WE ARE COMMITTED TO EXCELLENCE, AS YOU ARE ESSENTIAL TO US!

Buikwandcorrecties

Buikwandcorrectie (abdominoplastiek)

De wens van veel mannen en vrouwen is een strakkere of plattere buik. Dit komt omdat juist de buik een probleemzone is. Je begint je leven met een platte buik, maar hoe ouder je wordt, hoe meer moeite je moet doen om je buik plat te houden. Het wordt al snel minder leuk om die bikini weer aan te moeten. Huidveroudering, gewichtsverlies, maar ook zwangerschappen kunnen ervoor zorgen dat de huid van je buik begint te hangen. Hoeveel buikspieroefeningen je ook doet, er zijn helaas gevallen waarin een operatie de enige manier is om van die slappe buik af te komen. Een buikwandcorrectie kan de oplossing zijn om van jouw slappe huid af te komen. Je buik nooit meer verstoppen? Dat kan, met de juiste operatie kan onze chirurg je helpen. Een van de specialiteiten van onze internationale ervaringsdeskundige is het hechten. Het is gebruikelijk alleen de bovenste huidlaag te hechten. Onze chirurg hecht waarde aan een mooi litteken, dat zo weinig mogelijk opvalt. Hij bereikt dit door elke huidlaag te hechten zodat er minder littekenweefsel ontstaat.

Een buikwandcorrectie wordt vaak uitgevoerd in combinatie met andere behandelingen zoals het wegzuigen of wegsnijden van vet. De chirurg kijkt met jou naar de mogelijkheden en adviseert je welke combinatie van behandelingen het mooiste resultaat heeft.

Een mini-buikwandcorrectie of een totale buikwandplastiek kunnen zorgen voor een mooie strakkere en plattere buik.

Wat gebeurt er tijdens een buikwandcorrectie

De operatie zelf duurt ongeveer 2,5 uur. Als er ook andere behandelingen worden uitgevoerd, duurt de ingreep afhankelijk van welke behandeling langer. Er zijn verschillende mogelijkheden. Onderhuids vet en overtollig huid wordt verwijderd met een incisie die dwars over je lichaam loopt, indien mogelijk onder je bikinilijn. Het kan zijn dat de navel verplaatst moet worden. Dit betekent dat je dan ook een litteken rond de navel hebt. In de meeste gevallen is dit litteken na een jaar bijna niet meer zichtbaar. De operatie wordt uitgevoerd onder algehele narcose. In de meeste gevallen moet je een nacht in het ziekenhuis doorbrengen.

Een buikwandcorrectie kan afhankelijk van de hoeveelheid overtollige vet en huid op verschillende manieren uitgevoerd worden. Bij Essential Aesthetics kan je terecht voor een mini-buikwandcorrectie, een totale buikwandcorrectie, een Fleur-de-Lis buikwandcorrectie. Ook kan een buikwandcorrectie onderdeel zijn van een mommy make-over.

Het resultaat van een buikwandcorrectie

Meteen na de operatie is er al een duidelijk verschil zichtbaar. Na 3 tot 6 maanden is het uiteindelijk resultaat zichtbaar, omdat het lichaam dan volledig hersteld is van de operatie. Als er geen ingrijpende veranderingen plaatsvinden zoals zwangerschappen of aankomen en weer afvallen, is het resultaat meestal blijvend. Bespreek met de chirurg wat je verwachtingen zijn en welk resultaat mogelijk is om teleurstellingen te voorkomen. De beste resultaten worden bereikt, wanneer je op jouw streefgewicht zit. Een buikwandcorrectie is geen middel om af te vallen, het kan soms nodig zijn om voor de operatie eerst af te vallen.

