WE ARE COMMITTED TO EXCELLENCE, AS YOU ARE ESSENTIAL TO US!

Borstverkleining

Over borstverkleining

Rugklachten, oncomfortabel zijn met jouw borsten, of simpelweg borsten die niet bij jouw lichaamsbouw passen. Welke reden jij ook hebt om jouw borsten te verkleinen. Essential Aesthetics helpt je graag bij het realiseren van jouw wens. Een borstverkleining kan de oplossing zijn wanneer je kleinere of stevigere borsten wil. Om jouw borsten te verkleinen kunnen verschillende methoden gebruikt worden, zelfs verkleinen door het verwijderen van vet (liposuctie) [link toevoegen] kan een methode zijn. Onze chirurg bekijkt tijdens een vrijblijvend adviesgesprek samen met jou de mogelijkheden, zodat het beste resultaat met zo weinig mogelijk littekens bereikt wordt.

Wat gebeurt er tijdens een borstverkleinende ingreep

Deze ingreep vindt plaats onder algehele narcose en duurt gemiddeld 2 uur. De chirurg maakt een incisie onder de borsten en verwijdert klier- en vetweefsel en huid. De tepels worden indien nodig verplaatst zodat ze passen bij de nieuwe vorm van de borst. Er ontstaan meestal twee littekens; in de plooi onder de borst en vanaf de tepelhof naar beneden (ankerlittekens).

Het resultaat

Na de ingreep zijn jouw kleinere borsten in drukverband gewikkeld, waardoor je niet meteen ziet hoe jouw borsten er uit zien. De eerste periode zijn de borsten nog wel gezwollen. Pas na een half jaar is het resultaat zichtbaar. Na een jaar is het eindresultaat zichtbaar en hebben de littekens de kleur van je huid aangenomen.

Herstel na de borstverkleining

Na de borstverkleining worden de borsten stevig verbonden in een steungevend verband. Het verband mag er na 48 uur af. Meteen na de ingreep draag je een speciale postoperatieve beha. Deze beha lijkt op een sportbeha en biedt jouw borsten de ondersteuning die ze nodig hebben. Draag deze beha zolang als nodig. Het kan zijn dat je een borstband moet dragen om de implantaten sneller te laten zakken. De meeste patiënten ervaren een drukkend gevoel op de borst. De pijn valt mee en is goed te bestrijden met pijnbestrijdende medicatie. Soms worden ook drains ingebracht waarmee wondvocht wordt afgevoerd. De eerste zes weken na de operatie wordt afgeraden om de armen hoger te tillen dan je schouders. Ook tillen en sporten wordt afgeraden. Na die 6 weken kan je langzaam beginnen met normaal bewegen. Zorg er wel voor dat je borsten goed blijft ondersteunen.

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Ruim voordat jouw operatie plaats vindt, krijg je een document mee met patiënten informatie. Hierin staan de algemene landelijke adviezen uitgebreid beschreven.
Afhankelijk van jouw gezondheid, krijg je van de chirurg voor jou specifieke adviezen mee. Hieronder zie je een korte samenvatting van de algemene adviezen. Het beste resultaat krijg je door hier rekening mee te houden.


Voor de ingreep:

  • Stop zeker 4 weken voor de ingreep met roken. Dit is beter voor de doorbloeding van je huid en hierdoor geneest je huid beter.
  • Overleg met de arts over de medicatie die je gebruikt. Bloedverdunnende medicijnen mogen waarschijnlijk een aantal dagen voor de ingreep niet gebruikt worden. Zeker bij gebruik van medicijnen zoals Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio is overleg over het gebruik hiervan belangrijk.
  • Gebruik je Aspirine of aspirine bevattende pijnstillers (Advil, Diclofenac etc.) dan adviseren wij je om 1 week voor de ingreep te stoppen met het gebruik van aspirine bevattende pijnstillers en drie dagen na de ingreep weer te starten. Tijdens deze periode kan je wel pijnstillers gebruiken zoals Paracetamol en Panadol.
  • Begin twee weken voor de ingreep met het innemen van Arnica druppeltjes. Dit zorg ervoor dat de blauwe plekken en eventuele zwellingen sneller verdwijnen.
    Regel voor de ingreep vervoer van en naar huis. Rijden na de ingreep is ongeveer twee weken lang niet mogelijk.
  • Regel hulp in huis voor de eerste periode. Zeker de eerste nachten raden wij je aan om niet alleen te zijn.
  • Vergeet niet te checken of je alle gegevens hebt doorgeven aan de kliniek, die wij nodig hebben om de speciale beha te bestellen dat je na de ingreep moet dragen. Wij adviseren je om twee beha’s te bestellen.


