Buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie kan de oplossing zijn om de losse huid te verwijderen

GRATIS CONSULTATIE

Aanbevolen
door 96% van onze klanten

8.8 score op
Klinische ervaringen

8.9 score op
Zorgkaart Nederland

4.7 score op
Google Reviews

DIENST

Buikwandcorrectie (abdominoplasty)

Veel mannen en vrouwen wensen een strakkere of plattere buik omdat de buik inderdaad een probleemzone is. We beginnen in het leven met een plattere buik, maar hoe ouder we worden, hoe meer moeite het kost om het plat te houden. Het dragen van een bikini begint een probleem te worden. Huidveroudering, gewichtsverlies, maar ook zwangerschappen kunnen ervoor zorgen dat de buikhuid gaat hangen, hoeveel buikspieroefeningen je ook doet. Soms is een operatie helaas de enige manier om van die slappe buik af te komen. Een buikwandcorrectie kan de oplossing zijn om de losse huid te verwijderen. Nooit meer je maag willen verbergen? Dat kan, met de juiste ingreep en onze chirurg kan u helpen. Een van de expertisedomeinen van onze internationale expert is hechten. Het is gebruikelijk om alleen de bovenste huidlaag te hechten. Onze chirurg hecht echter waarde aan een mooi litteken dat zo onopvallend mogelijk is. Hij bereikt dit door elke huidlaag te hechten, waardoor er minder littekens ontstaan.

Een buikwandcorrectie wordt vaak uitgevoerd in combinatie met andere behandelingen zoals het opzuigen of wegsnijden van overtollig vet. De chirurg bekijkt de mogelijkheden waarin u geïnteresseerd bent en adviseert u welke combinatie het beste resultaat oplevert.

Een mini-buikwandcorrectie of een totale buikwandcorrectie kan u een strakkere en plattere buik geven.

Wat gebeurt er tijdens een buikwandcorrectie?

De operatie zelf duurt 2,5 uur. Als er tegelijkertijd andere behandelingen worden uitgevoerd, kan de operatie langer duren. Er zijn verschillende mogelijkheden. Onderhuids vet en overtollige huid worden verwijderd via een incisie die over uw lichaam loopt, indien mogelijk onder uw bikinilijn. Soms moet de navel worden verplaatst (fleur-de-lis correctie), dat wil zeggen een litteken rond de navel. In de meeste gevallen is dit litteken na een jaar bijna onzichtbaar. De operatie wordt uitgevoerd onder algemene anesthesie. In de meeste gevallen zult u een nacht in het ziekenhuis moeten doorbrengen.

Een buikwandcorrectie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de hoeveelheid overtollig vet en huid. Bij Essential Aesthetics kun je terecht voor een mini-buikwandcorrectie, een totale buikwandcorrectie, een Fleur-de-Lis buikwandcorrectie. Een buikwandcorrectie kan ook deel uitmaken van een mama-make-over.

Het resultaat van een buikwandcorrectie

Het verschil is al duidelijk zichtbaar na de operatie. Het eindresultaat wordt 3 tot 6 maanden later bereikt als het lichaam volledig hersteld is. Als er geen drastische veranderingen zijn, zoals zwangerschap of sterke gewichtsschommelingen, is het resultaat meestal permanent. Bespreek uw verwachtingen met de chirurg om te zien wat de resultaten zullen zijn en om teleurstellingen te voorkomen. De beste resultaten worden behaald als u op uw streefgewicht zit. Een buikwandcorrectie is geen middel om af te vallen, het kan soms nodig zijn om voor de operatie eerst af te vallen.

