WE ARE COMMITTED TO EXCELLENCE, AS YOU ARE ESSENTIAL TO US!

Buikwandcorrecties

Buikwandcorrectie (abdominoplastiek)

De wens van veel mannen en vrouwen is een strakkere of plattere buik. Dit komt omdat juist de buik een probleemzone is. Je begint je leven met een platte buik, maar hoe ouder je wordt, hoe meer moeite je moet doen om je buik plat te houden. Het wordt al snel minder leuk om die bikini weer aan te moeten. Huidveroudering, gewichtsverlies, maar ook zwangerschappen kunnen ervoor zorgen dat de huid van je buik begint te hangen. Hoeveel buikspieroefeningen je ook doet, er zijn helaas gevallen waarin een operatie de enige manier is om van die slappe buik af te komen. Een buikwandcorrectie kan de oplossing zijn om van jouw slappe huid af te komen. Je buik nooit meer verstoppen? Dat kan, met de juiste operatie kan onze chirurg je helpen. Een van de specialiteiten van onze internationale ervaringsdeskundige is het hechten. Het is gebruikelijk alleen de bovenste huidlaag te hechten. Onze chirurg hecht waarde aan een mooi litteken, dat zo weinig mogelijk opvalt. Hij bereikt dit door elke huidlaag te hechten zodat er minder littekenweefsel ontstaat.

Een buikwandcorrectie wordt vaak uitgevoerd in combinatie met andere behandelingen zoals het wegzuigen of wegsnijden van vet. De chirurg kijkt met jou naar de mogelijkheden en adviseert je welke combinatie van behandelingen het mooiste resultaat heeft.

Een mini-buikwandcorrectie of een totale buikwandplastiek kunnen zorgen voor een mooie strakkere en plattere buik.

Wat gebeurt er tijdens een buikwandcorrectie

De operatie zelf duurt ongeveer anderhalf uur. Als er ook andere behandelingen worden uitgevoerd, duurt de ingreep afhankelijk van welke behandeling langer. Er zijn verschillende mogelijkheden. Onderhuids vet en overtollig huid wordt verwijderd met een incisie die dwars over je lichaam loopt, indien mogelijk onder je bikinilijn. Het kan zijn dat de navel verplaatst moet worden (fleur-de-lis correctie). Dit betekent dat je dan ook een litteken rond de navel hebt. In de meeste gevallen is dit litteken na een jaar bijna niet meer zichtbaar. De operatie wordt uitgevoerd onder algehele narcose. In de meeste gevallen moet je een nacht in het ziekenhuis doorbrengen.

Een buikwandcorrectie kan afhankelijk van de hoeveelheid overtollige vet en huid op verschillende manieren uitgevoerd worden. Bij Essential Aesthetics kan je terecht voor een mini-buikwandcorrectie, een totale buikwandcorrectie, een Fleur-de-Lis buikwandcorrectie. Ook kan een buikwandcorrectie onderdeel zijn van een mommy make-over.

Het resultaat van een buikwandcorrectie

Meteen na de operatie is er al een duidelijk verschil zichtbaar. Na 3 tot 6 maanden is het uiteindelijk resultaat zichtbaar, omdat het lichaam dan volledig hersteld is van de operatie. Als er geen ingrijpende veranderingen plaatsvinden zoals zwangerschappen of aankomen en weer afvallen, is het resultaat meestal blijvend. Bespreek met de chirurg wat je verwachtingen zijn en welk resultaat mogelijk is om teleurstellingen te voorkomen. De beste resultaten worden bereikt, wanneer je op jouw streefgewicht zit. Een buikwandcorrectie is geen middel om af te vallen, het kan soms nodig zijn om voor de operatie eerst af te vallen.