De dag van de ingreep:

  • Draag geen sieraden, horloges of piercings.
  • Zorg dat je 6 uur voor de ingreep niet eet of drinkt.
  • Neem een douche of bad, na de ingreep mag je pas na twee tot drie dagen weer douchen.
  • Geef door aan diegene die je ophaalt, wanneer je ongeveer opgehaald kan worden. De arts kan dit het beste inschatten.


Na de ingreep:

  • Je krijgt na de ingreep in overleg met de chirurg recepten mee voor medicatie zoals pijnstillers.
  • Jouw borsten zijn na de operatie waarschijnlijk gespannen en gezwollen door de vergroting. Dit duurt net zo lang tot de huid zich heeft aangepast aan jouw nieuwe borstomvang.
  • Rust na de operatie een aantal dagen goed uit.
  • Slaap de eerste periode alleen op je rug. Na twee weken mag je voorzichtig op je zij slapen.
  • Overleg met de arts wanneer je mag douchen.
  • Til je armen de eerste twee weken niet boven je schouders. Til geen zware dingen.
  • Gemiddeld kan je een week niet werken, bij lichamelijk inspannend werk kan dit langer zijn. Vraag de arts naar zijn inschatting.
  • Sporten wordt de eerste 6 weken na de operatie afgeraden.
  • Ook zwemmen of saunabezoek wordt de eerste 6 weken afgeraden

Risico’s en complicaties

Net zoals alle operaties brengt ook een borstverkleining risico’s met zich mee en bestaat er een kans op complicaties. De risico’s zijn onder andere:

  • Lelijke littekenvorming
  • Bloeden (hematoom)
  • Infectie
  • Slechte genezing van de wond
  • Veranderingen in (het gevoel van) de tepel, tijdelijk of permanent
  • Pijnlijke borsten

Het adviesgesprek

De eerste stap naar mooiere, kleinere borsten is een consult of adviesgesprek bij onze plastische chirurg. Dit gesprek is altijd vrijblijvend. Je hoeft niet meteen te beslissen, maar dat mag wel. De chirurg luistert naar jouw wensen en verwachtingen en kijkt dan samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Elke lichaam is anders, voor het beste advies is het belangrijk dat de chirurg jouw bovenlichaam ziet. Hou daar rekening mee en trek makkelijk zittende kleding aan. Heb je foto’s of plaatjes van de borsten die jij wenst, neem die dan mee en laat ze gerust zien aan de chirurg. Aan de hand van jouw wensen en de foto’s kan de chirurg ook inschatten of jouw verwachtingen realistisch zijn. Samen met de chirurg kies je de perfecte implantaten voor jouw borsten.

De chirurg vraagt je naar jouw gezondheid, maar ook naar jouw medische geschiedenis. Vertel zoveel mogelijk, alle details kunnen belangrijk zijn voor jouw eigen veiligheid en voor het halen van het beste resultaat. De chirurg vertelt je eerlijk of het naar zijn mening verstandig is om de gewenste ingreep uit te voeren en neemt de ingreep met je door.
Maak van deze kans gebruik om ook te vragen naar andere behandelingen of wensen die je hebt. Onze chirurgen kunnen je belangrijke informatie geven over al onze behandelingen.

Voel je vrij om nazoekwerk te doen en je vooraf goed in te lezen via internet. Heb je besloten welke ingreep je wil, dan geeft een care team lid je de prijs van de behandeling gebaseerd op het advies van de arts. Het is vaak mogelijk om meteen na het adviesgesprek een afspraak te maken voor de ingreep. Besluit je om de volgende stap in jouw reis naar een mooier uiterlijk te maken, dan krijg je alle belangrijke informatie mee in een patiënten informatiedocument.

Heb je na het adviesgesprek nog vragen, dan helpt het care team je graag. Je kan je vragen via de mail of de telefoon stellen. Appen mag ook.

Wij begeleiden je graag op jouw reis naar mooiere, vollere of rondere borsten.

Tarieven

Borstverkleining vanaf € 4.500,-

Postoperatieve litteken behandeling 125 euro per regio

 

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier] Nu is het jouw beurt! Because you are essential to us.

