Borstlift

Borstlift om je borsten jonger en fijner te laten voelen.

Essential Aesthetics is selectief in de keuze van specialisten.
Naast de expertise en ervaring is een van de
kwaliteiten die we zoeken ‘een hart voor mensen’.
Wij doen er alles aan om je te helpen bij het kiezen
van de juiste behandeling, procedure en specialist.

DIENST

Over een borstlift

De borstlift behandeling is een veel voorkomende procedure voor cosmetische chirurgie. Tijdens deze operatie wordt de borst omgevormd tot een borst die er jonger uitziet en steviger aanvoelt. De operatie heet ook wel mastopexie. Deze wordt uitgevoerd bij vrouwen bij wie de borsten zijn gaan hangen. Dit is vaak het resultaat van zwangerschap, borstvoeding, ouderdom en/of zwaartekracht. Het effect van zwangerschap en een uitzetting van de borsten met melk zorgt ervoor dat de vezelige banden die de borsten in hun jeugdige vorm ondersteunen, afbreken en de huid uitrekt.

Indien je nog een kinderwens hebt, raden wij je aan om de operatie uit te stellen, daar er risico’s zijn bij een toekomstige zwangerschap.

Play Video
Ervaring van Lucia bij Essential Aesthetics

Wat gebeurt er tijdens een borstlift

Ook deze behandeling wordt uitgevoerd onder algehele narcose. De meest gebruikelijke procedure die wordt uitgevoerd is een sleutelgatvormige incisie. Hierbij wordt de incisie in de huid rondom de tepelhof gemaakt en twee schuin naar beneden, oftewel in de vorm van een sleutelgat. Het klierweefsel, het vet en de huid worden allemaal verwijderd en de tepel en tepelhof worden in hun nieuwe positie gebracht. Een mastopexy kan ook de grootte van het tepelhof verkleinen (de donkere huid rondom de tepel). De huid wordt vanaf beide kanten van de borst en rond de tepelhof naar beneden gebracht, waardoor de nieuwe ronding van de borst wordt gevormd.

Het borstweefsel en de huid worden aan elkaar gehecht, meestal met oplosbare hechtingen. De littekens hebben de vorm van een anker met een cirkel rond de tepelhof, verticaal tot aan de vouw onder de borst en strekken zich horizontaal uit langs de vouw onder de borst. Als de borsten zowel te klein als hangend zijn, kan hun omvang tijdens de operatie worden vergroot door siliconenborstimplantaten.

Excellentie door internationale samenwerking

Kies je voor onze kliniek voor jouw borstlift, dan kies je voor innovatie en beproefde adviezen. Wij werken samen met ervaren Nederlandse chirurgen, maar maken ook gebruik van internationale innovaties en technieken. Je krijgt begeleiding van gecertificeerde ervaringsdeskundigen en chirurgen die in het buitenland getraind zijn en hun kennis en kunde graag in Nederland aanbieden. Hierdoor kan Essential Aesthetics je helpen aan die mooiere borsten, met dezelfde technieken die in het buitenland worden aangeboden, met expertise, kennis en Nederlandse veiligheid, maar zonder de risico’s en lange reizen.

Het resultaat
We raden je aan realistisch te blijven en geen perfectie te verwachten. Jouw chirurg moet bij het beoordelen van jouw mastopexie of borstverkleining rekening houden met een aantal factoren, zoals:

 • uw bestaande borsten;
 • De positie van je tepels;
 • Je leeftijd;
 • Huid structuur;
 • Je eigen anatomie;
 • Helende eigenschappen en jouw algemene gezondheid.

Deze zullen het resultaat van jouw borstoperatie beïnvloeden.

GalaFLEX

Wat is GalaFLEX®?

GalaFLEX® is een tijdelijke, absorbeerbare matrix die wordt gebruikt ter versterking, stabilisering en ondersteuning van zacht weefsel dat verslapt is en is ontworpen voor ondersteuning onmiddellijk na borstoperaties, zodat het lichaam kan genezen en een nieuwe gezonde weefsellaag van hoofdzakelijk volgroeid collageen kan vormen.

De GalaFLEX®-matrix is gemaakt van een polymeer van biologische herkomst genaamd (poly-4-hydroxybutyraat – (P4HB™), dat na verloop van tijd afbreekt in koolstofdioxide en water, een proces dat vergeleken kan worden met absorbeerbare hechtingen. Dit wil zeggen dat jouw lichaam weet hoe het deze matrix op veilige en natuurlijke wijze moet metaboliseren en volledig absorberen.

