Buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie kan de oplossing zijn om de losse huid te verwijderen

Essential Aesthetics luistert, versterkt en levert
een bijdrage aan het welzijn van de vrouw en man van vandaag.
Vooruitgang is alleen mogelijk wanneer je van gebaande paden durft af te gaan.

DIENST

Buikwandcorrectie (Abdominoplastiek)

Vooral als we wat ouder worden, verslapt de huid van je buik. Dat kan ook komen door sterk gewichtsverlies of zwangerschappen. In alle gevallen heb je het gevoel steeds je buik te moeten inhouden. De wens van veel mannen en vrouwen van alle leeftijden is een strakkere of plattere buik. Natuurlijk is een gezonde levensstijl belangrijk en helpen buikspieroefeningen maar daar zijn grenzen aan. Hoeveel buikspieroefeningen je ook doet en hoe gezond je ook leeft, er zijn helaas gevallen waarin een operatie de enige manier is om van die slappe buik af te komen.

Je buik nooit meer verstoppen, een maatje minder in je middel, weer het gevoel hebben dat je gewoon een bikini of zwembroek aan kan? Dat kan absoluut en met de juiste operatie kan onze plastische chirurg je helpen.

Een buikwandcorrectie kan voor jou de oplossing zijn om weer een plattere en strakkere buik te hebben. Met een chirurgische ingreep verwijdert de plastische chirurg overtollige huid en vet uit de midden- en onderbuik, en waar nodig wordt ook de navel verplaatst. Vaak wordt deze ingreep gecombineerd met liposuctie van de flanken (zijkanten van het middel). Het resultaat is een platte buik met een litteken dat zich mogelijk uitstrekt van heup tot heup bij de schaamheuvel, onder het niveau van het ondergoed. Bij de zwaarste vorm van buikwandcorrectie moet de chirurg ook een verticale incisie maken; dat betekent dat er een litteken overblijft boven de rand van je ondergoed.

Voor moeders is er indien nodig een speciale ingreep mogelijk. Diastase is een bijzonder probleem dat samenhangt met zwangerschap. Tijdens je zwangerschap wijken je rechte buikspieren uit elkaar om ruimte te maken voor je groeiende baby. Dit is volstrekt normaal en wordt functionele diastase genoemd. Echter, bij sommige vrouwen blijft zo’n diastase ook bestaan na de bevalling. Dat gebeurt als het stevige bandje dat de spieren met elkaar verbindt, niet herstelt. In dat geval hou je als vrouw een bolle buik. Deze verdwijnt niet, hoeveel buikspieroefeningen je ook doet en kan alleen worden verholpen met een buikwandcorrectie, een operatie dus.

Omdat elk lichaam anders is, zijn er verschillende soorten buikwandcorrectie, die we hieronder op een rijtje zetten. Heb je geen huidoverschot maar alleen overtollige vetophoping in het buikgebied, dan kun je waarschijnlijk volstaan met liposuctie. Bij liposuctie worden de vormen van het lichaam verbeterd doordat vetcellen die tussen de huid en onderliggende spieren zitten, worden weggezogen. Is je probleem wat groter, dan zijn er verschillende opties.

Een volledige buikwandcorrectie
Bij een totale buikwandcorrectie oftewel buikwandplastiek worden incisies gemaakt bij de schaamheuvel en rond de navel. Deze behandeling is geschikt voor mensen die onder en boven de navel overtollige huid hebben en een uitgerekte spierlaag. De buik is vaak vanaf de ribbenboog al slap.

Een volledige buikwandcorrectie met het hechten van de rechte buikspieren (Diastase)
Zoals hierboven al aangegeven, worden bij een totale buikwandplastiek incisies gemaakt bij de schaamheuvel en rond de navel. Daarnaast worden de rechte buikspieren weer aan elkaar gehecht. Deze behandeling is bedoeld voor vrouwen bij wie de ruimte tussen de rechte buikspieren na hun zwangerschap niet meer is gesloten.

Een mini-buikwandcorrectie
Bij een mini-buikwandcorrectie is de incisie kleiner dan bij een totale buikwandcorrectie. De incisie wordt gemaakt bij de schaamheuvel en valt onder het ondergoed. Je komt in aanmerking voor een mini buikwandcorrectie, wanneer je alleen last hebt van overtollige huid onder de navelstreek. Vaak is de buikwand dan nog intact en de buik alleen maar slap – heb je een ‘schortje’ – net boven de schaamheuvel.

