WE ARE COMMITTED TO EXCELLENCE, AS YOU ARE ESSENTIAL TO US!

Borstvergroting Rotterdam

Borstvergroting met implantaten

Bij Essential Aesthetics zijn we onder andere gespecialiseerd in het uitvoeren van borstvergrotingen, bijvoorbeeld met borstimplantaten van siliconen. Overweeg je een borstvergroting of wil je meer weten over borstimplantaten? Lees dan snel verder, Borstvergroting Rotterdam.

Wat moet u weten over een borstvergroting?

We geven je graag een goed beeld van een borstvergroting en wat hierbij komt kijken. Bij een borstvergroting is de kwaliteit van de implantaten erg belangrijk. Daarom zijn de implantaten die Essential Aesthetics gebruikt veilig; ze lekken niet en gaan een leven lang mee. De fabrikant geeft levenslange garantie geeft op de borstimplantaten, omdat ze van zeer goede kwaliteit zijn. Veel vrouwen denken dat borstimplantaten na tien jaar vervangen moeten worden, maar door de verbeterde kwaliteit van siliconen implantaten is dat niet meer nodig. Samen met de arts, kies je de implantaten die het beste bij jouw wensen passen. Er zijn meerdere type implantaten, die je borsten op verschillende manieren kunnen vormen. Uiteraard is het ook mogelijk om een borstvergroting te combineren met een borstlift of een tepelcorrectie.

Adviesgesprek inplannen?

Ben jij klaar voor die stap naar vollere en rondere borsten? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een van onze chirurgen, om jouw wensen te bespreken. Wij kunnen je adviseren welke behandeling het beste bij jouw lichaam en wensen past.

Borstvergroting Den Haag

Wat gebeurt er bij een borstvergroting

Een borstvergroting vindt plaats onder algehele narcose en duurt gemiddeld anderhalf uur, afhankelijk van de plaatsingsmethode. Er zijn verschillende manieren om de implantaten in de borst te plaatsen:

Via de borstplooi

Wanneer de implantaat via de borstplooi wordt ingebracht, worden de incisies aan de onderkant van je borsten gemaakt. Deze methode heeft als voordeel dat de chirurg grotere implantaten kan plaatsen en goed zicht heeft op de borstholte. De kans op nabloedingen en andere complicaties is bij deze ingreep relatief klein. En hoewel het litteken dat je over zult houden, in vergelijking tot andere mogelijkheden vrij groot is, ligt het goed verborgen in de borstplooi. Na een jaar is dit litteken bijna niet meer zichtbaar.

Via de oksel

Bij deze ingreep worden de incisies in de oksel gemaakt. Het grote voordeel van deze methode, is dat je geen littekens op of onder de borst zult overhouden. Maar er bestaat een grotere kans dat de implantaten kunnen verschuiven. Ook heeft de chirurg bij deze techniek minder goed zicht op de borstholte.

Via de tepelhof

Bij deze methode worden de incisies geplaatst op de overgang van de tepelhof naar de borst. Het litteken zal klein en onopvallend zijn. Deze techniek is met name geschikt voor het inbrengen van kleinere implantaten, omdat er slechts een smalle incisie wordt aangebracht. Deze ingreep wordt vaak gecombineerd met een kleine borstlift. Bij deze methode bestaat er echter wel een risico op een gevoelsstoornis in de tepel.

Plaatsing implantaten

De implantaten kunnen voor de spier, achter de spier of gedeeltelijk voor en achter de spier geplaatst worden. Welke methode de chirurg gebruikt bij jouw borstvergroting is afhankelijk van de conditie van jouw huid, de hoeveelheid huidweefsel in je borst, het type implantaat en het gewenste resultaat.

Implantaten worden meestal boven de borstspier geplaatst wanneer:

 • Je borst genoeg eigen weefsel bevat om het implantaat te bedekken.
 • Je borstspieren erg sterk zijn, sterke borstspieren kunnen namelijk verschuiving van de implantaten veroorzaken.
 • Je een grote cup-maat wenst. 

De keerzijde van het plaatsen van implantaten boven de borstspier, is dat de borsten eerder kunnen gaan hangen dan bij andere methodes.