Herstel na een buikwandcorrectie

Afhankelijk van de grootte van de operatie is het nodig 1 tot 2 dagen in het ziekenhuis te blijven. Het kan zijn dat er een een drainage wordt geplaatst om overtollig vocht af te voeren. Wij horen vaak van onze patiënten dat de pijn meevalt. Na de operatie is het gebied gevoelig en ervaar je waarschijnlijk een trekkende pijn. Deze pijn is goed te bestrijden met pijnstillende medicatie. Vermijd hoesten en niezen, want door de druk in het operatiegebied verergert de pijn. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je 4 weken lang, 24 uur per dag een ondersteunend korset draagt. Hiermee ondersteun je het geopereerde gebied, voorkom je overmatige zwellen en herstel je sneller. Na 4 weken is het korset alleen nog overdag nodig. Na 8 weken heb je het korset niet meer nodig. Vlak na de operatie zal het behandelde gebied rood en gezwollen zijn. Ook zijn er vaak bloeduitstortingen zichtbaar. De meeste mensen kunnen na 2 weken weer gewoon werken. Vraag de chirurg naar zijn inschatting. Je mag 6 weken lang geen zwaar of inspannend werk uitvoeren.

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Geruime tijd voor jouw ingreep krijg je een document mee met patiënten informatie. Hierin staan de algemene landelijke adviezen uitgebreid beschreven. Afhankelijk van de grootte van de buikwandcorrectie en jouw gezondheid, krijg je van de chirurg voor jou specifieke adviezen mee. Hieronder zie je een korte samenvatting van de algemene adviezen. Het beste resultaat krijg je door hier alvast rekening mee te houden.

Voor de ingreep:

 • Stop vier weken voor de operatie met roken
 • Begin twee weken van tevoren met het innemen van Arnica druppeltjes. Hierdoor krijg je minder last van blauwe plekken en zwellingen.
 • Gebruik je medicijnen als Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio. Overleg dan met de chirurg over het stoppen en opnieuw gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a.
 • Gebruik voor de operatie geen bloed verdunnende medicatie.
 • Vergeet niet vervoer naar huis te regelen, ook als je een nacht blijft overnachten. Zelf rijden na de operatie is niet toegestaan.
 • Regel van tevoren dat iemand de eerste paar dagen bij je thuis helpt.

De dag van de ingreep:

 • Neem nog even een douche of een bad, na de ingreep mag je tot 72 uur niet douchen
 • Gebruik geen bodylotion of -crème
 • Trek gemakkelijk en ruim zittende kleding aan
 • Vergeet niet jouw korset mee te nemen naar de operatiekamer
 • Draag geen sieraden, horloges of piercings
 • Eet en drink vanaf 8 uur voor de operatie niks meer
 • Zorg dat je uitgerust en op tijd bent

Na de ingreep:

 • Zorg dat je de eerste paar dagen niet alleen thuis bent.
 • Rust het liefst liggend op je rug.
 • Hou de bloedsomloop actief door elk uur even rond te lopen. Dit bevordert de genezing van de wond.
 • Douchen mag pas tot 72 uur na de buikwandcorrectie, vraag de chirurg of het care team naar het advies.
 • Let de eerste drie weken na de buikwandcorrectie vooral op dat je niet perst, tilt en bukt.
 • Probeer niezen, hoesten en lachen te vermijden.
 • Werken mag na ongeveer anderhalve week, maar alleen als het om werk gaat met matige tot lichte lichamelijke inspanning.
 • Sporten mag in overleg met de chirurg gemiddeld zes weken na de ingreep.
 • Rij de eerste periode niet zelf (auto, motor etc.). Bij je verzekeraar kan je opvragen of je wel of niet verzekerd bent na de ingreep, als bestuurder.