Herstel na buikwandcorrectie

Afhankelijk van hoe uitgebreid de operatie is, kan het nodig zijn om 1 à 2 dagen in het ziekenhuis te blijven. Soms wordt een drain geplaatst om overtollig vocht af te voeren. Feedback van onze patiënten is dat de pijn niet erg is. Het gebied is gevoelig na de operatie en u zult waarschijnlijk wat trekpijn ervaren die verlicht kan worden met pijnstillers. Vermijd (voor zover mogelijk) hoesten en niezen, aangezien dit de druk op de geopereerde zones vergroot en de pijn zal toenemen. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat u 8 weken, 24 uur per dag een ondersteunend korset draagt. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat u 4 weken, 24 uur per dag een ondersteunend korset draagt. Na 8 weken heb je het niet meer nodig. Het behandelde gebied zal na de operatie rood en gezwollen zijn en er zijn vaak blauwe plekken. De meeste mensen kunnen na 2 weken hun normale werk hervatten, raadpleeg uw chirurg. Het duurt 6 weken voordat u het zware, veeleisende werk kunt hervatten.

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

U ontvangt ruim voor uw operatie een document met patiëntinformatie met algemeen landelijk advies. De chirurg geeft u ook persoonlijk advies op basis van de omvang van de buikwandcorrectie en uw algemene gezondheidstoestand. Hieronder volgt een korte samenvatting van het algemene advies. Het is belangrijk om er rekening mee te houden voor het beste resultaat.

 

Voor de ingreep:
 • Stop vier weken voor de operatie met roken
 • Gebruik je medicijnen als Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio. Overleg dan met de chirurg over het stoppen en opnieuw gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a.
 • Gebruik voor de operatie geen bloed verdunnende medicatie.
 • Neem de avond voor de operatie een laxeermiddel
 • Vergeet niet om vervoer naar huis te regelen, ook als u blijft overnachten. Zelf rijden na de operatie is niet toegestaan.
 • Regel van tevoren dat iemand de eerste paar dagen bij je thuis helpt.

 

De dag van de ingreep:
 • Neem een ​​douche of een bad. Na de operatie mag u maximaal 72 uur niet douchen.
 • Gebruik geen bodylotion of crème
 • Draag gemakkelijke en loszittende kleding
 • Vergeet niet uw compressieset en buikband mee te nemen naar de O.R.
 • Draag geen sieraden, horloges of piercings
 • Draag geen sieraden, horloges of piercings
 • Zorg ervoor dat u uitgerust en op tijd bent
Na de ingreep:
 • Zorg ervoor dat je de eerste dagen niet alleen thuis bent.
 • Bij voorkeur op je rug rusten.
 • Hou de bloedsomloop actief door elk uur even rond te lopen. Dit bevordert de genezing van de wond.
 • U kunt pas drie weken na de buikwandcorrectie douchen, vraag de chirurg of het zorgteam om advies.
 • Let er tijdens de eerste drie weken na de buikwandcorrectie op dat u niet duwt, optilt of buigt.
 • Werken is mogelijk na ongeveer anderhalve week, maar alleen bij matige tot lichte lichamelijke inspanning.
 • Hervatten van sporten is over het algemeen gemiddeld zes weken na de operatie mogelijk, in overleg met de chirurg.
 • In eerste instantie kun je niet zelf rijden (auto, motor etc.)

Risico’s en complicaties

Zoals alle operaties brengt buikwandcorrectie risico’s en mogelijke complicaties met zich mee. De risico’s en complicaties zijn onder meer:

 