De GalaFLEX®-matrix is in verschillende vormen verkrijgbaar voor gebruik bij borstoperaties. Jouw chirurg kiest de GalaFLEX®-matrix die past bij de vorm en behoefte van jouw lichaam.


Behoud van ptosiscorrectie
Sterk
Bioabsorbeerbaar
Voorspelbare prestaties

Hoe werkt GalaFlex?
Jouw chirurg plaatst de inwendige bh-matrix van GalaFLEX® tijdens de operatie onder jouw huid.
Het unieke weefpatroon van de matrix bevordert snelle cellulaire infiltratie en de vorming van nieuw collageen; een zeer belangrijk bestanddeel van gezond huidweefsel. Dit nieuw gevormde weefsel is soepel maar toch sterk genoeg om stabiliteit en ondersteuning te bieden voor het gelifte weefsel.

Na 18-24 maanden is de matrix zo goed als volledig geabsorbeerd en wordt het door het lichaam uitgescheiden als water en koolstofdioxide via natuurlijke fysiologische routes. Er blijven geen polymeermetabolieten achter nadat het afbraakproces voltooid is. Het resterende collageenweefsel is 3 à 4 keer sterker dan het oorspronkelijke weefsel.

Wees GalaSTERK
De GalaFLEX®-matrices worden tijdens borstoperaties gebruikt voor patiënten die extra ondersteuning nodig hebben omdat hun zachte weefsel slap of zwak is. De GalaFLEX®-matrices worden gebruikt bij borstoperaties zoals borstverkleining, borstvergroting of revisieoperaties.

Integratie van GalaFLEX®-matrix

7 maanden – Volgroeid collageen is overheersend en biedt versteviging aan het gelifte weefsel.
1,5-2 jaar – De absorptie van de matrix is nagenoeg voltooid.
1 maand – Gezonde cellen groeien in de matrix.
D.O.P – Datum van procedure.
1 jaar – Naarmate de matrix wordt geabsorbeerd, blijft er een nieuwe laag achter met gezond weefsel dat 3 à 4 maal sterker is dan het oorspronkelijke weefsel.

De werkelijke resultaten kunnen variëren

Het probleem met weefsel
Wij worden ouder, en onze huid ook. Nadat we de 20 zijn gepasseerd, verliest onze huid ongeveer 1% collageen per jaar. Dit geleidelijke verlies aan collageen zorgt ervoor dat de huid dunner en minder elastisch wordt, resulterend in natuurlijke verslapping en rimpels.

Zwaartekracht
Roken
Gewichtsverlies
Blootstelling aan zon & UV-straling
Menopauze (wat leidt tot een jaarlijkse afname van 1% huiddikte en 2% collageen)
Zwangerschap
Eetpatroon
Eerdere operaties (littekens herstellen slechts tot 80% van de oorspronkelijke stevigheid)

Bij de meeste borstoperaties wordt verslapt en/of aangetast zacht weefsel strak getrokken. Helaas wordt het weefsel zelf hier niet sterker van en door de zwaartekracht kan het weefsel opnieuw gaan hangen of verslappen. Daarom kiezen veel chirurgen voor een weefselondersteunende matrix zoals GalaFLEX®. Deze biedt niet alleen inwendige ondersteuning van de borst voor nieuw gelift en strak getrokken weefsel onmiddellijk na een borstoperatie, maar stelt zacht weefsel ook in staat om steviger te herstellen.

Waarom ondersteuning van zacht weefsel ertoe doet
Uit klinisch onderzoek is gebleken dat binnen 10 jaar na een operatie, 32%-48% van de patiënten een nieuwe operatie ondergaat voor herstel van hun oorspronkelijke operatieresultaat. De meest voorkomende reden voor hersteloperaties onder patiënten met een esthetisch implantaat was de ontwikkeling van ptosis (42%) of zakken van weefsel.

Hoe weet ik of GalaFLEX® geschikt voor mij is?
Patiënten die verzwakt weefsel tijdens een borstoperatie willen versterken en stabiliseren, kunnen in aanmerking komen voor GalaFLEX®-matrix. Raadpleeg jouw chirurg om te bespreken of GalaFLEX®-matrix geschikt voor je is.

