WE ARE COMMITTED TO EXCELLENCE, AS YOU ARE ESSENTIAL TO US!

Bilvergroting Almere

De nieuwste trend

Bij Essential Aesthetics zijn we onder andere gespecialiseerd in het uitvoeren van bilvergrotingen, zoals bijvoorbeeld de brazilian butt lift of bilvergrotingen met implantaten. Overweeg je een bilvergroting? Lees dan snel verder! Bilvergroting Almere.

Jennifer Lopez, Kim & Khloe Kardashian, Beyonce, Kylie Jenner en Amber Rose, beroemdheden met mooie grote billen. Of deze dames er een beetje hulp bij hebben gehad of niet, volle billen zijn prachtig. Ook in Nederland groeit de vraag naar bilvergrotingen. Wil jij graag rondere of vollere billen? Dit kan nu ook in Nederland, veilig en met langdurig resultaat.

Misschien heb je van nature geen mooie grote billen of merk je dat je naarmate je ouder wordt, bilvolume verliest. Een team van ervaren en deskundige specialisten heeft van Essential Aesthetics de opdracht gekregen om samen met internationale artsen nieuwe, veilige en betere behandelmethoden te ontwikkelen voor het creëren van perfecte grotere billen. Het resultaat? We kunnen het gewenste door jouw gewenste effect bereiken met een behandeling die bij jou past. In onze kliniek kunnen wij jouw billen vergroten met je eigen lichaamsvet, werken we kleinere oneffenheden weg met fillers of zorgen wij voor prachtige volle billen met behulp van onzichtbare en onvoelbare implantaten die levenslang meegaan.


bilvergroting almere

Beter door internationale samenwerking

Kies je voor onze kliniek, dan kies je voor betrouwbare en innovatieve adviezen. Wij werken samen met ervaren Nederlandse chirurgen, maar maken ook gebruik de kennis en kunde van internationale specialisten; zij zijn in het buitenland getraind zijn en delen hun expertise graag in Nederland. Hierdoor kunnen wij Internationale technieken gebruiken op een veilige en gemakkelijke manier. Wij vinden persoonlijke begeleiding erg belangrijk en je wordt dan ook gedurende het gehele proces begeleid door gecertificeerde specialisten en chirurgen. Bij Essential Aesthetics hebben we dus een divers en kundig team, dat jou kan helpen aan die mooiere billen, zonder risico’s of lange reizen naar het buitenland.

Ben jij klaar om die stap naar mooiere billen te maken? Ontdek al onze mogelijkheden!

De Braziliaanse Bil Lift (BBL)

De brazilian butt lift is misschien wel de bekendste behandelmethode om grotere billen te creëren. Onze plastisch chirurgen combineren liposuctie met lipofilling om jouw billen perfect in vorm te krijgen. Tijdens de operatie kunnen er meerdere behandelingen worden toegepast, zodat het eindresultaat helemaal naar jouw wens is. Veel van onze patiënten kiezen er bijvoorbeeld voor om een billift te combineren met het verbeteren van de contouren van de onderrug en taille.

Wat gebeurt er tijdens de ingreep

We geven je graag een beeld van wat er tijdens een brazilliaanse butlift gebeurt. De chirurg zuigt vet weg uit het gebied dat jullie van te voren hebben afgesproken. Dat vet wordt vervolgens gefilterd zodat het geschikt is om in jouw billen te spuiten. Het gefilterde vet wordt in meerdere lagen in je billen gespoten voor een vollere vorm.

Dit klinkt misschien eenvoudig, maar de BBL is een behoorlijk complex proces. Gelukkig zijn onze plastisch chirurgen erg ervaren in het uitvoeren van deze behandeling. Tijdens de ingreep krijg je, als het nodig is, een drainage om overtollig lymfevocht af te voeren.

De hele procedure duurt gemiddeld 2-5 uur en vindt plaats onder algehele narcose. Tijdens een BBL is het dus ook mogelijk om andere delen van het lichaam te verbeteren.

Na de operatie moet je lichaam uiteraard herstellen. De vetcellen die zijn overgebracht naar de billen hebben tijd nodig om te genezen en nieuwe bloedtoevoer te ontwikkelen. Je krijgt van ons, na de behandeling, passende kleding die druk uitoefent op de juiste plaatsen en het herstelproces bevorderen.

Natuurlijk krijg je ook uitgebreide instructies mee voor de beste nazorg. Ons care team staat klaar om jou te helpen bij zowel de voorbereidingen, de ingreep, als bij de nazorg.

Het resultaat van een brazilliaanse bilvergroting

Daar kunnen we kort over zijn: mooiere, rondere, vollere billen! Een deel van het geïnjecteerde vet zal door je lichaam op een natuurlijke manier worden opgenomen en verdwijnen. De chirurg houdt hier rekening mee en injecteert dus iets meer vet in. Je billen lijken daarom na de ingreep wat groter dan je misschien had verwacht. Het eindresultaat is na 3 tot 6 maanden zichtbaar. Hoe lang je nieuwe billen mooi blijven, is deels afhankelijk van de nazorg. Hoe beter je de onze nazorg adviezen opvolgt, hoe mooier het resultaat. Ook je gezondheid, toekomstige zwangerschappen en gewichtsschommelingen kunnen effect hebben op je billen.

Herstel van een brazilliaanse bilvergroting

Wij doen er alles aan om jouw lichaam zo snel mogelijk te helpen herstellen. Direct na de operatie krijg je een ondersteunend compressie kledingstuk aan. Dit houdt je lichaam in de je de gewenste vorm en voorkomt overmatige zwellingen. Met name in de eerste week kun je last hebben van zwellingen. Deze nemen na de eerste week af. Ook blauwe plekken zijn heel normaal en zakken na de operatie meestal naar beneden. Afhankelijk van de zwaarte van de ingreep, kan het zijn dat je een nacht ter observatie in het ziekenhuis moet doorbrengen.

In de meeste gevallen kun je na ongeveer anderhalve week weer aan het werk. Het compressie kledingstuk moet dan nog steeds gedragen worden, het liefst onder loszittende kleding. Houd er rekening mee dat het nog niet mogelijk is om na anderhalve week al een langere tijd te zitten (zie ook het zit protocol). Na de ingreep moet je twee weken op je buik slapen, zodat er zo min mogelijk druk op je billen wordt uitgeoefend. Daarna mag je afwisselend ook op je zij slapen, maar nog niet op je rug. Een normaal zit- en slaappatroon is na 6 weken weer gangbaar. Overleg altijd met je chirurg wat voor jou van toepassing is.