 • Bloeden (hematoom) Er treedt soms bloeding op na een operatie uit het weefsel in de wondholte. Mocht dit gebeuren, dan kan uw lichaam gezwollen en pijnlijk aanvoelen. Het kan nodig zijn om het leeg te laten lopen door een extra procedure uit te voeren waarvoor een terugkeer naar het ziekenhuis of de kliniek nodig is.
 • Infectie Het is belangrijk om te erkennen dat een chirurgische incisie in het lichaam bijdraagt ​​aan het risico van het inbrengen van bacteriën van de eigen huid van de patiënt. Zo’n infectie kan gepaard gaan met vermoeidheid, zwakte, koorts en spierpijn. Door antibiotica in te nemen tijdens uw operatie, wordt dit risico tot een minimum beperkt. Het komt zeer zelden voor dat een patiënt opnieuw moet worden opgenomen. Als u infectieverschijnselen ervaart, neem dan buiten kantooruren contact op met uw medisch adviseur of met het telefoonnummer.
 • Wond genezen. Hoe de wond geneest, verschilt van persoon tot persoon en zelfs van het ene lichaamsdeel tot het andere en is een geleidelijk proces. Roken in de periode voor en na de operatie kan het genezingsproces ernstig belemmeren.
 • Locatie en variabiliteit van litteken. Alle operaties laten een permanent litteken achter en patiënten moeten zich ervan bewust zijn dat de snelheid waarmee hun littekens genezen en vervagen per persoon verschilt. Soms geneest een litteken niet op de normale manier, dit staat bekend als hypertrofische littekens. Littekens kunnen rood of gekleurd zijn, dik, pijnlijk en het kan enkele jaren duren voordat ze genezen. Hoewel dit een ongebruikelijk probleem is, kan het niet van tevoren worden vermeden of gediagnosticeerd.

Verschillende buikwandcorrecties

Elk lichaam is anders, elke buik is anders, dus een grote variatie in hoeveelheid vet en overtollige huid. Daarom zijn er verschillende buikwandcorrecties, afhankelijk van uw lichaam en de hoeveelheid overtollig huid en vet. Tijdens het gratis consult kijkt onze chirurg naar de beste behandeling voor uw lichaam. De prijs is afhankelijk van de omvang van de ingreep en de behandelingen die worden uitgevoerd. De chirurg geeft u tijdens het gratis consult graag een schatting van de kosten.

Mini buikwandcorrectie

 • Bij een mini buikwandcorrectie is de incisie kleiner dan bij een totale buikwandcorrectie. De incisie wordt gemaakt bij de schaamheuvel en valt meestal onder het ondergoed. U kunt een mini-buikwandcorrectie krijgen als u alleen last heeft van overtollige huid. Vaak is de buikwand nog intact en is de buik pas net boven de schaamheuvel slap. De mini-buikwandcorrectie wordt ook onder algehele narcose uitgevoerd en de operatie duurt ongeveer 2 uur. De plastisch chirurg maakt een incisie over de schaamheuvel en maakt huid en vet los tot aan de ribboog. De navel is niet verplaatst. De overtollige huid en vet worden weggesneden. Als de buikspieren ook gestrekt zijn, trekt de chirurg ze naar elkaar toe en bevestigt ze aan elkaar.

Totale buikwandcorrectie

 • Bij een totale buikwandcorrectie worden incisies gemaakt in de schaamheuvel en rond de navel. Deze behandeling is geschikt voor mensen met een overtollige huid en een uitgerekte spierlaag. De buik is vaak slap van de ribbenkast. Voor een totale buikwandcorrectie is meer tijd nodig, gemiddeld 3 tot 4 uur. Deze operatie wordt uitgevoerd onder algehele narcose. De chirurg maakt een incisie boven de schaamheuvel en maakt huid en vet los tot aan de ribboog. De gestrekte spieren worden samengebracht en aan elkaar gehecht. Door deze hechtingen kunnen de spieren weer aan elkaar groeien. De chirurg verwijdert vervolgens het overtollige vet en de huid en het resultaat is bereikt. Tijdens deze operatie is het vaak nodig dat de navel wordt bewogen omdat er vaak veel weefsel wordt weggesneden.

Fleur-de-lis buikwandcorrectie

 • Bij een Fleur-de-lis-correctie maakt de chirurg drie incisies: bij de schaamheuvel (horizontaal), van de schaamheuvel naar de ribboog (verticaal) en rond de navel. Het verticale litteken en het litteken rond de navel blijven zichtbaar. Het litteken bij de schaamheuvel valt onder de bikinilijn. Deze buikwandcorrectie is geschikt voor mensen met veel overtollige huid en vet. Deze operatie duurt langer dan een totale buikwandcorrectie en duurt gemiddeld 3 tot 5 uur.