In de meeste gevallen worden de implantaten gedeeltelijk boven en onder de borstspier geplaatst (dual plane). Deze techniek is o.a geschikt voor vrouwen minder borstweefsel. Een van de pluspunten van deze plaatsingsmethode is dat er minder risico bestaat op kapselvorming in de borst. Daarnaast voelt en oogt het resultaat vaak natuurlijker. De keerzijde van deze methode is een langere herstelperiode en meer pijn gedurende de eerste weken na de ingreep.

De implantaten

Bij Essential Aesthetics gebruiken we uitsluitend implantaten van de beste kwaliteit: Mentor, Natrelle en BRST-lijn. De fabrikanten van deze merken geven allemaal levenslange garantie op de implantaten. Onze kliniek werkt met siliconenimplantaten omdat deze het mooiste resultaat opleveren. Naast verschillende merken en plaatsingsmethodes, kun je ook kiezen uit verschillende prothese vormen: rond of druppelvorming. Ook heb je de keuze uit de consistentie of cohesie van de siliconen, zo bestaan er implantaten van vloeibare siliconen gel en van vastere siliconen. Elke optie heeft voor- en nadelen. Het is dan ook belangrijk om je goed te laten informeren over de verschillende implantaten. Uiteraard helpen onze specialisten je hierbij en kun je tijdens het adviesgesprek alle implantaten bekijken en voelen. We helpen je graag om implantaten te kiezen, die het beste bij jouw lichaam en postuur passen.

Profiel van het implantaat

De oppervlakte van een implantaat kan ruw of glad zijn. De meeste anatomische implantaten hebben een ruwe oppervlakte. De ronde implantaten hebben beide. Bij een ruw oppervlak is er minder kans op kapselvorming. De chirurg kiest welke oppervlak het beste voor je is en vertelt je waarom.

Oppervlakte van het implantaat

De oppervlakte van een implantaat kan ruw of glad zijn. De meeste anatomische implantaten hebben een ruwe oppervlakte. De ronde implantaten hebben beide. Bij een ruw oppervlak is er minder kans op kapselvorming. De chirurg kiest welke oppervlak het beste voor je is en vertelt je waarom.

Het resultaat van een borstvergroting

Een borstvergroting is een betrouwbare en veilige ingreep. Na de ingreep is het resultaat direct zichtbaar. Maar houd er rekening mee dat je borsten na de operatie in drukverband worden gewikkeld, waardoor jouw nieuwe borsten niet direct kunt bekijken. Ook zullen je borsten de eerste periode nog gezwollen zijn van de ingreep. Je borsten zullen na ongeveer 6 maanden hersteld zijn van de ingreep, dan is het eindresultaat goed zichtbaar. Na een jaar zijn ook de littekens verkleurd en vallen deze nauwelijks meer op.

Herstel na de borstvergroting

Net zoals na elke operatie, moet jouw lichaam herstellen van de ingreep. Ons care team zorgt ervoor dat de genezing zo voorspoedig mogelijk verloopt. Na de borstvergroting worden je borsten verbonden met een steungevend verband. Dit verband draag je de eerste  48 uur. Daarnaast draag je een speciale postoperatieve beha. Deze beha lijkt op een sportbeha en biedt jouw borsten de ondersteuning die ze nodig hebben. Hoe lang je deze beha moet dragen, overleg je met de arts. Ook kan zijn dat je een borstband moet dragen om de implantaten sneller te laten zakken.

In het begin, kunnen je borsten pijnlijk aanvoelen. De meeste patiënten ervaren een drukkend gevoel op de borst. De pijn is in de meeste gevallen niet ernstig en is goed te bestrijden met medicatie. In enkele gevallen moeten er ook drains worden ingebracht om wondvocht af te voeren.

De eerste zes weken na de operatie, raden we je af om je armen hoger te tillen dan de schouders. Het is ook verstandig om niet te tillen of te sporten. Na die 6 weken mag je rustig aan weer beginnen met normaal bewegen. Zorg er wel voor dat je borsten goed blijft ondersteunen. We raden je aan om in het eerste jaar geen beugel-beha’s te dragen.