Risico’s en complicaties

Aan elke operatie zijn risico’s en complicaties verbonden. Een buikwandcorrectie is een grote ingreep. Hierdoor is er meer kans op complicaties dan bij kleinere ingrepen. Denk vooraf goed na over de voor- en nadelen en lees je goed in over de risico’s en mogelijke complicaties:

 • Allergische reactie op de gebruikte middelen
 • Infectie (1-2%)
 • Slechte wondgenezing
 • Gevoelloosheid in het operatiegebied
 • Langer pijn dan verwacht
 • Overmatige littekenvorming

Verschillende buikwandcorrecties

Ieder lichaam is anders, iedere buik is anders. Dit betekent dat er veel verschil is in de hoeveelheid vet en overtollig huid. Vandaar dat er verschillende buikwandcorrecties mogelijk zijn, afhankelijk van jouw lichaam en van de hoeveelheid overtollig huid en vet. Onze chirurg kijkt tijdens het vrijblijvende adviesgesprek naar de beste behandeling voor jouw lichaam. De prijs is afhankelijk van de grootte van de operatie en de behandelingen die worden uitgevoerd. De chirurg geeft je tijdens het vrijblijvend adviesgesprek graag een inschatting van de kosten.

Mini-buikwandcorrectie

Bij een mini-buikwandcorrectie is de incisie kleiner dan bij een totale buikwandcorrectie. De incisie wordt gemaakt bij de schaamheuvel en valt meestal onder het ondergoed. Je komt in aanmerking voor een mini buikwandcorrectie, wanneer je alleen last hebt van overtollig huid. Vaak is de buikwand dan nog intact en de buik alleen maar slap net boven de schaamheuvel. Ook de mini-buikwandcorrectie wordt onder volledige narcose uitgevoerd. Deze operatie duurt ongeveer 2 uur.

De plastisch chirurg maakt een incisie over de schaamheuvel en maakt huid en vet tot aan de ribbenboog los. De navel wordt niet verplaatst. Het overtollige huid en vet worden weggesneden. Zijn de buikspieren ook uitgerekt, dan trekt de chirurg deze naar elkaar toe en hecht ze aan elkaar vast.

Totale buikwandcorrectie

Bij een totale buikwandplastiek worden incisies gemaakt bij de schaamheuvel en rond de navel. Deze behandeling is geschikt voor mensen die overtollig huid hebben en een uitgerekte spierlaag. De buik is vaak vanaf de ribbenboog al slap.

Een totale buikwandcorrectie neemt meer tijd in beslag dan een mini-buikwandcorrectie en duurt gemiddeld 3 tot 4 uur. Deze operatie wordt onder algehele narcose uitgevoerd.

De chirurg maakt een incisie boven de schaamheuvel en maakt huid en vet tot de ribbenboog los. De uitgerekte spieren worden bij elkaar gebracht en aan elkaar gehecht. Deze hechtingen zorgen ervoor dat de spieren weer aan elkaar groeien. Hierna verwijdert de chirurg het overtollige vet en huid tot het gewenste resultaat is bereikt. Het komt bij deze operatie vaak voor dat de navel op een andere plaats moet worden vastgezet omdat er vaak veel weefsel wordt weggesneden.

Fleur-de-lis buikwandcorrectie

Bij een Fleur-de-lis correctie maakt de chirurg drie incisies: bij de schaamheuvel (horizontaal), van de schaamheuvel tot de ribbenboog (verticaal) en rond de navel. Het verticale litteken en het litteken rond de navel blijven zichtbaar. Het litteken bij de schaamheuvel valt onder de bikinilijn. Deze buikwandcorrectie is geschikt voor mensen die erg veel overtollig huid en vet hebben. Deze operatie is langer dan een totale buikwandcorrectie en duurt gemiddeld 3 tot 5 uur.

Het adviesgesprek

De eerste stap naar een plattere buik, is een consult of adviesgesprek bij onze plastische chirurg. Dit gesprek is altijd vrijblijvend. Je hoeft niet meteen te beslissen, maar dat mag wel.