Herstel na een buikwandcorrectie

Afhankelijk van de grootte van de operatie is het nodig 1 tot 2 dagen in het ziekenhuis te blijven. Het kan zijn dat er een een drainage wordt geplaatst om overtollig vocht af te voeren. Wij horen vaak van onze patiënten dat de pijn meevalt. Na de operatie is het gebied gevoelig en ervaar je waarschijnlijk een trekkende pijn. Deze pijn is goed te bestrijden met pijnstillende medicatie. Vermijd hoesten en niezen, want door de druk in het operatiegebied verergert de pijn. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je 8 weken lang, 24 uur per dag een ondersteunend korset draagt. Hiermee ondersteun je het geopereerde gebied, voorkom je overmatige zwellen en herstel je sneller. Na 8 weken heb je het korset niet meer nodig. Vlak na de operatie zal het behandelde gebied rood en gezwollen zijn. Ook zijn er vaak bloeduitstortingen zichtbaar. De meeste mensen kunnen na 2 weken weer gewoon werken. Vraag de chirurg naar zijn inschatting. Je mag 6 weken lang geen zwaar of inspannend werk uitvoeren.

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Geruime tijd voor jouw ingreep krijg je een document mee met patiënten informatie. Hierin staan de algemene landelijke adviezen uitgebreid beschreven. Afhankelijk van de grootte van de buikwandcorrectie en jouw gezondheid, krijg je van de chirurg voor jou specifieke adviezen mee. Hieronder zie je een korte samenvatting van de algemene adviezen. Het beste resultaat krijg je door hier alvast rekening mee te houden.

 

Voor de ingreep:

 • Stop vier weken voor de operatie met roken
 • Gebruik je medicijnen als Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio. Overleg dan met de chirurg over het stoppen en opnieuw gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a.
 • Gebruik voor de operatie geen bloed verdunnende medicatie.
 • Neem de avond voor je operatie een laxeermiddel in.
 • Vergeet niet vervoer naar huis te regelen, ook als je een nacht blijft overnachten. Zelf rijden na de operatie is niet toegestaan.
 • Regel van tevoren dat iemand de eerste paar dagen bij je thuis helpt.

 

De dag van de ingreep:

 • Neem nog even een douche of een bad, na de ingreep mag je tot drie weken niet douchen
 • Gebruik geen bodylotion of -crème
 • Trek gemakkelijk en ruim zittende kleding aan
 • Vergeet niet jouw compressie pak en buikband mee te nemen naar de operatiekamer
 • Draag geen sieraden, horloges of piercings
 • Eet en drink vanaf 8 uur voor de operatie niks meer
 • Zorg dat je uitgerust en op tijd bent

Na de ingreep:

 • Zorg dat je de eerste paar dagen niet alleen thuis bent.
 • Rust het liefst liggend op je rug.
 • Hou de bloedsomloop actief door elk uur even rond te lopen. Dit bevordert de genezing van de wond.
 • Douchen mag pas tot drie weken na de buikwandcorrectie, vraag de chirurg of het care team naar het advies.
 • Let de eerste drie weken na de buikwandcorrectie vooral op dat je niet perst, tilt en bukt.
 • Werken mag na ongeveer anderhalve week, maar alleen als het om werk gaat met matige tot lichte lichamelijke inspanning.
 • Sporten mag in overleg met de chirurg gemiddeld zes weken na de ingreep.
 • Rij de eerste periode niet zelf (auto, motor etc.)

Risico’s en complicaties

Net zoals alle operaties brengt ook een buikwandcorrectie risico’s met zich mee en bestaat er een kans op complicaties. De risico’s en complicaties zijn onder andere:

 

 • Bloeding (hematoom). Af en toe, na een operatie, kan er een bloeding optreden vanuit het weefsel in de wondholte. Als dit gebeurt, kan uw lichaam opgezwollen en pijnlijk zijn. Het kan nodig zijn om dit af te tappen door een aanvullende procedure uit te voeren en dit vereist een terugkeer naar het ziekenhuis of de kliniek.
 • Infectie. Het is belangrijk om te erkennen dat een chirurgische incisie in het lichaam, bijdraagt aan het risico van de introductie van bacteriën uit de eigen huid van de patiënt. Een dergelijke infectie kan gepaard gaan met vermoeidheid, zwakte, koorts en spierpijn. Antibiotica tijdens uw operatie verminderen dit risico tot een minimum. Het kan zelden voorkomen dat een patiënt heropname in het ziekenhuis nodig heeft. Als u symptomen van infectie ervaart, neem dan contact op met uw medisch consulente of het geadviseerde telefoonnummer buiten kantooruren.
 • Wond genezen. Genezing van wonden varieert van patiënt tot patiënt en zelfs van het ene lichaamsdeel tot het andere en is een geleidelijk proces. Roken gedurende de periode voorafgaand aan uw operatie en daarna kan het genezingsproces ernstig belemmeren.
 • Locatie en variabel karakter van litteken. Alle operaties laten een permanent litteken achter en toekomstige patiënten moeten zich bewust zijn van het feit dat de snelheid waarmee hun littekens kunnen genezen en vervagen kunnen worden, volledig variabel en individueel is. Soms geneest een litteken niet op de normale manier, dit staat bekend als hypertrofische littekens. Littekens kunnen rood of sterk gekleurd, dik, pijnlijk zijn en het kan enkele jaren duren voordat ze zijn verbeterd. Hoewel dit een ongebruikelijk probleem is, kan het niet vooraf worden vermeden of gediagnosticeerd.

