Borstverkleining

De perfecte oplossing als je kleinere of strakkere borsten wilt.

GRATIS CONSULTATIE

Aanbevolen
door 96% van onze klanten

8.8 score op
Klinische ervaringen

8.9 score op
Zorgkaart Nederland

4.7 score op
Google Reviews

DIENST

Over borstverkleining

Rugklachten, oncomfortabel zijn met jouw borsten, of simpelweg borsten die niet bij jouw lichaamsbouw passen. Welke reden jij ook hebt om jouw borsten te verkleinen. Essential Aesthetics helpt je graag bij het realiseren van jouw wens. Een borstverkleining kan de oplossing zijn wanneer je kleinere of stevigere borsten wil. Om jouw borsten te verkleinen kunnen verschillende methoden gebruikt worden, zelfs verkleinen door het verwijderen van vet (liposuctie) [link toevoegen] kan een methode zijn. Onze chirurg bekijkt tijdens een vrijblijvend adviesgesprek samen met jou de mogelijkheden, zodat het beste resultaat met zo weinig mogelijk littekens bereikt wordt.

Wat gebeurt er tijdens een borstverkleinende ingreep

Deze ingreep vindt plaats onder algehele narcose en duurt gemiddeld 2 uur. De chirurg maakt een incisie onder de borsten en verwijdert klier- en vetweefsel en huid. De tepels worden indien nodig verplaatst zodat ze passen bij de nieuwe vorm van de borst. Er ontstaan meestal twee littekens; in de plooi onder de borst en vanaf de tepelhof naar beneden (ankerlittekens).

Het resultaat

Na de ingreep zijn jouw kleinere borsten in drukverband gewikkeld, waardoor je niet meteen ziet hoe jouw borsten er uit zien. De eerste periode zijn de borsten nog wel gezwollen. Pas na een half jaar is het resultaat zichtbaar. Na een jaar is het eindresultaat zichtbaar en hebben de littekens de kleur van je huid aangenomen.

Herstel na de borstverkleining

Na de borstverkleining worden de borsten stevig verbonden in een steungevend verband. Het verband mag er na 48 uur af. Meteen na de ingreep draag je een speciale postoperatieve beha. Deze beha lijkt op een sportbeha en biedt jouw borsten de ondersteuning die ze nodig hebben. Draag deze beha zolang als nodig. De meeste patiënten ervaren een drukkend gevoel op de borst. De pijn valt mee en is goed te bestrijden met pijnbestrijdende medicatie. Soms worden ook drains ingebracht waarmee wondvocht wordt afgevoerd. De eerste zes weken na de operatie wordt afgeraden om de armen hoger te tillen dan je schouders. Ook tillen en sporten wordt afgeraden. Na die 6 weken kan je langzaam beginnen met normaal bewegen. Zorg er wel voor dat je borsten goed blijft ondersteunen.

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Ruim voordat jouw operatie plaats vindt, krijg je een document mee met patiënten informatie. Hierin staan de algemene landelijke adviezen uitgebreid beschreven.
Afhankelijk van jouw gezondheid, krijg je van de chirurg voor jou specifieke adviezen mee. Gebaseerd op je gezondheid. Hieronder zie je een korte samenvatting van de algemene adviezen. Het beste resultaat krijg je door hier rekening mee te houden.


Voor de ingreep:

 • Stop zeker 4 weken voor de ingreep met roken. Dit is beter voor de doorbloeding van je huid en hierdoor geneest je huid beter.
 • Overleg met de arts over de medicatie die je gebruikt. Bloedverdunnende medicijnen mogen waarschijnlijk een aantal dagen voor de ingreep niet gebruikt worden. Zeker bij gebruik van medicijnen zoals Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio is overleg over het gebruik hiervan belangrijk.
 • Gebruik je Aspirine of aspirine bevattende pijnstillers (Advil, Diclofenac etc.) dan adviseren wij je om 1 week voor de ingreep te stoppen met het gebruik van aspirine bevattende pijnstillers en drie dagen na de ingreep weer te starten. Tijdens deze periode kan je wel pijnstillers gebruiken zoals Paracetamol en Panadol.
 • Begin twee weken voor de ingreep met het innemen van Arnica druppeltjes. Dit zorg ervoor dat de blauwe plekken en eventuele zwellingen sneller verdwijnen.
  Regel voor de ingreep vervoer van en naar huis. Rijden na de ingreep is ongeveer twee weken lang niet mogelijk.
 • Regel hulp in huis voor de eerste periode. Zeker de eerste nachten raden wij je aan om niet alleen te zijn.
 • Vergeet niet te checken of je alle gegevens hebt doorgeven aan de kliniek, die wij nodig hebben om de speciale beha te bestellen dat je na de ingreep moet dragen. Wij adviseren je om twee beha’s te bestellen.