De chirurg luistert naar jouw wensen en verwachtingen en kijkt dan samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Elke lichaam is anders, voor het beste advies is het belangrijk dat de chirurg jouw buik goed kan bekijken. Vandaar dat een lichamelijk onderzoek nodig is. Hou daar rekening mee en trek makkelijk zittende kleding aan. Heb je foto’s of plaatjes van jouw wensen, neem die dan mee en laat ze gerust zien aan de chirurg. Zo kan hij beter inschatten of jouw verwachtingen realistisch zijn.

De chirurg vraagt je naar jouw gezondheid, maar ook naar jouw medische geschiedenis. Vertel zoveel mogelijk, alle details kunnen belangrijk zijn voor jouw eigen veiligheid en voor het halen van het beste resultaat.
De chirurg geeft je eerlijk en met respect zijn mening en bekijkt samen met jou of het verstandig is om een buikwandcorrectie uit te voeren. Mocht dat niet verstandig zijn, dan kijkt hij met jou naar andere oplossingen. Maak van deze kans gebruik om ook te vragen naar andere behandelingen of wensen die je hebt. Onze chirurgen kunnen je alle belangrijke informatie geven over al onze behandelingen.

Voel je vrij om nazoekwerk te doen en je vooraf goed in te lezen via internet.

Heb je besloten welke behandelingen of ingreep je wil, dan geeft de chirurg of een care team lid je de prijs van de behandeling gebaseerd op het advies van de arts. Het is vaak mogelijk om meteen na het adviesgesprek een afspraak te maken voor de ingreep. Besluit je om de volgende stap in jouw reis naar een plattere buik te maken, dan krijg je alle belangrijke informatie mee.

Heb je na het adviesgesprek nog vragen, dan helpt het care team je graag. Je kan je vragen via de mail of de telefoon stellen. Appen mag ook. Wij begeleiden je graag op jouw reis naar een mooier uiterlijk.

Tarieven

Buikwandcorrectie vanaf € 3.500,-

Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Het eerste medische consult wordt gebruikt om te kijken wat jouw wensen zijn, hoe realistisch ze zijn, welke resultaten mogelijk zijn en wat de kosten van de ingreep zijn.

Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

Buikwandcorrectie (abdominoplastiek)

De wens van veel mannen en vrouwen is een strakkere of plattere buik. Dit komt omdat juist de buik een probleemzone is. Je begint je leven met een platte buik, maar hoe ouder je wordt, hoe meer moeite je moet doen om je buik plat te houden. Het wordt al snel minder leuk om die bikini weer aan te moeten. Huidveroudering, gewichtsverlies, maar ook zwangerschappen kunnen ervoor zorgen dat de huid van je buik begint te hangen. Hoeveel buikspieroefeningen je ook doet, er zijn helaas gevallen waarin een operatie de enige manier is om van die slappe buik af te komen. Een buikwandcorrectie kan de oplossing zijn om van jouw slappe huid af te komen. Je buik nooit meer verstoppen? Dat kan, met de juiste operatie kan onze chirurg je helpen. Een van de specialiteiten van onze internationale ervaringsdeskundige is het hechten. Het is gebruikelijk alleen de bovenste huidlaag te hechten. Onze chirurg hecht waarde aan een mooi litteken, dat zo weinig mogelijk opvalt. Hij bereikt dit door elke huidlaag te hechten zodat er minder littekenweefsel ontstaat.

Een buikwandcorrectie wordt vaak uitgevoerd in combinatie met andere behandelingen zoals het wegzuigen of wegsnijden van vet. De chirurg kijkt met jou naar de mogelijkheden en adviseert je welke combinatie van behandelingen het mooiste resultaat heeft.

Een mini-buikwandcorrectie of een totale buikwandplastiek kunnen zorgen voor een mooie strakkere en plattere buik.