Controle

Uiteraard houden we jouw herstel goed in de gaten. De eerste controle vindt plaats na 1 of 2 dagen. De volgende nacontrole is op afspraak, ongeveer 3 weken na de ingreep. 

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Als je besluit om jouw billen te vergroten met lichaamsvet, dan krijg je van ons een document met patiënteninformatie, dat je zorgvuldig moet doornemen. De arts zal je naast algemene adviezen, ook van raad voorzien die specifiek op jou van toepassing is en gebaseerd is op jouw gezondheid en leefomstandigheden. Hieronder vatten we een aantal algemene adviezen samen.

Voor de ingreep

 • Stop vier weken voor de operatie met roken. Rook ook minimaal twee weken na de operatie niet. Roken vertraagd de wondgenezing en verhoogd de kans op infecties. 
 • Plan de operatie niet tijdens je menstruatie. 
 • Begin twee weken voor de operatie met het innemen van Arnica druppeltjes. Gebruik de druppeltjes tot twee weken na de operatie. Dit vermindert de last van blauwe plekken en zwellingen.
 • Gebruik je Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis, Asprocardio of vergelijkbare medicijnen? Overleg dan met je chirurg of je tijdelijk kunt stoppen met het gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a.
 • Neem voor de operatie geen bloedverdunnende medicatie.
 • Vergeet niet om je vervoer naar huis te regelen. Zelf rijden is na de operatie niet mogelijk en niet toegestaan.
 • Zorg ervoor dat  je de eerste nachten na de operatie niet alleen bent. Regel ook dat er iemand beschikbaar is om je de eerste paar dagen bij jou thuis te helpen. 
 • Vergeet niet om jouw maten en gegevens aan ons door te geven voor het compressie kledingstuk. Wij adviseren dat je twee kledingstukken aanschaft, dit is voor jouw eigen comfort en hygiëne. 

De dag voor de operatie

 • Na middernacht mag je niet meer eten. Vindt jouw ingreep later op de dag plaats, eet dan 8 uur van tevoren niks meer.
 • Scheer het deel van je lichaam, dat behandeld zal worden. 
 • Geniet nog even van een lange douche, want de eerste 72 uur (drie dagen) na de ingreep kan dat niet.
 • Heb je jouw compressie kleding al in huis? Neem deze dan mee naar de operatiekamer.
 • Wanneer je darmklachten hebt op de dag van de operatie, kan de chirurg besluiten om niet te opereren.
 • Je mag pas na drie weken weer in bad.
 • Gebruik geen make-up of bodylotion.
 • Draag geen sieraden of horloges.
 • Doe alle piercings uit.
 • Neem voor na de ingreep, comfortabele kleding met ritsen en elastiek mee. 
 • Zorg dat je op tijd bent!

Na de ingreep

 • Houd er rekening mee, dat de meeste patiënten blijven overnachten na de ingreep.
 • In sommige gevallen is het nodig om gedurende de week na de operatie lymfemassages uit te voeren, om het vocht beter af te voeren.
 • Draag je compressie kledingstuk zo lang als de arts dit adviseert. Dit is gemiddeld zes weken. 
 • De eerste twee weken mag je niet zitten.

Het zit protocol: 
Week 1 – 2: patiënten mogen helemaal niet zitten.
Week 2 – 4: patiënten mogen 1 uur achter elkaar zitten met pauzes van 10 minuten en alleen wanneer gebruik wordt gemaakt van een speciaal BBL-zitkussen. Vraag ons care team naar dit kussen.

Houd er rekening mee je niet alleen pijn zal voelen in je billen, maar ook in de gebieden waar de liposuctie is uitgevoerd. Met name de eerste twee weken na de zijn erg pijnlijk. Je krijgt medicijnen van ons mee, zodat je zo min mogelijk last zult ervaren. 

 •  Beweging is erg belangrijk. Je mag direct na je operatie weer bewegen. De meeste patiënten bewegen na 3 tot 5 dagen weer normaal. 
 • Wij geven de meeste patiënten uit voorzorg een recept mee voor pijnstillers, antibiotica (7 dagen) en Heparine (om bloedstolsels te voorkomen).
 • Zorg goed voor jezelf, eet en drink voldoende en slik extra vitamines.
 • Je mag vanaf anderhalve week weer werken,  maar volg hierin altijd het advies van de chirurg.
 • Sporten mag weer na 6 weken, maar dit is afhankelijk van het type sport, volg ook hierin het advies van de chirurg.

Bilvergroting met fillers

Het is ook mogelijk om je billen in een mooie vorm te krijgen met fillers. Fillers worden vooral gebruikt, bij oneffenheden in de billen. Met kleine injecties worden de billen op de probleemplekken (bij)gevuld. Deze methode kan je billen meer in vorm brengen, maar is minder geschikt voor aanzienlijke vergrotingen.

We nemen je graag mee door de procedure van een fillerbehandeling. Onze artsen behandelen het gewenste gebied met injectables. Deze injectables zijn gevuld met gel die voornamelijk uit lichaamseigen stoffen bestaat, de gel is niet van dierlijke oorsprong zoals vaak gebruikelijk is.

De vorm van de billen wordt pijnloos verbetert. Het resultaat is onmiddellijk te zichtbaar en blijft gemiddeld 12 maanden zitten. Het lichaam breekt in die 12 maanden langzaam de geïnjecteerde gel af. Voor een langduriger resultaat, kun je deze behandeling herhalen, of kiezen voor een bilvergroting met vet of implantaten.

Het voordeel van een vergroting van de bilpartij met injectables, is dat je geen last hebt van de extra zorgen die een operatie met zich meebrengt. Er is ook geen herstelperiode nodig. Wil je snel en pijnloos mooiere billen, dan kan een bilvergroting met fillers een optie voor je zijn.

Onze artsen helpen je graag bij het maken van jouw keuze.

Bilvergroting met implantaten

Veel mensen vinden dit een spannende ingreep. Hoewel borstvergrotingen met implantaten tegenwoordig heel normaal zijn, kijken velen raar op van bilimplantaten. Dat komt ook voort uit angst voor slechte implantaten en de risico’s die daarbij horen. Maar inmiddels zijn er zeer veilige implantaten op de markt, die speciaal ontwikkeld zijn voor de billen. De kans op lekkage bij deze implantaten nihil. De implantaten voelen natuurlijk aan en gaan een leven lang mee (mits er geen klachten zijn). Essential Aesthetics werkt samen met een zeer betrouwbare fabrikant van kwalitatief hoogstaande implantaten. Zij hebben al meer dan 30 jaar ervaring in het maken van implantaten voor verschillende lichaamsdelen. En inmiddels hebben zij al hun kennis en expertise ingezet om goede, veilige en mooie bilimplantaten te ontwikkelen. De siliconen implantaten bestaan uit een kern met daaromheen 8 lagen siliconen. De fabrikant geeft levenslange garantie geeft op de implantaten, omdat ze van zeer goede kwaliteit zijn.

