Skip to main content

Preventieve DNA onderzoek

Krijg inzicht in jouw gezondheid middels een DNA-onderzoek bij Essential Aesthetics

DNA-onderzoek: ontdek, verbeter, leef gezonder

De anti-ageing experts van Essential Aesthetics volgen de trends in de wetenschap op de voet. Een van de opkomende trends is het laten uitvoeren van preventief DNA-onderzoek. Voor veel mensen is dit nog best eng, helemaal als je er geen verstand van hebt en het moeilijk lijkt om de resultaten goed te interpreteren. Essential Aesthetics helpt je hierbij en begeleidt je vanaf het DNA-onderzoek, helpt je de resultaten te begrijpen en begeleidt je bij het maken van gezondere keuzes.

Omdat wij geloven dat preventieve gezondheidszorg van grote invloed is op het welzijn van onze patiënten, werken wij samen met een van de experts op het gebied van DNA-onderzoek om dit onderzoek ook voor onze patiënten mogelijk te maken. Je kan nu eindelijk het heft in eigen handen nemen en de resultaten van het DNA-onderzoek gebruiken om inzicht te krijgen in jouw gezondheid.

DNA-onderzoek maakt het mogelijk om op een nieuwe manier je gezondheid te beïnvloeden. Ontdek wat jouw genomen je vertellen over jouw voedingspatronen, metabolisme en meer. Gebruik deze persoonlijke informatie om gezonder te leven!

Begin vanaf nu met het bewuster maken van keuzes die je gezondheid beïnvloeden en maak een afspraak voor DNA-onderzoek onder begeleiding van een ervaren arts.

‘Whole sequensing’ maakt het verschil

Essential Aesthetics werkt samen met het enige labarotorium dat 100% van jouw DNA analyseert, andere DNA-testen geven je beperkte informatie gebaseerd op een fractie van jouw DNA. Maar wat houdt dat ‘whole sequensing’ nu precies in? Het heeft allemaal te maken met dekking. Met een ‘Whole Genome Sequencing (WGS)’ test analyseren we 100% van het menselijke DNA. Dus 100% dekking. Je kan het vergelijken met het aantal megapixels van je camera. Hoe meer megapixels, hoe scherper de afbeelding. Bij DNA-onderzoek werkt het net zo: hoe hoger de dekking, hoe beter de kwaliteit van de informatie. ‘Dekking’ in DNA-onderzoek refereert naar het aantal keren dat jouw genoom wordt gesequenced. In het lab waarmee Essential Aesthetics samenwerkt, wordt dit proces minimaal 30 keer herhaald. Het resultaat? Betere inzichten, specifiekere informatie!

DNA onderzoek, voeding en fitness

Jouw genoom vertelt ons veel over de manier waarop jouw lichaam op voeding en beweging reageert. Hierdoor kom je erachter wat de beste voeding is voor jouw lichaam en welke supplementen je het beste kan gebruiken om zwakken plekken te versterken. Ook kan je erachter komen wat de beste training is voor jouw lichaam. Welke activiteiten en sporten dragen bij aan betere sportprestaties. Hoe reageert jouw lichaam op workouts. Heb jij meer risico’s op blessures, hoe sterk is jouw lichaam? Het is allemaal af te lezen aan jouw genoom en die inzichten kan jij weer gebruiken om nog beter in jouw vel te zitten!

Advies en begeleiding door experts bij Essential Aesthetics

Maak je een afspraak voor DNA-onderzoek bij Essential Aesthetics, dan wordt jouw DNA afgenomen door een van onze ervaren anti-ageing artsen. Hij vertelt je meer over het DNA onderzoek, welke informatie je kan verwachten en welke informatie niet. Daarna wordt het materiaal naar het laboratorium opgestuurd. Je wordt gebeld voor een afspraak zodra de resultaten binnen zijn en onze arts de resultaten heeft bekeken. Tijdens deze tweede afspraak bespreekt de arts de resultaten met jou en beantwoordt hij al jouw vragen.<br />
Het is ons advies om hierna een afspraak te maken met onze lifestyle coach om samen te bekijken hoe je de informatie het beste kan gebruiken om jouw leefstijl bewust te veranderen voor een gezonder leven. Na drie maanden volgt dan een vervolggesprek om te kijken hoe het gaat.

Essential Aesthetics werkt samen met de beste labs

Ook bij het uitkiezen van het lab waar Essential Aesthetics mee samenwerkt hebben wij gekeken naar excellentie en hoogwaardige kwaliteit. Wij werken dan ook samen met de wereldleider en pionier op het gebied van ‘Whole Genome Sequencing testing’, in meer dan 97 landen. Een DNA-onderzoek bij ons, is de start voor een bewuster gezonder leven. Ontdek. Verbeter. Leef lang en gezonder.

BEOORDELINGEN

Lees de ervaringen van andere vrouwen op
ZorgkaartNederland en kliniekervaringen.nl