Skip to main content

Hals lift

Er komt een moment dat jouw huid zijn jeugdige elasticiteit verliest.

Hoe goed je ook voor jezelf en jouw huid zorgt, er komt een tijd dat jouw huid haar jeugdige elasticiteit verliest. Helaas hoort hier verslapte huid bij. Verslapte huid in de hals of nek is een van de verouderingen waar wij je graag vanaf helpen. Hoewel we de tijd niet kunnen stoppen, kunnen wij je zeker helpen om de effecten van de tijd op jouw huid te vertragen en soms zelfs met een aantal jaren terug te draaien. Heb je last van te veel losse huid in je hals of nek (‘kalkoenhals’) dan hebben wij goed nieuws voor je. Deze verminderde elasticiteit van jouw huid is gemakkelijk te verhelpen met een halslift, ook wel Z-plastiek genoemd.

Weg met de coltruien, dichtgeknoopte shirts en sjaals! Met onze halslift kan je weer trots op jouw hals zijn.

Waarom kiezen voor Essential Aesthetics?

Keurmerk veiligheid & zorg
Jouw veiligheid staat centraal bij ons. Daarom is Essential Aesthetics trots op ons ISO-9001 en NEN-8009 keurmerk. Dit houdt in dat wij voldoen aan de internationale eisen voor kwaliteit, veiligheid en zorg. Daarnaast benadrukt deze certificering het belang van de wensen van onze patiënten en van ons streven naar continue verbetering.

Excelleren is onze norm
Door de combinatie van internationale chirurgen en het onderling delen van kennis en ervaring brengen wij esthetische chirurgie naar een hoger niveau. Het team van Essential Aesthetics streeft te allen tijde naar het hoogst haalbare en laat dit zien door grote betrokkenheid en te streven naar excellente resultaten. Daarnaast zijn wij er trots op dat ons team een hart heeft voor mensen en oog heeft voor jouw persoonlijke en natuurlijke schoonheid.

Jouw vertrouwen is het hart van onze kliniek
De norm van Essential Aesthetics is dat er met respect en toewijding wordt omgegaan met het kostbaarste bezit dat je in onze handen legt. Ons team begrijpt dat een ingreep een grote stap is die niet alleen een fysieke, maar ook een emotionele impact heeft. Wij doen daarom ons uiterste best om jou hierin zo goed mogelijk te ondersteunen.

Ongelimiteerde voor- en nazorg
Essential Aesthetics staat bekend om de uitstekende voor en nazorg. Tijdens de consulten nemen we de tijd voor om met aandacht naar jouw vragen en wensen te luisteren. Onze persoonlijke aandacht en warme benadering geeft je het gevoel dat je thuis bent. Ook na de ingreep staat ons medische team klaar om jou de nodige zorg te bieden.

Wat gebeurt er bij een Z-halslift (Z-plastiek)

Deze ingreep wordt uitgevoerd met lokale verdoving. Bij deze ingreep maakt de chirurg een incisie onder je kin in de vorm van een Z en verwijdert het overtollige huid. Deze behandeling geeft alleen resultaat voor de hals en laat een zichtbaar litteken achter. Het kan zijn dat je het mooiste resultaat krijgt door deze behandeling met liposuctie te combineren. Het kan ook zijn dat onze chirurg een andere ingreep adviseert, of een combinatie van ingrepen omdat de spieren ook verslapt zijn. Vraag onze ervaringsdeskundige tijdens een vrijblijvend adviesgesprek naar de mogelijkheden om jouw wensen te realiseren.

Wat gebeurt er bij een klassieke neklift

Deze ingreep gebeurt meestal onder algehele narcose. De chirurg maakt een incisie achter de oren, soms tot in de haargrens. Daarna maakt hij voorzichtig de huid los en verkort de spieren die te slap zijn. Daarna wordt de huid strakgetrokken en gehecht. Soms moet er alsnog een Z-plastiek uitgevoerd worden om overtollig vet en huid te verwijderen en de lokale spieren opnieuw te herstructureren.

Het resultaat

Als het verband eraf gaat zie je al resultaat. Na 1 – 1,5 maand is het resultaat beter zichtbaar. De littekens zitten bij het oor, onder de kin of in de haarlijn. De plastisch chirurg voert de ingreep altijd zo uit dat er zo weinig mogelijk zichtbare littekens zijn. Het resultaat is afhankelijk van de gekozen ingreep en de gezondheid van de patiënt. De effecten van de halslift blijven ongeveer 10-15 jaar zichtbaar.