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Wanneer je besloten hebt om een borstvergroting te ondergaan, dan krijg je van ons een document met patiënteninformatie. Neem dit zorgvuldig door. De arts zal je naast algemene adviezen, ook van raad voorzien die specifiek op jou van toepassing is en gebaseerd is op jouw gezondheid en leefomstandigheden.

Voor de ingreep

 • Stop vier weken voor de operatie met roken. Rook ook minimaal twee weken na de operatie niet. Roken vertraagd de wondgenezing en verhoogd de kans op infecties. 
 • Begin twee weken voor de operatie met het innemen van Arnica druppeltjes. Gebruik de druppeltjes tot twee weken na de operatie. Dit vermindert de last van blauwe plekken en zwellingen.
 • Gebruik je Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis, Asprocardio of vergelijkbare medicijnen? Overleg dan met je chirurg of je tijdelijk kunt stoppen met het gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a. Tijdens de periode rondom de ingreep, kun je wel pijnstillers gebruiken zoals Paracetamol en Panadol.
 • Neem voor de operatie geen bloedverdunnende medicatie.
 • Vergeet niet om je vervoer naar huis te regelen. Zelf rijden is na de operatie niet mogelijk en niet toegestaan.
 • Zorg ervoor dat  je de eerste nachten na de operatie niet alleen bent. Regel ook dat er iemand beschikbaar is om je de eerste paar dagen bij jou thuis te helpen. 
 • Vergeet niet om jouw maten en gegevens aan ons door te geven voor de postoperatieve beha. Wij adviseren dat je twee beha’s aanschaft, dit is voor jouw eigen comfort en hygiëne. 


De dag van de ingreep:

 • Draag geen sieraden, horloges of piercings. De kliniek is niet aansprakelijk voor verlies en/of diefstal.
 • Zorg dat je 8 uur voor de ingreep niets eet of drinkt.
 • Laat je begeleider weten, hoe laat je opgehaald kunt worden. De arts kan je een inschatting van de tijd geven. Meestal verblijf je na de ingreep enkele uren in het ziekenhuis en in sommige gevallen is het verstandig om in het ziekenhuis te overnachten. 


Na de ingreep

 • Totdat je de kliniek of het ziekenhuis verlaat, word je begeleid door de verpleegkundige, de anesthesist en de plastisch chirurg.
 • Wij geven de meeste patiënten krijgen in overleg met de chirurg een recept mee naar huis voor medicatie (pijnstilling).
 • De borsten zullen na de operatie ietwat gespannen en gezwollen aanvoelen. De huid moet zich aanpassen aan het nieuwe borstvolume. De spanning neemt vanzelf af. 
 • Slaap de eerste periode alleen op je rug. Na twee weken mag je voorzichtig op je zij slapen.
 • Rust de dagen na de operatie goed uit.
 • Overleg met je arts, wanneer je weer kunt douchen. 
 • Til je armen de eerste twee weken niet boven je schouders. Til geen zware dingen.
 • Houd er rekening mee, dat je de eerste week na de ingreep niet kunt werken. Wanneer je lichamelijk inspannend werk hebt, kan het langer duren voordat je weer aan de slag kunt. Overleg dit altijd met je arts. 
 • Sporten wordt de eerste 6 weken na de operatie afgeraden.
 • Ook zwemmen of een saunabezoek wordt de eerste 6 weken afgeraden.

Risico’s en complicaties

Elke chirurgische ingreep brengt risico op complicaties met zich mee. Hieronder noemen we een aantal risico’s en eventuele complicaties van een borstvergroting:  

 • Lelijke littekenvorming
 • Interne of externe bloeding (hematoom)
 • Infectie
 • Slechte genezing van de wond 
 • Veranderingen in (het gevoel van) de tepel. Dit kan zowel tijdelijk of permanent aanhouden. 
 • Het rimpelen van de huid over het implantaat
 • Dubbel bubbel: hierbij verzakt het implantaat onder de huid en ontstaat er een dubbele borst. 
 • Vochtophoping of kapselvorming, waardoor de borsten hard aanvoelen
 • Pijnlijke borsten

Het adviesgesprek

De eerste stap naar mooiere billen, is een adviesgesprek met onze plastische chirurg. Dit gesprek is uiteraard geheel vrijblijvend. De chirurg luistert naar jouw wensen en verwachtingen en bekijkt dan samen met jou de verschillende mogelijkheden. Omdat elk lichaam anders is, is het belangrijk dat de chirurg het lichaamsgebied dat je overweegt aan te passen, kan bekijken. Een lichamelijk onderzoek kan dus nodig zijn. Houd hier rekening mee en trek gemakkelijke kleding aan.

