Skip to main content

Fat grafting

Natuurlijke manier om de ouder wordende huid te verjongen

Je gezicht verdient het beste. Naarmate we ouder worden, verandert het volume van het gezicht. Deze veranderingen zie je voornamelijk rond de ogen, wangen, kaaklijn en rond de mond. Volumeverlies kunnen kan ons ouder doen lijken. We krijgen ingevallen wangen, rimpels en plooien en onze huid ziet er vermoeid en over het algemeen minder gezond uit. Iedereen wordt in de loop van de tijd getroffen door vetverlies in het gezicht. Gezichtsvet is een van de essentiële elementen waardoor we een jeugdige, gezonde en levendige uitstraling houden. Volumeverlies begint zichtbaar te worden wanneer we halverwege de 30 zijn en wordt elk jaar geleidelijk erger.

Wat is fat grafting?
Met fat grafting wordt vet verplaatst naar je gezicht om de ontstane holtes te vullen waardoor jouw gezicht haar jeugdige vorm en contouren terugkrijgt. Deze procedure omvat het verwijderen van geactiveerd vetweefsel uit een ander deel van jouw lichaam om het te gebruiken om volumeverlies te herstellen of vormen te verbeteren, voornamelijk in het gezicht, borsten en/of heupen.

Waarom kiezen voor Essential Aesthetics?

Keurmerk veiligheid & zorg
Jouw veiligheid staat centraal bij ons. Daarom is Essential Aesthetics trots op ons ISO-9001 en NEN-8009 keurmerk. Dit houdt in dat wij voldoen aan de internationale eisen voor kwaliteit, veiligheid en zorg. Daarnaast benadrukt deze certificering het belang van de wensen van onze patiënten en van ons streven naar continue verbetering.

Excelleren is onze norm
Door de combinatie van internationale chirurgen en het onderling delen van kennis en ervaring brengen wij esthetische chirurgie naar een hoger niveau. Het team van Essential Aesthetics streeft te allen tijde naar het hoogst haalbare en laat dit zien door grote betrokkenheid en te streven naar excellente resultaten. Daarnaast zijn wij er trots op dat ons team een hart heeft voor mensen en oog heeft voor jouw persoonlijke en natuurlijke schoonheid.

Jouw vertrouwen is het hart van onze kliniek
De norm van Essential Aesthetics is dat er met respect en toewijding wordt omgegaan met het kostbaarste bezit dat je in onze handen legt. Ons team begrijpt dat een ingreep een grote stap is die niet alleen een fysieke, maar ook een emotionele impact heeft. Wij doen daarom ons uiterste best om jou hierin zo goed mogelijk te ondersteunen.

Ongelimiteerde voor- en nazorg
Essential Aesthetics staat bekend om de uitstekende voor en nazorg. Tijdens de consulten nemen we de tijd voor om met aandacht naar jouw vragen en wensen te luisteren. Onze persoonlijke aandacht en warme benadering geeft je het gevoel dat je thuis bent. Ook na de ingreep staat ons medische team klaar om jou de nodige zorg te bieden.

Hoe werkt fat grafting?

Met fat grafting wordt vet verplaatst naar je gezicht om de ontstane holtes te vullen waardoor jouw gezicht haar jeugdige vorm en contouren terugkrijgt. Deze procedure omvat het verwijderen van geactiveerd vetweefsel uit een ander deel van jouw lichaam om het te gebruiken om volumeverlies te herstellen of vormen te verbeteren, voornamelijk in het gezicht, borsten en/of heupen. fat grafting wordt in de medische wereld vooral gebruikt voor therapeutische doeleinden om trauma of natuurlijke asymmetrie te herstellen, inclusief correctie van secundaire contourdefecten na borstreconstructie, littekencontracties, evenals de behandeling van brandwonden of radiodermatitis. Hierdoor is fat grafting een beproefde methode die uiterst geschikt is voor cosmetische aanpassingen aan het gezicht, borsten en heupen.

Cosmetische chirurgie
Wist je dat studies aantonen dat fat grafting ook kan helpen de dikte en kwaliteit van door straling beschadigd weefsel en huid te verbeteren? Het transplanteren van vet is een veilige operatie wanneer deze wordt uitgevoerd door een chirurg met veel en brede ervaring in cosmetische chirurgie. Voor een succesvolle vetoverdracht met het mooiste resultaat moet de chirurg een goed begrip hebben van de 3-dimentionele veranderingen die optreden door het ouder worden en weten hoe “normale” jeugdige gezichtscontouren eruit zien. Dit proces heeft veel weg van beeldhouwen, vandaar dat het groot verschil maakt wanneer jouw behandelend chirurg oog heeft voor esthetische schoonheid gecombineerd met de juiste expertise. Maak een afspraak voor een adviesgesprek.

Wat gebeurt er tijdens een fat grafting?

