WE ARE COMMITTED TO EXCELLENCE, AS YOU ARE ESSENTIAL TO US!

Fat Grafting | Fat Injection

Natuurlijke mogelijkheid om de ouder wordende huid te verjongen

Je gezicht verdient het beste. Naarmate we ouder worden, verandert het volume van het gezicht. Deze veranderingen zie je voornamelijk rond de ogen, wangen, kaaklijn en rond de mond. Volumeverlies kunnen kan ons ouder doen lijken. We krijgen ingevallen wangen, rimpels en plooien en onze huid ziet er vermoeid en over het algemeen minder gezond uit. Iedereen wordt in de loop van de tijd getroffen door vetverlies in het gezicht. Gezichtsvet is een van de essentiële elementen waardoor we een jeugdige, gezonde en levendige uitstraling houden. Volumeverlies begint zichtbaar te worden wanneer we halverwege de 30 zijn en wordt elk jaar geleidelijk erger.

Wat Fat Grafting

Met fat grafting wordt vet verplaatst naar je gezicht om de ontstane holtes te vullen waardoor jouw gezicht haar jeugdige vorm en contouren terugkrijgt. Deze procedure omvat het verwijderen van geactiveerd vetweefsel uit een ander deel van jouw lichaam om het te gebruiken om volumeverlies te herstellen of vormen te verbeteren, voornamelijk in het gezicht, borsten en/of heupen. fat grafting wordt in de medische wereld vooral gebruikt voor therapeutische doeleinden om trauma of natuurlijke asymmetrie te herstellen, inclusief correctie van secundaire contourdefecten na borstreconstructie, littekencontracties, evenals de behandeling van brandwonden of radiodermatitis. Hierdoor is fat grafting een beproefde methode die uiterst geschikt is voor cosmetische aanpassingen aan het gezicht, borsten en heupen.

Cosmetische chirurgie

Wist je dat studies aantonen dat vettransplantatie ook kan helpen de dikte en kwaliteit van door straling beschadigd weefsel en huid te verbeteren? Het transplanteren van vet is een veilige operatie wanneer deze wordt uitgevoerd door een chirurg met veel en brede ervaring in cosmetische chirurgie. Voor een succesvolle vetoverdracht met het mooiste resultaat moet de chirurg een goed begrip hebben van de 3-dimentionele veranderingen die optreden door het ouder worden en weten hoe “normale” jeugdige gezichtscontouren eruit zien. Dit proces heeft veel weg van beeldhouwen, vandaar dat het groot verschil maakt wanneer uw behandelend chirurg oog heeft voor esthetische schoonheid gecombineerd met de juiste expertise. Maak een afspraak voor een adviesgesprek.

Fat Grafting | Fat Injection

Wat gebeurt er tijdens een fat grafting procedure

Vet wordt uit een deel van je lichaam geoogst, gewassen en gezuiverd en vervolgens zorgvuldig opnieuw geïnjecteerd met naalden die speciaal zijn ontworpen voor de gebieden die behandeld worden. Het kan nodig zijn om dit proces meerdere keren te herhalen om het gewenste resultaat te bereiken. Vet oogsten  ofwel ‘vetenting’ is een proces in drie fasen: (a) oogsten (b) zuivering en overdracht (c) en plaatsing.

Oogsten van vetcellen: samen met onze arts, kies je een gebied voor vetverwijdering die de arts plaatselijke zal verdoven. De arts maakt vervolgens een kleine incisie op de plaats voor vetverwijdering en plaatst, met een steriele techniek, een canule die op een spuit is aangesloten om voorzichtig vet te oogsten ofwel te ‘extraheren’ (beter bekend als liposuctie).

Zuivering en overdracht: Zodra voldoende vet is geoogst, bereidt onze specialist de vetcellen voor en plaatst het gezuiverde vet in kleine spuiten die worden gebruikt voor vetinjecties. Voor de zuivering is soms een centrifuge nodig om het vet te centrifugeren of een filtratieproces om onzuiverheden te verwijderen.

Plaatsingsprocedure: het lichaamsdeel wordt voorbereid waar de vetcellen geïnjecteerd worden.. Onze specialist werkt met een naald of canule die meestal meerdere keren in het gebied wordt gestoken en er weer uit wordt gehaald. Elke keer dat de naald of canule wordt teruggetrokken, wordt een lijn vetweefsel zorgvuldig vastgezet in natuurlijke weefselvlakken. De arts herhaalt deze procedure totdat de gewenste correctie is bereikt met een raster van geënt vet. Natuurlijk helpt ons team je voor, tijdens en na de ingreep door het je zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken. Ons doel: het natuurlijkste en mooiste resultaat!

Waar wordt de ingreep uitgevoerd en welke type anesthesie wordt er gebruikt

De meeste fat grafting (vettransplantatie) ingrepen worden in onze praktijk uitgevoerd met lokale anesthesie, waardoor je wel wakker bent maar geen ongemak of pijn voelt. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze ingreep onder algehele anesthesie (volledige narcose) te ondergaan in een gecertificeerd en erkend chirurgisch centrum. De keuze is altijd aan jou. De meeste patiënten kiezen voor plaatselijke verdoving voor een snellere herstel en minder kosten. Lokale verdoving is een minder ingrijpende procedure met minimale risico’s.