Over borstverkleining

Rugklachten, oncomfortabel zijn met jouw borsten, of simpelweg borsten die niet bij jouw lichaamsbouw passen. Welke reden jij ook hebt om jouw borsten te verkleinen. Essential Aesthetics helpt je graag bij het realiseren van jouw wens. Een borstverkleining kan de oplossing zijn wanneer je kleinere of stevigere borsten wil. Om jouw borsten te verkleinen kunnen verschillende methoden gebruikt worden, zelfs verkleinen door het verwijderen van vet (liposuctie) [link toevoegen] kan een methode zijn. Onze chirurg bekijkt tijdens een vrijblijvend adviesgesprek samen met jou de mogelijkheden, zodat het beste resultaat met zo weinig mogelijk littekens bereikt wordt.

Wat gebeurt er tijdens een borstverkleinende ingreep

Deze ingreep vindt plaats onder algehele narcose en duurt gemiddeld 2 uur. De chirurg maakt een incisie onder de borsten en verwijdert klier- en vetweefsel en huid. De tepels worden indien nodig verplaatst zodat ze passen bij de nieuwe vorm van de borst. Er ontstaan meestal twee littekens; in de plooi onder de borst en vanaf de tepelhof naar beneden (ankerlittekens).

Het resultaat

Na de ingreep zijn jouw kleinere borsten in drukverband gewikkeld, waardoor je niet meteen ziet hoe jouw borsten er uit zien. De eerste periode zijn de borsten nog wel gezwollen. Pas na een half jaar is het resultaat zichtbaar. Na een jaar is het eindresultaat zichtbaar en hebben de littekens de kleur van je huid aangenomen.

Herstel na de borstvergroting

Na de borstverkleining worden de borsten stevig verbonden in een steungevend verband. Het verband mag er na 48 uur af. Meteen na de ingreep draag je een speciale postoperatieve beha. Deze beha lijkt op een sportbeha en biedt jouw borsten de ondersteuning die ze nodig hebben. Draag deze beha zolang als nodig. Het kan zijn dat je een borstband moet dragen om de implantaten sneller te laten zakken. De meeste patiënten ervaren een drukkend gevoel op de borst. De pijn valt mee en is goed te bestrijden met pijnbestrijdende medicatie. Soms worden ook drains ingebracht waarmee wondvocht wordt afgevoerd. De eerste zes weken na de operatie wordt afgeraden om de armen hoger te tillen dan je schouders. Ook tillen en sporten wordt afgeraden. Na die 6 weken kan je langzaam beginnen met normaal bewegen. Zorg er wel voor dat je borsten goed blijft ondersteunen.

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Ruim voordat jouw operatie plaats vindt, krijg je een document mee met patiënten informatie. Hierin staan de algemene landelijke adviezen uitgebreid beschreven.
Afhankelijk van jouw gezondheid, krijg je van de chirurg voor jou specifieke adviezen mee. Hieronder zie je een korte samenvatting van de algemene adviezen. Het beste resultaat krijg je door hier rekening mee te houden.


Voor de ingreep:

  • Stop zeker 4 weken voor de ingreep met roken. Dit is beter voor de doorbloeding van je huid en hierdoor geneest je huid beter.
  • Overleg met de arts over de medicatie die je gebruikt. Bloedverdunnende medicijnen mogen waarschijnlijk een aantal dagen voor de ingreep niet gebruikt worden. Zeker bij gebruik van medicijnen zoals Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio is overleg over het gebruik hiervan belangrijk.
  • Gebruik je Aspirine of aspirine bevattende pijnstillers (Advil, Diclofenac etc.) dan adviseren wij je om 1 week voor de ingreep te stoppen met het gebruik van aspirine bevattende pijnstillers en drie dagen na de ingreep weer te starten. Tijdens deze periode kan je wel pijnstillers gebruiken zoals Paracetamol en Panadol.
  • Begin twee weken voor de ingreep met het innemen van Arnica druppeltjes. Dit zorg ervoor dat de blauwe plekken en eventuele zwellingen sneller verdwijnen.
    Regel voor de ingreep vervoer van en naar huis. Rijden na de ingreep is ongeveer twee weken lang niet mogelijk.
  • Regel hulp in huis voor de eerste periode. Zeker de eerste nachten raden wij je aan om niet alleen te zijn.
  • Vergeet niet te checken of je alle gegevens hebt doorgeven aan de kliniek, die wij nodig hebben om de speciale beha te bestellen dat je na de ingreep moet dragen. Wij adviseren je om twee beha’s te bestellen.