Heb je foto’s of plaatjes van jouw droomborsten? Neem deze dan gerust mee naar het gesprek en laat ze zien aan de chirurg. Hij kan je dan gericht advies geven en je vertellen of jouw verwachtingen realistisch zijn. Wanneer jij al weet wat je wil, is het makkelijker om de juiste implantaten te kiezen. Je hebt de keuze uit verschillende afmetingen (van klein naar groot), en vormen (rond of anatomisch). Samen met de chirurg kies je de implantaten die het beste bij jouw lichaam en wensen passen.

De chirurg zal je ook vragen naar jouw gezondheid en medische geschiedenis. Geef zoveel mogelijk en nauwkeurige informatie, dit is belangrijk voor jouw eigen veiligheid. De chirurg vertelt je eerlijk of het naar zijn mening verstandig is om de gewenste ingreep uit te voeren en neemt de ingreep met je door. Mocht het niet verstandig zijn om te kiezen voor een borstvergroting met implantaten, dan kijkt hij met jou naar andere oplossingen. Maak ook van de gelegenheid gebruik om te vragen naar andere behandelingen of wensen die je hebt. Onze chirurgen kunnen altijd meer informatie geven over andere behandelingen.

Doe gerust nazoekwerk en lees je vooraf goed in, bijvoorbeeld via internet. Je kunt zelfs online filmpjes vinden van deze ingreep. Kijk ook eens bij de reviews van onze patiënten.

Heb je besloten welke behandelingen je zou willen ontvangen, dan krijg je van ons care team een offerte voor de behandeling. Het is meestal mogelijk om direct na het adviesgesprek een afspraak te maken voor de ingreep, vraag dan wel of de chirurg meteen de gegevens van de gekozen implantaat vastlegt. Besluit je om de volgende stap in jouw reis naar een mooier uiterlijk te maken, dan krijg je alle belangrijke informatie mee.

Uiteraard hoef je niet direct te beslissen of je een behandeling wil ontvangen. Denk er rustig en goed overna. Wanneer jij zover bent, helpen onze deskundigen je graag!

Heb je na het adviesgesprek nog vragen over borstvergrotingen, borstimplantaten van siliconen, een borstlift of andere behandelingen? Dan beantwoord ons care team van Essential Aesthetics die graag. Bel, mail of app ons gerust. Wij begeleiden je graag op jouw reis naar mooiere, vollere of rondere borsten.

Tarieven

Borstvergroting met Mentor/Polytech implantaten vanaf € 3.800,-

Borstvergroting met Special lift vanaf € 5.500,-

Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Het eerste medische consult wordt gebruikt om te kijken wat jouw wensen zijn, hoe realistisch ze zijn, welke resultaten mogelijk zijn en wat de kosten van de ingreep zijn.

Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

Borstvergroting met implantaten

Bij Essential Aesthetics zijn we onder andere gespecialiseerd in het uitvoeren van borstvergrotingen, bijvoorbeeld met borstimplantaten van siliconen. Overweeg je een borstvergroting of wil je meer weten over borstimplantaten? Lees dan snel verder!

We geven je graag een goed beeld van een borstvergroting en wat hierbij komt kijken. Bij een borstvergroting is de kwaliteit van de implantaten erg belangrijk. Daarom zijn de implantaten die Essential Aesthetics gebruikt veilig; ze lekken niet en gaan een leven lang mee. De fabrikant geeft levenslange garantie geeft op de borstimplantaten, omdat ze van zeer goede kwaliteit zijn. Veel vrouwen denken dat borstimplantaten na tien jaar vervangen moeten worden, maar door de verbeterde kwaliteit van siliconen implantaten is dat niet meer nodig. Samen met de arts, kies je de implantaten die het beste bij jouw wensen passen. Er zijn meerdere type implantaten, die je borsten op verschillende manieren kunnen vormen. Uiteraard is het ook mogelijk om een borstvergroting te combineren met een borstlift of een tepelcorrectie.