Wat gebeurt er tijdens een buikwandcorrectie

De operatie zelf duurt ongeveer anderhalf uur. Als er ook andere behandelingen worden uitgevoerd, duurt de ingreep afhankelijk van welke behandeling langer. Er zijn verschillende mogelijkheden. Onderhuids vet en overtollig huid wordt verwijderd met een incisie die dwars over je lichaam loopt, indien mogelijk onder je bikinilijn. Het kan zijn dat de navel verplaatst moet worden (fleur-de-lis correctie). Dit betekent dat je dan ook een litteken rond de navel hebt. In de meeste gevallen is dit litteken na een jaar bijna niet meer zichtbaar. De operatie wordt uitgevoerd onder algehele narcose. In de meeste gevallen moet je een nacht in het ziekenhuis doorbrengen.

Een buikwandcorrectie kan afhankelijk van de hoeveelheid overtollige vet en huid op verschillende manieren uitgevoerd worden. Bij Essential Aesthetics kan je terecht voor een mini-buikwandcorrectie, een totale buikwandcorrectie, een Fleur-de-Lis buikwandcorrectie. Ook kan een buikwandcorrectie onderdeel zijn van een mommy make-over.

Het resultaat van een buikwandcorrectie

Meteen na de operatie is er al een duidelijk verschil zichtbaar. Na 3 tot 6 maanden is het uiteindelijk resultaat zichtbaar, omdat het lichaam dan volledig hersteld is van de operatie. Als er geen ingrijpende veranderingen plaatsvinden zoals zwangerschappen of aankomen en weer afvallen, is het resultaat meestal blijvend. Bespreek met de chirurg wat je verwachtingen zijn en welk resultaat mogelijk is om teleurstellingen te voorkomen. De beste resultaten worden bereikt, wanneer je op jouw streefgewicht zit. Een buikwandcorrectie is geen middel om af te vallen, het kan soms nodig zijn om voor de operatie eerst af te vallen.

Herstel na een buikwandcorrectie

Afhankelijk van de grootte van de operatie is het nodig 1 tot 2 dagen in het ziekenhuis te blijven. Het kan zijn dat er een een drainage wordt geplaatst om overtollig vocht af te voeren. Wij horen vaak van onze patiënten dat de pijn meevalt. Na de operatie is het gebied gevoelig en ervaar je waarschijnlijk een trekkende pijn. Deze pijn is goed te bestrijden met pijnstillende medicatie. Vermijd hoesten en niezen, want door de druk in het operatiegebied verergert de pijn. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je 4 weken lang, 24 uur per dag een ondersteunend korset draagt. Hiermee ondersteun je het geopereerde gebied, voorkom je overmatige zwellen en herstel je sneller. Na 4 weken is het korset alleen nog overdag nodig. Na 8 weken heb je het korset niet meer nodig. Vlak na de operatie zal het behandelde gebied rood en gezwollen zijn. Ook zijn er vaak bloeduitstortingen zichtbaar. De meeste mensen kunnen na 2 weken weer gewoon werken. Vraag de chirurg naar zijn inschatting. Je mag 6 weken lang geen zwaar of inspannend werk uitvoeren.

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Geruime tijd voor jouw ingreep krijg je een document mee met patiënten informatie. Hierin staan de algemene landelijke adviezen uitgebreid beschreven. Afhankelijk van de grootte van de buikwandcorrectie en jouw gezondheid, krijg je van de chirurg voor jou specifieke adviezen mee. Hieronder zie je een korte samenvatting van de algemene adviezen. Het beste resultaat krijg je door hier alvast rekening mee te houden.

Voor de ingreep:

 • Stop vier weken voor de operatie met roken
 • Begin twee weken van tevoren met het innemen van Arnica druppeltjes. Hierdoor krijg je minder last van blauwe plekken en zwellingen.
 • Gebruik je medicijnen als Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio. Overleg dan met de chirurg over het stoppen en opnieuw gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a.
 • Gebruik voor de operatie geen bloed verdunnende medicatie.
 • Vergeet niet vervoer naar huis te regelen, ook als je een nacht blijft overnachten. Zelf rijden na de operatie is niet toegestaan.
 • Regel van tevoren dat iemand de eerste paar dagen bij je thuis helpt.

