Skip to main content

Borstlift

Borstlift om je borsten jonger en fijner te laten voelen.

✓ 96% patiënt tevredenheid
✓ meer dan 7000 borstoperaties uitgevoerd

✓ vanaf €3800,-

Een borstlift is een veel voorkomende ingreep in de cosmetische chirurgie. De operatie heet mastopexie en wordt uitgevoerd bij vrouwen van wie de borsten beginnen te hangen en een borstlift willen. Dit is vaak het gevolg van zwangerschap, borstvoeding, ouderdom en/of simpelweg de zwaartekracht! Zwangerschap en een uitzetting van de borsten tijdens het geven van borstvoeding zorgen ervoor dat de vezelachtige verbindingen die de borsten ondersteunen, afbreken en de huid uitrekken. Je borsten liften is een ideale behandeling om dit tegen te gaan.

Mocht je meer kinderen willen, dan adviseren wij de operatie uit te stellen, omdat er risico’s kunnen zijn voor een toekomstige zwangerschap. Neem na de bevalling contact op voor de mogelijkheden van een borst lift behandeling.

Waarom kiezen voor Essential Aesthetics?

Keurmerk veiligheid & zorg
Jouw veiligheid staat centraal bij ons. Daarom is Essential Aesthetics trots op ons ISO-9001 en NEN-8009 keurmerk. Dit houdt in dat wij voldoen aan de internationale eisen voor kwaliteit, veiligheid en zorg. Daarnaast benadrukt deze certificering het belang van de wensen van onze patiënten en van ons streven naar continue verbetering.

Excelleren is onze norm
Door de combinatie van internationale chirurgen en het onderling delen van kennis en ervaring brengen wij esthetische chirurgie naar een hoger niveau. Het team van Essential Aesthetics streeft te allen tijde naar het hoogst haalbare en laat dit zien door grote betrokkenheid en te streven naar excellente resultaten. Daarnaast zijn wij er trots op dat ons team een hart heeft voor mensen en oog heeft voor jouw persoonlijke en natuurlijke schoonheid.

Jouw vertrouwen is het hart van onze kliniek
De norm van Essential Aesthetics is dat er met respect en toewijding wordt omgegaan met het kostbaarste bezit dat je in onze handen legt. Ons team begrijpt dat een ingreep een grote stap is die niet alleen een fysieke, maar ook een emotionele impact heeft. Wij doen daarom ons uiterste best om jou hierin zo goed mogelijk te ondersteunen.

Ongelimiteerde voor- en nazorg
Essential Aesthetics staat bekend om de uitstekende voor en nazorg. Tijdens de consulten nemen we de tijd voor om met aandacht naar jouw vragen en wensen te luisteren. Onze persoonlijke aandacht en warme benadering geeft je het gevoel dat je thuis bent. Ook na de ingreep staat ons medische team klaar om jou de nodige zorg te bieden.

Wat gebeurt er tijdens een borstlift?

De borstlift behandeling wordt onder algehele narcose uitgevoerd. De procedure wordt meestal uitgevoerd door een sleutelgatincisie. Er wordt een incisie gemaakt in de huid rond de tepelhof met twee diagonale neerwaartse incisies (dus in de vorm van een sleutelgat). Het klierweefsel, het vet en de huid worden allemaal verwijderd en de tepels worden opnieuw gepositioneerd. Een mastopexie kan ook de grootte van de tepelhof verkleinen. De huid wordt vervolgens aan beide zijden van de borst en rond de tepelhof naar beneden getrokken, waardoor de nieuwe ronding van de borst wordt gevormd.

Het borstweefsel en de huid worden aan elkaar gehecht, meestal met oplosbare hechtingen. De littekens hebben de vorm van een anker met een cirkel rond de tepelhof, verticaal tot aan de plooi onder de borst en horizontaal uitstrekkend langs de plooi onder de borst. Indien je wil dat je borsten voller zijn of minder hangen, kunnen ze tijdens de operatie opgevuld worden door het plaatsen van borstimplantaten. Bij Essential Aesthetics werken we alleen met implantaten van hoogwaardige kwaliteit, zoals Mentor en Motiva.

GalaFLEX: een inwendige beha

Wat is GalaFLEX®?

GalaFLEX® is een tijdelijke, absorbeerbare beha die wordt gebruikt ter versterking, stabilisering en ondersteuning van zacht weefsel dat verslapt is en is ontworpen voor ondersteuning onmiddellijk na borstoperaties, zodat het lichaam kan genezen en een nieuwe gezonde weefsellaag van hoofdzakelijk volgroeid collageen kan vormen.