Ben jij klaar voor die stap naar vollere en rondere borsten? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een van onze chirurgen, om jouw wensen te bespreken. Wij kunnen je adviseren welke behandeling het beste bij jouw lichaam en wensen past.

Wat gebeurt er bij een borstvergroting

Een borstvergroting vindt plaats onder algehele narcose en duurt gemiddeld anderhalf uur, afhankelijk van de plaatsingsmethode. Er zijn verschillende manieren om de implantaten in de borst te plaatsen:

Via de borstplooi

Wanneer de implantaat via de borstplooi wordt ingebracht, worden de incisies aan de onderkant van je borsten gemaakt. Deze methode heeft als voordeel dat de chirurg grotere implantaten kan plaatsen en goed zicht heeft op de borstholte. De kans op nabloedingen en andere complicaties is bij deze ingreep relatief klein. En hoewel het litteken dat je over zult houden, in vergelijking tot andere mogelijkheden vrij groot is, ligt het goed verborgen in de borstplooi. Na een jaar is dit litteken bijna niet meer zichtbaar.

Via de oksel

Bij deze ingreep worden de incisies in de oksel gemaakt. Het grote voordeel van deze methode, is dat je geen littekens op of onder de borst zult overhouden. Maar er bestaat een grotere kans dat de implantaten kunnen verschuiven. Ook heeft de chirurg bij deze techniek minder goed zicht op de borstholte.

Via de tepelhof

Bij deze methode worden de incisies geplaatst op de overgang van de tepelhof naar de borst. Het litteken zal klein en onopvallend zijn. Deze techniek is met name geschikt voor het inbrengen van kleinere implantaten, omdat er slechts een smalle incisie wordt aangebracht. Deze ingreep wordt vaak gecombineerd met een kleine borstlift. Bij deze methode bestaat er echter wel een risico op een gevoelsstoornis in de tepel.

Plaatsing implantaten

De implantaten kunnen voor de spier, achter de spier of gedeeltelijk voor en achter de spier geplaatst worden. Welke methode de chirurg gebruikt bij jouw borstvergroting is afhankelijk van de conditie van jouw huid, de hoeveelheid huidweefsel in je borst, het type implantaat en het gewenste resultaat.

Implantaten worden meestal boven de borstspier geplaatst wanneer:

 • Je borst genoeg eigen weefsel bevat om het implantaat te bedekken.
 • Je borstspieren erg sterk zijn, sterke borstspieren kunnen namelijk verschuiving van de implantaten veroorzaken.
 • Je een grote cup-maat wenst. 

De keerzijde van het plaatsen van implantaten boven de borstspier, is dat de borsten eerder kunnen gaan hangen dan bij andere methodes.

In de meeste gevallen worden de implantaten gedeeltelijk boven en onder de borstspier geplaatst (dual plane). Deze techniek is o.a geschikt voor vrouwen minder borstweefsel. Een van de pluspunten van deze plaatsingsmethode is dat er minder risico bestaat op kapselvorming in de borst. Daarnaast voelt en oogt het resultaat vaak natuurlijker. De keerzijde van deze methode is een langere herstelperiode en meer pijn gedurende de eerste weken na de ingreep.

De implantaten

Bij Essential Aesthetics gebruiken we uitsluitend implantaten van de beste kwaliteit: Mentor, Natrelle en BRST-lijn. De fabrikanten van deze merken geven allemaal levenslange garantie op de implantaten. Onze kliniek werkt met siliconenimplantaten omdat deze het mooiste resultaat opleveren. Naast verschillende merken en plaatsingsmethodes, kun je ook kiezen uit verschillende prothese vormen: rond of druppelvorming. Ook heb je de keuze uit de consistentie of cohesie van de siliconen, zo bestaan er implantaten van vloeibare siliconen gel en van vastere siliconen. Elke optie heeft voor- en nadelen. Het is dan ook belangrijk om je goed te laten informeren over de verschillende implantaten. Uiteraard helpen onze specialisten je hierbij en kun je tijdens het adviesgesprek alle implantaten bekijken en voelen. We helpen je graag om implantaten te kiezen, die het beste bij jouw lichaam en postuur passen.

