Skip to main content

Face lift

Ouder worden hoort bij het leven.
Wij proberen het natuurlijke verouderingsproces
niet stil te leggen, maar te vertragen.

Bij Essential Aesthetics  In Den Haag specialiseren wij in facelifts, zoals de S-lift (mini-facelift), MACS-lift of een uitgebreide facelift.

Hoe goed je ook voor jezelf en jouw gezicht zorgt, je kunt niet voorkomen dat jouw huid na verloop van tijd zijn jeugdige uitstraling en elasticiteit verliest. Alhoewel we de tijd niet kunnen stoppen, kunnen we je helpen de effecten van tijd op jouw huid te vertragen en soms zelfs een paar jaar terug te draaien. De mogelijkheden die onze kliniek biedt om jouw gezicht te verjongen zijn uniek. Wil je diepe rimpels verminderen en weer stralen? Onze doktoren helpen je hier graag bij.
De mogelijkheden zijn eindeloos: een strakkere kaaklijn, minder rimpels of een jongere uitstraling.

Wil je een face lift met huidverstrakking zonder operatie en littekens? Dan is de FaceTite behandeling wellicht wat voor jou.

Waarom kiezen voor Essential Aesthetics?

Keurmerk veiligheid & zorg
Jouw veiligheid staat centraal bij ons. Daarom is Essential Aesthetics trots op ons ISO-9001 en NEN-8009 keurmerk. Dit houdt in dat wij voldoen aan de internationale eisen voor kwaliteit, veiligheid en zorg. Daarnaast benadrukt deze certificering het belang van de wensen van onze patiënten en van ons streven naar continue verbetering.

Excelleren is onze norm
Door de combinatie van internationale chirurgen en het onderling delen van kennis en ervaring brengen wij esthetische chirurgie naar een hoger niveau. Het team van Essential Aesthetics streeft te allen tijde naar het hoogst haalbare en laat dit zien door grote betrokkenheid en te streven naar excellente resultaten. Daarnaast zijn wij er trots op dat ons team een hart heeft voor mensen en oog heeft voor jouw persoonlijke en natuurlijke schoonheid.

Jouw vertrouwen is het hart van onze kliniek
De norm van Essential Aesthetics is dat er met respect en toewijding wordt omgegaan met het kostbaarste bezit dat je in onze handen legt. Ons team begrijpt dat een ingreep een grote stap is die niet alleen een fysieke, maar ook een emotionele impact heeft. Wij doen daarom ons uiterste best om jou hierin zo goed mogelijk te ondersteunen.

Ongelimiteerde voor- en nazorg
Essential Aesthetics staat bekend om de uitstekende voor en nazorg. Tijdens de consulten nemen we de tijd voor om met aandacht naar jouw vragen en wensen te luisteren. Onze persoonlijke aandacht en warme benadering geeft je het gevoel dat je thuis bent. Ook na de ingreep staat ons medische team klaar om jou de nodige zorg te bieden.

Wat gebeurt er tijdens een facelift?

Tijdens een facelift maakt de chirurg een incisie langs de haarlijn en bevestigt deze vervolgens weer rond en achter jouw oor. De chirurg heeft dan toegang tot de spieren en weefsels onder de huid. Als je de neus- en lipplooi wilt laten optillen, gaat de incisie enkele centimeters bovenhet oor door. Voor een lift van het kaak- en nekgebied gaat de incisie nog een paar centimeter achterhet oor door. De chirurg maakt de huid voorzichtig los van het verbindings- en spierweefsel van het gezicht. Het gebied dat wordt gescheiden is ongeveer even groot als de wang. De plastisch chirurg gebruikt vervolgens speciale hechtingen om het verbindings- en spierweefsel aan te spannen. De hechtingen worden vervolgens zorgvuldig aangedraaid. Tijdens de procedure trekt de chirurg de huid strak en snijdt het overtollige huid weg. De huid wordt dan zo onopvallend mogelijk weer vastgemaakt. In sommige gevallen kan de chirurg besluiten om een ​​drain te plaatsen om wondvocht af te voeren. Vaak mag je 2 tot 6 uur na de operatie naar huis.