Waarom werkt fat grafting zo goed?

Onze procedure voor het overbrengen van gezichtsvet werkt zo goed omdat het de meest natuurlijke vervanging is voor gezichtsvet. Het herstellen van verloren volume met je eigen vet geeft de meest natuurlijke verjongingsresultaten. Jouw vetcellen hebben een overvloed aan stamcellen. Stamcellen zijn in verband gebracht met langdurige verjongingseffecten, zoals helderheid van de huid, verbetering van de huidskleur en -textuur en zelfs verkleining van de poriën.

Hoelang blijven de resultaten zichtbaar?

Hoewel je meteen verschil ziet duurt het even voordat de vetcellen hun werk hebben gedaan en het optimale effect is bereikt. Dit proces duurt enkele maanden. Het resultaat met ongeveer 2-3 maanden is het uiteindelijke resultaat. Minder wordt het niet, maar de kans bestaat dat je toch een gewenste toename van volheid merkt, omdat de vettransplantaten de overgang maken van overleven in een nieuwe omgeving naar terugkeren naar hun biologische natuurlijke manieren om vet op te slaan.

Risico’s en complicaties

De belangrijkste complicaties zijn contouronregelmatigheden (zoals bobbels of bulten), geen goede cosmetische verdeling en slechte vetverwijdering. Al deze mogelijke complicaties worden geminimaliseerd door onze ervaren chirurg voor fat grafting (vettransplantatie).

Hersteltijd na Fat grafting

Zwelling en soms blauwe plekken horen bij de genezingsfase. De zwelling is het ergst op dag 2-4, gevolgd door een versneld genezingsproces vanaf dag 5. Soms zijn patienten na 1 week al voldoende hersteld en hebben zij minimale post-operatieve zwelling. Normaal gesproken hebben patiënten iets meer tijd nodig, na 1 tot 2 weken is het grootste deel van de zwelling en eventueel de blauwe plekken opgelost. Bovendien blijven de cellen zich positief ontwikkelen tijdens een periode van 4-6 weken. Na 6-8 weken zijn de meeste vetcellen. Veel patiënten nemen afhankelijk van het soort werk 4-5 dagen vrij om te herstellen.

Tarieven

  • Fatgrafting 1 zone lokale behandeling inclusief voor & nazorg 1800 euro
  • Fatgrafting full face locale behandeling inclusief voor & nazorg 2850 euro

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier] Nu is het jouw beurt! Because you are essential to us.

Natuurlijke mogelijkheid om de ouder wordende huid te verjongen

Je gezicht verdient het beste. Naarmate we ouder worden, verandert het volume van het gezicht. Deze veranderingen zie je voornamelijk rond de ogen, wangen, kaaklijn en rond de mond.

Volumeverlies kunnen kan ons ouder doen lijken. We krijgen ingevallen wangen, rimpels en plooien en onze huid ziet er vermoeid en over het algemeen minder gezond uit. Iedereen wordt in de loop van de tijd getroffen door vetverlies in het gezicht. Gezichtsvet is een van de essentiële elementen waardoor we een jeugdige, gezonde en levendige uitstraling houden. Volumeverlies begint zichtbaar te worden wanneer we halverwege de 30 zijn en wordt elk jaar geleidelijk erger.

Met fat grafting wordt vet verplaatst naar je gezicht om de ontstane holtes te vullen waardoor jouw gezicht haar jeugdige vorm en contouren terugkrijgt. Deze procedure omvat het verwijderen van geactiveerd vetweefsel uit een ander deel van jouw lichaam om het te gebruiken om volumeverlies te herstellen of vormen te verbeteren, voornamelijk in het gezicht, borsten en/of heupen. fat grafting wordt in de medische wereld vooral gebruikt voor therapeutische doeleinden om trauma of natuurlijke asymmetrie te herstellen, inclusief correctie van secundaire contourdefecten na borstreconstructie, littekencontracties, evenals de behandeling van brandwonden of radiodermatitis. Hierdoor is fat grafting een beproefde methode die uiterst geschikt is voor cosmetische aanpassingen aan het gezicht, borsten en heupen.

Wist je dat studies aantonen dat vettransplantatie ook kan helpen de dikte en kwaliteit van door straling beschadigd weefsel en huid te verbeteren?

Het transplanteren van vet is een veilige operatie wanneer deze wordt uitgevoerd door een chirurg met veel en brede ervaring in cosmetische chirurgie. Voor een succesvolle vetoverdracht met het mooiste resultaat moet de chirurg een goed begrip hebben van de 3-dimentionele veranderingen die optreden door het ouder worden en weten hoe “normale” jeugdige gezichtscontouren eruit zien. Dit proces heeft veel weg van beeldhouwen, vandaar dat het groot verschil maakt wanneer uw behandelend chirurg oog heeft voor esthetische schoonheid gecombineerd met de juiste expertise.