Profiel van het implantaat

De oppervlakte van een implantaat kan ruw of glad zijn. De meeste anatomische implantaten hebben een ruwe oppervlakte. De ronde implantaten hebben beide. Bij een ruw oppervlak is er minder kans op kapselvorming. De chirurg kiest welke oppervlak het beste voor je is en vertelt je waarom.

Oppervlakte van het implantaat

De oppervlakte van een implantaat kan ruw of glad zijn. De meeste anatomische implantaten hebben een ruwe oppervlakte. De ronde implantaten hebben beide. Bij een ruw oppervlak is er minder kans op kapselvorming. De chirurg kiest welke oppervlak het beste voor je is en vertelt je waarom.

Het resultaat van een borstvergroting

Een borstvergroting is een betrouwbare en veilige ingreep. Na de ingreep is het resultaat direct zichtbaar. Maar houd er rekening mee dat je borsten na de operatie in drukverband worden gewikkeld, waardoor jouw nieuwe borsten niet direct kunt bekijken. Ook zullen je borsten de eerste periode nog gezwollen zijn van de ingreep. Je borsten zullen na ongeveer 6 maanden hersteld zijn van de ingreep, dan is het eindresultaat goed zichtbaar. Na een jaar zijn ook de littekens verkleurd en vallen deze nauwelijks meer op.

Herstel na de borstvergroting

Net zoals na elke operatie, moet jouw lichaam herstellen van de ingreep. Ons care team zorgt ervoor dat de genezing zo voorspoedig mogelijk verloopt. Na de borstvergroting worden je borsten verbonden met een steungevend verband. Dit verband draag je de eerste  48 uur. Daarnaast draag je een speciale postoperatieve beha. Deze beha lijkt op een sportbeha en biedt jouw borsten de ondersteuning die ze nodig hebben. Hoe lang je deze beha moet dragen, overleg je met de arts. Ook kan zijn dat je een borstband moet dragen om de implantaten sneller te laten zakken.

In het begin, kunnen je borsten pijnlijk aanvoelen. De meeste patiënten ervaren een drukkend gevoel op de borst. De pijn is in de meeste gevallen niet ernstig en is goed te bestrijden met medicatie. In enkele gevallen moeten er ook drains worden ingebracht om wondvocht af te voeren.

De eerste zes weken na de operatie, raden we je af om je armen hoger te tillen dan de schouders. Het is ook verstandig om niet te tillen of te sporten. Na die 6 weken mag je rustig aan weer beginnen met normaal bewegen. Zorg er wel voor dat je borsten goed blijft ondersteunen. We raden je aan om in het eerste jaar geen beugel-beha’s te dragen.

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Wanneer je besloten hebt om een borstvergroting te ondergaan, dan krijg je van ons een document met patiënteninformatie. Neem dit zorgvuldig door. De arts zal je naast algemene adviezen, ook van raad voorzien die specifiek op jou van toepassing is en gebaseerd is op jouw gezondheid en leefomstandigheden.

Voor de ingreep

 • Stop vier weken voor de operatie met roken. Rook ook minimaal twee weken na de operatie niet. Roken vertraagd de wondgenezing en verhoogd de kans op infecties. 
 • Begin twee weken voor de operatie met het innemen van Arnica druppeltjes. Gebruik de druppeltjes tot twee weken na de operatie. Dit vermindert de last van blauwe plekken en zwellingen.
 • Gebruik je Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis, Asprocardio of vergelijkbare medicijnen? Overleg dan met je chirurg of je tijdelijk kunt stoppen met het gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a. Tijdens de periode rondom de ingreep, kun je wel pijnstillers gebruiken zoals Paracetamol en Panadol.
 • Neem voor de operatie geen bloedverdunnende medicatie.
 • Vergeet niet om je vervoer naar huis te regelen. Zelf rijden is na de operatie niet mogelijk en niet toegestaan.
 • Zorg ervoor dat  je de eerste nachten na de operatie niet alleen bent. Regel ook dat er iemand beschikbaar is om je de eerste paar dagen bij jou thuis te helpen. 
 • Vergeet niet om jouw maten en gegevens aan ons door te geven voor de postoperatieve beha. Wij adviseren dat je twee beha’s aanschaft, dit is voor jouw eigen comfort en hygiëne. 


