Skip to main content

Buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie kan de oplossing zijn om de losse huid te verwijderen

✓ 96% patiënt tevredenheid
✓ minder dan 1% complicaties

Een buikwandcorrectie, ook wel bekend als tummy tuck, kan voor jou de oplossing zijn om weer een plattere en strakkere buik te hebben. Met een chirurgische ingreep verwijdert de plastische chirurg overtollige huid en vet uit de midden- en onderbuik, en waar nodig wordt ook de navel verplaatst. Vaak wordt deze ingreep gecombineerd met liposuctie van de flanken (zijkanten van het middel). Het resultaat is een platte buik met een litteken dat zich mogelijk uitstrekt van heup tot heup bij de schaamheuvel, onder het niveau van het ondergoed. Bij de zwaarste vorm van buikwandcorrectie moet de chirurg ook een verticale incisie maken; dat betekent dat er een litteken overblijft boven de rand van je ondergoed.

Omdat elk lichaam anders is, zijn er verschillende soorten buikwandcorrecties, die we hieronder opsommen. Als je geen overtollige huid hebt maar alleen overtollig vet in de buikstreek, dan is liposuctie waarschijnlijk voldoende. Liposuctie verbetert de vorm van het lichaam door vetcellen weg te zuigen die tussen de huid en de onderliggende spieren zitten. Als het probleem wat groter is, dan zijn er verschillende opties.

Waarom kiezen voor Essential Aesthetics?

Keurmerk veiligheid & zorg
Jouw veiligheid staat centraal bij ons. Daarom is Essential Aesthetics trots op ons ISO-9001 en NEN-8009 keurmerk. Dit houdt in dat wij voldoen aan de internationale eisen voor kwaliteit, veiligheid en zorg. Daarnaast benadrukt deze certificering het belang van de wensen van onze patiënten en van ons streven naar continue verbetering.

Excelleren is onze norm
Door de combinatie van internationale chirurgen en het onderling delen van kennis en ervaring brengen wij esthetische chirurgie naar een hoger niveau. Het team van Essential Aesthetics streeft te allen tijde naar het hoogst haalbare en laat dit zien door grote betrokkenheid en te streven naar excellente resultaten. Daarnaast zijn wij er trots op dat ons team een hart heeft voor mensen en oog heeft voor jouw persoonlijke en natuurlijke schoonheid.

Jouw vertrouwen is het hart van onze kliniek
De norm van Essential Aesthetics is dat er met respect en toewijding wordt omgegaan met het kostbaarste bezit dat je in onze handen legt. Ons team begrijpt dat een ingreep een grote stap is die niet alleen een fysieke, maar ook een emotionele impact heeft. Wij doen daarom ons uiterste best om jou hierin zo goed mogelijk te ondersteunen.

Ongelimiteerde voor- en nazorg
Essential Aesthetics staat bekend om de uitstekende voor en nazorg. Tijdens de consulten nemen we de tijd voor om met aandacht naar jouw vragen en wensen te luisteren. Onze persoonlijke aandacht en warme benadering geeft je het gevoel dat je thuis bent. Ook na de ingreep staat ons medische team klaar om jou de nodige zorg te bieden.

Is een buikwandcorrectie iets voor mij?

Als jij jouw ideale gewicht (bijna) bereikt hebt en je realistische verwachtingen hebt over het effect van plastische chirurgie op jouw fysieke en geestelijke welzijn en:

 • Je buikspieren en huid zijn uitgerekt
 • Je hebt veel gewicht verloren en je hebt nu veel overtollige huid
 • Je hebt altijd een onderbuikje dat zichtbaar is met losse huid (een ‘schortje’), ook al ben je verder in perfecte vorm
 • Je bent zwanger geweest en je gewicht kwijt, maar je houdt een ‘bolle’ buik direct van de ribbenboog naar beneden

Een volledige buikwandcorrectie

Als je last hebt van veel overtollige huid en vet is een volledige buikwandcorrectie misschien iets voor jou. Bij deze operatie worden incisies gemaakt net boven de schaamheuvel en rond de navel. De plastisch chirurg maakt de huid en het vet los tot aan de ribbenboog. Vervolgens haalt de chirurg de overtollige huid en vet weg en verplaatst de navel naar een nieuwe positie, zodat deze na de operatie weer op een natuurlijke plek op de buik zit.