Wat gebeurt er tijdens een fat grafting procedure

Vet wordt uit een deel van je lichaam geoogst, gewassen en gezuiverd en vervolgens zorgvuldig opnieuw geïnjecteerd met naalden die speciaal zijn ontworpen voor de gebieden die behandeld worden. Het kan nodig zijn om dit proces meerdere keren te herhalen om het gewenste resultaat te bereiken. Vet oogsten  ofwel ‘vetenting’ is een proces in drie fasen: (a) oogsten (b) zuivering en overdracht (c) en plaatsing.

Oogsten van vetcellen: samen met onze arts, kies je een gebied voor vetverwijdering die de arts plaatselijke zal verdoven. De arts maakt vervolgens een kleine incisie op de plaats voor vetverwijdering en plaatst, met een steriele techniek, een canule die op een spuit is aangesloten om voorzichtig vet te oogsten ofwel te ‘extraheren’ (beter bekend als liposuctie).

Zuivering en overdracht: Zodra voldoende vet is geoogst, bereidt onze specialist de vetcellen voor en plaatst het gezuiverde vet in kleine spuiten die worden gebruikt voor vetinjecties. Voor de zuivering is soms een centrifuge nodig om het vet te centrifugeren of een filtratieproces om onzuiverheden te verwijderen.

Plaatsingsprocedure: het lichaamsdeel wordt voorbereid waar de vetcellen geïnjecteerd worden.. Onze specialist werkt met een naald of canule die meestal meerdere keren in het gebied wordt gestoken en er weer uit wordt gehaald. Elke keer dat de naald of canule wordt teruggetrokken, wordt een lijn vetweefsel zorgvuldig vastgezet in natuurlijke weefselvlakken. De arts herhaalt deze procedure totdat de gewenste correctie is bereikt met een raster van geënt vet. Natuurlijk helpt ons team je voor, tijdens en na de ingreep door het je zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken. Ons doel: het natuurlijkste en mooiste resultaat!

Waar wordt de ingreep uitgevoerd en welke type anesthesie wordt er gebruikt

De meeste fat grafting (vettransplantatie) ingrepen worden in onze praktijk uitgevoerd met lokale anesthesie, waardoor je wel wakker bent maar geen ongemak of pijn voelt. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze ingreep onder algehele anesthesie (volledige narcose) te ondergaan in een gecertificeerd en erkend chirurgisch centrum. De keuze is altijd aan jou. De meeste patiënten kiezen voor plaatselijke verdoving voor een snellere herstel en minder kosten. Lokale verdoving is een minder ingrijpende procedure met minimale risico’s.

Waarom werkt fat grafting zo goed?

Onze procedure voor het overbrengen van gezichtsvet werkt zo goed omdat het de meest natuurlijke vervanging is voor gezichtsvet. Het herstellen van verloren volume met je eigen vet geeft de meest natuurlijke verjongingsresultaten. Jouw vetcellen hebben een overvloed aan stamcellen. Stamcellen zijn in verband gebracht met langdurige verjongingseffecten, zoals helderheid van de huid, verbetering van de huidskleur en -textuur en zelfs verkleining van de poriën.

Hoelang blijven de resultaten zichtbaar?

Hoewel je meteen verschil ziet duurt het even voordat de vetcellen hun werk hebben gedaan en het optimale effect is bereikt. Dit proces duurt enkele maanden. Het resultaat met ongeveer 2-3 maanden is het uiteindelijke resultaat. Minder wordt het niet, maar de kans bestaat dat je toch een gewenste toename van volheid merkt, omdat de vettransplantaten de overgang maken van overleven in een nieuwe omgeving naar terugkeren naar hun biologische natuurlijke manieren om vet op te slaan.

Risico’s en complicaties

De belangrijkste complicaties zijn contouronregelmatigheden (zoals bobbels of bulten), geen goede cosmetische verdeling en slechte vetverwijdering. Al deze mogelijke complicaties worden geminimaliseerd door onze ervaren chirurg voor fat grafting (vettransplantatie).

Hersteltijd na Fat grafting

Zwelling en soms blauwe plekken horen bij de genezingsfase. De zwelling is het ergst op dag 2-4, gevolgd door een versneld genezingsproces vanaf dag 5. Soms zijn patienten na 1 week al voldoende hersteld en hebben zij minimale post-operatieve zwelling. Normaal gesproken hebben patiënten iets meer tijd nodig, na 1 tot 2 weken is het grootste deel van de zwelling en eventueel de blauwe plekken opgelost. Bovendien blijven de cellen zich positief ontwikkelen tijdens een periode van 4-6 weken. Na 6-8 weken zijn de meeste vetcellen. Veel patiënten nemen afhankelijk van het soort werk 4-5 dagen vrij om te herstellen.

Tarieven

  • Fatgrafting 1 zone lokale behandeling inclusief voor & nazorg 1800 euro
  • Fatgrafting full face locale behandeling inclusief voor & nazorg 2850 euro

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

nl_NLNederlands
Scroll naar top