Vet wordt uit een deel van je lichaam geoogst, gewassen en gezuiverd en vervolgens zorgvuldig opnieuw geïnjecteerd met naalden die speciaal zijn ontworpen voor de gebieden die behandeld worden. Het kan nodig zijn om dit proces meerdere keren te herhalen om het gewenste resultaat te bereiken. Vet oogsten  ofwel ‘vetenting’ is een proces in drie fasen: (a) oogsten (b) zuivering en overdracht (c) en plaatsing.

Oogsten van vetcellen: samen met onze arts, kies je een gebied voor vetverwijdering die de arts plaatselijke zal verdoven. De arts maakt vervolgens een kleine incisie op de plaats voor vetverwijdering en plaatst, met een steriele techniek, een canule die op een spuit is aangesloten om voorzichtig vet te oogsten ofwel te ‘extraheren’ (beter bekend als liposuctie).

Zuivering en overdracht: Zodra voldoende vet is geoogst, bereidt onze specialist de vetcellen voor en plaatst het gezuiverde vet in kleine spuiten die worden gebruikt voor vetinjecties. Voor de zuivering is soms een centrifuge nodig om het vet te centrifugeren of een filtratieproces om onzuiverheden te verwijderen.

Plaatsingsprocedure: het lichaamsdeel wordt voorbereid waar de vetcellen geïnjecteerd worden.. Onze specialist werkt met een naald of canule die meestal meerdere keren in het gebied wordt gestoken en er weer uit wordt gehaald. Elke keer dat de naald of canule wordt teruggetrokken, wordt een lijn vetweefsel zorgvuldig vastgezet in natuurlijke weefselvlakken. De arts herhaalt deze procedure totdat de gewenste correctie is bereikt met een raster van geënt vet. Natuurlijk helpt ons team je voor, tijdens en na de ingreep door het je zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken. Ons doel: het natuurlijkste en mooiste resultaat!

Waar wordt de ingreep uitgevoerd en welke type anesthesie wordt er gebruikt

De meeste fat grafting ingrepen worden in onze praktijk uitgevoerd met lokale anesthesie, waardoor je wel wakker bent maar geen ongemak of pijn voelt. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze ingreep onder algehele anesthesie (volledige narcose) te ondergaan in een gecertificeerd en erkend chirurgisch centrum. De keuze is altijd aan jou. De meeste patiënten kiezen voor plaatselijke verdoving voor een snellere herstel en minder kosten. Lokale verdoving is een minder ingrijpende procedure met minimale risico’s.

Waarom werkt fat grafting zo goed?

Onze procedure voor het overbrengen van gezichtsvet werkt zo goed omdat het de meest natuurlijke vervanging is voor gezichtsvet. Het herstellen van verloren volume met je eigen vet geeft de meest natuurlijke verjongingsresultaten. Jouw vetcellen hebben een overvloed aan stamcellen. Stamcellen zijn in verband gebracht met langdurige verjongingseffecten, zoals helderheid van de huid, verbetering van de huidskleur en -textuur en zelfs verkleining van de poriën.

Hoelang blijven de resultaten zichtbaar?

Hoewel je meteen verschil ziet duurt het even voordat de vetcellen hun werk hebben gedaan en het optimale effect is bereikt. Dit proces duurt enkele maanden. Het resultaat met ongeveer 2-3 maanden is het uiteindelijke resultaat. Minder wordt het niet, maar de kans bestaat dat je toch een gewenste toename van volheid merkt, omdat de fat grafting de overgang maken van overleven in een nieuwe omgeving naar terugkeren naar hun biologische natuurlijke manieren om vet op te slaan.

Risico’s en complicaties

De belangrijkste complicaties zijn contouronregelmatigheden (zoals bobbels of bulten), geen goede cosmetische verdeling en slechte vetverwijdering. Al deze mogelijke complicaties worden geminimaliseerd door onze ervaren chirurg voor fat grafting.

Hersteltijd na fat grafting

Zwelling en soms blauwe plekken horen bij de genezingsfase. De zwelling is het ergst op dag 2-4, gevolgd door een versneld genezingsproces vanaf dag 5. Soms zijn patienten na 1 week al voldoende hersteld en hebben zij minimale post-operatieve zwelling. Normaal gesproken hebben patiënten iets meer tijd nodig, na 1 tot 2 weken is het grootste deel van de zwelling en eventueel de blauwe plekken opgelost. Bovendien blijven de cellen zich positief ontwikkelen tijdens een periode van 4-6 weken. Na 6-8 weken zijn de meeste vetcellen. Veel patiënten nemen afhankelijk van het soort werk 4-5 dagen vrij om te herstellen.

Vraag een gratis consult aan

Maak een afspraak voor gratis consultatie. Maak gebruik van de gratis (en zonder verplichtingen) consultatie om alle vragen te stellen die je hebt. de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, et gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. Nu is het aan jou! Because you are essential to us.