De GalaFLEX®-matrix is gemaakt van een polymeer van biologische herkomst genaamd (poly-4-hydroxybutyraat – (P4HB™), dat na verloop van tijd afbreekt in koolstofdioxide en water, een proces dat vergeleken kan worden met absorbeerbare hechtingen. Dit wil zeggen dat jouw lichaam weet hoe het deze matrix op veilige en natuurlijke wijze moet metaboliseren en volledig absorberen.

De GalaFLEX®-matrix is in verschillende vormen verkrijgbaar voor gebruik bij borstoperaties. Jouw chirurg kiest de GalaFLEX®-matrix die past bij de vorm en behoefte van jouw lichaam.

Behoud van ptosiscorrectie
Sterk
Bioabsorbeerbaar
Voorspelbare prestaties

Hoe werkt GalaFlex?
Jouw chirurg plaatst de inwendige bh van GalaFLEX® tijdens de operatie onder jouw huid.
Het unieke weefpatroon van de matrix bevordert snelle cellulaire infiltratie en de vorming van nieuw collageen; een zeer belangrijk bestanddeel van gezond huidweefsel. Dit nieuw gevormde weefsel is soepel maar toch sterk genoeg om stabiliteit en ondersteuning te bieden voor het gelifte weefsel.

Na 18-24 maanden is de beha zo goed als volledig geabsorbeerd en wordt het door het lichaam uitgescheiden als water en koolstofdioxide via natuurlijke fysiologische routes. Er blijven geen polymeermetabolieten achter nadat het afbraakproces voltooid is. Het resterende collageenweefsel is 3 à 4 keer sterker dan het oorspronkelijke weefsel.

Wees GalaSTERK
De GalaFLEX®-matrices worden tijdens borstoperaties gebruikt voor patiënten die extra ondersteuning nodig hebben omdat hun zachte weefsel slap of zwak is. De GalaFLEX®-matrices worden gebruikt bij borstoperaties zoals borstverkleining, borstvergroting of revisieoperaties.

Integratie van GalaFLEX®-matrix

1 maand – Gezonde cellen groeien in de matrix.
7 maanden – Volgroeid collageen is overheersend en biedt versteviging aan het gelifte weefsel.
1 jaar – Naarmate de matrix wordt geabsorbeerd, blijft er een nieuwe laag achter met gezond weefsel dat 3 à 4 maal sterker is dan het oorspronkelijke weefsel.
1,5-2 jaar – De absorptie van de matrix is nagenoeg voltooid.

De werkelijke resultaten kunnen variëren

Het probleem met weefsel
Wij worden ouder, en onze huid ook. Nadat we de 20 zijn gepasseerd, verliest onze huid ongeveer 1% collageen per jaar. Dit geleidelijke verlies aan collageen zorgt ervoor dat de huid dunner en minder elastisch wordt, resulterend in natuurlijke verslapping en rimpels.

Zwaartekracht
Roken
Gewichtsverlies
Blootstelling aan zon & UV-straling
Menopauze (wat leidt tot een jaarlijkse afname van 1% huiddikte en 2% collageen)
Zwangerschap
Eetpatroon
Eerdere operaties (littekens herstellen slechts tot 80% van de oorspronkelijke stevigheid)

Bij de meeste borstoperaties wordt verslapt en/of aangetast zacht weefsel strak getrokken. Helaas wordt het weefsel zelf hier niet sterker van en door de zwaartekracht kan het weefsel opnieuw gaan hangen of verslappen. Daarom kiezen veel chirurgen voor een weefselondersteunende matrix zoals GalaFLEX®. Deze biedt niet alleen inwendige ondersteuning van de borst voor nieuw gelift en strak getrokken weefsel onmiddellijk na een borstoperatie, maar stelt zacht weefsel ook in staat om steviger te herstellen.

Waarom ondersteuning van zacht weefsel ertoe doet
Uit klinisch onderzoek is gebleken dat binnen 10 jaar na een operatie, 32%-48% van de patiënten een nieuwe operatie ondergaat voor herstel van hun oorspronkelijke operatieresultaat. De meest voorkomende reden voor hersteloperaties onder patiënten met een esthetisch implantaat was de ontwikkeling van ptosis (42%) of zakken van weefsel.

Hoe weet ik of GalaFLEX® geschikt voor mij is?
Patiënten die verzwakt weefsel tijdens een borstoperatie willen versterken en stabiliseren, kunnen in aanmerking komen voor GalaFLEX®-matrix. Raadpleeg jouw chirurg om te bespreken of GalaFLEX®-matrix geschikt voor je is.

Hier zijn enkele vragen die je zou kunnen stellen aan jouw chirurg:

 • Hoe zou je de kwaliteit van mijn borstweefsel beschrijven?
 • Heb ik risicofactoren voor verzwakt borstweefsel?
 • Biedt mijn weefsel op zich genoeg stevigheid en ondersteuning?
 • Heeft mijn zachte weefsel extra ondersteuning nodig?
 • Heb ik een GalaFLEX® Internal Bra™ nodig?