Voor een totale buikwandcorrectie is gemiddeld 3 uur nodig. Deze operatie wordt uitgevoerd onder algehele narcose.

Resultaat
Na 4-6 maanden heb je een goed beeld van het resultaat: een strakkere, plattere buik. Vanzelfsprekend is dit bij iedereen net wat anders, afhankelijk van de uitgangssituatie, de conditie van de huid en het herstelvermogen van je lichaam. Het resultaat is permanent, mits je op gewicht blijft en er een gezonde levensstijl op na houdt. Het litteken is in het begin natuurlijk nog rood en gezwollen, maar vervlakt en vervaagt met de tijd en valt onder de rand van je ondergoed. Je moet er rekening mee houden dat je na ongeveer een jaar een mooi litteken hebt. Voor optimale littekens hebben we in onze kliniek verschillende opties om het herstel te bevorderen.

Buikwandcorrectie met het hechten van de buikspieren (Diastase)

Het moederschap is fantastisch, maar eist ook veel van je lichaam. Misschien ben jij een vrouw die na de bevalling een diastase heeft gehouden – een situatie waarbij de rechte buikspieren niet meer hersteld zijn na de zwangerschap, waardoor de buik enigszins bol blijft staan, wat je ook doet om je buikspieren te trainen. Om dit op te lossen, bestaat een speciale buikwandcorrectie. De plastisch chirurg hecht daarbij de rechte buikspieren weer aan elkaar, waardoor de buik weer plat wordt. Deze ingreep kan worden gecombineerd met een volledige buikwandcorrectie. Er worden dan incisies gemaakt net boven de schaamheuvel en rond de navel. De plastisch chirurg maakt de huid en het vet los tot aan de ribbenboog. Vervolgens haalt de chirurg de overtollige huid en vet weg en verplaatst de navel naar een nieuwe positie, zodat deze na de operatie weer op een natuurlijke plek op de buik zit.

Voor een totale buikwandcorrectie met diastase is gemiddeld 3-4 uur nodig. Deze operatie wordt uitgevoerd onder algehele narcose.

Resultaat
Na 4-6 maanden heb je een goed beeld van het resultaat: een strakkere, plattere buik. Vanzelfsprekend is dit bij iedereen net wat anders, afhankelijk van de uitgangssituatie, de conditie van de huid en het herstelvermogen van je lichaam. Het resultaat is permanent, mits je op gewicht blijft en er een gezonde levensstijl op na houdt. Het litteken is in het begin natuurlijk nog rood en gezwollen, maar verbleekt en vervaagt met de tijd en valt onder de rand van je ondergoed. Je moet er rekening mee houden dat je na ongeveer een jaar een mooi litteken hebt. Voor optimale littekens hebben we in onze kliniek verschillende opties om het herstel te bevorderen.

Een mini-buikwandcorrectie

Je kunt kiezen voor een mini-buikwandcorrectie als je last hebt van overtollige huid onder de navel en je daar als het ware een storend ‘schortje’ hebt. Is de buikwand in zijn geheel verslapt, inclusief de huid en spieren boven de navel, dan kom je in aanmerking voor een volledige buikwandcorrectie. Bij een mini-buikwandcorrectie is de incisie kleiner dan bij een volledige buikwandcorrectie. De plastisch chirurg maakt huid en vet los tot aan de ribbenboog en overtollige huid en vet worden vervolgens verwijderd. De navel wordt hierbij niet verplaatst. De incisie wordt net boven de schaamheuvel gemaakt en valt onder de rand van het ondergoed. In tegenstelling tot wat de naam van deze operatie suggereert, is dit een stevige ingreep.

De mini-buikwandcorrectie wordt onder algehele narcose uitgevoerd en de operatie duurt ongeveer 2 uur.