Een Fleur-de-lis buikwandcorrectie
Bij een Fleur-de-lis correctie – ook wel Anker correctie genoemd – maakt de chirurg drie incisies: bij de schaamheuvel (horizontaal), van de schaamheuvel tot de ribbenboog (verticaal) en rond de navel. De term anker verwijst naar de vorm van de beide incisies. Die lijkt ook een beetje op de Franse lelie, de ‘fleur de lis’, vandaar de naam. Bij deze, meer ingrijpende vorm van buikwandcorrectie, blijven het verticale litteken en het litteken rond de navel zichtbaar. Het litteken bij de schaamheuvel valt onder de rand van je ondergoed.

Wanneer kan een buikwandcorrectie iets voor jou zijn?
Als jij jouw ideale gewicht (bijna) bereikt hebt en je realistische verwachtingen hebt over het effect
van plastische chirurgie op jouw fysieke en geestelijke welzijn en:

 • Je buikspieren en huid zijn uitgerekt
 • Je hebt veel gewicht verloren en je hebt nu veel overtollige huid
 • Je hebt altijd een onderbuikje dat zichtbaar is met losse huid (een ‘schortje’), ook al ben je verder in perfecte vorm
 • Je bent zwanger geweest en je gewicht kwijt, maar je houdt een ‘bolle’ buik direct van de ribbenboog naar beneden

Consult
Is het bovenstaande op jou van toepassing? Boek dan nu vrijblijvend een gratis adviesgesprek en bespreek de mogelijkheden met een van de beste ervaringsdeskundigen in Nederland.

Een volledige buikwandcorrectie

Als je last hebt van veel overtollige huid en vet is een volledige buikwandcorrectie misschien iets voor jou. Bij deze operatie worden incisies gemaakt net boven de schaamheuvel en rond de navel. De plastisch chirurg maakt de huid en het vet los tot aan de ribbenboog. Vervolgens haalt de chirurg de overtollige huid en vet weg en verplaatst de navel naar een nieuwe positie, zodat deze na de operatie weer op een natuurlijke plek op de buik zit.

Voor een totale buikwandcorrectie is gemiddeld 3 uur nodig. Deze operatie wordt uitgevoerd onder algehele narcose.

Resultaat
Na 4-6 maanden heb je een goed beeld van het resultaat: een strakkere, plattere buik. Vanzelfsprekend is dit bij iedereen net wat anders, afhankelijk van de uitgangssituatie, de conditie van de huid en het herstelvermogen van je lichaam. Het resultaat is permanent, mits je op gewicht blijft en er een gezonde levensstijl op na houdt. Het litteken is in het begin natuurlijk nog rood en gezwollen, maar vervlakt en vervaagt met de tijd en valt onder de rand van je ondergoed. Je moet er rekening mee houden dat je na ongeveer een jaar een mooi litteken hebt. Voor optimale littekens hebben we in onze kliniek verschillende opties om het herstel te bevorderen.

Een volledige buikwandcorrectie met het hechten van de rechte buikspieren (Diastase)

Het moederschap is fantastisch, maar eist ook veel van je lichaam. Misschien ben jij een vrouw die na de bevalling een diastase heeft gehouden – een situatie waarbij de rechte buikspieren niet meer hersteld zijn na de zwangerschap, waardoor de buik enigszins bol blijft staan, wat je ook doet om je buikspieren te trainen. Om dit op te lossen, bestaat een speciale buikwandcorrectie. De plastisch chirurg hecht daarbij de rechte buikspieren weer aan elkaar, waardoor de buik weer plat wordt. Deze ingreep kan worden gecombineerd met een volledige buikwandcorrectie. Er worden dan incisies gemaakt net boven de schaamheuvel en rond de navel. De plastisch chirurg maakt de huid en het vet los tot aan de ribbenboog. Vervolgens haalt de chirurg de overtollige huid en vet weg en verplaatst de navel naar een nieuwe positie, zodat deze na de operatie weer op een natuurlijke plek op de buik zit.

Voor een totale buikwandcorrectie met diastase is gemiddeld 3-4 uur nodig. Deze operatie wordt uitgevoerd onder algehele narcose.