Maar met implantaten alleen ben je er nog niet. Ook de techniek om bilimplantaten in te brengen is verbeterd. Onze chirurgen zijn getraind in technieken die voor minimale littekenvorming zorgt. De ingreep laat nauwelijks zichtbare sporen achter. Ook de kans op het bewegen van de implantaten is minimaal. Nog meer goed nieuws: na de operatie kun je binnen drie dagen weer zitten!

Wat gebeurt er tijdens een bilvergroting met implantaten

De vooraf gekozen implantaten worden onder volledige narcose ingebracht via twee incisies aan de linker en rechterzijde van de bilplooi. Op deze plekken zijn de littekens na de operatie nauwelijks zichtbaar. De chirurg maakt met een spatel voldoende ruimte in de spier en brengt vervolgens de implantaten in met een speciale techniek in (de no-touch techniek).  Deze nieuwe techniek kent een korte herstelperiode van 7 tot 14 dagen. Onze internationale chirurgen zijn door de ontwikkelaar van van de no-touch techniek getraind. De behandeling is veilig en geeft op de lange termijn betere resultaten dan andere methoden. Veel zeer tevreden patiënten zijn je voorgegaan.

Hybride techniek

De hybride techniek is een combinatie van bilimplantaten en lipofilling met lichaamseigen vet. Deze behandeling biedt “The best of two worlds“. Met behulp van de implantaten behoud je altijd een zeker volume. Met behulp van lipofilling kunnen de ronde contouren, vooral aan de zijkant van de billen, beter worden geaccentueerd. Ook oneffenheden of verschillen tussen de billen kunnen gelijk getrokken worden met lipofilling. Het toevoegen van extra vet, doet de billen ook zachter aanvoelen. Wanneer je van nature weinig vet op je billen hebt, is dit een goede methode om extra volume te creëren.

Herstel en resultaat van de bilvergroting

Het resultaat van de bilvergroting is direct na de ingreep te zien. Na ongeveer drie maanden zullen eventuele zwellingen verdwenen zijn en heeft de spier en het omliggende weefsel zich aan de implantaat aangepast. Je billen kunnen een aantal weken na de ingreep gevoeliger zijn. De eerste maanden zullen de twee kleine littekens rood zijn, voordat ze verkleuren naar de tint van jouw huid. Na een jaar zullen ze nauwelijks zichtbaar zijn.

Ons care team helpt je niet alleen bij de voorbereidingen op de ingreep, maar we begeleiden je ook na de behandeling. We zorgen ervoor dat je precies weet wat je kunt verwachten en dat je zo goed en snel mogelijk geneest.

Wanneer je hebt besloten om jouw lichaam te verbeteren door middel van een medische ingreep, kun je aan jouw reis naar meer zelfvertrouwen en mooiere billen beginnen. Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Risico’s en complicaties

Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er risico’s. Na een Braziliaanse billift, kan er sprake zijn van de volgende specifieke risico’s:

 • Bloedstolsels of een longembolie (dit proberen we te voorkomen door preventieve medicatie)
 • Infecties (dit proberen we te voorkomen door preventief antibiotica voor te schrijven)
 • Veranderingen in de gevoeligheid. Dit kan tijdelijk zijn, maar in sommige gevallen hebben patiënten permanent minder of geen gevoel. Denk hier goed over na, want hoewel dit bijna niet voorkomt, is er meestal niets meer aan te doen.
 • Slechte wondgenezing/littekenvorming
 • Onregelmatigheid in lichaamslijnen
 • Asymmetrie van de billen
 • Hoewel de chirurg rekening houdt met de natuurlijke verandering van volume, kan het zijn dat er te veel vetreabsorptie is. Gemiddeld blijft 65 – 85% van het geïnjecteerde vet.

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Als je besluit om jouw billen te vergroten met implantaten, dan krijg je van ons een document met patiënteninformatie, dat je zorgvuldig moet doornemen. De arts zal je naast algemene adviezen, ook van raad voorzien die specifiek op jou van toepassing is en gebaseerd is op jouw gezondheid en leefomstandigheden. Hieronder vatten we een aantal algemene adviezen samen. 

Voor de ingreep

 • Stop vier weken voor de operatie met roken. Rook ook minimaal twee weken na de operatie niet. Roken vertraagd de wondgenezing en verhoogd de kans op infecties. 
 • Plan de operatie niet tijdens je menstruatie. 
 • Begin twee weken voor de operatie met het innemen van Arnica druppeltjes. Gebruik de druppeltjes tot twee weken na de operatie. Dit vermindert de last van blauwe plekken en zwellingen.
 • Gebruik je Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis, AsproCardio of vergelijkbare medicijnen? Overleg dan met je chirurg of je tijdelijk kunt stoppen met het gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a. Tijdens de periode rondom de ingreep, kun je wel pijnstillers gebruiken zoals Paracetamol en Panadol
 • Neem voor de operatie geen bloedverdunnende medicatie.
 • Vergeet niet om je vervoer naar huis te regelen. Zelf rijden is na de operatie niet mogelijk en niet toegestaan.
 • Zorg ervoor dat je de eerste nachten na de operatie niet alleen bent. Regel ook dat er iemand beschikbaar is om je de eerste paar dagen bij jou thuis te helpen.
 • Vergeet niet om jouw maten en gegevens aan ons door te geven voor het compressie kledingstuk. Wij adviseren dat je twee kledingstukken aanschaft, dit is voor jouw eigen comfort en hygiëne. 

De dag van de ingreep

 • Draag geen sieraden, horloges of piercings.
 • Na middernacht mag je niet meer eten. Vindt jouw ingreep later op de dag plaats, eet dan 8 uur van tevoren niks meer.
 • Geniet nog even van een lange douche, want de eerste 72 uur (drie dagen) na de ingreep kan dat niet.
 • Laat je begeleider weten, hoe laat je opgehaald kunt worden. De arts kan je een inschatting van de tijd geven. De arts kan je een inschatting van de tijd geven. 