Verschillende buikwandcorrecties

Ieder lichaam is anders, iedere buik is anders. Dit betekent dat er veel verschil is in de hoeveelheid vet en overtollig huid. Vandaar dat er verschillende buikwandcorrecties mogelijk zijn, afhankelijk van jouw lichaam en van de hoeveelheid overtollig huid en vet. Onze chirurg kijkt tijdens het vrijblijvende adviesgesprek naar de beste behandeling voor jouw lichaam. De prijs is afhankelijk van de grootte van de operatie en de behandelingen die worden uitgevoerd. De chirurg geeft je tijdens het vrijblijvend adviesgesprek graag een inschatting van de kosten.

Mini-buikwandcorrectie

Bij een mini-buikwandcorrectie is de incisie kleiner dan bij een totale buikwandcorrectie. De incisie wordt gemaakt bij de schaamheuvel en valt meestal onder het ondergoed. Je komt in aanmerking voor een mini buikwandcorrectie, wanneer je alleen last hebt van overtollig huid. Vaak is de buikwand dan nog intact en de buik alleen maar slap net boven de schaamheuvel. Ook de mini-buikwandcorrectie wordt onder volledige narcose uitgevoerd. Deze operatie duurt ongeveer 2 uur.

De plastisch chirurg maakt een incisie over de schaamheuvel en maakt huid en vet tot aan de ribbenboog los. De navel wordt niet verplaatst. Het overtollige huid en vet worden weggesneden. Zijn de buikspieren ook uitgerekt, dan trekt de chirurg deze naar elkaar toe en hecht ze aan elkaar vast.

Totale buikwandcorrectie

Bij een totale buikwandplastiek worden incisies gemaakt bij de schaamheuvel en rond de navel. Deze behandeling is geschikt voor mensen die overtollig huid hebben en een uitgerekte spierlaag. De buik is vaak vanaf de ribbenboog al slap.

Een totale buikwandcorrectie neemt meer tijd in beslag dan een mini-buikwandcorrectie en duurt gemiddeld 3 tot 4 uur. Deze operatie wordt onder algehele narcose uitgevoerd.

De chirurg maakt een incisie boven de schaamheuvel en maakt huid en vet tot de ribbenboog los. De uitgerekte spieren worden bij elkaar gebracht en aan elkaar gehecht. Deze hechtingen zorgen ervoor dat de spieren weer aan elkaar groeien. Hierna verwijdert de chirurg het overtollige vet en huid tot het gewenste resultaat is bereikt. Het komt bij deze operatie vaak voor dat de navel op een andere plaats moet worden vastgezet omdat er vaak veel weefsel wordt weggesneden.

Fleur-de-lis buikwandcorrectie

Bij een Fleur-de-lis correctie maakt de chirurg drie incisies: bij de schaamheuvel (horizontaal), van de schaamheuvel tot de ribbenboog (verticaal) en rond de navel. Het verticale litteken en het litteken rond de navel blijven zichtbaar. Het litteken bij de schaamheuvel valt onder de bikinilijn. Deze buikwandcorrectie is geschikt voor mensen die erg veel overtollig huid en vet hebben. Deze operatie is langer dan een totale buikwandcorrectie en duurt gemiddeld 3 tot 5 uur.

Het adviesgesprek

De eerste stap naar een plattere buik, is een consult of adviesgesprek bij onze plastische chirurg. Dit gesprek is altijd vrijblijvend. Je hoeft niet meteen te beslissen, maar dat mag wel.