Resultaat
Na 4-6 maanden heb je een goed beeld van het resultaat: een strakkere, plattere buik. Vanzelfsprekend is dit bij iedereen net wat anders, afhankelijk van de uitgangssituatie, de conditie van de huid en het herstelvermogen van je lichaam. Het resultaat is permanent, mits je op gewicht blijft en er een gezonde levensstijl op na houdt. Het litteken is in het begin natuurlijk nog rood en gezwollen, maar verbleekt en vervaagt met de tijd en valt onder de rand van je ondergoed. Je moet er rekening mee houden dat je na ongeveer een jaar een mooi litteken hebt. Voor optimale littekens hebben we in onze kliniek verschillende opties om het herstel te bevorderen.

Een mini-buikwandcorrectie

Je kunt kiezen voor een mini-buikwandcorrectie als je last hebt van overtollige huid onder de navel en je daar als het ware een storend ‘schortje’ hebt. Is de buikwand in zijn geheel verslapt, inclusief de huid en spieren boven de navel, dan kom je in aanmerking voor een volledige buikwandcorrectie. Bij een mini-buikwandcorrectie is de incisie kleiner dan bij een volledige buikwandcorrectie. De plastisch chirurg maakt huid en vet los tot aan de ribbenboog en overtollige huid en vet worden vervolgens verwijderd. De navel wordt hierbij niet verplaatst. De incisie wordt net boven de schaamheuvel gemaakt en valt onder de rand van het ondergoed. In tegenstelling tot wat de naam van deze operatie suggereert, is dit een stevige ingreep.

De mini-buikwandcorrectie wordt onder algehele narcose uitgevoerd en de operatie duurt ongeveer 2 uur.

Resultaat
Na 4-6 maanden heb je een goed beeld van het resultaat: een strakkere, plattere buik.Vanzelfsprekend is dit bij iedereen net wat anders, afhankelijk van de uitgangssituatie, de conditie van de huid en het herstelvermogen van je lichaam. Het resultaat is permanent, mits je op gewicht blijft en er een gezonde levensstijl op na houdt. Het litteken is in het begin natuurlijk nog rood en gezwollen, maar vervlakt en vervaagt met de tijd en valt onder de rand van je ondergoed. Je moet er rekening mee houden dat je na ongeveer een jaar een mooi litteken hebt. Voor optimale littekens hebben we in onze kliniek verschillende opties om het herstel te bevorderen.

Een Fleur-de-lis buikwandcorrectie

Bij een Fleur-de-lis-correctie maakt de chirurg drie incisies: bij de schaamheuvel (horizontaal), van de schaamheuvel naar de ribbenboog (verticaal) en rond de navel. Het verticale litteken en het litteken rond de navel blijven zichtbaar. Het litteken bij de schaamheuvel valt onder de rand van je ondergoed. Deze buikwandcorrectie is geschikt voor mensen met veel overtollige huid en vet.

Doordat je na deze operatie altijd zichtbare littekens overhoudt (hoe zorgvuldig onze plastisch chirurg ook hecht) en het gebied rond de navel enigszins van vorm kan veranderen, is deze operatie voor Essential Aesthetics geen voorkeursoptie en vindt bij ons nauwelijks plaats. Wij willen dat iedere patiënt trots is op zijn of haar eigen lichaam en we proberen dan ook ingrepen te voorkómen die zichtbare littekens maken. Verbeterde technieken, voortdurende innovaties en onze zeer ervaren plastisch chirurg maken het vrijwel altijd mogelijk je probleem op te lossen met een reguliere volledige buikwandcorrectie.

Deze operatie vindt plaats onder algehele narcose. Deze duurt langer dan een totale buikwandcorrectie, gemiddeld 4 tot 5 uur.

Resultaat
Na 4-6 maanden heb je een goed beeld van het resultaat: een strakkere, plattere buik. Vanzelfsprekend is dit bij iedereen net wat anders, afhankelijk van de uitgangssituatie, de conditie van de huid en het herstelvermogen van je lichaam. Het resultaat is permanent, mits je op gewicht blijft en er een gezonde levensstijl op na houdt. De littekens zijn in het begin natuurlijk nog rood en wat gezwollen, maar vervagen met de tijd. Een van de littekens valt onder de rand van je ondergoed. De andere twee blijven zichtbaar, omdat de incisies op de buik moesten plaatsvinden. Je moet er rekening mee houden dat je na ongeveer een jaar mooie littekens hebt. Voor optimale littekens hebben we in onze kliniek verschillende opties om het herstel te bevorderen.