Na de ingreep

 • Totdat je de kliniek of het ziekenhuis verlaat, word je begeleid door de verpleegkundige, de anesthesist en de plastisch chirurg.
 • Wij geven de meeste patiënten krijgen in overleg met de chirurg een recept mee naar huis voor medicatie (pijnstilling). 
 • De billen zullen na de operatie ietwat gespannen aanvoelen. De huid moet zich aanpassen aan het nieuwe bilvolume. De spanning neemt vanzelf af. 
 • De eerste dag na de ingreep, moet je op de buik slapen. De tweede dag mag je op je zij slapen en vanaf de derde dag mag je op je rug en billen liggen.
 • Zit na de operatie zoveel mogelijk recht op en niet onderuitgezakt. 
 • Na de operatie mag je direct bewegen, maar doe het de eerste week rustig aan. We raden je hoe dan ook aan om de dagen na de operatie goed uit te rusten.
  Bij de hybride techniek, gelden de voorschriften voor de lipofilling van de billen. 
 • Overleg met je arts, wanneer je weer kunt douchen. 
 • Na één week, vindt er een nacontrole plaats. We verwijderen dan ook eventuele resterende hechtingen. 
 • Indien nodig, vinden er nog een aantal controles plaats. 
 • Draag je compressie kledingstuk zo lang als de arts dit adviseert. Dit is gemiddeld zes weken.
 • Sporten wordt de eerste 6 weken na de operatie afgeraden.
 • Zorg goed voor jezelf, eet en drink voldoende en slik extra vitamines.

Het adviesgesprek

De eerste stap naar mooiere billen, is een adviesgesprek met onze plastische chirurg. Dit gesprek is uiteraard geheel vrijblijvend. De chirurg luistert naar jouw wensen en verwachtingen en bekijkt dan samen met jou de verschillende mogelijkheden. Omdat elk lichaam anders is, is het belangrijk dat de chirurg het lichaamsgebied dat je overweegt aan te passen, kan bekijken. Een lichamelijk onderzoek kan dus nodig zijn. Houd hier rekening mee en trek gemakkelijke kleding aan.

Heb je foto’s of plaatjes van jouw droombillen? Neem deze dan gerust mee naar het gesprek en laat ze zien aan de chirurg. Hij kan je dan gericht advies geven en je vertellen of jouw verwachtingen realistisch zijn. Wanneer jij al weet wat je wil, is het makkelijker om de juiste implantaten te kiezen. Je hebt de keuze uit verschillende afmetingen (van klein naar groot), en vormen (rond of anatomisch). Samen met de chirurg kies je de implantaten die het beste bij jouw lichaam en wensen passen.

De chirurg zal je ook vragen naar jouw gezondheid en medische geschiedenis. Geef zoveel mogelijk en nauwkeurige informatie, dit is belangrijk voor jouw eigen veiligheid. De chirurg vertelt je eerlijk of het naar zijn mening verstandig is om de gewenste ingreep uit te voeren en neemt de ingreep met je door. Mocht het niet verstandig zijn om te kiezen voor een bilvergroting met implantaten, dan kijkt hij met jou naar andere oplossingen. Maak ook van de gelegenheid gebruik om te vragen naar andere behandelingen of wensen die je hebt. Onze chirurgen kunnen altijd meer informatie geven over andere behandelingen.

Doe gerust nazoekwerk en lees je vooraf goed in, bijvoorbeeld via internet. Je kunt zelfs online filmpjes vinden van deze ingreep.

Heb je besloten welke behandelingen je zou willen ontvangen, dan krijg je van ons care team een offerte voor de behandeling. Het is meestal mogelijk om direct na het adviesgesprek een afspraak te maken voor de ingreep. Besluit je om de volgende stap in jouw reis naar een mooier uiterlijk te maken, dan krijg je alle belangrijke informatie mee.

Uiteraard hoef je niet direct te beslissen of je een behandeling wil ontvangen. Denk er rustig en goed overna. Wanneer jij zover bent, helpen onze deskundigen je graag!

Heb je na het adviesgesprek nog vragen over bilvergrotingen, bilimplantaten, de brazilian butt lift of andere behandelingen? Dan beantwoord ons care team van Essential Aesthetics die graag. Bel, mail of app ons gerust. Wij begeleiden je graag op jouw reis naar mooiere, vollere of rondere billen. 

Tarieven

Bilvergroting met implantaten € 5.800

Braziliaanse billen lift/ Lipofilling vanaf € 3.500,-

Billenvergroting met Sculptra filler vanaf € 2.500 tot € 6.000,-

Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Het eerste medische consult wordt gebruikt om te kijken wat jouw wensen zijn, hoe realistisch ze zijn, welke resultaten mogelijk zijn en wat de kosten van de ingreep zijn.

Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

De nieuwste trend

Bij Essential Aesthetics zijn we onder andere gespecialiseerd in het uitvoeren van bilvergrotingen, zoals bijvoorbeeld de brazilian butt lift of bilvergrotingen met implantaten. Overweeg je een bilvergroting? Lees dan snel verder!

Jennifer Lopez, Kim & Khloe Kardashian, Beyonce, Kylie Jenner en Amber Rose, beroemdheden met mooie grote billen. Of deze dames er een beetje hulp bij hebben gehad of niet, volle billen zijn prachtig. Ook in Nederland groeit de vraag naar bilvergrotingen. Wil jij graag rondere of vollere billen? Dit kan nu ook in Nederland, veilig en met langdurig resultaat.

Misschien heb je van nature geen mooie grote billen of merk je dat je naarmate je ouder wordt, bilvolume verliest. Een team van ervaren en deskundige specialisten heeft van Essential Aesthetics de opdracht gekregen om samen met internationale artsen nieuwe, veilige en betere behandelmethoden te ontwikkelen voor het creëren van perfecte grotere billen. Het resultaat? We kunnen het gewenste door jouw gewenste effect bereiken met een behandeling die bij jou past. In onze kliniek kunnen wij jouw billen vergroten met je eigen lichaamsve, werken we kleinere oneffenheden weg met fillers of zorgen wij voor prachtige volle billen met behulp van onzichtbare en onvoelbare implantaten die levenslang meegaan

Beter door internationale samenwerking

Kies je voor onze kliniek, dan kies je voor betrouwbare en innovatieve adviezen. Wij werken samen met ervaren Nederlandse chirurgen, maar maken ook gebruik de kennis en kunde van internationale specialisten; zij zijn in het buitenland getraind zijn en delen hun expertise graag in Nederland. Hierdoor kunnen wij internationale technieken gebruiken op een veilige en gemakkelijke manier. Wij vinden persoonlijke begeleiding erg belangrijk en je wordt dan ook gedurende het gehele proces begeleid door gecertificeerde specialisten en chirurgen. Bij Essential Aesthetics hebben we dus een divers en kundig team, dat jou kan helpen aan die mooiere billen, zonder risico’s of lange reizen naar het buitenland.