De S-lift of mini facelift

De S-lift wordt ook wel een mini-facelift genoemd. Het is een minder ingrijpende operatie met kleine, bijna onzichtbare littekens. Met deze facelift kun je op een subtiele manier de kaaklijn optillen. De mate van verandering in de halslijn is afhankelijk van de conditie van jouw huid. Deze operatie kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd.

Het effect van de behandeling is gemiddeld 3 jaar zichtbaar. Zoals bij alle procedures voor gezond ouder worden in het gezicht, raden we je aan jouw huidverzorgingsroutine aan te vullen met huidversterkers en filler-behandelingen. Deze behandelingen stimuleren de huid en zorgen voor een verbeterde huidstructuur, meer elasticiteit en hydratatie van het huidoppervlak.

De MACS-Lift

MACS staat voor Minimal Access Cranial Suspension lift. Dit is de meest voorkomende facelift waarbij via dezelfde incisie als de S-lift de huid van de wang en het onderliggende steunweefsel wordt meegenomen en gelift. De hals wordt niet gelift. Deze lift is geschikt voor mensen met middelmatige tekenen van veroudering.

Deze lift is uitgebreider dan de S-lift, maar nog steeds minder invasief dan een volledige deep-plane Facelift. Dat resulteert in een kortere herstelperiode en kleinere littekens. Onze chirurg werkt bij deze lift met de SMAS-methode. Deze methode vermindert de spanning op de huid.

De MACS Facelift is ideaal als je last hebt van licht tot matig verlies van huidelasticiteit en spiertonus hebben en beginnen te verzakken in het midden en onder gezicht, kaaklijn en nek. De MACS facelift kan worden uitgevoerd onder lokale verdoving.

De voordelen van een MACS-lift::

 • Het is een innovatieve techniek die alleen uitgevoerd kan worden door ervaren plastisch chirurgen
 • Kan je tot 10 jaar jonger laten ogen
 • De ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving
 • De ingreep duurt ongeveer 2 uur
 • Korte herstelperiode (1-2 weken)
 • Na de procedure kan een relaxte lifestyle worden voortgezet
 • Als het verband geen bezwaar is, kun je met 2-3 dagen weer werken
 • Haast onzichtbare littekens dankzij de SMAS lift techniek

Het resultaat van een facelift

Het optimale resultaat van een Facelift is na ongeveer een jaar zichtbaar, afhankelijk van de gekozen procedure. Het optimale resultaat van een Facelift is na ongeveer een jaar zichtbaar, afhankelijk van de gekozen procedure. Hoe lang het eindresultaat duurt, hangt af van de gekozen lift. Het resultaat kan mooi blijven tussen 3 jaar (S-lift) tot 10 jaar (volledige Facelift). Dit wordt natuurlijk ook beïnvloed door de mate waarin je jouw huid en gezicht verzorgt.

Zoals bij alle antiverouderingsprocedures in het gezicht, raden we je aan jouw huidverzorgingsroutine aan te vullen met huidversterkers en fillerbehandelingen, die de huid stimuleren en de huidstructuur, elasticiteit en hydratatie van het huidoppervlak verbeteren.

Alternatief: Facelift zonder operatie & littekens

FaceTite is een apparaat ontworpen om de delicate gezichts- en nekhuid strakker te maken, waardoor een jeugdig uiterlijk wordt hersteld zonder een chirurgische halslift of facelift-procedure. Met behulp van een klein apparaatje dat op een staafje lijkt, zal radiofrequentie-energie de gezichtsweefsels langs het onderhuidse vlak verwarmen. Deze behandeling verstevigt en lift de huid onmiddellijk en biedt resultaten die jaren aanhouden. FaceTite kan de nek, dubbele kin, wangen en neus-lippenplooien drastisch verbeteren.

Lees meer over de FaceTite behandeling

Herstel van een facelift

Na de operatie heeft je een strakke band om jouw hoofd ter ondersteuning van de huid, deze kan pas na 3 weken worden verwijderd. Na een facelift heb je ongeveer 2 tot 3 weken last van zwelling. De herstelperiode na een S-lift is korter dan de herstelperiode van een MACS-lift of een verlengde Facelift. Iedereen geneest natuurlijk in een ander tempo.