Herstel na een buikwandcorrectie

Afhankelijk van hoe uitgebreid de operatie is, kan het nodig zijn om 1 à 2 dagen in het ziekenhuis te blijven. Meestal wordt aan beide zijden van je lichaam een drain geplaatst om overtollig vocht af te voeren. Deze drains worden bij de eerste vervolgafspraak na een of twee dagen in onze kliniek in Den Haag verwijderd.

Feedback van onze patiënten vertelt ons dat de pijn heel goed te verdragen is. Het gebied is natuurlijk wel gevoelig na de operatie en je zult waarschijnlijk wat trekpijn ervaren. Je zult merken dat je hierdoor geneigd bent de eerste dagen wat voorover gebogen te lopen. Met pijnstillers kunnen we de pijn verlichten.

Om ervoor te zorgen dat er geen extra druk op de geopereerde zones ontstaat, die tot meer pijn kan leiden, is het belangrijk om – voor zover mogelijk – de eerste week na de operatie hoesten en niezen te voorkómen.

Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je 6 weken lang, 24 uur per dag een ondersteunend korset draagt. Na 8 weken heb je het niet meer nodig. Het behandelde gebied zal na de operatie rood en gezwollen zijn en er zijn vaak blauwe plekken. De meeste mensen kunnen na 2 weken hun normale werk hervatten, raadpleeg jouw chirurg. Het duurt 6 weken voordat je het zware, veeleisende werk kunt hervatten.

Veiligheid door voorzorgsmaatregelen

Ruim voor je operatie ontvang je van ons een document met patiëntinformatie. De chirurg geeft je natuurlijk ook persoonlijk advies op basis van de omvang van de buikwandcorrectie en je algemene gezondheidstoestand. Hieronder volgt een korte samenvatting van de patiëntinformatie. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden voor het beste resultaat.

Voor de ingreep:

 • Stop vier weken voor de operatie met roken
 • Gebruik je medicijnen als Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio. Overleg dan met de chirurg over het stoppen en opnieuw gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a.
 • Gebruik voor de operatie geen bloedverdunnende medicatie.
 • Vergeet niet om vervoer naar huis te regelen, ook als je blijft overnachten. Zelf rijden na de
  operatie is niet toegestaan.
 • Regel van tevoren dat iemand je de eerste paar dagen thuis helpt.

De dag van de ingreep:

 • Neem een ​​douche of een bad. Na de operatie mag je maximaal 72 uur niet douchen.
 • Gebruik geen bodylotion of crème
 • Draag gemakkelijke en loszittende kleding
 • Vergeet niet jouw compressie-set en buikband mee te nemen, als je deze zelf ergens heeft gekocht. Koopt je deze bij onze kliniek, dan nemen wij ze voor je mee.
 • Draag geen sieraden, horloges of piercings
 • Zorg ervoor dat je lekker uitgerust en op tijd bent

Na de ingreep:

 • Zorg ervoor dat je de eerste dagen niet alleen thuis bent.
 • Rust en slaap op je rug, vraag aan ons medische team om advies wanneer je weer op jouw zij of buik mag slapen.
 • Hou de bloedsomloop goed op gang door elk uur even rond te lopen. Dit bevordert de genezing van de wond.
 • Je kunt pas 10 dagen na de buikwandcorrectie douchen, vraag de chirurg of het zorgteam om advies.
 • Let er tijdens de eerste drie weken na de buikwandcorrectie op dat je geen druk op de buik zet, dus niets niet duwen of optillen en niet buigen.
 • Werken is mogelijk na ongeveer anderhalve week, maar alleen bij matige tot lichte lichamelijke inspanning.
 • Hervatten van sporten is over het algemeen gemiddeld zes weken na de operatie mogelijk, in overleg met de chirurg.
 • In eerste instantie kun je niet zelf rijden (auto, motor etc.)

Risico’s en complicaties

Zoals alle operaties brengt een buikwandcorrectie risico’s en mogelijke complicaties met zich mee.
Deze zijn onder meer:

Bloeden (hematoom)
Er treedt soms bloeding op na een operatie uit het weefsel in de wondholte. Mocht dit gebeuren, dan kan jouw lichaam gezwollen en pijnlijk aanvoelen. We kunnen speciale massages toepassen om het wondvocht sneller te laten absorberen. In een enkel geval kan het nodig zijn een extra procedure uit te voeren, die in het ziekenhuis of de kliniek moet worden uitgevoerd.

