Skip to main content
Blog

Dit moet je weten: Trends in anti-ageing – ontmoet onze expert, Dr. Anielkumar Sewnaik!

By 15 mei 2020juli 9th, 2021Geen reacties
Dit moet je weten: Trends in anti-ageing – ontmoet onze expert, Dr. Anielkumar Sewnaik!

Kennis is macht. En de basis voor een lang en gezond leven. Als kliniek in anti-ageing delen wij graag onze kennis met de Essential Aesthetics familie. Aan het woord onze expert in anti-ageing Dr. Aniel.

Essential Aesthetics is een kliniek in cosmetische chirurgie en anti-ageing . Maar wat is anti-ageing nou precies?

Anti-aging in een notendop. Vanaf ongeveer 25 jaar begint het lichaam te verouderen. Rond je 35ste worden de gevolgen van het ouder worden zichtbaar en rond je 40ste begin je dit niet alleen in je uiterlijk, maar ook in je gezondheid te merken. Anti-aging betekent letterlijk het stopzetten van het verouderingsproces. Dit is (nu nog) onmogelijk, vandaar dat met anti-ageing het vertragen van het verouderingsproces wordt bedoeld. Om dit proces zoveel mogelijk te vertragen is het belangrijk om te begrijpen wat de gevolgen zijn van het verouderen en hoe dit proces verloopt. Er zijn factoren die het verouderingsproces versnellen en gelukkig dus ook andersom. Een gezonde levenswijze is een belangrijke factor om het verouderingsproces te vertragen. Vanuit zijn interesse voor het behandelen van kanker, kwam Dr. Aniel vanzelf terecht in het anti-ageing domein. Een gezond lichaam betekent logischerwijs ook minder kans op kanker. Dr. Aniel heeft veel research gedaan naar effectieve manieren om het verouderingsproces te vertragen, bijkomend voordeel is dat een gezonder lichaam automatisch ook een gezonder, mooier en stralender uiterlijk betekent.

Kunnen we ouder worden zonder er ouder uit te zien met de huidige technologie?

We kunnen zeker ouder worden zonder ouder uit te zien. De technologie is van kleiner belang. De belangrijkste factor zijn wij zelf. Allerlei factoren zoals roken, overmatig alcohol, slecht slapen, slecht eten, zon expositie zorgen ervoor dat onze huid er slechter en ouder gaat tonen. Goede verzorging van de huid is eveneens van groot belang.

Wat kunnen we de komende Jaren verwachten in trends in anti-ageing ?

Anti ageing zal in Nederland de komende jaren een steeds belangrijker plaats gaan innemen. Op dit moment is anti ageing met name het laten doen van behandelingen en gebruik van producten. Het zal meer een uitgebreidere behandeling worden waarbij aandacht aan allerlei factoren (gezonder leefstijl, preventie, dna testen) besteedt zal worden.

Welke tips kan je onze lezers geven om de gevolgen van het ouder worden tegen te gaan?

Het allerbelangrijkste is om een gezond leefstijl te hebben. Daarnaast is de verzorging van de huid erg belangrijk. En je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen.

Dr. Anielkumar Sewnaik is een van de ervaren artsen die werkzaam zijn voor Essential Aesthetics. Een KNO-arts met jarenlange ervaring in het behandelen van kanker in het hoofd en hals gebied en erg geïnteresseerd in anti-ageing en de algemene gezondheid.

Because you are Essential to us!