Een paar weken na de halslift heeft je meestal al een idee van het resultaat.

Na de halslift voel je meestal niet veel pijn. Meteen na de ingreep draag je steunverband om het zwellen tegen te gaan en de genezing te versnellen. Dit verband draag je tenminste 1 week na de halslift. Er is kans op zwellingen en bloeduitstortingen rond het behandelde gebied. Enkele weken na de halslift heeft je doorgaans al zicht op het resultaat. Het eindresultaat van de halslift, net als bijna alle plastische ingrepen, is echter pas na een jaar te beoordelen.

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Ons care team helpt je niet alleen vooraf bij de voorbereidingen en tijdens je intake gesprek bij de chirurg, maar begeleiden je ook na de ingreep, zodat je weet wat je kan verwachten en zo goed en snel mogelijk geneest. Als je hebt besloten welke ingreep je wil, krijgt je een document patiënten document mee met algemene informatie. De chirurg geeft je adviezen die specifiek voor jou gelden.

Het beste resultaat krijg je door rekening te houden met de volgende algemene adviezen:

Voor de ingreep

 • Stop vier weken voor de operatie met roken
 • Gebruik je medicijnen als Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio. Overleg dan met de chirurg over het stoppen en opnieuw gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a.
 • Gebruik voor de operatie geen bloed verdunnende medicatie.
 • Vergeet niet vervoer naar huis te regelen. Zelf rijden na de operatie is niet toegestaan.
 • Regel van tevoren dat iemand de eerste paar dagen bij je thuis helpt.

De dag van de ingreep

 • Neem nog even een douche, na de ingreep mag je tenminste 24 uur niet douchen
 • Gebruik geen make-up of gezichtscrème
 • Draag geen sieraden of horloges
 • Neem een zonnebril en petje mee om je ogen na de ingreep te beschermen tegen direct zonlicht

Na de ingreep

 • Zorg dat je niet alleen thuis bent.
 • Overleg met de arts of het nodig is om te koelen. (tip: vries alvast wat zakjes met doperwtjes in. Deze kan je goed gebruiken om te koelen.)
 • Rust het liefst liggend op je rug, zodat de zwelling sneller wegtrekt.
 • Hou de bloedsomloop actief door elk uur even rond te lopen. Dit bevordert de genezing.
 • Douchen mag gemiddeld pas 24 uur na de ingreep. Zorg wel dat het gebied van de ingreep zo droog mogelijk blijft.
 • Werken mag pas in overleg met de arts. Dit is gemiddeld na een week, maar alleen als het om werk gaat met matige tot lichte lichamelijke inspanning.
 • Na een week mag je weer normaal bewegen en voorzichtig wandelen en fietsen.
 • Let de eerste drie weken na de ingreep er vooral op dat je niet perst, tilt en bukt.
 • Sporten mag zes weken na de ingreep.
 • Rij de eerste periode niet zelf (auto, motor etc.). Bij je verzekeraar kan je opvragen of je wel of niet verzekerd bent na de ingreep, als bestuurder.
 • Vermijd de eerste maanden direct zonlicht op je wondjes. Dus geen zon of zonnebank. Vergeet ze niet goed af te dekken wanneer je van plan bent met de rest van je lichaam van de zon te genieten.

Risico’s en complicaties

Aan elke operatie zijn risico’s verbonden. Je ontvangt alle informatie hierover van onze plastische chirurg.  Het is voor je eigen welzijn en gezondheid belangrijk om geen medische informatie achter te houden en de adviezen van de plastisch chirurg op te volgen. Heb je klachten? Twijfel niet en bel of app met het care team om te kijken of een extra controle door de chirurg nodig is.

Complicaties die kunnen optreden zijn:

 • Hematoomvorming (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Blijvende littekens
 • Schade aan onderliggende structuren

Tarieven

 • Halslift vanaf € 3.750,-
 • Postoperatieve litteken behandeling 125 euro per regio

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door je gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

Onze resultaten

OVER ONS

Waarom Essential Aesthetics

Aangenaam verrast door de zorg die ik kreeg bij Essential Aesthetics. Topdokters en personeel zijn erg aardig en zorgzaam! deze clinic zeker aanbevelen!