Infectie
Het is belangrijk om te erkennen dat een chirurgische ingreep een risico in zich bergt van een bacteriële infectie. Zo’n infectie kan gepaard gaan met vermoeidheid, zwakte, koorts en spierpijn. Door je antibiotica toe te dienen tijdens jouw operatie, wordt dit risico tot een minimum beperkt. Het komt zeer zelden voor dat een patiënt opnieuw moet worden opgenomen. Als je infectieverschijnselen ervaart, neem dan buiten kantooruren contact op met onze medische team of bel het speciale telefoonnummer dat 24/7 voor je bereikbaar is.

Wondgenezing
Hoe een wond geneest, verschilt van persoon tot persoon en zelfs van het ene lichaamsdeel tot het andere en is een geleidelijk proces. Roken in de periode voor en na de operatie kan het genezingsproces ernstig belemmeren.

Locatie en variabiliteit van het litteken
Alle operaties laten een permanent litteken achter en patiënten moeten zich ervan bewust zijn dat de snelheid waarmee hun littekens genezen en vervagen per persoon verschilt.

Onze plastisch chirurgen hechten groot belang aan mooie littekens. Zij stellen er persoonlijk eer in om elke keer weer zo te hechten dat littekens vrijwel onzichtbaar zijn.

Soms geneest een litteken niet op de normale manier, dit staat bekend als hypertrofische littekens. Littekens kunnen dan rood of gekleurd zijn, dik en pijnlijk en het kan enkele jaren duren voordat ze genezen. Hoewel dit een ongebruikelijk probleem is, kan het niet worden vermeden of van tevoren gediagnosticeerd.

Consult

Je eerste contact met ons team voor een consult is met een van onze medisch consulenten. Zij neemt alle tijd voor je en bespreekt alvast uitgebreid de mogelijkheden en beantwoordt al je vragen. Ook zal ze een eerste schatting van de kosten geven.

Tijdens een mogelijke daaropvolgende afspraak met onze plastische chirurgen of cosmetische artsen kun je aanvullende vragen stellen en eventueel de puntjes op de i zetten. Hij zal kijken wat de beste behandeling is voor jouw lichaam en wensen. De prijs is afhankelijk van de grootte van de operatie en de behandelingen die worden uitgevoerd. De arts zal je daarover op basis van je mogelijke ingreep informeren.

Tarieven

 • Buikwandcorrectie vanaf € 3.500,-
 • Uitgebreide buikwandcorrecties inclusief correctie van de diastase: € 7.500,-
 • Postoperatieve litteken behandeling 125 euro per regio

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

ONS RESULTAAT

Voor / Na

OVER ONS

Waarom Essential Aesthetics

Aangenaam verrast door de zorg die ik kreeg bij Essential Aesthetics. Topdokters en personeel zijn erg aardig en zorgzaam! deze clinic zeker aanbevelen!

Aanbevolen door 96% van onze cliënten
Uitstekende zorg en ondersteuning
8.8 score op klinische ervaringen
Zie onze voor en na foto’s

Essential Aesthetics is een bijzondere kliniek met ISO 9001 certificering, in een prachtig monumentaal pand in Den Haag Wij zijn gespecialiseerd in plastische chirurgie, injectables, afvallen en anti-ageing behandelingen.
Vanuit onze visie biedt Essential Aesthetics je zoveel mogelijk begeleiding in alle disciplines die nodig zijn voor een gezonde levensstijl.
Onze kliniek is ontstaan ​​uit de passie van één vrouw. De passie voor schoonheid en een diep gevoel voor dankbaarheid voor alles wat ons lichaam ons geeft heeft geleid tot het levenswerk van de eigenaar en oprichter: een kliniek die moedigt vrouwen aan om zelfverzekerder en sterker te worden en meer te genieten van het geschenk van een mooi en gezond lichaam. En dat is wat Essential Aesthetics doet met een gedreven team van Nederlands, internationaal artsen en ervaringsdeskundigen. Essential Aesthetics is a brand made by women, for women. Het is veel te doen vertrouw je lichaam toe aan iemand anders. Wij begrijpen dat en bieden je daarom alleen het beste en de veiligheid van onze ISO 9001 gecertificeerde kliniek.
Je kunt bij onze kliniek terecht met ISO 9001 certificering voor fillers, Spierontspanners behandelingen maar ook voor plastic chirurgie: borstvergroting, bilvergroting, facelifts, liposuctie en meer. Wat maakt ons uniek in de kliniek is dat we je vanaf september 2020 ook professioneel DNA-onderzoek aanbieden voedingsadvies, bindweefselmassage en sportbegeleiding.