WE ARE COMMITTED TO EXCELLENCE, AS YOU ARE ESSENTIAL TO US!

Ooglidcorrectie Rotterdam

Wegwerken van wallen of gewoon een frisse blik

Een vermoeide blik, hangende oogleden, oogwallen, met een ooglidcorrectie kijk je weer fris de wereld in. Als je er moe uitziet door hangende oogleden, rimpels of wallen helpt een ooglidcorrectie je aan een jongere, frisse blik. Genetische aanleg, slaapgebrek of ouder worden; allemaal mogelijke oorzaken van een slappere huid rond je ogen. Maar met een ooglidcorrectie kan je hier heel goed iets aan doen. Ooglidcorrectie Rotterdam.

Een ooglidcorrectie (blepharoplastiek) is een relatief kleine ingreep die met plaatselijke verdoving kan worden uitgevoerd. Het resultaat van een ooglidcorrectie blijft ongeveer tien jaar zichtbaar. Zowel het bovenooglid als het onderooglid kunnen gecorrigeerd worden. Onze artsen zijn gespecialiseerd in het minimaliseren van littekens, zodat een uitgeruste blik het enige is wat anderen na de genezingsperiode straks aan je zien, na de genezingsperiode. Plan een adviesgesprek in, Ooglidcorrectie Rotterdam.

Ooglidcorrectie Den Haag

Ooglidcorrectie boven

De plastisch chirurg verwijdert overtollige huid en soms ook overtollig onderhuids vetweefsel door een incisie te maken in de huidplooi van het boven-ooglid. Hierdoor is het litteken dat overblijft na de operatie bijna niet zichtbaar.
Soms wordt een ooglidcorrectie boven gecombineerd met een ooglidcorrectie onder.

Ooglidcorrectie onder en wallen wegwerken

Een ooglidcorrectie onder kan een wereld van verschil betekenen. Door het weghalen van overtollige huid of een vetpocket (wallen) zie je er veel uitgeruster uit. Dit gebeurt met een incisie net onder de onder-wimperrand. De overtollige huid wordt weggesneden, daarna wordt de vetpocket weggehaald en verplaatst. Hierdoor ontstaat na de operatie een uitgeruste, jeugdigere blik. De wond wordt net onder de onderwimperrand gehecht, waardoor het litteken zo goed als onzichtbaar is.

Ooglidcorrectie onder met zijdelings ooglidverstrakking

Soms is een ooglidcorrectie alleen niet voldoende. Onze chirurg adviseert je van tevoren over de mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het onderooglid strakker te trekken (canthopexie).

Alledrie de bovengenoemde ooglidcorrecties geven een mooi natuurlijk resultaat, met zo goed als onzichtbare littekens. Maak een afspraak voor een adviesgesprek met onze chirurg, zodat hij je kan vertellen welke ingreep het beste bij jouw wens past.

Herstel ooglidcorrectie

Na een ooglidcorrectie onder plaatselijke verdoving mag je na controle, al na een half uur naar huis.

Na een ooglidcorrectie onder algehele anesthesie (narcose), mag je na drie tot vier uur naar huis. Wij adviseren je om thuis met licht verteerbaar voedsel te beginnen zoals water, thee en beschuit.

Vergeet niet om de ogen goed te koelen. Dit vermindert de zwelling en blauwe plekken. De herstelperiode is ongeveer twee tot drie weken. Pas na 12 weken zijn de zwellingen volledig verdwenen, zijn de littekens genezen en is het eindresultaat goed zichtbaar. Deze periode verschilt per persoon. Lees onze adviezen voor na de ingreep nog een keer goed door.

Napijn hoeft niet

Na de ooglidcorrectie voelen de meeste patiënten haast geen pijn. Wel hebben sommige patiënten last van branderige ogen. Het is toegestaan om viermaal daags 1000 mg paracetamol in te nemen. De pleisters verminderen de trekkracht van de ogen en mogen blijven zitten.

Na de behandeling voelt de huid rond de ogen wat strak aan. Kleine zwellingen en bloeduitstortingen zijn normaal. Daarbij kan je een aantal weken last hebben van geïrriteerde ogen en wazig zicht. Dit is niet iets waar je je zorgen om hoeft te maken, maar een natuurlijke reactie van het lichaam.