De dag van de ingreep:

 • Neem nog even een douche of een bad, na de ingreep mag je tot 72 uur niet douchen
 • Gebruik geen bodylotion of -crème
 • Trek gemakkelijk en ruim zittende kleding aan
 • Vergeet niet jouw korset mee te nemen naar de operatiekamer
 • Draag geen sieraden, horloges of piercings
 • Eet en drink vanaf 8 uur voor de operatie niks meer
 • Zorg dat je uitgerust en op tijd bent

Na de ingreep:

 • Zorg dat je de eerste paar dagen niet alleen thuis bent.
 • Rust het liefst liggend op je rug.
 • Hou de bloedsomloop actief door elk uur even rond te lopen. Dit bevordert de genezing van de wond.
 • Douchen mag pas tot 72 uur na de buikwandcorrectie, vraag de chirurg of het care team naar het advies.
 • Let de eerste drie weken na de buikwandcorrectie vooral op dat je niet perst, tilt en bukt.
 • Probeer niezen, hoesten en lachen te vermijden.
 • Werken mag na ongeveer anderhalve week, maar alleen als het om werk gaat met matige tot lichte lichamelijke inspanning.
 • Sporten mag in overleg met de chirurg gemiddeld zes weken na de ingreep.
 • Rij de eerste periode niet zelf (auto, motor etc.). Bij je verzekeraar kan je opvragen of je wel of niet verzekerd bent na de ingreep, als bestuurder.

Risico’s en complicaties

Aan elke operatie zijn risico’s en complicaties verbonden. Een buikwandcorrectie is een grote ingreep. Hierdoor is er meer kans op complicaties dan bij kleinere ingrepen. Denk vooraf goed na over de voor- en nadelen en lees je goed in over de risico’s en mogelijke complicaties:

 • Allergische reactie op de gebruikte middelen
 • Infectie (1-2%)
 • Slechte wondgenezing
 • Gevoelloosheid in het operatiegebied
 • Langer pijn dan verwacht
 • Overmatige littekenvorming

Verschillende buikwandcorrecties

Ieder lichaam is anders, iedere buik is anders. Dit betekent dat er veel verschil is in de hoeveelheid vet en overtollig huid. Vandaar dat er verschillende buikwandcorrecties mogelijk zijn, afhankelijk van jouw lichaam en van de hoeveelheid overtollig huid en vet. Onze chirurg kijkt tijdens het vrijblijvende adviesgesprek naar de beste behandeling voor jouw lichaam. De prijs is afhankelijk van de grootte van de operatie en de behandelingen die worden uitgevoerd. De chirurg geeft je tijdens het vrijblijvend adviesgesprek graag een inschatting van de kosten.

Mini-buikwandcorrectie

Bij een mini-buikwandcorrectie is de incisie kleiner dan bij een totale buikwandcorrectie. De incisie wordt gemaakt bij de schaamheuvel en valt meestal onder het ondergoed. Je komt in aanmerking voor een mini buikwandcorrectie, wanneer je alleen last hebt van overtollig huid. Vaak is de buikwand dan nog intact en de buik alleen maar slap net boven de schaamheuvel. Ook de mini-buikwandcorrectie wordt onder volledige narcose uitgevoerd. Deze operatie duurt ongeveer 2 uur.

De plastisch chirurg maakt een incisie over de schaamheuvel en maakt huid en vet tot aan de ribbenboog los. De navel wordt niet verplaatst. Het overtollige huid en vet worden weggesneden. Zijn de buikspieren ook uitgerekt, dan trekt de chirurg deze naar elkaar toe en hecht ze aan elkaar vast.