Ben jij klaar om die stap naar mooiere billen te maken? Ontdek al onze mogelijkheden!

De Braziliaanse Bil Lift (BBL)

De brazilian butt lift is misschien wel de bekendste behandelmethode om grotere billen te creëren. Onze plastisch chirurgen combineren liposuctie met lipofilling om jouw billen perfect in vorm te krijgen. Tijdens de operatie kunnen er meerdere behandelingen worden toegepast, zodat het eindresultaat helemaal naar jouw wens is. Veel van onze patiënten kiezen er bijvoorbeeld voor om een billift te combineren met het verbeteren van de contouren van de onderrug en taille.

Wat gebeurt er tijdens de ingreep

We geven je graag een beeld van wat er tijdens een brazilliaanse butlift gebeurt. De chirurg zuigt vet weg uit het gebied dat jullie van te voren hebben afgesproken. Dat vet wordt vervolgens gefilterd zodat het geschikt is om in jouw billen te spuiten. Het gefilterde vet wordt in meerdere lagen in je billen gespoten voor een vollere vorm.

Dit klinkt misschien eenvoudig, maar de BBL is een behoorlijk complex proces. Gelukkig zijn onze plastisch chirurgen erg ervaren in het uitvoeren van deze behandeling. Tijdens de ingreep krijg je, als het nodig is, een drainage om overtollig lymfevocht af te voeren.

De hele procedure duurt gemiddeld 2-5 uur en vindt plaats onder algehele narcose. Tijdens een BBL is het dus ook mogelijk om andere delen van het lichaam te verbeteren.

Na de operatie moet je lichaam uiteraard herstellen. De vetcellen die zijn overgebracht naar de billen hebben tijd nodig om te genezen en nieuwe bloedtoevoer te ontwikkelen. Je krijgt van ons, na de behandeling, passende kleding die druk uitoefent op de juiste plaatsen en het herstelproces bevorderen.

Natuurlijk krijg je ook uitgebreide instructies mee voor de beste nazorg. Ons care team staat klaar om jou te helpen bij zowel de voorbereidingen, de ingreep, als bij de nazorg.

Het resultaat van een brazilliaanse bilvergroting

Daar kunnen we kort over zijn: mooiere, rondere, vollere billen! Een deel van het geïnjecteerde vet zal door je lichaam op een natuurlijke manier worden opgenomen en verdwijnen. De chirurg houdt hier rekening mee en injecteert dus iets meer vet in. Je billen lijken daarom na de ingreep wat groter dan je misschien had verwacht. Het eindresultaat is na 3 tot 6 maanden zichtbaar. Hoe lang je nieuwe billen mooi blijven, is deels afhankelijk van de nazorg. Hoe beter je de onze nazorg adviezen opvolgt, hoe mooier het resultaat. Ook je gezondheid, toekomstige zwangerschappen en gewichtsschommelingen kunnen effect hebben op je billen.

Herstel van een brazilliaanse bilvergroting

Wij doen er alles aan om jouw lichaam zo snel mogelijk te helpen herstellen. Direct na de operatie krijg je een ondersteunend compressie kledingstuk aan. Dit houdt je lichaam in de je de gewenste vorm en voorkomt overmatige zwellingen. Met name in de eerste week kun je last hebben van zwellingen. Deze nemen na de eerste week af. Ook blauwe plekken zijn heel normaal en zakken na de operatie meestal naar beneden. Afhankelijk van de zwaarte van de ingreep, kan het zijn dat je een nacht ter observatie in het ziekenhuis moet doorbrengen.

In de meeste gevallen kun je na ongeveer anderhalve week weer aan het werk. Het compressie kledingstuk moet dan nog steeds gedragen worden, het liefst onder loszittende kleding. Houd er rekening mee dat het nog niet mogelijk is om na anderhalve week al een langere tijd te zitten (zie ook het zit protocol). Na de ingreep moet je twee weken op je buik slapen, zodat er zo min mogelijk druk op je billen wordt uitgeoefend. Daarna mag je afwisselend ook op je zij slapen, maar nog niet op je rug. Een normaal zit- en slaappatroon is na 6 weken weer gangbaar. Overleg altijd met je chirurg wat voor jou van toepassing is.

Controle

Uiteraard houden we jouw herstel goed in de gaten. De eerste controle vindt plaats na 1 of 2 dagen. De volgende nacontrole is op afspraak, ongeveer 3 weken na de ingreep. 

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Als je besluit om jouw billen te vergroten met lichaamsvet, dan krijg je van ons een document met patiënteninformatie, dat je zorgvuldig moet doornemen. De arts zal je naast algemene adviezen, ook van raad voorzien die specifiek op jou van toepassing is en gebaseerd is op jouw gezondheid en leefomstandigheden. Hieronder vatten we een aantal algemene adviezen samen.

Voor de ingreep

 • Stop vier weken voor de operatie met roken. Rook ook minimaal twee weken na de operatie niet. Roken vertraagd de wondgenezing en verhoogd de kans op infecties. 
 • Plan de operatie niet tijdens je menstruatie. 
 • Begin twee weken voor de operatie met het innemen van Arnica druppeltjes. Gebruik de druppeltjes tot twee weken na de operatie. Dit vermindert de last van blauwe plekken en zwellingen.
 • Gebruik je Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis, Asprocardio of vergelijkbare medicijnen? Overleg dan met je chirurg of je tijdelijk kunt stoppen met het gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a.
 • Neem voor de operatie geen bloedverdunnende medicatie.
 • Vergeet niet om je vervoer naar huis te regelen. Zelf rijden is na de operatie niet mogelijk en niet toegestaan.
 • Zorg ervoor dat  je de eerste nachten na de operatie niet alleen bent. Regel ook dat er iemand beschikbaar is om je de eerste paar dagen bij jou thuis te helpen. 
 • Vergeet niet om jouw maten en gegevens aan ons door te geven voor het compressie kledingstuk. Wij adviseren dat je twee kledingstukken aanschaft, dit is voor jouw eigen comfort en hygiëne. 