De chirurg luistert naar jouw wensen en verwachtingen en kijkt dan samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Elke lichaam is anders, voor het beste advies is het belangrijk dat de chirurg jouw buik goed kan bekijken. Vandaar dat een lichamelijk onderzoek nodig is. Hou daar rekening mee en trek makkelijk zittende kleding aan. Heb je foto’s of plaatjes van jouw wensen, neem die dan mee en laat ze gerust zien aan de chirurg. Zo kan hij beter inschatten of jouw verwachtingen realistisch zijn.

De chirurg vraagt je naar jouw gezondheid, maar ook naar jouw medische geschiedenis. Vertel zoveel mogelijk, alle details kunnen belangrijk zijn voor jouw eigen veiligheid en voor het halen van het beste resultaat.
De chirurg geeft je eerlijk en met respect zijn mening en bekijkt samen met jou of het verstandig is om een buikwandcorrectie uit te voeren. Mocht dat niet verstandig zijn, dan kijkt hij met jou naar andere oplossingen. Maak van deze kans gebruik om ook te vragen naar andere behandelingen of wensen die je hebt. Onze chirurgen kunnen je alle belangrijke informatie geven over al onze behandelingen.

Voel je vrij om nazoekwerk te doen en je vooraf goed in te lezen via internet.

Heb je besloten welke behandelingen of ingreep je wil, dan geeft de chirurg of een care team lid je de prijs van de behandeling gebaseerd op het advies van de arts. Het is vaak mogelijk om meteen na het adviesgesprek een afspraak te maken voor de ingreep. Besluit je om de volgende stap in jouw reis naar een plattere buik te maken, dan krijg je alle belangrijke informatie mee.

Heb je na het adviesgesprek nog vragen, dan helpt het care team je graag. Je kan je vragen via de mail of de telefoon stellen. Appen mag ook. Wij begeleiden je graag op jouw reis naar een mooier uiterlijk.

Tarieven

Buikwandcorrectie vanaf € 3.500,-

Postoperatieve litteken behandeling 125 euro per regio

 

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier] Nu is het jouw beurt! Because you are essential to us.

Buikwandcorrectie (abdominoplastiek)

De wens van veel mannen en vrouwen is een strakkere of plattere buik. Dit komt omdat juist de buik een probleemzone is. Je begint je leven met een platte buik, maar hoe ouder je wordt, hoe meer moeite je moet doen om je buik plat te houden. Het wordt al snel minder leuk om die bikini weer aan te moeten. Huidveroudering, gewichtsverlies, maar ook zwangerschappen kunnen ervoor zorgen dat de huid van je buik begint te hangen. Hoeveel buikspieroefeningen je ook doet, er zijn helaas gevallen waarin een operatie de enige manier is om van die slappe buik af te komen. Een buikwandcorrectie kan de oplossing zijn om van jouw slappe huid af te komen. Je buik nooit meer verstoppen? Dat kan, met de juiste operatie kan onze chirurg je helpen. Een van de specialiteiten van onze internationale ervaringsdeskundige is het hechten. Het is gebruikelijk alleen de bovenste huidlaag te hechten. Onze chirurg hecht waarde aan een mooi litteken, dat zo weinig mogelijk opvalt. Hij bereikt dit door elke huidlaag te hechten zodat er minder littekenweefsel ontstaat.

Een buikwandcorrectie wordt vaak uitgevoerd in combinatie met andere behandelingen zoals het wegzuigen of wegsnijden van vet. De chirurg kijkt met jou naar de mogelijkheden en adviseert je welke combinatie van behandelingen het mooiste resultaat heeft.

Een mini-buikwandcorrectie of een totale buikwandplastiek kunnen zorgen voor een mooie strakkere en plattere buik.

Wat gebeurt er tijdens een buikwandcorrectie

De operatie zelf duurt ongeveer 2,5 uur. Als er ook andere behandelingen worden uitgevoerd, duurt de ingreep afhankelijk van welke behandeling langer. Er zijn verschillende mogelijkheden. Onderhuids vet en overtollig huid wordt verwijderd met een incisie die dwars over je lichaam loopt, indien mogelijk onder je bikinilijn. Het kan zijn dat de navel verplaatst moet worden. Dit betekent dat je dan ook een litteken rond de navel hebt. In de meeste gevallen is dit litteken na een jaar bijna niet meer zichtbaar. De operatie wordt uitgevoerd onder algehele narcose. In de meeste gevallen moet je een nacht in het ziekenhuis doorbrengen.