Resultaat
Na 4-6 maanden heb je een goed beeld van het resultaat: een strakkere, plattere buik.Vanzelfsprekend is dit bij iedereen net wat anders, afhankelijk van de uitgangssituatie, de conditie van de huid en het herstelvermogen van je lichaam. Het resultaat is permanent, mits je op gewicht blijft en er een gezonde levensstijl op na houdt. Het litteken is in het begin natuurlijk nog rood en gezwollen, maar vervlakt en vervaagt met de tijd en valt onder de rand van je ondergoed. Je moet er rekening mee houden dat je na ongeveer een jaar een mooi litteken hebt. Voor optimale littekens hebben we in onze kliniek verschillende opties om het herstel te bevorderen.

Herstel na een buikwandcorrectie

Afhankelijk van hoe uitgebreid de operatie is, kan het nodig zijn om 1 à 2 dagen in het ziekenhuis te blijven. Meestal wordt aan beide zijden van je lichaam een drain geplaatst om overtollig vocht af te voeren. Deze drains worden bij de eerste vervolgafspraak na een of twee dagen in onze kliniek in Den Haag verwijderd.

Feedback van onze patiënten vertelt ons dat de pijn heel goed te verdragen is. Het gebied is natuurlijk wel gevoelig na de operatie en je zult waarschijnlijk wat trekpijn ervaren. Je zult merken dat je hierdoor geneigd bent de eerste dagen wat voorover gebogen te lopen. Met pijnstillers kunnen we de pijn verlichten.

Om ervoor te zorgen dat er geen extra druk op de geopereerde zones ontstaat, die tot meer pijn kan leiden, is het belangrijk om – voor zover mogelijk – de eerste week na de operatie hoesten en niezen te voorkómen.

Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je 6 weken lang, 24 uur per dag een ondersteunend korset draagt. Na 8 weken heb je het niet meer nodig. Het behandelde gebied zal na de operatie rood en gezwollen zijn en er zijn vaak blauwe plekken. De meeste mensen kunnen na 2 weken hun normale werk hervatten, raadpleeg jouw chirurg. Het duurt 6 weken voordat je het zware, veeleisende werk kunt hervatten.

Veiligheid door voorzorgsmaatregelen

Ruim voor je operatie ontvang je van ons een document met patiëntinformatie. De chirurg geeft je natuurlijk ook persoonlijk advies op basis van de omvang van de buikwandcorrectie en je algemene gezondheidstoestand. Hieronder volgt een korte samenvatting van de patiëntinformatie. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden voor het beste resultaat.

Voor de ingreep:

 • Stop vier weken voor de operatie met roken
 • Gebruik je medicijnen als Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio. Overleg dan met de chirurg over het stoppen en opnieuw gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a.
 • Gebruik voor de operatie geen bloedverdunnende medicatie.
 • Vergeet niet om vervoer naar huis te regelen, ook als je blijft overnachten. Zelf rijden na de
  operatie is niet toegestaan.
 • Regel van tevoren dat iemand je de eerste paar dagen thuis helpt.

De dag van de ingreep:

 • Neem een ​​douche of een bad. Na de operatie mag je maximaal 72 uur niet douchen.
 • Gebruik geen bodylotion of crème
 • Draag gemakkelijke en loszittende kleding
 • Vergeet niet jouw compressie-set en buikband mee te nemen, als je deze zelf ergens heeft gekocht. Koopt je deze bij onze kliniek, dan nemen wij ze voor je mee.
 • Draag geen sieraden, horloges of piercings
 • Zorg ervoor dat je lekker uitgerust en op tijd bent

Na de ingreep:

 • Zorg ervoor dat je de eerste dagen niet alleen thuis bent.
 • Rust en slaap op je rug, vraag aan ons medische team om advies wanneer je weer op jouw zij of buik mag slapen.
 • Hou de bloedsomloop goed op gang door elk uur even rond te lopen. Dit bevordert de genezing van de wond.
 • Je kunt pas 10 dagen na de buikwandcorrectie douchen, vraag de chirurg of het zorgteam om advies.
 • Let er tijdens de eerste drie weken na de buikwandcorrectie op dat je geen druk op de buik zet, dus niets niet duwen of optillen en niet buigen.
 • Werken is mogelijk na ongeveer anderhalve week, maar alleen bij matige tot lichte lichamelijke inspanning.
 • Hervatten van sporten is over het algemeen gemiddeld zes weken na de operatie mogelijk, in overleg met de chirurg.
 • In eerste instantie kun je niet zelf rijden (auto, motor etc.)