Aanbevolen door 96% van onze cliënten
Uitstekende zorg en ondersteuning
8.8 score op klinische ervaringen
Zie onze voor en na foto’s

Essential Aesthetics is een bijzondere kliniek met ISO 9001 en NEN 8009 certificering, in een prachtig monumentaal pand in Den Haag Wij zijn gespecialiseerd in plastische chirurgie, injectables, afvallen en anti-ageing behandelingen.
Vanuit onze visie biedt Essential Aesthetics je zoveel mogelijk begeleiding in alle disciplines die nodig zijn voor een gezonde levensstijl.
Onze kliniek is ontstaan ​​uit de passie van één vrouw. De passie voor schoonheid en een diep gevoel voor dankbaarheid voor alles wat ons lichaam ons geeft heeft geleid tot het levenswerk van de eigenaar en oprichter: een kliniek die moedigt vrouwen aan om zelfverzekerder en sterker te worden en meer te genieten van het geschenk van een mooi en gezond lichaam. En dat is wat Essential Aesthetics doet met een gedreven team van Nederlands, internationaal artsen en ervaringsdeskundigen. Essential Aesthetics is a brand made by women, for women. Het is veel te doen vertrouw je lichaam toe aan iemand anders. Wij begrijpen dat en bieden je daarom alleen het beste en de veiligheid van onze gecertificeerde kliniek.
Je kunt bij onze kliniek terecht voor fillers, spierontspanners behandelingen maar ook voor plastic chirurgie: borstvergroting, bilvergroting, facelifts, liposuctie en meer. Wat maakt ons uniek in de kliniek is dat we je ook professioneel DNA-onderzoek aanbieden voedingsadvies, bindweefselmassage en sportbegeleiding.

Maak kennis met onze specialisten

Onze ISO 9001 en NEN 8009 gecertificeerde kliniek werkt uitsluitend met ervaren gekwalificeerde specialisten met passie voor het vak, die zorgen en oog hebben voor jouw noden en wensen als onze patiënt, met respect voor jouw natuurlijke schoonheid. Ons bedrijf is gebouwd rond het vervullen van jouw wensen! We brengen de toewijding aan details, aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, om het beste resultaat te garanderen. Dankzij onze internationale artsen die actief zijn in het veld en op de hoogte zijn van de laatste trends en technieken, kunnen we je helpen om het best mogelijke resultaat te behalen. Onze specialisten kijken er naar uit om met je samen te werken om te kijken hoe we jouw droom kunnen waarmaken. Het zorgteam van Essential Aesthetics staat voor, tijdens en na de reis voor je klaar. Van de intake tot de nazorg. Bij ons bent je in bekwame, veilige handen want je bent essentieel voor ons.

Dr. Gabriel Jansen

Senior Nederlandse plastisch chirurg

Cosmetische chirurgie vereist niet alleen topkwaliteit, maar ook een
persoonlijke aanpak op maat. Dr. Gabriel Jansen draagt beide hoog in het
vaandel.

Dr. Aniel Sewnaik

Medische directeur & Gelaatschirurg

Dr. Sewnaik heeft jarenlange ervaring in reconstructieve chirurgie van hoofd
en hals. Deze zet hij in voor optimale resultaten bij het toedienen van
injectables en facelift operaties.

Dr. Luca Piombino

Italiaanse plastisch chirurg

Luca Piombino is onze Italiaanse, internationaal gerenommeerde ervaringsdeskundige in plastisch chirurgische behandelingen. Hij heeft over de hele wereld gewerkt, waaronder in Beverly Hills en Zuid-Amerika. Hij heeft zich hierdoor kunnen bekwamen in de meest innovatieve technieken.

Dr. Professor Philippe Levan

Gerenommeerde Franse plastisch chirurg

Professor Levan is een vooraanstaande Franse plastisch chirurg met meer dan 27
jaar ervaring in plastische chirurgie en een pionier op het gebied van
remodellering. Hij is een internationaal erkende innovator op het gebied van
bilimplantaten.

Halslift Den Haag

De intake en nazorg van de halslift vindt plaats in ons prachtige pand in Den Haag. Controles na een halslift vinden ook plaats in de kliniek in Den Haag. Halslift in Den Haag wordt gedaan bij Essential Aesthetics.

BEOORDELINGEN

Lees de ervaringen van andere vrouwen op
ZorgkaartNederland en kliniekervaringen.nl