezichtschirurgie. Bichectomie is een chirurgische ingreep voor het verwijderen van vet uit het onderste deel van het gezicht. Dit helpt het definiëren en contouren van de wangen, waardoor het gezicht esthetisch aantrekkelijk wordt. Als je niet tevreden bent met je ronde wangen en het gevoel hebt dat de contouren van je gezicht verbeterd kunnen worden, kan het verwijderen van buccaal vet een optie voor je zijn.

Wat gebeurt er tijdens een Bichectomie?

De bichectomie-operatie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd in onze kliniek in Den Haag.

Tijdens de operatie maakt de chirurg een incisie aan de binnenkant van de mond, in de buurt van de wangen en de vetzakken. Vervolgens zal hij vanaf de buitenkant van de wang druk uitoefenen op de vetzakken, om het vet door de incisie naar buiten te duwen. Zodra het vet is verwijderd, zal de chirurg de operatie afronden door de incisies weer te hechten.

De ingreep duurt ongeveer 1 uur, waarna wij je nog een tijdje onder toezicht houden. Je wordt dezelfde dag nog uit de kliniek ontslagen.

Het resultaat van een Bichectomie

Het resultaat van een Bichectomie is een slanker gezicht zonder zichtbare littekens. Je jukbeenderen zullen meer gedefinieerd zijn omdat de vetverwijdering een contour creëert in het onderste deel van je gezicht.

Het eindresultaat zal langdurig zijn omdat het vetkussentje is verwijderd. Wij raden onze patiënten echter aan zich na de operatie aan een gezonde levensstijl aan te passen om een optimaal blijvend resultaat te behouden.

Naast het creëren van een perfect afgeslankt gezicht, kun je deze ingreep combineren met een filler behandeling om de perfecte kaaklijn te creëren als aanvulling op de resultaten van de gedefinieerde jukbeenderen van de Bichectomie.

Bichectomie in combinatie met liposuctie van de kin

De Bichectomie kan worden gecombineerd met liposuctie van de onderkin (link naar de pagina over liposuctie van de kin). Deze combinatie zorgt voor een langdurig resultaat van een slank gezicht. Niet alleen de jukbeenderen worden gedefinieerd, maar ook de kaaklijn. Je chirurg kan deze twee ingrepen samen uitvoeren, zodat je kunt profiteren van dezelfde herstelperiode en een pakketpolis van onze kliniek.

Deze behandeling is ideaal voor kandidaten die maar niet van het hardnekkige vet onder de kin en op de wangen afkomen.

Het resultaat van deze behandeling is drastischer dan de Bisechtomie behandeling alleen, maar op een natuurlijke en langdurige manier. Het zal een “V-vorm” en een slank gezicht creëren.

Herstellen van een Bichectomie

Zoals bij elke operatie zijn er een aantal zaken waarmee u rekening moet houden:

 • Om je voor te bereiden op de operatie, kun je richtlijnen ontvangen van het medische team over je levensstijl (eten, drinken en eventuele verslavingen)
 • Je zal antibiotica meekrijgen voor tijdens het herstel. Als je allergisch bent voor bepaalde medicijnen, laat het ons dan van tevoren weten.
 • Wij raden je aan een familielid of een vriend te regelen om je de eerste 24 uur thuis te monitoren.
 • Wij raden je aan je dieet aanpassen tot een vloeibaar dieet voor de eerste paar dagen na de operatie.
 • Regel van tevoren dat iemand je de eerste paar dagen thuis helpt.
 • Je mag gedurende 4 weken na de operatie niet zwaar tillen of sporten.

Risico's en complicaties van een Bichectomie

Zoals bij veel andere operaties, zijn er risico’s bij een Bichectomie. Hoewel zeer zeldzaam, zijn mogelijke complicaties:

 • Bloeden (hematoom). Soms bloeden na een operatie uit het weefsel rond de wond. Als dit gebeurt, kan jouw gezicht gezwollen en pijnlijk aanvoelen. Het kan nodig zijn om het leeg te laten lopen door een extra procedure uit te voeren en hiervoor moet je terug naar het ziekenhuis of de kliniek.
 • Infectie.Het is belangrijk om te erkennen dat een chirurgische incisie het risico inhoudt van infectie door de bacteriën van de eigen huid van de patiënt. Deze mogelijke infectie kan gepaard gaan met vermoeidheid, zwakte, koorts en spierpijn. Antibiotica tijdens jouw operatie zullen dit risico tot een minimum beperken. Het komt zelden voor dat een patiënt opnieuw moet worden opgenomen. Als je infectieverschijnselen ervaart, neem dan contact op met jouw medisch adviseur of bel het telefoonnummer voor buiten kantooruren.
 • Wondgenezing. Hoe de wond geneest, verschilt van persoon tot persoon en zelfs van het ene lichaamsdeel tot het andere en is een geleidelijk proces. Roken in de periode voor en na de operatie kan het genezingsproces ernstig belemmeren.