Risico’s en complicaties

Zoals alle operaties brengt een buikwandcorrectie risico’s en mogelijke complicaties met zich mee.
Deze zijn onder meer:

Bloeden (hematoom)
Er treedt soms bloeding op na een operatie uit het weefsel in de wondholte. Mocht dit gebeuren, dan kan jouw lichaam gezwollen en pijnlijk aanvoelen. We kunnen speciale massages toepassen om het wondvocht sneller te laten absorberen. In een enkel geval kan het nodig zijn een extra procedure uit te voeren, die in het ziekenhuis of de kliniek moet worden uitgevoerd.

Infectie
Het is belangrijk om te erkennen dat een chirurgische ingreep een risico in zich bergt van een bacteriële infectie. Zo’n infectie kan gepaard gaan met vermoeidheid, zwakte, koorts en spierpijn. Door je antibiotica toe te dienen tijdens jouw operatie, wordt dit risico tot een minimum beperkt. Het komt zeer zelden voor dat een patiënt opnieuw moet worden opgenomen. Als je infectieverschijnselen ervaart, neem dan buiten kantooruren contact op met onze medische team of bel het speciale telefoonnummer dat 24/7 voor je bereikbaar is.

Wondgenezing
Hoe een wond geneest, verschilt van persoon tot persoon en zelfs van het ene lichaamsdeel tot het andere en is een geleidelijk proces. Roken in de periode voor en na de operatie kan het genezingsproces ernstig belemmeren.

Locatie en variabiliteit van het litteken
Alle operaties laten een permanent litteken achter en patiënten moeten zich ervan bewust zijn dat de snelheid waarmee hun littekens genezen en vervagen per persoon verschilt.

Onze plastisch chirurgen hechten groot belang aan mooie littekens. Zij stellen er persoonlijk eer in om elke keer weer zo te hechten dat littekens vrijwel onzichtbaar zijn.

Soms geneest een litteken niet op de normale manier, dit staat bekend als hypertrofische littekens. Littekens kunnen dan rood of gekleurd zijn, dik en pijnlijk en het kan enkele jaren duren voordat ze genezen. Hoewel dit een ongebruikelijk probleem is, kan het niet worden vermeden of van tevoren gediagnosticeerd.

Consult

Je eerste contact met ons team voor een consult is met een van onze medisch consulenten. Zij neemt alle tijd voor je en bespreekt alvast uitgebreid de mogelijkheden en beantwoordt al je vragen. Ook zal ze een eerste schatting van de kosten geven.

Tijdens een mogelijke daaropvolgende afspraak met onze plastische chirurgen of cosmetische artsen kun je aanvullende vragen stellen en eventueel de puntjes op de i zetten. Hij zal kijken wat de beste behandeling is voor jouw lichaam en wensen. De prijs is afhankelijk van de grootte van de operatie en de behandelingen die worden uitgevoerd. De arts zal je daarover op basis van je mogelijke ingreep informeren.

Tarieven

Buikwandcorrectie klein €5.200
Buikwandcorrectie uitgebreid €7.500
Met correctie van de rectus (diastase) €1.200
 • Postoperatieve litteken behandeling 125 euro per regio

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

Onze resultaten

Over ons

Aangenaam verrast door de zorg die ik kreeg bij Essential Aesthetics. Topdokters en personeel zijn erg aardig en zorgzaam! deze clinic zeker aanbevelen!