Een buikwandcorrectie kan afhankelijk van de hoeveelheid overtollige vet en huid op verschillende manieren uitgevoerd worden. Bij Essential Aesthetics kan je terecht voor een mini-buikwandcorrectie, een totale buikwandcorrectie, een Fleur-de-Lis buikwandcorrectie. Ook kan een buikwandcorrectie onderdeel zijn van een mommy make-over.

Het resultaat van een buikwandcorrectie

Meteen na de operatie is er al een duidelijk verschil zichtbaar. Na 3 tot 6 maanden is het uiteindelijk resultaat zichtbaar, omdat het lichaam dan volledig hersteld is van de operatie. Als er geen ingrijpende veranderingen plaatsvinden zoals zwangerschappen of aankomen en weer afvallen, is het resultaat meestal blijvend. Bespreek met de chirurg wat je verwachtingen zijn en welk resultaat mogelijk is om teleurstellingen te voorkomen. De beste resultaten worden bereikt, wanneer je op jouw streefgewicht zit. Een buikwandcorrectie is geen middel om af te vallen, het kan soms nodig zijn om voor de operatie eerst af te vallen.

Herstel na een buikwandcorrectie

Afhankelijk van de grootte van de operatie is het nodig 1 tot 2 dagen in het ziekenhuis te blijven. Het kan zijn dat er een een drainage wordt geplaatst om overtollig vocht af te voeren. Wij horen vaak van onze patiënten dat de pijn meevalt. Na de operatie is het gebied gevoelig en ervaar je waarschijnlijk een trekkende pijn. Deze pijn is goed te bestrijden met pijnstillende medicatie. Vermijd hoesten en niezen, want door de druk in het operatiegebied verergert de pijn. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je 8 weken lang, 24 uur per dag een ondersteunend korset draagt. Hiermee ondersteun je het geopereerde gebied, voorkom je overmatige zwellen en herstel je sneller. Na 8 weken heb je het korset niet meer nodig. Vlak na de operatie zal het behandelde gebied rood en gezwollen zijn. Ook zijn er vaak bloeduitstortingen zichtbaar. De meeste mensen kunnen na 2 weken weer gewoon werken. Vraag de chirurg naar zijn inschatting. Je mag 6 weken lang geen zwaar of inspannend werk uitvoeren.

 

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Geruime tijd voor jouw ingreep krijg je een document mee met patiënten informatie. Hierin staan de algemene landelijke adviezen uitgebreid beschreven. Afhankelijk van de grootte van de buikwandcorrectie en jouw gezondheid, krijg je van de chirurg voor jou specifieke adviezen mee. Hieronder zie je een korte samenvatting van de algemene adviezen. Het beste resultaat krijg je door hier alvast rekening mee te houden.

Voor de ingreep:

 • Stop vier weken voor de operatie met roken
 • Gebruik je medicijnen als Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio. Overleg dan met de chirurg over het stoppen en opnieuw gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a.
 • Gebruik voor de operatie geen bloed verdunnende medicatie.
 • Neem de avond voor je operatie een laxeermiddel in.
 • Vergeet niet vervoer naar huis te regelen, ook als je een nacht blijft overnachten. Zelf rijden na de operatie is niet toegestaan.
 • Regel van tevoren dat iemand de eerste paar dagen bij je thuis helpt.