De dag van de ingreep:

 • Draag geen sieraden, horloges of piercings.
 • Zorg dat je 6 uur voor de ingreep niet eet of drinkt.
 • Neem een douche of bad, na de ingreep mag je pas na twee tot drie dagen weer douchen.
 • Geef door aan diegene die je ophaalt, wanneer je ongeveer opgehaald kan worden. De arts kan dit het beste inschatten.


Na de ingreep:

 • Je krijgt na de ingreep in overleg met de chirurg recepten mee voor medicatie zoals pijnstillers.
 • Jouw borsten zijn na de operatie waarschijnlijk gespannen en gezwollen door de vergroting. Dit duurt net zo lang tot de huid zich heeft aangepast aan jouw nieuwe borstomvang.
 • Rust na de operatie een aantal dagen goed uit.
 • Slaap de eerste periode alleen op je rug. Na twee weken mag je voorzichtig op je zij slapen.
 • Overleg met de arts wanneer je mag douchen.
 • Til je armen de eerste twee weken niet boven je schouders. Til geen zware dingen.
 • Gemiddeld kan je een week niet werken, bij lichamelijk inspannend werk kan dit langer zijn. Vraag de arts naar zijn inschatting.
 • Sporten wordt echter de eerste 6 weken na de operatie niet aanbevolen.
 • Ook zwemmen of saunabezoek wordt de eerste 6 weken afgeraden

Risico’s en complicaties

Net zoals alle operaties brengt ook een borstverkleining risico’s met zich mee en bestaat er een kans op complicaties. De risico’s zijn onder andere:

 • Lelijke littekenvorming
 • Bloeden (hematoom)
 • Infectie
 • Slechte genezing van de wond
 • Veranderingen in (het gevoel van) de tepel, tijdelijk of permanent
 • Pijnlijke borsten

Het adviesgesprek

De eerste stap naar mooiere, kleinere borsten is een consult of adviesgesprek bij onze plastische chirurg. Dit gesprek is altijd vrijblijvend. e hoeft niet meteen te beslissen, maar dat mag wel. De chirurg luistert naar jouw wensen en verwachtingen en kijkt dan samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Elke lichaam is anders, voor het beste advies is het belangrijk dat de chirurg jouw bovenlichaam ziet. Hou daar rekening mee en trek makkelijk zittende kleding aan. Heb je foto’s of plaatjes van de borsten die jij wenst, neem die dan mee en laat ze gerust zien aan de chirurg. an de hand van jouw wensen en de foto’s kan de chirurg ook inschatten of jouw verwachtingen realistisch zijn. Samen met de chirurg kies je de perfecte implantaten voor jouw borsten.

De chirurg vraagt je naar jouw gezondheid, maar ook naar jouw medische geschiedenis. Vertel zoveel mogelijk, alle details kunnen belangrijk zijn voor jouw eigen veiligheid en voor het halen van het beste resultaat. De chirurg vertelt je eerlijk of het naar zijn mening verstandig is om de gewenste ingreep uit te voeren en neemt de ingreep met je door.
Maak van deze kans gebruik om ook te vragen naar andere behandelingen of wensen die je hebt. Onze chirurgen kunnen je belangrijke informatie geven over al onze behandelingen.

Voel je vrij om nazoekwerk te doen en je vooraf goed in te lezen via internet. Heb je besloten welke ingreep je wil, dan geeft een care team lid je de prijs van de behandeling gebaseerd op het advies van de arts. Het is vaak mogelijk om meteen na het adviesgesprek een afspraak te maken voor de ingreep. Besluit je om de volgende stap in jouw reis naar een mooier uiterlijk te maken, dan krijg je alle belangrijke informatie mee in een patiënten informatiedocument.

Heb je na het adviesgesprek nog vragen, dan helpt het care team je graag. Je kan je vragen via de mail of de telefoon stellen. Appen mag ook.

Wij begeleiden je graag op jouw reis naar mooiere, vollere of rondere borsten.

Tarieven

Borstverkleining vanaf € 4.500,-

Postoperatieve litteken behandeling 125 euro per regio

 

Gebruik het gratis (en vrijblijvende) adviesgesprek om al uw vragen te stellen. de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Mocht u hierna nog een afspraak willen of meer informatie nodig hebben, dan zijn wij u graag van dienst. het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%.

Nu is het aan jou! Maak een afspraak voor gratis consultatie met een van onze zorgteam specialisten.070 220 2222. Omdat jij essentieel voor ons bent.

Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

GRATIS CONSULTATIE

ONS RESULTAAT

Voor / Na

OVER ONS

Waarom Essential Aesthetics

Aangenaam verrast door de zorg die ik kreeg bij Essential Aesthetics. Topdokters en personeel zijn erg aardig en zorgzaam! deze clinic zeker aanbevelen!