Hier zijn enkele vragen die je zou kunnen stellen aan jouw chirurg:

 • Hoe zou je de kwaliteit van mijn borstweefsel beschrijven?
 • Heb ik risicofactoren voor verzwakt borstweefsel?
 • Biedt mijn weefsel op zich genoeg stevigheid en ondersteuning?
 • Heeft mijn zachte weefsel extra ondersteuning nodig?
 • Heb ik een GalaFLEX® Internal Bra™ nodig?


GalaFLEX®-matrix is ontworpen om zacht weefsel te liften, versterken en herstellen waar het zwak is tijdens borstoperaties. De inwendige bh van GalaFLEX®-matrix biedt ondersteuning aan zacht weefsel bij cosmetische borstoperaties.

Klinisch bewezen

 • Uitgebreide portfolio van biocompatibiliteitstesten beoordeeld door de FDA en het aangewezen keuringsinstituut gedurende het goedkeuringsproces voor handelsvergunning voor P4HB-producten.
 • Geproduceerd door middel van een biologisch veilig, standaard farmaceutisch proces. Niet van dierlijke oorsprong, niet synthetisch.
 • P4HB-hulpmiddelen geïmplanteerd in meer dan 3 miljoen patiënten wereldwijd.
 • P4HB grondig onderzocht in meer dan 60 klinische en wetenschappelijke publicaties.
 • GalaFLEX® bemoeilijkt niet diagnostische mammografieën of echo-onderzoeken.

Beoogd gebruik

 • De GalaFLEX®-matrix is bedoeld voor gebruik als aanvulling op hechtingen voor versterking en herstel van zacht weefsel waar dit zwak is en waar de toevoeging van een versterkend materiaal nodig is om het gewenste chirurgische resultaat te verkrijgen bij patiënten die een borstoperatie ondergaan
 • De GalaFLEX®-matrix is bedoeld voor gebruik bij patiënten die herstel van zacht weefsel en versterking nodig hebben na medisch noodzakelijke borstoperaties, waarbij het bestaande zachte weefsel niet voldoende sterk is om chirurgisch herstel te ondersteunen.
  Voorbeelden van toepassingen in borstoperaties zijn borstverkleiningen en borsthersteloperaties om een medische aandoening te corrigeren.
 • De GalaFLEX®-matrix kan ook worden gebruikt bij cosmetische borstoperaties.

Het resultaat

We raden je aan realistisch te blijven en geen perfectie te verwachten. Jouw chirurg moet bij het beoordelen van jouw mastopexie of borstverkleining rekening houden met een aantal factoren, zoals:

 • Jouw bestaande borsten;
 • De positie van je tepels;
 • Je leeftijd;
 • Huid structuur;
 • Je eigen anatomie;
 • Helende eigenschappen en jouw algemene gezondheid.

Deze zullen het resultaat van jouw borstoperatie beïnvloeden.

Herstel na de borstlift

Een borstlift is een betrouwbare en veilige ingreep. Na de ingreep is het resultaat direct zichtbaar. Maar houd er rekening mee dat je borsten na de operatie in drukverband worden gewikkeld, waardoor jouw nieuwe borsten niet direct kunt bekijken. Ook zullen je borsten de eerste periode nog gezwollen zijn van de ingreep. Je borsten zullen na ongeveer 6 maanden hersteld zijn van de ingreep, dan is het eindresultaat goed zichtbaar. Na een jaar zijn ook de littekens verkleurd en vallen deze nauwelijks meer op.

Afhankelijk van de omvang van de operatie, kan er na de operatie een drain in elke borst zitten. Echter worden deze meestal binnen 24 uur weer verwijderd. Er zullen een aantal ondersteunende banden of er zal tape op de borsten aanwezig zijn, welke door een sport- of chirurgische beha vervangen kunnen worden.

Wij verwachten dat je – afhankelijk van jouw baan – binnen twee tot vier weken je normale activiteiten kan hervatten. Houd er rekening mee dat voor sommige beroepen een langere herstelperiode nodig is, bijvoorbeeld voor fysiek zware taken. Als je gedurende de vereiste periode van herstel niet kunt stoppen met werken, moet je jouw operatie uitstellen tot een geschiktere tijd. Dit geldt ook voor patiënten met vergelijkbare inspannende hobby’s (bv. paardrijden, gymactiviteiten). Als je een complicatie ervaart, wordt de periode om van dergelijke activiteiten af ​​te zien verlengd tot je volledig hersteld bent.