Tarieven

  • Fat grafting 1 zone lokale behandeling inclusief voor & nazorg 1800 euro
  • Fat grafting full face locale behandeling inclusief voor & nazorg 2850 euro

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door je gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

Over ons

Aangenaam verrast door de zorg die ik kreeg bij Essential Aesthetics. Topdokters en personeel zijn erg aardig en zorgzaam! deze clinic zeker aanbevelen!

Aanbevolen door 96% van onze cliënten
Uitstekende zorg en ondersteuning
8.8 score op klinische ervaringen
Zie onze voor en na foto’s

Essential Aesthetics is een bijzondere kliniek met ISO 9001 en NEN 8009 certificering, in een prachtig monumentaal pand in Den Haag Wij zijn gespecialiseerd in plastische chirurgie, injectables, afvallen en anti-ageing behandelingen.
Vanuit onze visie biedt Essential Aesthetics je zoveel mogelijk begeleiding in alle disciplines die nodig zijn voor een gezonde levensstijl.
Onze kliniek is ontstaan ​​uit de passie van één vrouw. De passie voor schoonheid en een diep gevoel voor dankbaarheid voor alles wat ons lichaam ons geeft heeft geleid tot het levenswerk van de eigenaar en oprichter: een kliniek die moedigt vrouwen aan om zelfverzekerder en sterker te worden en meer te genieten van het geschenk van een mooi en gezond lichaam. En dat is wat Essential Aesthetics doet met een gedreven team van Nederlands, internationaal artsen en ervaringsdeskundigen. Essential Aesthetics is a brand made by women, for women. Het is veel te doen vertrouw je lichaam toe aan iemand anders. Wij begrijpen dat en bieden je daarom alleen het beste en de veiligheid van onze gecertificeerde kliniek.
Je kunt bij onze kliniek terecht voor fillers, spierontspanners behandelingen maar ook voor plastic chirurgie: borstvergroting, bilvergroting, facelifts, liposuctie en meer. Wat maakt ons uniek in de kliniek is dat we je vanaf september 2020 ook professioneel DNA-onderzoek aanbieden voedingsadvies, bindweefselmassage en sportbegeleiding.

Maak kennis met onze specialisten

Onze ISO 9001 en NEN 8009 gecertificeerde kliniek werkt uitsluitend met ervaren gekwalificeerde specialisten met passie voor het vak, die zorgen en oog hebben voor jouw noden en wensen als onze patiënt, met respect voor jouw natuurlijke schoonheid. Ons bedrijf is gebouwd rond het vervullen van jouw wensen! We brengen de toewijding aan details, aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, om het beste resultaat te garanderen. Dankzij onze internationale artsen die actief zijn in het veld en op de hoogte zijn van de laatste trends en technieken, kunnen we je helpen om het best mogelijke resultaat te behalen. Onze specialisten kijken er naar uit om met je samen te werken om te kijken hoe we jouw droom kunnen waarmaken. Het zorgteam van Essential Aesthetics staat voor, tijdens en na de reis voor je klaar. Van de intake tot de nazorg. Bij ons bent je in bekwame, veilige handen want je bent essentieel voor ons.

Dr. Gabriel Jansen

Senior Nederlandse plastisch chirurg

Cosmetische chirurgie vereist niet alleen topkwaliteit, maar ook een
persoonlijke aanpak op maat. Dr. Gabriel Jansen draagt beide hoog in het
vaandel.

Dr. Aniel Sewnaik

Medische directeur & Gelaatschirurg

Dr. Sewnaik heeft jarenlange ervaring in reconstructieve chirurgie van hoofd
en hals. Deze zet hij in voor optimale resultaten bij het toedienen van
injectables en facelift operaties.

Dr. Luca Piombino

Italiaanse plastisch chirurg

Luca Piombino is onze Italiaanse, internationaal gerenommeerde ervaringsdeskundige in plastisch chirurgische behandelingen. Hij heeft over de hele wereld gewerkt, waaronder in Beverly Hills en Zuid-Amerika. Hij heeft zich hierdoor kunnen bekwamen in de meest innovatieve technieken.

Professor Philippe Levan

Gerenommeerde Franse plastisch chirurg

Professor Levan is een vooraanstaande Franse plastisch chirurg met meer dan 27
jaar ervaring in plastische chirurgie en een pionier op het gebied van
remodellering. Hij is een internationaal erkende innovator op het gebied van
bilimplantaten.

Fatgrafting Den Haag

Fatgrafting vindt plaats in ons prachtige pand in Den Haag. Ook intake en nazorg en controles van fatgrafting vinden plaats in de kliniek in Den Haag. Fatgrafting Den Haag wordt gedaan bij Essential Aesthetics.

BEOORDELINGEN

Lees de ervaringen van andere vrouwen op
ZorgkaartNederland en kliniekervaringen.nl