Nacontroles

Er zijn drie tot vier nacontroles afhankelijk van je genezing:

De eerste nacontrole is na drie of vier dagen om te bepalen of de pleisters kunnen worden verwijderd. De tweede nacontrole is na een week bij de plastische chirurg. Tijdens deze nacontrole worden de hechtingen verwijderd. De derde en laatste nacontrole is na ongeveer zes weken. De chirurg kijkt of de wondjes goed zijn genezen en of de ooglidcorrectie is geslaagd. Mocht er een vierde nacontrole nodig zijn dan is die laatste nacontrole drie maanden na de ingreep bij de plastische chirurg. Ons care team helpt je niet alleen vooraf bij de voorbereidingen en tijdens je adviesgesprek bij de chirurg, maar begeleiden je ook na de ingreep, zodat je weet wat je kan verwachten en zo goed en snel mogelijk geneest. Je krijgt ruim voor de ingreep een document mee met patiënten informatie, waarin de landelijke adviezen staan. De chirurg en het care team geven je adviezen die specifiek voor jou van toepassing zijn.

Het beste resultaat krijg je door rekening te houden met de volgende adviezen:


Voor de ingreep:

 • Stop vier weken voor de operatie met roken
 • Begin twee weken van tevoren met het innemen van Arnica druppeltjes. Hierdoor krijg je minder last van blauwe plekken en zwellingen.
 • Gebruik je medicijnen als Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio. Overleg dan met de chirurg over het stoppen en opnieuw gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a.
 • Gebruik voor de operatie geen bloed verdunnende medicatie.
 • Vergeet niet vervoer naar huis te regelen. Zelf rijden na de operatie is niet toegestaan.
 • Regel van tevoren dat iemand de eerste paar dagen bij je thuis helpt.
 • Draag je lenzen, zorg dan dat je een bril op de juiste sterkte hebt voor de periode na de ingreep.


De dag van de ingreep:

 • Neem nog even een douche, na de ingreep mag je 24 uur niet douchen
 • Gebruik geen make-up of gezichtscrème
 • Draag geen sieraden of horloges
 • Neem een zonnebril mee te nemen om je ogen na de ingreep te beschermen tegen direct zonlicht


Na de ingreep:

  • Zorg dat je niet alleen thuis bent.
  • Vergeet niet 24 uur goed koelen met een koude kompres (tip: vries alvast wat zakjes met doperwtjes in. Deze kan je goed gebruiken om te koelen.) De zwellingen zijn na 12 weken helemaal verdwenen.
  • Rust het liefst liggend op je rug, zodat de zwelling sneller wegtrekt.
  • Hou de bloedsomloop actief door elk uur even rond te lopen. Dit bevordert de genezing van de wond.
  • Douchen mag pas 24 uur na de ooglidcorrectie. Zorg wel dat het gebied van de ingreep zo droog mogelijk blijft.
  • Werken mag na een week, maar alleen als het om werk gaat met matige tot lichte lichamelijke inspanning.
  • Na een week mag je weer normaal bewegen en voorzichtig wandelen en fietsen.
  • Na twee weken mag je weer oogmake-up dragen.
  • Let de eerste drie weken na de ooglidcorrectie vooral op dat je niet perst, tilt en bukt.
  • Contactlenzen mag je na ongeveer drie weken weer dragen.
  • Sporten mag zes weken na de ingreep.
  • Rij de eerste periode niet zelf (auto, motor etc.). Bij je verzekeraar kan je opvragen of je wel of niet verzekerd bent na de ingreep, als bestuurder.
  • Vermijd de eerste maanden direct zonlicht op je wondjes.
  • Dus geen zon of zonnebank. Vergeet ze niet goed af te dekken wanneer je van plan bent met de rest van je lichaam van de zon te genieten.

Risico’s en complicaties ooglidcorrectie

Aan elke operatie zijn risico’s verbonden. Je ontvangt alle informatie hierover van onze plastische chirurg. Het is voor je eigen welzijn en gezondheid belangrijk om geen medische informatie achter te houden en de adviezen van de plastisch chirurg op te volgen. Heb je klachten? Twijfel niet en bel of app met het care team om te kijken of een extra controle door de chirurg nodig is.

Heb je ernstige complicaties de eerste 24 uur na de ingreep of heb je koorts, neem dan direct contact op met onze noodlijn op 06-9010340 (24 uur bereikbaar)

Tarieven ooglidcorrectie

De kosten van de ooglidcorrectie zijn afhankelijk van jouw wensen.
De kosten die je hieronder vindt zijn de kosten van een ooglidcorrectie zonder verstrakking van de zijkanten of een wenkbrauwlift:

 • Ooglidcorrectie boven € 950,-
 • Ooglidcorrectie onder € 1.500,-
 • Ooglidcorrectie boven en onder € 2.200,-

Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Het eerste medische consult wordt gebruikt om te kijken wat jouw wensen zijn, hoe realistisch ze zijn, welke resultaten mogelijk zijn en wat de kosten van de ingreep zijn.

Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

Wegwerken van wallen of gewoon een frisse blik

Een vermoeide blik, hangende oogleden, oogwallen, met een ooglidcorrectie kijk je weer fris de wereld in. Als je er moe uitziet door hangende oogleden, rimpels of wallen helpt een ooglidcorrectie je aan een jongere, frisse blik. Genetische aanleg, slaapgebrek of ouder worden; allemaal mogelijke oorzaken van een slappere huid rond je ogen. Maar met een ooglidcorrectie kan je hier heel goed iets aan doen.

Een ooglidcorrectie (blepharoplastiek) is een relatief kleine ingreep die met plaatselijke verdoving kan worden uitgevoerd. Het resultaat van een ooglidcorrectie blijft ongeveer tien jaar zichtbaar. Zowel het bovenooglid als het onderooglid kunnen gecorrigeerd worden. Onze artsen zijn gespecialiseerd in het minimaliseren van littekens, zodat een uitgeruste blik het enige is wat anderen na de genezingsperiode straks aan je zien, na de genezingsperiode.

Ooglidcorrectie boven

De plastisch chirurg verwijdert overtollige huid en soms ook overtollig onderhuids vetweefsel door een incisie te maken in de huidplooi van het boven-ooglid. Hierdoor is het litteken dat overblijft na de operatie bijna niet zichtbaar.
Soms wordt een ooglidcorrectie boven gecombineerd met een ooglidcorrectie onder.

Ooglidcorrectie onder en wallen wegwerken

Een ooglidcorrectie onder kan een wereld van verschil betekenen. Door het weghalen van overtollige huid of een vetpocket (wallen) zie je er veel uitgeruster uit. Dit gebeurt met een incisie net onder de onder-wimperrand. De overtollige huid wordt weggesneden, daarna wordt de vetpocket weggehaald en verplaatst. Hierdoor ontstaat na de operatie een uitgeruste, jeugdigere blik. De wond wordt net onder de onderwimperrand gehecht, waardoor het litteken zo goed als onzichtbaar is.

Ooglidcorrectie onder met zijdelings ooglidverstrakking

Soms is een ooglidcorrectie alleen niet voldoende. Onze chirurg adviseert je van tevoren over de mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het onderooglid strakker te trekken (canthopexie).

Alledrie de bovengenoemde ooglidcorrecties geven een mooi natuurlijk resultaat, met zo goed als onzichtbare littekens. Maak een afspraak voor een adviesgesprek met onze chirurg, zodat hij je kan vertellen welke ingreep het beste bij jouw wens past.

Herstel ooglidcorrectie

Na een ooglidcorrectie onder plaatselijke verdoving mag je na controle, al na een half uur naar huis.

Na een ooglidcorrectie onder algehele anesthesie (narcose), mag je na drie tot vier uur naar huis. Wij adviseren je om thuis met licht verteerbaar voedsel te beginnen zoals water, thee en beschuit.

Vergeet niet om de ogen goed te koelen. Dit vermindert de zwelling en blauwe plekken. De herstelperiode is ongeveer twee tot drie weken. Pas na 12 weken zijn de zwellingen volledig verdwenen, zijn de littekens genezen en is het eindresultaat goed zichtbaar. Deze periode verschilt per persoon. Lees onze adviezen voor na de ingreep nog een keer goed door.

Napijn hoeft niet

Na de ooglidcorrectie voelen de meeste patiënten haast geen pijn. Wel hebben sommige patiënten last van branderige ogen. Het is toegestaan om viermaal daags 1000 mg paracetamol in te nemen. De pleisters verminderen de trekkracht van de ogen en mogen blijven zitten.

Na de behandeling voelt de huid rond de ogen wat strak aan. Kleine zwellingen en bloeduitstortingen zijn normaal. Daarbij kan je een aantal weken last hebben van geïrriteerde ogen en wazig zicht. Dit is niet iets waar je je zorgen om hoeft te maken, maar een natuurlijke reactie van het lichaam.

