Skip to main content
Persbericht

Essential Aesthetics wordt kenniscentrum voor chirurgen

By 9 juli 2020maart 22nd, 2021Geen reacties

DEN HAAG – 30 APRIL 2020
Haagse kliniek Essential Aesthetics en de gerenommeerde uitvinder van de Biconvex  implantaten slaan de handen ineen. Deze zomer start de eerste EA Academy Masterclasses voor bilvergrotingen.
Medische normen

In de stad die wereldwijd bekend staat als de stad van Vrede en Recht, het huidige Internationale Hof van Justitie, legt de Haagse kliniek Essential Aesthetics de lat hoog als het gaat om medische normen. De kliniek creëerde de eerste hub voor lichaamscontouren, waarbij ze de vaardigheden van verbazingwekkende technieken op het gebied van bilvergrotingen onder de knie kregen. Nu bieden ze ook mastercursussen aan artsen over de hele wereld.

Strenge supervisie

Tijdens deze masterclass leren internationale artsen alle ins en outs van bilvergrotingen van de Franse ervaringsdeskundige prof.dr. Phillipe Levan. Omdat Brindusa Gritu van Essential Aesthetics continue op zoek is naar de beste en meest innovatieve technieken, gaat de kliniek een lange termijn samenwerking aan met de chirurg. Met meer dan 17 jaar ervaring mag hij zichzelf dé expert in bilvergrotingen noemen. De artsen krijgen individueel les en brengen het geleerde in praktijk brengen onder zijn strenge supervisie. De EA Academy for Body Contouring gebruikt de anonieme gegevens van alle zorgvuldige gemonitorde patiënten voor wetenschappelijk onderzoek en academische publicaties.

Zelfontworpen bilimplantaat

Professor Philippe Levan ambieert om altijd met de nieuwste technieken en het beste materiaal te werken. Hoewel de gebruikte implantaten voor bilvergrotingen veilig en duurzaam zijn, merkte de arts dat er toch nog ruimte voor verbetering was. Samen met de toonaangevende fabrikant Sebbin Laboratories werkte hij aan een nieuwe vorm bilimplantaat: de ‘biconvex buttock prosthesis’. Daarmee zijn zij de enige producent die – naast de voorgaande anatomische en ronde implantaten – drie vormen bilimplantaten aanbieden.

Snelle wondgenezing

Bij een bilvergroting wordt het implantaat tussen de bilspieren geplaatst, een gedeelte van het lichaam dat veel gebruikt wordt. Hierdoor is er een kleine kans dat het implantaat draait. Bij een bilvergroting is het ook belangrijk dat het implantaat flexibel is en na plaatsing weer gemakkelijk zijn vorm terugkrijgt. Hoe flexibeler het implantaat, hoe kleiner de incisie en het uiteindelijke litteken. Tijdens het ontwerpen is hier extra aandacht aan besteed. Tijdens de ingreep maakt de chirurg ook gebruik van de Kennel Funnel methode. Deze methode zorgt voor minder trauma van het spierweefsel omdat het implantaat gemakkelijker kan worden geplaatst. Hierdoor heeft de patiënt minder napijn en heelt de patiënt sneller. Met deze nieuwe samenwerking tilt Essential Aesthetics de bilvergrotingen met implantaten naar een hoger academisch niveau. Patiënten krijgen de beste methode met de veiligste implantaten en het mooiste eindresultaat met de minste risico’s. Gritu ziet dat bilvergrotingen razend populair zijn. ‘De American Society of Plastic Surgeons meldt dat elke dag om de 30 minuten een bilvergroting wordt uitgevoerd,’ vertelt de eigenaresse van de kliniek. ‘Wij willen de beste zijn en het beste geven aan de Nederlandse patiënten. Wij hebben nu een meester in het vak aan boord,’ vervolgt zij.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt je contact opnemen met:
Brindusa Gritu | 0652595400 | brindusa@essentialaesthetics.nl | www.essentialaesthetics.nl