Het adviesgesprek

 • De eerste stap naar een plattere buik, is een persoonlijk gesprek met onze plastisch chirurg. U hoeft niet meteen te beslissen, maar dat kan als u dat wilt. De chirurg luistert naar uw wensen en verwachtingen en bekijkt vervolgens met u wat de mogelijkheden zijn. Elk lichaam is anders, daarom moet de chirurg uw buik zien om u het beste advies te geven. Houd hier rekening mee en draag gemakkelijk uit te trekken kleding naar uw consult. Als u foto’s heeft van wat u wilt bereiken, neem deze dan mee en laat ze aan de chirurg zien, zodat hij beter kan inschatten of uw verwachtingen realistisch zijn. De chirurg zal u vragen naar uw gezondheid, maar ook naar uw medische geschiedenis. Deel zoveel mogelijk, want al deze details kunnen belangrijk zijn voor uw eigen veiligheid en voor het behalen van het beste resultaat. De chirurg vertelt je eerlijk of het naar zijn mening verstandig is om de gewenste ingreep uit te voeren en neemt de ingreep met je door.
  Als een buikwandcorrectie niet verstandig is, zal hij u andere oplossingen laten zien. Maak van deze kans gebruik om ook te vragen naar andere behandelingen of wensen die je hebt. Onze chirurgen kunnen u alle belangrijke informatie geven over al onze behandelingen.Voel je vrij om zelf wat follow-up en onderzoek te doen op internet.Zodra je hebt besloten welke behandelingen of ingreep je wilt, zal de chirurg of een zorgteamlid dat doen. u de prijs van de behandeling geven op basis van het advies van de arts. Het is vaak mogelijk om meteen na het adviesgesprek een afspraak te maken voor de ingreep. Als u besluit om de volgende stap te zetten in uw reis naar een plattere buik, dan krijgt u alle belangrijke informatie, mocht u na het consult nog vragen hebben, helpt het zorgteam u graag verder. U kunt uw vragen stellen via e-mail, telefoon of WhatsApp. Wij begeleiden u graag op uw reis naar een mooiere uitstraling.

Tarieven

 • Buikwandcorrectie vanaf € 3.500, – Postoperatieve littekenbehandeling 125 euro per zone

  Gebruik het gratis (en vrijblijvende) adviesgesprek om al uw vragen te stellen. de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Mocht u hierna nog een afspraak willen of meer informatie nodig hebben, dan zijn wij u graag van dienst. het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%.

  Nu is het aan jou! Maak een afspraak voor gratis consultatie met een van onze zorgteam specialisten.070 220 2222. Omdat jij essentieel voor ons bent.

  Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

GRATIS CONSULTATIE

ONS RESULTAAT

Before / After

OVER ONS

Waarom Essential Aesthetics

Aangenaam verrast door de zorg die ik kreeg bij Essential Aesthetics. Topdokters en personeel zijn erg aardig en zorgzaam! deze clinic zeker aanbevelen!