De dag van de ingreep:

 • Draag geen sieraden, horloges of piercings. De kliniek is niet aansprakelijk voor verlies en/of diefstal.
 • Zorg dat je 8 uur voor de ingreep niets eet of drinkt.
 • Laat je begeleider weten, hoe laat je opgehaald kunt worden. De arts kan je een inschatting van de tijd geven. Meestal verblijf je na de ingreep enkele uren in het ziekenhuis en in sommige gevallen is het verstandig om in het ziekenhuis te overnachten. 


Na de ingreep

 • Totdat je de kliniek of het ziekenhuis verlaat, word je begeleid door de verpleegkundige, de anesthesist en de plastisch chirurg.
 • Wij geven de meeste patiënten krijgen in overleg met de chirurg een recept mee naar huis voor medicatie (pijnstilling).
 • De borsten zullen na de operatie ietwat gespannen en gezwollen aanvoelen. De huid moet zich aanpassen aan het nieuwe borstvolume. De spanning neemt vanzelf af. 
 • Slaap de eerste periode alleen op je rug. Na twee weken mag je voorzichtig op je zij slapen.
 • Rust de dagen na de operatie goed uit.
 • Overleg met je arts, wanneer je weer kunt douchen. 
 • Til je armen de eerste twee weken niet boven je schouders. Til geen zware dingen.
 • Houd er rekening mee, dat je de eerste week na de ingreep niet kunt werken. Wanneer je lichamelijk inspannend werk hebt, kan het langer duren voordat je weer aan de slag kunt. Overleg dit altijd met je arts. 
 • Sporten wordt de eerste 6 weken na de operatie afgeraden.
 • Ook zwemmen of een saunabezoek wordt de eerste 6 weken afgeraden.

Risico’s en complicaties

Elke chirurgische ingreep brengt risico op complicaties met zich mee. Hieronder noemen we een aantal risico’s en eventuele complicaties van een borstvergroting:  

 • Lelijke littekenvorming
 • Interne of externe bloeding (hematoom)
 • Infectie
 • Slechte genezing van de wond 
 • Veranderingen in (het gevoel van) de tepel. Dit kan zowel tijdelijk of permanent aanhouden. 
 • Het rimpelen van de huid over het implantaat
 • Dubbel bubbel: hierbij verzakt het implantaat onder de huid en ontstaat er een dubbele borst. 
 • Vochtophoping of kapselvorming, waardoor de borsten hard aanvoelen
 • Pijnlijke borsten

Het adviesgesprek

De eerste stap naar mooiere billen, is een adviesgesprek met onze plastische chirurg. Dit gesprek is uiteraard geheel vrijblijvend. De chirurg luistert naar jouw wensen en verwachtingen en bekijkt dan samen met jou de verschillende mogelijkheden. Omdat elk lichaam anders is, is het belangrijk dat de chirurg het lichaamsgebied dat je overweegt aan te passen, kan bekijken. Een lichamelijk onderzoek kan dus nodig zijn. Houd hier rekening mee en trek gemakkelijke kleding aan.

Heb je foto’s of plaatjes van jouw droomborsten? Neem deze dan gerust mee naar het gesprek en laat ze zien aan de chirurg. Hij kan je dan gericht advies geven en je vertellen of jouw verwachtingen realistisch zijn. Wanneer jij al weet wat je wil, is het makkelijker om de juiste implantaten te kiezen. Je hebt de keuze uit verschillende afmetingen (van klein naar groot), en vormen (rond of anatomisch). Samen met de chirurg kies je de implantaten die het beste bij jouw lichaam en wensen passen.

De chirurg zal je ook vragen naar jouw gezondheid en medische geschiedenis. Geef zoveel mogelijk en nauwkeurige informatie, dit is belangrijk voor jouw eigen veiligheid. De chirurg vertelt je eerlijk of het naar zijn mening verstandig is om de gewenste ingreep uit te voeren en neemt de ingreep met je door. Mocht het niet verstandig zijn om te kiezen voor een borstvergroting met implantaten, dan kijkt hij met jou naar andere oplossingen. Maak ook van de gelegenheid gebruik om te vragen naar andere behandelingen of wensen die je hebt. Onze chirurgen kunnen altijd meer informatie geven over andere behandelingen.