 

De dag van de ingreep:

 • Neem nog even een douche of een bad, na de ingreep mag je tot drie weken niet douchen
 • Gebruik geen bodylotion of -crème
 • Trek gemakkelijk en ruim zittende kleding aan
 • Vergeet niet jouw compressie pak en buikband mee te nemen naar de operatiekamer
 • Draag geen sieraden, horloges of piercings
 • Eet en drink vanaf 8 uur voor de operatie niks meer
 • Zorg dat je uitgerust en op tijd bent

Na de ingreep:

 • Zorg dat je de eerste paar dagen niet alleen thuis bent.
 • Rust het liefst liggend op je rug.
 • Hou de bloedsomloop actief door elk uur even rond te lopen. Dit bevordert de genezing van de wond.
 • Douchen mag pas tot drie weken na de buikwandcorrectie, vraag de chirurg of het care team naar het advies.
 • Let de eerste drie weken na de buikwandcorrectie vooral op dat je niet perst, tilt en bukt.
 • Werken mag na ongeveer anderhalve week, maar alleen als het om werk gaat met matige tot lichte lichamelijke inspanning.
 • Sporten mag in overleg met de chirurg gemiddeld zes weken na de ingreep.
 • Rij de eerste periode niet zelf (auto, motor etc.)

Risico’s en complicaties

Net zoals alle operaties brengt ook een buikwandcorrectie risico’s met zich mee en bestaat er een kans op complicaties. De risico’s en complicaties zijn onder andere:

 

 • Bloeding (hematoom). Af en toe, na een operatie, kan er een bloeding optreden vanuit het weefsel in de wondholte. Als dit gebeurt, kan uw lichaam opgezwollen en pijnlijk zijn. Het kan nodig zijn om dit af te tappen door een aanvullende procedure uit te voeren en dit vereist een terugkeer naar het ziekenhuis of de kliniek.
 • Infectie. Het is belangrijk om te erkennen dat een chirurgische incisie in het lichaam, bijdraagt aan het risico van de introductie van bacteriën uit de eigen huid van de patiënt. Een dergelijke infectie kan gepaard gaan met vermoeidheid, zwakte, koorts en spierpijn. Antibiotica tijdens uw operatie verminderen dit risico tot een minimum. Het kan zelden voorkomen dat een patiënt heropname in het ziekenhuis nodig heeft. Als u symptomen van infectie ervaart, neem dan contact op met uw medisch consulente of het geadviseerde telefoonnummer buiten kantooruren.
 • Wond genezen. Genezing van wonden varieert van patiënt tot patiënt en zelfs van het ene lichaamsdeel tot het andere en is een geleidelijk proces. Roken gedurende de periode voorafgaand aan uw operatie en daarna kan het genezingsproces ernstig belemmeren.
 • Locatie en variabel karakter van litteken. Alle operaties laten een permanent litteken achter en toekomstige patiënten moeten zich bewust zijn van het feit dat de snelheid waarmee hun littekens kunnen genezen en vervagen kunnen worden, volledig variabel en individueel is. Soms geneest een litteken niet op de normale manier, dit staat bekend als hypertrofische littekens. Littekens kunnen rood of sterk gekleurd, dik, pijnlijk zijn en het kan enkele jaren duren voordat ze zijn verbeterd. Hoewel dit een ongebruikelijk probleem is, kan het niet vooraf worden vermeden of gediagnosticeerd.

Verschillende buikwandcorrecties

Ieder lichaam is anders, iedere buik is anders. Dit betekent dat er veel verschil is in de hoeveelheid vet en overtollig huid. Vandaar dat er verschillende buikwandcorrecties mogelijk zijn, afhankelijk van jouw lichaam en van de hoeveelheid overtollig huid en vet. Onze chirurg kijkt tijdens het vrijblijvende adviesgesprek naar de beste behandeling voor jouw lichaam. De prijs is afhankelijk van de grootte van de operatie en de behandelingen die worden uitgevoerd. De chirurg geeft je tijdens het vrijblijvend adviesgesprek graag een inschatting van de kosten.

Mini-buikwandcorrectie

Bij een mini-buikwandcorrectie is de incisie kleiner dan bij een totale buikwandcorrectie. De incisie wordt gemaakt bij de schaamheuvel en valt meestal onder het ondergoed. Je komt in aanmerking voor een mini buikwandcorrectie, wanneer je alleen last hebt van overtollig huid. Vaak is de buikwand dan nog intact en de buik alleen maar slap net boven de schaamheuvel. Ook de mini-buikwandcorrectie wordt onder volledige narcose uitgevoerd. Deze operatie duurt ongeveer 2 uur.