GRATIS CONSULTATIE

Essential Aesthetics is een bijzondere kliniek met ISO 9001 certificering, in een prachtig monumentaal pand in Den Haag Wij zijn gespecialiseerd in plastische chirurgie, injectables, afvallen en anti-aging behandelingen.
Vanuit onze visie biedt Essential Aesthetics u zoveel mogelijk begeleiding in alle disciplines die nodig zijn voor een gezonde levensstijl.
Onze kliniek is ontstaan ​​uit de passie van één vrouw. De passie voor schoonheid en een diep gevoel voor dankbaarheid voor alles wat ons lichaam ons geeft heeft geleid tot het levenswerk van de eigenaar en oprichter: een kliniek die moedigt vrouwen aan om zelfverzekerder en sterker te worden en meer te genieten van het geschenk van een mooi en gezond lichaam. En dat is wat Essential Aesthetics doet met een gedreven team van Nederlands, internationaal artsen en ervaringsdeskundigen. Essential Aesthetics is a brand made by women, for women. Het is veel te doen vertrouw je lichaam toe aan iemand anders. Wij begrijpen dat en bieden u daarom alleen het beste en de veiligheid van onze ISO 9001 gecertificeerde kliniek.
U kunt bij onze kliniek terecht met ISO 9001 certificering voor fillers, botox behandelingen maar ook voor plastic chirurgie: borstvergroting, bilvergroting, facelifts, liposuctie en meer. Wat maakt ons uniek in de kliniek is dat we u vanaf september 2020 ook professioneel DNA-onderzoek aanbieden voedingsadvies, bindweefselmassage en sportbegeleiding.

MAAK KENNIS MET ONZE SPECIALISTEN

Maak kennis met onze specialisten

Onze ISO gecertificeerde kliniek werkt uitsluitend met ervaren gekwalificeerde specialisten met passie voor het vak, die zorgen en oog hebben voor uw noden en wensen als onze patiënt, met respect voor uw natuurlijke schoonheid. Ons bedrijf is gebouwd rond het vervullen van uw wensen! We brengen de toewijding aan details, aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, om het beste resultaat te garanderen. Dankzij onze internationale artsen die actief zijn in het veld en op de hoogte zijn van de laatste trends en technieken, kunnen we u helpen om het best mogelijke resultaat te behalen. Onze specialisten kijken er naar uit om met u samen te werken om te kijken hoe we uw droom kunnen waarmaken. Het zorgteam van Essential Aesthetics staat voor, tijdens en na de reis voor je klaar. Van de intake tot de nazorg. Bij ons bent u in bekwame, veilige handen want u bent essentieel voor ons.

Dr. Gabriel Jansen
Senior Nederlands plastisch chirurg

Cosmetische chirurgie vereist een persoonlijke,
aanpak op maat, iets dat
Dr. Gabriel Jansen is altijd op de hoogte.

ONTMOET DR. GABRIEL

Dr. Aniel Sewnaik
KNO-arts en hoofd- en nekchirurg

Dr. Sewnaik is een BIG-geregistreerde arts met jarenlange ervaring in reconstructieve chirurgie van hoofd en nek.

ONTMOET DR. ANIEL

Dr. Luca Piombino
Luca Piombino is ons onderwerp materie expert in kunststof chirurgische behandelingen.

Dr. Luca Piombino is onze materiedeskundige in plastische chirurgische behandelingen.

ONTMOET DR. LUCA

Dr. Philippe Levan
Senior plastisch chirurg

Dr. Levan is een vooraanstaande Franse plastisch chirurg met meer dan 20 jaar ervaring in plastische chirurgie en is een pionier op het gebied van remodellering.

ONTMOET DR. LEVAN

BEOORDELINGEN

Uitstekende zorg, patiënttevredenheid
en resultaten betekenen alles voor
Essential Aesthetics

Of je er nu levendiger uit wilt zien, de klok een beetje wilt terugdraaien of wilt investeren in je droomfiguur, het zorgzame team van Essential Aesthetics helpt je graag op weg. Ons team luistert echt naar uw wensen en adviseert u over de mogelijkheden, met respect voor uw natuurlijke schoonheid. Maak een afspraak voor een kennismaking, wij ontmoeten u graag. Meer weten? Bekijk de reviews en lees over ervaringen met onze kliniek. U kunt ons ook volgen op Instagram, Facebook en Linkedin ..

ZIE PATIËNTENVERHALEN

DIENSTEN

Gerelateerde behandelingen

Liposuctie

Liposuctie

Arm lift

Arm lift

schaamlip correctie

schaamlip correctie

Mommy makeover

Mommy makeover