De dag van de ingreep:

  • Draag geen sieraden, horloges of piercings.
  • Zorg dat je 6 uur voor de ingreep niet eet of drinkt.
  • Neem een douche of bad, na de ingreep mag je pas na twee tot drie dagen weer douchen.
  • Geef door aan diegene die je ophaalt, wanneer je ongeveer opgehaald kan worden. De arts kan dit het beste inschatten.


Na de ingreep:

  • Je krijgt na de ingreep in overleg met de chirurg recepten mee voor medicatie zoals pijnstillers.
  • Jouw borsten zijn na de operatie waarschijnlijk gespannen en gezwollen door de vergroting. Dit duurt net zo lang tot de huid zich heeft aangepast aan jouw nieuwe borstomvang.
  • Rust na de operatie een aantal dagen goed uit.
  • Slaap de eerste periode alleen op je rug. Na twee weken mag je voorzichtig op je zij slapen.
  • Overleg met de arts wanneer je mag douchen.
  • Til je armen de eerste twee weken niet boven je schouders. Til geen zware dingen.
  • Gemiddeld kan je een week niet werken, bij lichamelijk inspannend werk kan dit langer zijn. Vraag de arts naar zijn inschatting.
  • Sporten wordt de eerste 6 weken na de operatie afgeraden.
  • Ook zwemmen of saunabezoek wordt de eerste 6 weken afgeraden

Risico’s en complicaties

Net zoals alle operaties brengt ook een borstverkleining risico’s met zich mee en bestaat er een kans op complicaties. De risico’s zijn onder andere:

  • Lelijke littekenvorming
  • Bloeden (hematoom)
  • Infectie
  • Slechte genezing van de wond
  • Veranderingen in (het gevoel van) de tepel, tijdelijk of permanent
  • Pijnlijke borsten

Het adviesgesprek

De eerste stap naar mooiere, kleinere borsten is een consult of adviesgesprek bij onze plastische chirurg. Dit gesprek is altijd vrijblijvend. Je hoeft niet meteen te beslissen, maar dat mag wel. De chirurg luistert naar jouw wensen en verwachtingen en kijkt dan samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Elke lichaam is anders, voor het beste advies is het belangrijk dat de chirurg jouw bovenlichaam ziet. Hou daar rekening mee en trek makkelijk zittende kleding aan. Heb je foto’s of plaatjes van de borsten die jij wenst, neem die dan mee en laat ze gerust zien aan de chirurg. Aan de hand van jouw wensen en de foto’s kan de chirurg ook inschatten of jouw verwachtingen realistisch zijn. Samen met de chirurg kies je de perfecte implantaten voor jouw borsten.

De chirurg vraagt je naar jouw gezondheid, maar ook naar jouw medische geschiedenis. Vertel zoveel mogelijk, alle details kunnen belangrijk zijn voor jouw eigen veiligheid en voor het halen van het beste resultaat. De chirurg vertelt je eerlijk of het naar zijn mening verstandig is om de gewenste ingreep uit te voeren en neemt de ingreep met je door.
Maak van deze kans gebruik om ook te vragen naar andere behandelingen of wensen die je hebt. Onze chirurgen kunnen je belangrijke informatie geven over al onze behandelingen.

Voel je vrij om nazoekwerk te doen en je vooraf goed in te lezen via internet. Heb je besloten welke ingreep je wil, dan geeft een care team lid je de prijs van de behandeling gebaseerd op het advies van de arts. Het is vaak mogelijk om meteen na het adviesgesprek een afspraak te maken voor de ingreep. Besluit je om de volgende stap in jouw reis naar een mooier uiterlijk te maken, dan krijg je alle belangrijke informatie mee in een patiënten informatiedocument.

Heb je na het adviesgesprek nog vragen, dan helpt het care team je graag. Je kan je vragen via de mail of de telefoon stellen. Appen mag ook.

Wij begeleiden je graag op jouw reis naar mooiere, vollere of rondere borsten.

Tarieven

Borstverkleining vanaf € 4.500,-

Postoperatieve litteken behandeling 125 euro per regio

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

download hier de brochure

Voor/Na

Scroll naar top