Nacontroles

Er zijn drie tot vier nacontroles afhankelijk van je genezing:

De eerste nacontrole is na drie of vier dagen om te bepalen of de pleisters kunnen worden verwijderd. De tweede nacontrole is na een week bij de plastische chirurg. Tijdens deze nacontrole worden de hechtingen verwijderd. De derde en laatste nacontrole is na ongeveer zes weken. De chirurg kijkt of de wondjes goed zijn genezen en of de ooglidcorrectie is geslaagd. Mocht er een vierde nacontrole nodig zijn dan is die laatste nacontrole drie maanden na de ingreep bij de plastische chirurg. Ons care team helpt je niet alleen vooraf bij de voorbereidingen en tijdens je adviesgesprek bij de chirurg, maar begeleiden je ook na de ingreep, zodat je weet wat je kan verwachten en zo goed en snel mogelijk geneest. Je krijgt ruim voor de ingreep een document mee met patiënten informatie, waarin de landelijke adviezen staan. De chirurg en het care team geven je adviezen die specifiek voor jou van toepassing zijn.

Het beste resultaat krijg je door rekening te houden met de volgende adviezen:


Voor de ingreep:

 • Stop vier weken voor de operatie met roken
 • Begin twee weken van tevoren met het innemen van Arnica druppeltjes. Hierdoor krijg je minder last van blauwe plekken en zwellingen.
 • Gebruik je medicijnen als Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio. Overleg dan met de chirurg over het stoppen en opnieuw gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a.
 • Gebruik voor de operatie geen bloed verdunnende medicatie.
 • Vergeet niet vervoer naar huis te regelen. Zelf rijden na de operatie is niet toegestaan.
 • Regel van tevoren dat iemand de eerste paar dagen bij je thuis helpt.
 • Draag je lenzen, zorg dan dat je een bril op de juiste sterkte hebt voor de periode na de ingreep.


De dag van de ingreep:

 • Neem nog even een douche, na de ingreep mag je 24 uur niet douchen
 • Gebruik geen make-up of gezichtscrème
 • Draag geen sieraden of horloges
 • Neem een zonnebril mee te nemen om je ogen na de ingreep te beschermen tegen direct zonlicht


Na de ingreep:

  • Zorg dat je niet alleen thuis bent.
  • Vergeet niet 24 uur goed koelen met een koude kompres (tip: vries alvast wat zakjes met doperwtjes in. Deze kan je goed gebruiken om te koelen.) De zwellingen zijn na 12 weken helemaal verdwenen.
  • Rust het liefst liggend op je rug, zodat de zwelling sneller wegtrekt.
  • Hou de bloedsomloop actief door elk uur even rond te lopen. Dit bevordert de genezing van de wond.
  • Douchen mag pas 24 uur na de ooglidcorrectie. Zorg wel dat het gebied van de ingreep zo droog mogelijk blijft.
  • Werken mag na een week, maar alleen als het om werk gaat met matige tot lichte lichamelijke inspanning.
  • Na een week mag je weer normaal bewegen en voorzichtig wandelen en fietsen.
  • Na twee weken mag je weer oogmake-up dragen.
  • Let de eerste drie weken na de ooglidcorrectie vooral op dat je niet perst, tilt en bukt.
  • Contactlenzen mag je na ongeveer drie weken weer dragen.
  • Sporten mag zes weken na de ingreep.
  • Rij de eerste periode niet zelf (auto, motor etc.). Bij je verzekeraar kan je opvragen of je wel of niet verzekerd bent na de ingreep, als bestuurder.
  • Vermijd de eerste maanden direct zonlicht op je wondjes.
  • Dus geen zon of zonnebank. Vergeet ze niet goed af te dekken wanneer je van plan bent met de rest van je lichaam van de zon te genieten.

Risico’s en complicaties ooglidcorrectie

Aan elke operatie zijn risico’s verbonden. Je ontvangt alle informatie hierover van onze plastische chirurg. Het is voor je eigen welzijn en gezondheid belangrijk om geen medische informatie achter te houden en de adviezen van de plastisch chirurg op te volgen. Heb je klachten? Twijfel niet en bel of app met het care team om te kijken of een extra controle door de chirurg nodig is.

Heb je ernstige complicaties de eerste 24 uur na de ingreep of heb je koorts, neem dan direct contact op met onze noodlijn op 06-9010340 (24 uur bereikbaar)

Tarieven

De kosten van de ooglidcorrectie zijn afhankelijk van jouw wensen.
De kosten die je hieronder vindt zijn de kosten van een ooglidcorrectie zonder verstrakking van de zijkanten of een wenkbrauwlift:

 • Ooglidcorrectie boven € 950,-
 • Ooglidcorrectie onder € 1.500,-
 • Ooglidcorrectie boven en onder € 2.200,-

Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Het eerste medische consult wordt gebruikt om te kijken wat jouw wensen zijn, hoe realistisch ze zijn, welke resultaten mogelijk zijn en wat de kosten van de ingreep zijn.

Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

nl_NLNederlands
Scroll naar top