De dag voor de operatie

 • Na middernacht mag je niet meer eten. Vindt jouw ingreep later op de dag plaats, eet dan 8 uur van tevoren niks meer.
 • Scheer het deel van je lichaam, dat behandeld zal worden. 
 • Geniet nog even van een lange douche, want de eerste 72 uur (drie dagen) na de ingreep kan dat niet.
 • Heb je jouw compressie kleding al in huis? Neem deze dan mee naar de operatiekamer.
 • Wanneer je darmklachten hebt op de dag van de operatie, kan de chirurg besluiten om niet te opereren.
 • Je mag pas na drie weken weer in bad.
 • Gebruik geen make-up of bodylotion.
 • Draag geen sieraden of horloges.
 • Doe alle piercings uit.
 • Neem voor na de ingreep, comfortabele kleding met ritsen en elastiek mee. 
 • Zorg dat je op tijd bent!

Na de ingreep

 • Houd er rekening mee, dat de meeste patiënten blijven overnachten na de ingreep.
 • In sommige gevallen is het nodig om gedurende de week na de operatie lymfemassages uit te voeren, om het vocht beter af te voeren.
 • Draag je compressie kledingstuk zo lang als de arts dit adviseert. Dit is gemiddeld zes weken. 
 • De eerste twee weken mag je niet zitten.

Het zit protocol: 
Week 1 – 2: patiënten mogen helemaal niet zitten.
Week 2 – 4: patiënten mogen 1 uur achter elkaar zitten met pauzes van 10 minuten en alleen wanneer gebruik wordt gemaakt van een speciaal BBL-zitkussen. Vraag ons care team naar dit kussen.

Houd er rekening mee je niet alleen pijn zal voelen in je billen, maar ook in de gebieden waar de liposuctie is uitgevoerd. Met name de eerste twee weken na de zijn erg pijnlijk. Je krijgt medicijnen van ons mee, zodat je zo min mogelijk last zult ervaren. 

 •  Beweging is erg belangrijk. Je mag direct na je operatie weer bewegen. De meeste patiënten bewegen na 3 tot 5 dagen weer normaal. 
 • Wij geven de meeste patiënten uit voorzorg een recept mee voor pijnstillers, antibiotica (7 dagen) en Heparine (om bloedstolsels te voorkomen).
 • Zorg goed voor jezelf, eet en drink voldoende en slik extra vitamines.
 • Je mag vanaf anderhalve week weer werken,  maar volg hierin altijd het advies van de chirurg.
 • Sporten mag weer na 6 weken, maar dit is afhankelijk van het type sport, volg ook hierin het advies van de chirurg.

Bilvergroting met fillers

Het is ook mogelijk om je billen in een mooie vorm te krijgen met fillers. Fillers worden vooral gebruikt, bij oneffenheden in de billen. Met kleine injecties worden de billen op de probleemplekken (bij)gevuld. Deze methode kan je billen meer in vorm brengen, maar is minder geschikt voor aanzienlijke vergrotingen.

We nemen je graag mee door de procedure van een fillerbehandeling. Onze artsen behandelen het gewenste gebied met injectables. Deze injectables zijn gevuld met gel die voornamelijk uit lichaamseigen stoffen bestaat, de gel is niet van dierlijke oorsprong zoals vaak gebruikelijk is.

De vorm van de billen wordt pijnloos verbetert. Het resultaat is onmiddellijk te zichtbaar en blijft gemiddeld 12 maanden zitten. Het lichaam breekt in die 12 maanden langzaam de geïnjecteerde gel af. Voor een langduriger resultaat, kun je deze behandeling herhalen, of kiezen voor een bilvergroting met vet of implantaten.

Het voordeel van een vergroting van de bilpartij met injectables, is dat je geen last hebt van de extra zorgen die een operatie met zich meebrengt. Er is ook geen herstelperiode nodig. Wil je snel en pijnloos mooiere billen, dan kan een bilvergroting met fillers een optie voor je zijn.

Onze artsen helpen je graag bij het maken van jouw keuze.

Bilvergroting met implantaten

Veel mensen vinden dit een spannende ingreep. Hoewel borstvergrotingen met implantaten tegenwoordig heel normaal zijn, kijken velen raar op van bilimplantaten. Dat komt ook voort uit angst voor slechte implantaten en de risico’s die daarbij horen. Maar inmiddels zijn er zeer veilige implantaten op de markt, die speciaal ontwikkeld zijn voor de billen. De kans op lekkage bij deze implantaten nihil. De implantaten voelen natuurlijk aan en gaan een leven lang mee (mits er geen klachten zijn). Essential Aesthetics werkt samen met een zeer betrouwbare fabrikant van kwalitatief hoogstaande implantaten. Zij hebben al meer dan 30 jaar ervaring in het maken van implantaten voor verschillende lichaamsdelen. En inmiddels hebben zij al hun kennis en expertise ingezet om goede, veilige en mooie bilimplantaten te ontwikkelen. De siliconen implantaten bestaan uit een kern met daaromheen 8 lagen siliconen. De fabrikant geeft levenslange garantie geeft op de implantaten, omdat ze van zeer goede kwaliteit zijn.

Maar met implantaten alleen ben je er nog niet. Ook de techniek om bilimplantaten in te brengen is verbeterd. Onze chirurgen zijn getraind in technieken die voor minimale littekenvorming zorgt. De ingreep laat nauwelijks zichtbare sporen achter. Ook de kans op het bewegen van de implantaten is minimaal. Nog meer goed nieuws: na de operatie kun je binnen drie dagen weer zitten!

Wat gebeurt er tijdens een bilvergroting met implantaten

De vooraf gekozen implantaten worden onder volledige narcose ingebracht via twee incisies aan de linker en rechterzijde van de bilplooi. Op deze plekken zijn de littekens na de operatie nauwelijks zichtbaar. De chirurg maakt met een spatel voldoende ruimte in de spier en brengt vervolgens de implantaten in met een speciale techniek in (de no-touch techniek).  Deze nieuwe techniek kent een korte herstelperiode van 7 tot 14 dagen. Onze internationale chirurgen zijn door de ontwikkelaar van van de no-touch techniek getraind. De behandeling is veilig en geeft op de lange termijn betere resultaten dan andere methoden. Veel zeer tevreden patiënten zijn je voorgegaan.