GRATIS CONSULTATIE

Essential Aesthetics is een bijzondere kliniek met ISO 9001 certificering, in een prachtig monumentaal pand in Den Haag Wij zijn gespecialiseerd in plastische chirurgie, injectables, afvallen en anti-aging behandelingen.
Vanuit onze visie biedt Essential Aesthetics u zoveel mogelijk begeleiding in alle disciplines die nodig zijn voor een gezonde levensstijl.
Onze kliniek is ontstaan ​​uit de passie van één vrouw. De passie voor schoonheid en een diep gevoel voor dankbaarheid voor alles wat ons lichaam ons geeft heeft geleid tot het levenswerk van de eigenaar en oprichter: een kliniek die moedigt vrouwen aan om zelfverzekerder en sterker te worden en meer te genieten van het geschenk van een mooi en gezond lichaam. En dat is wat Essential Aesthetics doet met een gedreven team van Nederlands, internationaal artsen en ervaringsdeskundigen. Essential Aesthetics is a brand made by women, for women. Het is veel te doen vertrouw je lichaam toe aan iemand anders. Wij begrijpen dat en bieden u daarom alleen het beste en de veiligheid van onze ISO 9001 gecertificeerde kliniek.
U kunt bij onze kliniek terecht met ISO 9001 certificering voor fillers, botox behandelingen maar ook voor plastic chirurgie: borstvergroting, bilvergroting, facelifts, liposuctie en meer. Wat maakt ons uniek in de kliniek is dat we u vanaf september 2020 ook professioneel DNA-onderzoek aanbieden voedingsadvies, bindweefselmassage en sportbegeleiding.

MAAK KENNIS MET ONZE SPECIALISTEN

Maak kennis met onze specialisten

Onze ISO gecertificeerde kliniek werkt uitsluitend met ervaren gekwalificeerde specialisten met passie voor het vak, die zorgen en oog hebben voor uw noden en wensen als onze patiënt, met respect voor uw natuurlijke schoonheid. Ons bedrijf is gebouwd rond het vervullen van uw wensen! We brengen de toewijding aan details, aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, om het beste resultaat te garanderen. Dankzij onze internationale artsen die actief zijn in het veld en op de hoogte zijn van de laatste trends en technieken, kunnen we u helpen om het best mogelijke resultaat te behalen. Onze specialisten kijken er naar uit om met u samen te werken om te kijken hoe we uw droom kunnen waarmaken. Het zorgteam van Essential Aesthetics staat voor, tijdens en na de reis voor je klaar. Van de intake tot de nazorg. Bij ons bent u in bekwame, veilige handen want u bent essentieel voor ons.

Dr. Gabriel Jansen
Senior Nederlands plastisch chirurg

Cosmetische chirurgie vereist een persoonlijke,
aanpak op maat, iets dat
Dr. Gabriel Jansen is altijd op de hoogte.

ONTMOET DR. GABRIEL

Dr. Aniel Sewnaik
KNO-arts en hoofd- en nekchirurg

Dr. Sewnaik is een BIG-geregistreerde arts met jarenlange ervaring in reconstructieve chirurgie van hoofd en nek.

ONTMOET DR. ANIEL

Dr. Luca Piombino
Luca Piombino is ons onderwerp materie expert in kunststof chirurgische behandelingen.

Dr. Luca Piombino is onze materiedeskundige in plastische chirurgische behandelingen.

ONTMOET DR. LUCA

Dr. Philippe Levan
Senior plastisch chirurg

Dr. Levan is een vooraanstaande Franse plastisch chirurg met meer dan 20 jaar ervaring in plastische chirurgie en is een pionier op het gebied van remodellering.

ONTMOET DR. LEVAN

BEOORDELINGEN

Uitstekende zorg, patiënttevredenheid
en resultaten betekenen alles voor
Essential Aesthetics

Of je er nu levendiger uit wilt zien, de klok een beetje wilt terugdraaien of wilt investeren in je droomfiguur, het zorgzame team van Essential Aesthetics helpt je graag op weg. Ons team luistert echt naar uw wensen en adviseert u over de mogelijkheden, met respect voor uw natuurlijke schoonheid. Maak een afspraak voor een kennismaking, wij ontmoeten u graag. Meer weten? Bekijk de reviews en lees over ervaringen met onze kliniek. U kunt ons ook volgen op Instagram, Facebook en Linkedin ..

ZIE PATIËNTENVERHALEN

DIENSTEN

Gerelateerde behandelingen

Borstvergroting

Borstvergroting

Borstlift

Borstlift

Borstverkleining

Borstverkleining

Tepelcorrectie

Tepelcorrectie