Normale zaken die na een operatie kunnen gebeuren zijn:

 • Blauwe plekken, vooral rond de littekens
 • Een tijdelijk gevoelsverlies
 • Zwelling, die geleidelijk aan afneemt
 • Milde pijn, waarvoor pijnstilling wordt voorgeschreven

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Na de borstlift worden de borsten verbonden in een steungevend verband. Het verband mag er na 48 uur af. Meteen na de ingreep draag je een speciale postoperatieve beha. Deze beha lijkt op een sportbeha en biedt jouw borsten de ondersteuning die ze nodig hebben. Draag deze beha zolang als nodig.

De pijn valt mee en is goed te bestrijden met pijnbestrijdende medicatie. Soms worden ook drains ingebracht waarmee wondvocht wordt afgevoerd. De eerste zes weken na de operatie wordt afgeraden om de armen hoger te tillen dan je schouders. Ook tillen en sporten wordt afgeraden. Na die 6 weken kan je langzaam beginnen met normaal bewegen. Zorg er wel voor dat je borsten goed blijft ondersteunen.

Risico’s en complicaties

Net zoals alle operaties brengt ook een borstlift risico’s met zich mee en bestaat er een kans op complicaties. De risico’s en complicaties zijn onder meer:

 • Lelijke littekenvorming
 • Bloeden (hematoom)
 • Infectie
 • Slechte genezing van de wond
 • Veranderingen in (het gevoel van) de tepel, tijdelijk of permanent

Het adviesgesprek

De eerste stap naar mooiere borsten is een consult of adviesgesprek bij onze plastische chirurg. Dit gesprek is altijd vrijblijvend. Je hoeft niet meteen te beslissen, maar dat mag wel. De chirurg luistert naar jouw wensen en verwachtingen en kijkt dan samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Elke lichaam is anders, voor het beste advies is het belangrijk dat de chirurg jouw bovenlichaam ziet. Hou daar rekening mee en trek makkelijk zittende kleding aan. Heb je foto’s of plaatjes van de borsten die jij wenst, neem die dan mee en laat ze gerust zien aan de chirurg. Aan de hand van jouw wensen en de foto’s kan de chirurg ook inschatten of jouw verwachtingen realistisch zijn. Samen met de chirurg kies je de voor jouw meest geschikte ingreep

De chirurg vraagt je naar jouw gezondheid, maar ook naar jouw medische geschiedenis. Vertel zoveel mogelijk, alle details kunnen belangrijk zijn voor jouw eigen veiligheid en voor het halen van het beste resultaat. De chirurg vertelt je eerlijk of het naar zijn mening verstandig is om de gewenste ingreep uit te voeren en neemt de ingreep met je door. Na dit gesprek en mogelijke onderzoeken kan de chirurg besluiten dat het niet in jouw belang is om door te gaan met de operatie. De chirurg kijkt dan met jou naar andere mogelijkheden. Maak van deze kans gebruik om ook te vragen naar andere behandelingen of wensen die je hebt. Onze chirurgen kunnen je belangrijke informatie geven over al onze behandelingen.

Voel je vrij om nazoekwerk te doen en je vooraf goed in te lezen via internet.

Heb je besloten welke behandelingen je wil, dan geeft een care team lid je de prijs van de behandeling gebaseerd op het advies van de arts. Het is vaak mogelijk om meteen na het adviesgesprek een afspraak te maken voor de ingreep. Besluit je om de volgende stap in jouw reis naar een mooier uiterlijk te maken, dan krijg je alle belangrijke informatie mee in een patiënten informatiedocument.

Heb je na het adviesgesprek nog vragen, dan helpt het care team je graag. Je kan je vragen via de mail of de telefoon stellen. Appen mag ook.

Wij begeleiden je graag op jouw reis naar gelifte, mooiere of gelijke borsten.

Tarieven

 • Borstlift/Mastopexie vanaf € 4.900
 • Postoperatieve litteken behandeling 125 euro per regio

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door je gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

ONS RESULTAAT

Voor / Na

OVER ONS

Waarom Essential Aesthetics

Aangenaam verrast door de zorg die ik kreeg bij Essential Aesthetics. Topdokters en personeel zijn erg aardig en zorgzaam! deze clinic zeker aanbevelen!