Tarieven

De kosten van de ooglidcorrectie zijn afhankelijk van jouw wensen.
De kosten die je hieronder vindt zijn de kosten van een ooglidcorrectie zonder verstrakking van de zijkanten of een wenkbrauwlift:

 • Bichectomie operatie € 1.850,-
 • Face slimming pakket (Bichectomie + liposuctie van de kin) € 3.050,-

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door je gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

OVER ONS

Waarom Essential Aesthetics

Aangenaam verrast door de zorg die ik kreeg bij Essential Aesthetics. Topdokters en personeel zijn erg aardig en zorgzaam! deze clinic zeker aanbevelen!

Aanbevolen door 96% van onze cliënten
Uitstekende zorg en ondersteuning
8.8 score op klinische ervaringen
Zie onze voor en na foto’s

Essential Aesthetics is een bijzondere kliniek met ISO 9001 certificering, in een prachtig monumentaal pand in Den Haag. Wij zijn gespecialiseerd in plastische chirurgie, injectables, afvallen en anti-ageing behandelingen.
Vanuit onze visie biedt Essential Aesthetics je zoveel mogelijk begeleiding in alle disciplines die nodig zijn voor een gezonde levensstijl.
Onze kliniek is ontstaan ​​uit de passie van één vrouw. De passie voor schoonheid en een diep gevoel voor dankbaarheid voor alles wat ons lichaam ons geeft heeft geleid tot het levenswerk van de eigenaresse en oprichtster: een kliniek die vrouwen stimuleert om zelfverzekerder en krachtiger te worden en meer te genieten van de gift van een mooi en gezond lichaam. En dat is wat Essential Aesthetics doet met een gedreven team van Nederlandse, internationale artsen en ervaringsdeskundigen. Essential Aesthetics is a brand made by women, for women. Het is heel wat om jouw lichaam toe te vertrouwen aan iemand anders. Wij begrijpen dat en bieden je daarom alleen het beste en de veiligheid van onze ISO 9001 gecertificeerde kliniek.
Je kunt bij onze kliniek terecht met ISO 9001 certificering voor fillers, Spierontspanners behandelingen maar ook voor plastic chirurgie: borstvergroting, bilvergroting, facelifts, liposuctie en meer. Wat onze kliniek uniek maakt is dat we je vanaf september 2020 ook professioneel DNA-onderzoek, voedingsadvies, bindweefselmassage en sportbegeleiding aanbieden.

Maak kennis met onze specialisten

Onze ISO gecertificeerde kliniek werkt uitsluitend met ervaren gekwalificeerde specialisten met passie voor het vak, die zorgen en oog hebben voor jouw noden en wensen als onze patiënt, met respect voor jouw natuurlijke schoonheid. Ons bedrijf is gebouwd rond het vervullen van jouw wensen! We brengen de toewijding aan details, aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, om het beste resultaat te garanderen. Dankzij onze internationale artsen die actief zijn in het veld en op de hoogte zijn van de laatste trends en technieken, kunnen we je helpen om het best mogelijke resultaat te behalen. Onze specialisten kijken er naar uit om met je samen te werken om te kijken hoe we jouw droom kunnen waarmaken. Het zorgteam van Essential Aesthetics staat voor, tijdens en na de reis voor je klaar. Van de intake tot de nazorg. Bij ons ben je in bekwame, veilige handen want je bent essentieel voor ons.

Dr. Gabriel Jansen

Senior Nederlandse plastisch chirurg

Cosmetische chirurgie vereist niet alleen topkwaliteit, maar ook een
persoonlijke aanpak op maat. Dr. Gabriel Jansen draagt beide hoog in het
vaandel.

Dr. Aniel Sewnaik

KNO-arts en hoofd- en nekchirurg

Dr. Sewnaik heeft jarenlange ervaring in reconstructieve chirurgie van hoofd
en hals. Deze zet hij in voor optimale resultaten bij het toedienen van
injectables en facelift operaties.

Luca Piombino

Italiaanse ervaringsdeskundige
in plastisch chirurgische behandelingen

Luca Piombino is onze Italiaanse, internationaal gerenommeerde ervaringsdeskundige in plastisch chirurgische behandelingen. Hij heeft over de hele wereld gewerkt, waaronder in Beverly Hills en Zuid-Amerika. Hij heeft zich hierdoor kunnen bekwamen in de meest innovatieve technieken.

Professor Philippe Levan

Gerenommeerde Franse ervaringsdeskundige
in plastisch chirurgische behandelingen

Professor Levan is een vooraanstaande Franse plastisch chirurg met meer dan 27
jaar ervaring in plastische chirurgie en een pionier op het gebied van
remodellering. Hij is een internationaal erkende innovator op het gebied van
bilimplantaten.

BEOORDELINGEN

Lees de ervaringen van andere vrouwen op
ZorgkaartNederland en kliniekervaringen.nl