Een à twee dagen na de operatie kunt je weer rondlopen, maar houd er rekening mee dat je het de eerste week rustig aan moet doen. De chirurg zal na een paar dagen het verband rond het gezicht verwijderen. In de eerste maanden na de operatie ziet je wekelijks kleine veranderingen in het gezicht. Het eindresultaat is zichtbaar na ongeveer 4 tot 6 maanden. De littekens zijn dan nauwelijks zichtbaar en de rimpels en lijntjes in het gezicht en de hals worden mooi gladgestreken.

Natuurlijk draagt ​​de manier waarop je voor jouw huid zorgt bij aan een beter en langduriger resultaat, dus ons advies is om jouw huidverzorgingsroutine aan te vullen met huidboosters en fillerbehandelingen die de structuur, elasticiteit, hydratatie en huidskleur verbeteren en optimaliseren. Vraag jouw arts of ons zorgteam naar de mogelijkheden.

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Een facelift brengt dezelfde risico’s met zich mee als veel andere operaties. Om jouw herstel zo snel mogelijk te laten verlopen, zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden:

 • Je moet gedurende drie weken een gezichtsband dragen om een ​​volgende bloeding te voorkomen en om het beste resultaat te garanderen.
 • Houd de wonden droog totdat de arts je anders vertelt.
 • Je krijgt preventieve antibiotica. Ben je allergisch voor bepaalde antibiotica, laat het ons dan van tevoren weten.

Risico's en complicaties van een facelift

Zoals bij veel andere operaties, zijn er risico’s bij een facelift. Hoewel zeer zeldzaam, zijn mogelijke complicaties:

Bloeden (hematoom)
Soms bloeden na een operatie uit het weefsel rond de wond. Als dit gebeurt, kan jouw gezicht gezwollen en pijnlijk aanvoelen. Het kan nodig zijn om het leeg te laten lopen door een extra procedure uit te voeren en hiervoor moet je terug naar het ziekenhuis of de kliniek.

Infectie
Het is belangrijk om te erkennen dat een chirurgische incisie het risico inhoudt van infectie door de bacteriën van de eigen huid van de patiënt. Deze mogelijke infectie kan gepaard gaan met vermoeidheid, zwakte, koorts en spierpijn. Antibiotica tijdens jouw operatie zullen dit risico tot een minimum beperken. Het komt zelden voor dat een patiënt opnieuw moet worden opgenomen. Als je infectieverschijnselen ervaart, neem dan contact op met jouw medisch adviseur of bel het telefoonnummer voor buiten kantooruren.

Wond genezen
Hoe de wond geneest, verschilt van persoon tot persoon en zelfs van het ene lichaamsdeel tot het andere en is een geleidelijk proces. Roken in de periode voor en na de operatie kan het genezingsproces ernstig belemmeren.

Locatie en variabiliteit van het litteken
Alle operaties laten een permanent litteken achter en patiënten moeten zich ervan bewust zijn dat de snelheid waarmee hun littekens genezen en vervagen volledig variabel en individueel is. Soms geneest een litteken niet op de normale manier, dit staat bekend als hypertrofische littekens. Littekens kunnen rood of sterk gekleurd, dik, pijnlijk zijn en het kan enkele jaren duren voordat ze genezen. Hoewel dit een ongebruikelijk probleem is, kan het niet van tevoren worden vermeden of gediagnosticeerd.

Tarieven

 • Klassieke Face lift vanaf € 6000
 • MACS-lift  €4700 euro
 • S- Lift €3700 euro
 • Postoperatieve litteken behandeling 125 euro per regio

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door je gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

Onze resultaten

Over ons

Aangenaam verrast door de zorg die ik kreeg bij Essential Aesthetics. Topdokters en personeel zijn erg aardig en zorgzaam! deze clinic zeker aanbevelen!