GalaFLEX®-matrix is ontworpen om zacht weefsel te liften, versterken en herstellen waar het zwak is tijdens borstoperaties. De inwendige bh van GalaFLEX®-matrix biedt ondersteuning aan zacht weefsel bij cosmetische borstoperaties.

Klinisch bewezen

 • Uitgebreide portfolio van biocompatibiliteitstesten beoordeeld door de FDA en het aangewezen keuringsinstituut gedurende het goedkeuringsproces voor handelsvergunning voor P4HB-producten.
 • Geproduceerd door middel van een biologisch veilig, standaard farmaceutisch proces. Niet van dierlijke oorsprong, niet synthetisch.
 • P4HB-hulpmiddelen geïmplanteerd in meer dan 3 miljoen patiënten wereldwijd.
 • P4HB grondig onderzocht in meer dan 60 klinische en wetenschappelijke publicaties.
 • GalaFLEX® bemoeilijkt niet diagnostische mammografieën of echo-onderzoeken.

Beoogd gebruik

 • De GalaFLEX®-matrix is bedoeld voor gebruik als aanvulling op hechtingen voor versterking en herstel van zacht weefsel waar dit zwak is en waar de toevoeging van een versterkend materiaal nodig is om het gewenste chirurgische resultaat te verkrijgen bij patiënten die een borstoperatie ondergaan
 • De GalaFLEX®-matrix is bedoeld voor gebruik bij patiënten die herstel van zacht weefsel en versterking nodig hebben na medisch noodzakelijke borstoperaties, waarbij het bestaande zachte weefsel niet voldoende sterk is om chirurgisch herstel te ondersteunen.
  Voorbeelden van toepassingen in borstoperaties zijn borstverkleiningen en borsthersteloperaties om een medische aandoening te corrigeren.
 • De GalaFLEX®-matrix kan ook worden gebruikt bij cosmetische borstoperaties.

Het resultaat

We raden je aan realistisch te blijven en geen perfectie te verwachten na een borst lift behandeling. De chirurg moet een aantal factoren in overweging nemen bij het beoordelen van de mastopexie of borstverkleining, zoals:

Je natuurlijke borsten;
De stand van je tepels;
Jouw leeftijd;
Huidtextuur;
Je eigen anatomie;
Genezende eigenschappen en je algemene gezondheid.

Deze zullen de uitkomst van de borstoperatie beïnvloeden.
Borstlift is een betrouwbare en veilige procedure. Het resultaat is direct zichtbaar na de ingreep. Houd er echter rekening mee dat je borsten na de borstlift operatie in een drukverband worden gewikkeld, zodat je de nieuwe borsten niet meteen kunt zien. Je borsten zullen in het begin ook gezwollen zijn. Het eindresultaat is ongeveer 6 maanden later zichtbaar. De littekens zijn na een jaar verkleurd en nauwelijks meer zichtbaar.

Veiligheid & herstel

Afhankelijk van de omvang van de operatie heb je mogelijk een drain nodig, maar deze kan meestal binnen 24 uur worden verwijderd. Op de borsten komt steunbanden of tape, deze kunnen worden vervangen door een sport- of operatiebeha. De eerste zes weken na de operatie wordt het afgeraden om uw armen hoger dan uw schouders te tillen. Tillen en sporten worden ook niet aanbevolen. Na die zes weken kun je langzaamaan weer normaal gaan bewegen. Zorg er echter voor dat je borsten goed ondersteund worden.

We verwachten dat je – afhankelijk van je baan – binnen twee tot vier weken je normale activiteiten kunt hervatten. Houd er rekening mee dat sommige beroepen, bijvoorbeeld fysiek zware taken, een langere herstelperiode vergen. Als je tijdens de vereiste herstelperiode niet kunt stoppen met werken, raden we aan om de operatie uit te stellen tot een geschikter tijdstip. Dit geldt ook voor patiënten met inspannende hobby’s (bijvoorbeeld paardrijden, gymnastiek). Mochten er complicaties optreden, dan wordt de periode van afzien van dergelijke activiteiten verlengd totdat je volledig hersteld bent.

Normale dingen die kunnen gebeuren na een operatie:

Kneuzingen, vooral rond de littekens
Tijdelijke gevoelloosheid
Zwelling, die geleidelijk zal afnemen
Milde pijn, waarvoor pijnstilling is voorgeschreven

Risico's & complicaties

Zoals alle operaties, brengen borstliften risico’s met zich mee en is er een risico op complicaties. De risico’s en complicaties zijn onder meer:

Littekens
Bloeding (hematoom)
Infectie
Slechte wondgenezing
Veranderingen in (het gevoel van) de tepel, tijdelijk of permanent

Tarieven

Borstlift/ Mastopexie vanaf € 4.900
Postoperatieve littekenbehandeling 125 euro per zone

 

Je kunt ook kiezen voor een borstlift met implantaten voor extra volume

Over ons

Aangenaam verrast door de zorg die ik kreeg bij Essential Aesthetics. Topdokters en personeel zijn erg aardig en zorgzaam! deze clinic zeker aanbevelen!