Aanbevolen door 96% van onze cliënten
Uitstekende zorg en ondersteuning
8.8 score op klinische ervaringen
Zie onze voor en na foto’s

Essential Aesthetics is een bijzondere kliniek met ISO 9001 en NEN 8009 certificering, in een prachtig monumentaal pand in Den Haag Wij zijn gespecialiseerd in plastische chirurgie, injectables, afvallen en anti-ageing behandelingen.
Vanuit onze visie biedt Essential Aesthetics je zoveel mogelijk begeleiding in alle disciplines die nodig zijn voor een gezonde levensstijl.
Onze kliniek is ontstaan ​​uit de passie van één vrouw. De passie voor schoonheid en een diep gevoel voor dankbaarheid voor alles wat ons lichaam ons geeft heeft geleid tot het levenswerk van de eigenaar en oprichter: een kliniek die moedigt vrouwen aan om zelfverzekerder en sterker te worden en meer te genieten van het geschenk van een mooi en gezond lichaam. En dat is wat Essential Aesthetics doet met een gedreven team van Nederlands, internationaal artsen en ervaringsdeskundigen. Essential Aesthetics is a brand made by women, for women. Het is veel te doen vertrouw je lichaam toe aan iemand anders. Wij begrijpen dat en bieden je daarom alleen het beste en de veiligheid van onze gecertificeerde kliniek.
Je kunt bij onze kliniek terecht voor fillers, spierontspanners behandelingen maar ook voor plastic chirurgie: borstvergroting, bilvergroting, facelifts, liposuctie en meer. Wat maakt ons uniek in de kliniek is dat we je vanaf september 2020 ook professioneel DNA-onderzoek aanbieden voedingsadvies, bindweefselmassage en sportbegeleiding.

Maak kennis met onze specialisten

Onze ISO 9001 en NEN 8009 gecertificeerde kliniek werkt uitsluitend met ervaren gekwalificeerde specialisten met passie voor het vak, die zorgen en oog hebben voor jouw noden en wensen als onze patiënt, met respect voor jouw natuurlijke schoonheid. Ons bedrijf is gebouwd rond het vervullen van jouw wensen! We brengen de toewijding aan details, aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, om het beste resultaat te garanderen. Dankzij onze internationale artsen die actief zijn in het veld en op de hoogte zijn van de laatste trends en technieken, kunnen we je helpen om het best mogelijke resultaat te behalen. Onze specialisten kijken er naar uit om met je samen te werken om te kijken hoe we jouw droom kunnen waarmaken. Het zorgteam van Essential Aesthetics staat voor, tijdens en na de reis voor je klaar. Van de intake tot de nazorg. Bij ons bent je in bekwame, veilige handen want je bent essentieel voor ons.

Dr. Gabriel Jansen

Senior Nederlandse plastisch chirurg

Cosmetische chirurgie vereist niet alleen topkwaliteit, maar ook een
persoonlijke aanpak op maat. Dr. Gabriel Jansen draagt beide hoog in het
vaandel.

Dr. Aniel Sewnaik

Medische directeur & Gelaatschirurg

Dr. Sewnaik heeft jarenlange ervaring in reconstructieve chirurgie van hoofd
en hals. Deze zet hij in voor optimale resultaten bij het toedienen van
injectables en facelift operaties.

Dr. Luca Piombino

Italiaanse plastisch chirurg

Luca Piombino is onze Italiaanse, internationaal gerenommeerde ervaringsdeskundige in plastisch chirurgische behandelingen. Hij heeft over de hele wereld gewerkt, waaronder in Beverly Hills en Zuid-Amerika. Hij heeft zich hierdoor kunnen bekwamen in de meest innovatieve technieken.

Professor Philippe Levan

Gerenommeerde Franse plastisch chirurg

Professor Levan is een vooraanstaande Franse plastisch chirurg met meer dan 27
jaar ervaring in plastische chirurgie en een pionier op het gebied van
remodellering. Hij is een internationaal erkende innovator op het gebied van
bilimplantaten.

Buikwandcorrectie Den Haag - Tummy tuck Den Haag

De intake, nazorg en check-ups vinden plaats in ons prachtige pand in Den Haag. Buikwandcorrectie Den Haag wordt gedaan bij Essential Aesthetics.

BEOORDELINGEN

Lees de ervaringen van andere vrouwen op
ZorgkaartNederland en kliniekervaringen.nl