Doe gerust nazoekwerk en lees je vooraf goed in, bijvoorbeeld via internet. Je kunt zelfs online filmpjes vinden van deze ingreep. Kijk ook eens bij de reviews van onze patiënten.

Heb je besloten welke behandelingen je zou willen ontvangen, dan krijg je van ons care team een offerte voor de behandeling. Het is meestal mogelijk om direct na het adviesgesprek een afspraak te maken voor de ingreep, vraag dan wel of de chirurg meteen de gegevens van de gekozen implantaat vastlegt. Besluit je om de volgende stap in jouw reis naar een mooier uiterlijk te maken, dan krijg je alle belangrijke informatie mee.

Uiteraard hoef je niet direct te beslissen of je een behandeling wil ontvangen. Denk er rustig en goed overna. Wanneer jij zover bent, helpen onze deskundigen je graag!

Heb je na het adviesgesprek nog vragen over borstvergrotingen, borstimplantaten van siliconen, een borstlift of andere behandelingen? Dan beantwoord ons care team van Essential Aesthetics die graag. Bel, mail of app ons gerust. Wij begeleiden je graag op jouw reis naar mooiere, vollere of rondere borsten.

Tarieven

Borstvergroting met Mentor/Polytech implantaten vanaf € 3.800,-

Borstvergroting met Special lift vanaf € 5.500,-

Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Het eerste medische consult wordt gebruikt om te kijken wat jouw wensen zijn, hoe realistisch ze zijn, welke resultaten mogelijk zijn en wat de kosten van de ingreep zijn.

Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

“Uitstekend” 5

Goede begeleiding, veel mogelijkheden en eerlijk advies. Ik heb gekozen voor Essential Aesthetics omdat ze daar werken met ervaren artsen die deze ingreep regelmatig uitvoeren. Ik heb gekozen voor de grootste maat implantaten, maar zelfs met deze maat zie je het implantaat niet zitten. Het is een mooie natuurlijke vorm gebleven.

De nazorg is super geregeld, kon altijd terecht via Whatsapp. Wat ik als heel prettig heb ervaren is dat het team en de dokter nauw samenwerkten en contact over mij hadden. Ik werd gedurende mijn herstel bijgestaan en goed geadviseerd.

Anoniem

“Droomborsten dankzij Essential Aesthetics” 5

Sinds mijn tienertijd droomde ik van grote borsten en voelde me heel onzeker over de mijne. In een bikini voelde ik me ook helemaal niet vrouwelijk. Nu ik in de 30 ben en al een kindje heb, heb ik toch mijn droom waargemaakt.

Mijn enige eis was dat het er wel natuurlijk uit moest zien. Dokter Luca stelde me gerust tijdens het consult en vertelde me veel over de dual plane techniek en interessante weetjes (zoals dat er ieder jaar meer dan 2 miljoen!!! vrouwen een borstvergroting laten uitvoeren). Zijn uitleg over de implantaten en het onderzoek ernaar was ook heel geruststellend.
Ik koos uiteindelijk voor implantaten met de dual plane techniek met hele kleine sneetjes en je ziet helemaal geen litteken nu. Ook heb ik niet van die duidelijk opvallende “siliconenborsten”. Ik ben zo onwijs tevreden!
Deze kliniek is zeker een aanrader. Iedereen stond altijd klaar voor mij van het begin tot eind, ik kon altijd bij ze terecht.

Celine

“Super” 5

Het eerste consult voelde al prettig, de behandeling is goed verlopen en ik ben nu al heel blij met het resultaat. Ik vind het fijn dat ik vooraf en nu achteraf nog altijd met vragen kon/kan bellen of appen en daar goed en snel antwoord op krijg. Ik zou deze kliniek en chirurg Xander bakker aan iedereen aanbevelen.

Anoniem

Read up on all the experience:
 
nl_NLNederlands
Scroll naar top