Aanbevolen door 96% van onze cliënten
Uitstekende zorg en ondersteuning
8.8 score op klinische ervaringen
Zie onze voor en na foto’s

Essential Aesthetics is een bijzondere kliniek met ISO-9001 en NEN-8009 certificering, in een prachtig monumentaal pand in Den Haag. Wij zijn gespecialiseerd in plastische chirurgie, injectables, afvallen en anti-ageing behandelingen.
Vanuit onze visie biedt Essential Aesthetics je zoveel mogelijk begeleiding in alle disciplines die nodig zijn voor een gezonde levensstijl.
Onze kliniek is ontstaan ​​uit de passie van één vrouw. De passie voor schoonheid en een diep gevoel voor dankbaarheid voor alles wat ons lichaam ons geeft heeft geleid tot het levenswerk van de eigenaar en oprichter: een kliniek die moedigt vrouwen aan om zelfverzekerder en sterker te worden en meer te genieten van het geschenk van een mooi en gezond lichaam. En dat is wat Essential Aesthetics doet met een gedreven team van Nederlands, internationaal artsen en ervaringsdeskundigen. Essential Aesthetics is a brand made by women, for women. Het is veel te doen vertrouw je lichaam toe aan iemand anders. Wij begrijpen dat en bieden je daarom alleen het beste en de veiligheid van onze gecertificeerde kliniek.
Je kunt bij onze kliniek terecht voor fillers, spierontspanners behandelingen maar ook voor plastic chirurgie: borstvergroting, bilvergroting, facelifts, liposuctie en meer. Wat maakt ons uniek in de kliniek is dat we je ook professioneel DNA-onderzoek aanbieden voedingsadvies, bindweefselmassage en sportbegeleiding.

Maak kennis met onze specialisten

Onze ISO-9001 en NEN-8009 gecertificeerde kliniek werkt uitsluitend met ervaren gekwalificeerde specialisten met passie voor het vak, die zorgen en oog hebben voor jouw noden en wensen als onze patiënt, met respect voor jouw natuurlijke schoonheid. Ons bedrijf is gebouwd rond het vervullen van jouw wensen! We brengen de toewijding aan details, aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, om het beste resultaat te garanderen. Dankzij onze internationale artsen die actief zijn in het veld en op de hoogte zijn van de laatste trends en technieken, kunnen we je helpen om het best mogelijke resultaat te behalen. Onze specialisten kijken er naar uit om met je samen te werken om te kijken hoe we jouw droom kunnen waarmaken. Het zorgteam van Essential Aesthetics staat voor, tijdens en na de reis voor je klaar. Van de intake tot de nazorg. Bij ons bent je in bekwame, veilige handen want je bent essentieel voor ons.

Dr. Gabriel Jansen

Senior Nederlandse plastisch chirurg

Cosmetische chirurgie vereist niet alleen topkwaliteit, maar ook een
persoonlijke aanpak op maat. Dr. Gabriel Jansen draagt beide hoog in het
vaandel.

Dr. Aniel Sewnaik

Medische directeur & Gelaatschirurg

Dr. Sewnaik heeft jarenlange ervaring in reconstructieve chirurgie van hoofd
en hals. Deze zet hij in voor optimale resultaten bij het toedienen van
injectables en facelift operaties.

Dr. Luca Piombino

Italiaanse plastisch chirurg

Luca Piombino is onze Italiaanse, internationaal gerenommeerde ervaringsdeskundige in plastisch chirurgische behandelingen. Hij heeft over de hele wereld gewerkt, waaronder in Beverly Hills en Zuid-Amerika. Hij heeft zich hierdoor kunnen bekwamen in de meest innovatieve technieken.

Professor Philippe Levan

Gerenommeerde Franse plastisch chirurg

Professor Levan is een vooraanstaande Franse plastisch chirurg met meer dan 27
jaar ervaring in plastische chirurgie en een pionier op het gebied van
remodellering. Hij is een internationaal erkende innovator op het gebied van
bilimplantaten.

Borstlift Den Haag

De intake, nazorg en check-ups van een borstlift vinden plaats in ons prachtige pand in Den Haag. Borstlift Den Haag wordt gedaan bij Essential Aesthetics.

BEOORDELINGEN

Lees de ervaringen van andere vrouwen op
ZorgkaartNederland en kliniekervaringen.nl