Aanbevolen door 96% van onze cliënten
Uitstekende zorg en ondersteuning
8.8 score op klinische ervaringen
Zie onze voor en na foto’s

Essential Aesthetics is een bijzondere kliniek met ISO 9001 en NEN 8009 certificering, in een prachtig monumentaal pand in Den Haag Wij zijn gespecialiseerd in plastische chirurgie, injectables, afvallen en anti-ageing behandelingen.
Vanuit onze visie biedt Essential Aesthetics je zoveel mogelijk begeleiding in alle disciplines die nodig zijn voor een gezonde levensstijl.
Onze kliniek is ontstaan ​​uit de passie van één vrouw. De passie voor schoonheid en een diep gevoel voor dankbaarheid voor alles wat ons lichaam ons geeft heeft geleid tot het levenswerk van de eigenaar en oprichter: een kliniek die moedigt vrouwen aan om zelfverzekerder en sterker te worden en meer te genieten van het geschenk van een mooi en gezond lichaam. En dat is wat Essential Aesthetics doet met een gedreven team van Nederlands, internationaal artsen en ervaringsdeskundigen. Essential Aesthetics is a brand made by women, for women. Het is veel te doen vertrouw je lichaam toe aan iemand anders. Wij begrijpen dat en bieden je daarom alleen het beste en de veiligheid van onze kliniek.
Je kunt bij onze kliniek terecht voor fillers, spierontspanners behandelingen maar ook voor plastische chirurgie: borstvergroting, bilvergroting, facelifts, liposuctie en meer. Wat maakt ons uniek in de kliniek is dat we je ook professioneel DNA-onderzoek aanbieden voedingsadvies, bindweefselmassage en sportbegeleiding.

Maak kennis met onze specialisten

Onze ISO 9001 en NEN 8009 gecertificeerde kliniek werkt uitsluitend met ervaren gekwalificeerde specialisten met passie voor het vak, die zorgen en oog hebben voor jouw noden en wensen als onze patiënt, met respect voor jouw natuurlijke schoonheid. Ons bedrijf is gebouwd rond het vervullen van jouw wensen! We brengen de toewijding aan details, aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, om het beste resultaat te garanderen. Dankzij onze internationale artsen die actief zijn in het veld en op de hoogte zijn van de laatste trends en technieken, kunnen we je helpen om het best mogelijke resultaat te behalen. Onze specialisten kijken er naar uit om met je samen te werken om te kijken hoe we jouw droom kunnen waarmaken. Het zorgteam van Essential Aesthetics staat voor, tijdens en na de reis voor je klaar. Van de intake tot de nazorg. Bij ons bent je in bekwame, veilige handen want je bent essentieel voor ons.

Dr. Gabriel Jansen

Senior Nederlandse plastisch chirurg

Cosmetische chirurgie vereist niet alleen topkwaliteit, maar ook een
persoonlijke aanpak op maat. Dr. Gabriel Jansen draagt beide hoog in het
vaandel.

Dr. Aniel Sewnaik

Medische directeur & Gelaatschirurg

Dr. Sewnaik heeft jarenlange ervaring in reconstructieve chirurgie van hoofd
en hals. Deze zet hij in voor optimale resultaten bij het toedienen van
injectables en facelift operaties.

Dr. Luca Piombino

Italiaanse plastisch chirurg

Luca Piombino is onze Italiaanse, internationaal gerenommeerde ervaringsdeskundige in plastisch chirurgische behandelingen. Hij heeft over de hele wereld gewerkt, waaronder in Beverly Hills en Zuid-Amerika. Hij heeft zich hierdoor kunnen bekwamen in de meest innovatieve technieken.

Professor Philippe Levan

Gerenommeerde Franse plastisch chirurg

Professor Levan is een vooraanstaande Franse plastisch chirurg met meer dan 27
jaar ervaring in plastische chirurgie en een pionier op het gebied van
remodellering. Hij is een internationaal erkende innovator op het gebied van
bilimplantaten.

Facelift Den Haag

De facelift vindt plaats in ons prachtige pand in Den Haag. Ook intake en nazorg en controles van de facelift vinden plaats in de kliniek in Den Haag. Facelift Den Haag wordt gedaan bij Essential Aesthetics.

BEOORDELINGEN

Lees de ervaringen van andere vrouwen op
ZorgkaartNederland en kliniekervaringen.nl