Hybride techniek

De hybride techniek is een combinatie van bilimplantaten en lipofilling met lichaamseigen vet. Deze behandeling biedt “The best of two worlds“. Met behulp van de implantaten behoud je altijd een zeker volume. Met behulp van lipofilling kunnen de ronde contouren, vooral aan de zijkant van de billen, beter worden geaccentueerd. Ook oneffenheden of verschillen tussen de billen kunnen gelijk getrokken worden met lipofilling. Het toevoegen van extra vet, doet de billen ook zachter aanvoelen. Wanneer je van nature weinig vet op je billen hebt, is dit een goede methode om extra volume te creëren.

Herstel en resultaat van de bilvergroting

Het resultaat van de bilvergroting is direct na de ingreep te zien. Na ongeveer drie maanden zullen eventuele zwellingen verdwenen zijn en heeft de spier en het omliggende weefsel zich aan de implantaat aangepast. Je billen kunnen een aantal weken na de ingreep gevoeliger zijn. De eerste maanden zullen de twee kleine littekens rood zijn, voordat ze verkleuren naar de tint van jouw huid. Na een jaar zullen ze nauwelijks zichtbaar zijn.

Ons care team helpt je niet alleen bij de voorbereidingen op de ingreep, maar we begeleiden je ook na de behandeling. We zorgen ervoor dat je precies weet wat je kunt verwachten en dat je zo goed en snel mogelijk geneest.

Wanneer je hebt besloten om jouw lichaam te verbeteren door middel van een medische ingreep, kun je aan jouw reis naar meer zelfvertrouwen en mooiere billen beginnen. Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Risico’s en complicaties

Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er risico’s. Na een Braziliaanse billift, kan er sprake zijn van de volgende specifieke risico’s:

 • Bloedstolsels of een longembolie (dit proberen we te voorkomen door preventieve medicatie)
 • Infecties (dit proberen we te voorkomen door preventief antibiotica voor te schrijven)
 • Veranderingen in de gevoeligheid. Dit kan tijdelijk zijn, maar in sommige gevallen hebben patiënten permanent minder of geen gevoel. Denk hier goed over na, want hoewel dit bijna niet voorkomt, is er meestal niets meer aan te doen.
 • Slechte wondgenezing/littekenvorming
 • Onregelmatigheid in lichaamslijnen
 • Asymmetrie van de billen
 • Hoewel de chirurg rekening houdt met de natuurlijke verandering van volume, kan het zijn dat er te veel vetreabsorptie is. Gemiddeld blijft 65 – 85% van het geïnjecteerde vet.

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Als je besluit om jouw billen te vergroten met implantaten, dan krijg je van ons een document met patiënteninformatie, dat je zorgvuldig moet doornemen. De arts zal je naast algemene adviezen, ook van raad voorzien die specifiek op jou van toepassing is en gebaseerd is op jouw gezondheid en leefomstandigheden. Hieronder vatten we een aantal algemene adviezen samen. 

Voor de ingreep

 • Stop vier weken voor de operatie met roken. Rook ook minimaal twee weken na de operatie niet. Roken vertraagd de wondgenezing en verhoogd de kans op infecties. 
 • Plan de operatie niet tijdens je menstruatie. 
 • Begin twee weken voor de operatie met het innemen van Arnica druppeltjes. Gebruik de druppeltjes tot twee weken na de operatie. Dit vermindert de last van blauwe plekken en zwellingen.
 • Gebruik je Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis, AsproCardio of vergelijkbare medicijnen? Overleg dan met je chirurg of je tijdelijk kunt stoppen met het gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a. Tijdens de periode rondom de ingreep, kun je wel pijnstillers gebruiken zoals Paracetamol en Panadol
 • Neem voor de operatie geen bloedverdunnende medicatie.
 • Vergeet niet om je vervoer naar huis te regelen. Zelf rijden is na de operatie niet mogelijk en niet toegestaan.
 • Zorg ervoor dat je de eerste nachten na de operatie niet alleen bent. Regel ook dat er iemand beschikbaar is om je de eerste paar dagen bij jou thuis te helpen.
 • Vergeet niet om jouw maten en gegevens aan ons door te geven voor het compressie kledingstuk. Wij adviseren dat je twee kledingstukken aanschaft, dit is voor jouw eigen comfort en hygiëne. 

De dag van de ingreep

 • Draag geen sieraden, horloges of piercings.
 • Na middernacht mag je niet meer eten. Vindt jouw ingreep later op de dag plaats, eet dan 8 uur van tevoren niks meer.
 • Geniet nog even van een lange douche, want de eerste 72 uur (drie dagen) na de ingreep kan dat niet.
 • Laat je begeleider weten, hoe laat je opgehaald kunt worden. De arts kan je een inschatting van de tijd geven. De arts kan je een inschatting van de tijd geven. 

Na de ingreep

 • Totdat je de kliniek of het ziekenhuis verlaat, word je begeleid door de verpleegkundige, de anesthesist en de plastisch chirurg.
 • Wij geven de meeste patiënten krijgen in overleg met de chirurg een recept mee naar huis voor medicatie (pijnstilling). 
 • De billen zullen na de operatie ietwat gespannen aanvoelen. De huid moet zich aanpassen aan het nieuwe bilvolume. De spanning neemt vanzelf af. 
 • De eerste dag na de ingreep, moet je op de buik slapen. De tweede dag mag je op je zij slapen en vanaf de derde dag mag je op je rug en billen liggen.
 • Zit na de operatie zoveel mogelijk recht op en niet onderuitgezakt. 
 • Na de operatie mag je direct bewegen, maar doe het de eerste week rustig aan. We raden je hoe dan ook aan om de dagen na de operatie goed uit te rusten.
  Bij de hybride techniek, gelden de voorschriften voor de lipofilling van de billen. 
 • Overleg met je arts, wanneer je weer kunt douchen. 
 • Na één week, vindt er een nacontrole plaats. We verwijderen dan ook eventuele resterende hechtingen. 
 • Indien nodig, vinden er nog een aantal controles plaats. 
 • Draag je compressie kledingstuk zo lang als de arts dit adviseert. Dit is gemiddeld zes weken.
 • Sporten wordt de eerste 6 weken na de operatie afgeraden.
 • Zorg goed voor jezelf, eet en drink voldoende en slik extra vitamines.

Het adviesgesprek

De eerste stap naar mooiere billen, is een adviesgesprek met onze plastische chirurg. Dit gesprek is uiteraard geheel vrijblijvend. De chirurg luistert naar jouw wensen en verwachtingen en bekijkt dan samen met jou de verschillende mogelijkheden. Omdat elk lichaam anders is, is het belangrijk dat de chirurg het lichaamsgebied dat je overweegt aan te passen, kan bekijken. Een lichamelijk onderzoek kan dus nodig zijn. Houd hier rekening mee en trek gemakkelijke kleding aan.