De plastisch chirurg maakt een incisie over de schaamheuvel en maakt huid en vet tot aan de ribbenboog los. De navel wordt niet verplaatst. Het overtollige huid en vet worden weggesneden. Zijn de buikspieren ook uitgerekt, dan trekt de chirurg deze naar elkaar toe en hecht ze aan elkaar vast.

Totale buikwandcorrectie

Bij een totale buikwandplastiek worden incisies gemaakt bij de schaamheuvel en rond de navel. Deze behandeling is geschikt voor mensen die overtollig huid hebben en een uitgerekte spierlaag. De buik is vaak vanaf de ribbenboog al slap.

Een totale buikwandcorrectie neemt meer tijd in beslag dan een mini-buikwandcorrectie en duurt gemiddeld 3 tot 4 uur. Deze operatie wordt onder algehele narcose uitgevoerd.

De chirurg maakt een incisie boven de schaamheuvel en maakt huid en vet tot de ribbenboog los. De uitgerekte spieren worden bij elkaar gebracht en aan elkaar gehecht. Deze hechtingen zorgen ervoor dat de spieren weer aan elkaar groeien. Hierna verwijdert de chirurg het overtollige vet en huid. e resultaat is bereikt. Het komt bij deze operatie vaak voor dat de navel op een andere plaats moet worden vastgezet omdat er vaak veel weefsel wordt weggesneden.

Fleur-de-lis buikwandcorrectie

Bij een Fleur-de-lis correctie maakt de chirurg drie incisies: bij de schaamheuvel (horizontaal), van de schaamheuvel tot de ribbenboog (verticaal) en rond de navel. Het verticale litteken en het litteken rond de navel blijven zichtbaar. Het litteken bij de schaamheuvel valt onder de bikinilijn. Deze buikwandcorrectie is geschikt voor mensen die erg veel overtollig huid en vet hebben. Deze operatie is langer dan een totale buikwandcorrectie en duurt gemiddeld 3 tot 5 uur.

Het adviesgesprek

De eerste stap naar een plattere buik, is een consult of adviesgesprek bij onze plastische chirurg. Dit gesprek is altijd vrijblijvend. Je hoeft niet meteen te beslissen, maar dat mag wel.

De chirurg luistert naar jouw wensen en verwachtingen en kijkt dan samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Elke lichaam is anders, voor het beste advies is het belangrijk dat de chirurg jouw buik goed kan bekijken. Vandaar dat een lichamelijk onderzoek nodig is. Hou daar rekening mee en trek makkelijk zittende kleding aan. Heb je foto’s of plaatjes van jouw wensen, neem die dan mee en laat ze gerust zien aan de chirurg. Zo kan hij beter inschatten of jouw verwachtingen realistisch zijn.

De chirurg vraagt je naar jouw gezondheid, maar ook naar jouw medische geschiedenis. Vertel zoveel mogelijk, alle details kunnen belangrijk zijn voor jouw eigen veiligheid en voor het halen van het beste resultaat.
De chirurg geeft je eerlijk en met respect zijn mening en bekijkt samen met jou of het verstandig is om een buikwandcorrectie uit te voeren. Mocht dat niet verstandig zijn, dan kijkt hij met jou naar andere oplossingen. Maak van deze kans gebruik om ook te vragen naar andere behandelingen of wensen die je hebt. Onze chirurgen kunnen je alle belangrijke informatie geven over al onze behandelingen.

Voel je vrij om nazoekwerk te doen en je vooraf goed in te lezen via internet.

Heb je besloten welke behandelingen of ingreep je wil, dan geeft de chirurg of een care team lid je de prijs van de behandeling gebaseerd op het advies van de arts. Het is vaak mogelijk om meteen na het adviesgesprek een afspraak te maken voor de ingreep. Besluit je om de volgende stap in jouw reis naar een plattere buik te maken, dan krijg je alle belangrijke informatie mee.

Heb je na het adviesgesprek nog vragen, dan helpt het care team je graag. Je kan je vragen via de mail of de telefoon stellen. Appen mag ook. Wij begeleiden je graag op jouw reis naar een mooier uiterlijk.

Tarieven

Buikwandcorrectie vanaf € 3.500,-

Postoperatieve litteken behandeling 125 euro per regio

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek
Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier] Nu is het jouw beurt! Because you are essential to us.

Voor/Na

nl_NLNederlands
Scroll naar top