Heb je foto’s of plaatjes van jouw droombillen? Neem deze dan gerust mee naar het gesprek en laat ze zien aan de chirurg. Hij kan je dan gericht advies geven en je vertellen of jouw verwachtingen realistisch zijn. Wanneer jij al weet wat je wil, is het makkelijker om de juiste implantaten te kiezen. Je hebt de keuze uit verschillende afmetingen (van klein naar groot), en vormen (rond of anatomisch). Samen met de chirurg kies je de implantaten die het beste bij jouw lichaam en wensen passen.

De chirurg zal je ook vragen naar jouw gezondheid en medische geschiedenis. Geef zoveel mogelijk en nauwkeurige informatie, dit is belangrijk voor jouw eigen veiligheid. De chirurg vertelt je eerlijk of het naar zijn mening verstandig is om de gewenste ingreep uit te voeren en neemt de ingreep met je door. Mocht het niet verstandig zijn om te kiezen voor een bilvergroting met implantaten, dan kijkt hij met jou naar andere oplossingen. Maak ook van de gelegenheid gebruik om te vragen naar andere behandelingen of wensen die je hebt. Onze chirurgen kunnen altijd meer informatie geven over andere behandelingen.

Doe gerust nazoekwerk en lees je vooraf goed in, bijvoorbeeld via internet. Je kunt zelfs online filmpjes vinden van deze ingreep.

Heb je besloten welke behandelingen je zou willen ontvangen, dan krijg je van ons care team een offerte voor de behandeling. Het is meestal mogelijk om direct na het adviesgesprek een afspraak te maken voor de ingreep. Besluit je om de volgende stap in jouw reis naar een mooier uiterlijk te maken, dan krijg je alle belangrijke informatie mee.

Uiteraard hoef je niet direct te beslissen of je een behandeling wil ontvangen. Denk er rustig en goed overna. Wanneer jij zover bent, helpen onze deskundigen je graag!

Heb je na het adviesgesprek nog vragen over bilvergrotingen, bilimplantaten, de brazilian butt lift of andere behandelingen? Dan beantwoord ons care team van Essential Aesthetics die graag. Bel, mail of app ons gerust. Wij begeleiden je graag op jouw reis naar mooiere, vollere of rondere billen. 

Tarieven

Bilvergroting met implantaten € 5.800

Braziliaanse billen lift/ Lipofilling vanaf € 3.500,-

Billenvergroting met Sculptra filler vanaf € 2.500 tot € 6.000,-

Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Het eerste medische consult wordt gebruikt om te kijken wat jouw wensen zijn, hoe realistisch ze zijn, welke resultaten mogelijk zijn en wat de kosten van de ingreep zijn.

Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

Reviews

“Onwijs tevreden” 5

Ik ben nooit echt tevreden geweest met mezelf en wou daarom een ingreep ondergaan. Ik wilde een BBL, maar dan in Nederland. Zo kwam ik terecht op Essential Aesthetics. Omdat de BBL met eigen vet wordt gedaan, wat lichaamseigen is, sprak het mij aan en wilde ik dit laten doen. Dit was de eerste keer dat ik een cosmetische/esthetische ingreep heb gehad en ik ben er heel blij mee.

Vanaf de eerste consult was ik al overtuigd dat ik het hier wou laten doen. De ontvangst was heel vriendelijk, ik voelde me meteen op mijn gemak. Na het eerste consult was ik meteen overtuigd dat ik het hier zou laten doen. Mijn vragen werden goed en duidelijk beantwoord door Piombino. Zelfs na de openingstijden kon ik bij het Care Team terecht met vragen. Op de operatielocatie werd ik goed ontvangen en begeleid. Na de behandeling heb ik de eerste week pijn gehad, maar binnen 2 weken was ik weer de oude. Ik was blij dat ik de massages in de kliniek kon laten doen omdat ik mij daar heel erg op mijn gemak voelde. Nu, 5 weken later, heeft het resultaat al mijn verwachtingen overtroffen! Het eindresultaat is zichtbaar over 3 maanden en ik ben nu al tevreden met mijn middel en billen. Ik heb twee consulten gehad, ook via de telefoon kon ik een Nederlandse arts spreken. De nazorg achteraf maakte de hele ervaring aangenaam voor mij. Deze service krijg je niet bij elke kliniek!

Anoniem

“Super blij met mij body contouring en BBL” 5

Ik ben een moeder van 2 kinderen en ik ben 6 jaar op zoek geweest naar een chirurg die een Brazilian Buttlift uit kon voeren, maar kon dit niet vinden in Nederland, tot ik bij Essential Aesthetics terecht kwam en daar de Italiaanse specialist Luca Piombino ontmoette. Ik was direct overtuigd van zijn expertise nadat ik begreep dat hij deze ingrepen veelvuldig in Zuid-Amerika en Beverly Hills heeft uitgevoerd.

Nu hoefde ik niet te reizen en kon ik in Nederland mijn gewenste BBL uit laten voeren! Ik voelde me erg op mijn gemak in de kliniek. Het geeft een vertrouwd gevoel dat de Nederlandse artsen ook samen werken met internationale artsen, dicht bij huis.
Ik beveel Essential zeker aan!

Silvana

“Heel gelukkig!!” 5

Op social media zag ik mooie vrouwen met perfecte figuren en dat wou ik ook! Na onderzoek ging ik langs bij Essential Aesthetics voor informatie. Doordat er zo goed naar me werd geluisterd en ik werd geïnformeerd was ik overgehaald.

Ik vond het heel spannend maar ik had altijd het gevoel dat ik gesteund werd. Ook voor mijn ouders werd er gezorgd wat heel aangenaam voor hun was. Dokter Luca Piombino had me een beeld kunnen geven voor de operatie waar ik me heel erg op verheugde. Het resultaat is nu nog veel beter dan ik had verwacht en het word alleen maar beter!! In mijn omgeving had niemand meteen door dat ik een operatie had gedaan, maar ik krijg wel veel complimenten dat ik er goed uitzie. Het was precies wat ik nodig had om mezelf goed te voelen.
Ik kon altijd mijn vragen stellen via de telefoon en via whatsapp, de contact was heel goed. Deze kliniek beveel ik zeker aan, je hebt niet het gevoel dat je in een kliniek bent en iedereen is heel aardig en behulpzaam 🔝

Anoniem

Read up on all the experience:
 
nl_NLNederlands
Scroll naar top