Totale buikwandcorrectie

Bij een totale buikwandplastiek worden incisies gemaakt bij de schaamheuvel en rond de navel. Deze behandeling is geschikt voor mensen die overtollig huid hebben en een uitgerekte spierlaag. De buik is vaak vanaf de ribbenboog al slap.

Een totale buikwandcorrectie neemt meer tijd in beslag dan een mini-buikwandcorrectie en duurt gemiddeld 3 tot 4 uur. Deze operatie wordt onder algehele narcose uitgevoerd.

De chirurg maakt een incisie boven de schaamheuvel en maakt huid en vet tot de ribbenboog los. De uitgerekte spieren worden bij elkaar gebracht en aan elkaar gehecht. Deze hechtingen zorgen ervoor dat de spieren weer aan elkaar groeien. Hierna verwijdert de chirurg het overtollige vet en huid. e resultaat is bereikt. Het komt bij deze operatie vaak voor dat de navel op een andere plaats moet worden vastgezet omdat er vaak veel weefsel wordt weggesneden.

Fleur-de-lis buikwandcorrectie

Bij een Fleur-de-lis correctie maakt de chirurg drie incisies: bij de schaamheuvel (horizontaal), van de schaamheuvel tot de ribbenboog (verticaal) en rond de navel. Het verticale litteken en het litteken rond de navel blijven zichtbaar. Het litteken bij de schaamheuvel valt onder de bikinilijn. Deze buikwandcorrectie is geschikt voor mensen die erg veel overtollig huid en vet hebben. Deze operatie is langer dan een totale buikwandcorrectie en duurt gemiddeld 3 tot 5 uur.

Het adviesgesprek

De eerste stap naar een plattere buik, is een consult of adviesgesprek bij onze plastische chirurg. Dit gesprek is altijd vrijblijvend. Je hoeft niet meteen te beslissen, maar dat mag wel.

De chirurg luistert naar jouw wensen en verwachtingen en kijkt dan samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Elke lichaam is anders, voor het beste advies is het belangrijk dat de chirurg jouw buik goed kan bekijken. Vandaar dat een lichamelijk onderzoek nodig is. Hou daar rekening mee en trek makkelijk zittende kleding aan. Heb je foto’s of plaatjes van jouw wensen, neem die dan mee en laat ze gerust zien aan de chirurg. Zo kan hij beter inschatten of jouw verwachtingen realistisch zijn.

De chirurg vraagt je naar jouw gezondheid, maar ook naar jouw medische geschiedenis. Vertel zoveel mogelijk, alle details kunnen belangrijk zijn voor jouw eigen veiligheid en voor het halen van het beste resultaat.
De chirurg geeft je eerlijk en met respect zijn mening en bekijkt samen met jou of het verstandig is om een buikwandcorrectie uit te voeren. Mocht dat niet verstandig zijn, dan kijkt hij met jou naar andere oplossingen. Maak van deze kans gebruik om ook te vragen naar andere behandelingen of wensen die je hebt. Onze chirurgen kunnen je alle belangrijke informatie geven over al onze behandelingen.

Voel je vrij om nazoekwerk te doen en je vooraf goed in te lezen via internet.

Heb je besloten welke behandelingen of ingreep je wil, dan geeft de chirurg of een care team lid je de prijs van de behandeling gebaseerd op het advies van de arts. Het is vaak mogelijk om meteen na het adviesgesprek een afspraak te maken voor de ingreep. Besluit je om de volgende stap in jouw reis naar een plattere buik te maken, dan krijg je alle belangrijke informatie mee.

Heb je na het adviesgesprek nog vragen, dan helpt het care team je graag. Je kan je vragen via de mail of de telefoon stellen. Appen mag ook. Wij begeleiden je graag op jouw reis naar een mooier uiterlijk.

Tarieven

Buikwandcorrectie vanaf € 3.500,-

Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Het eerste medische consult wordt gebruikt om te kijken wat jouw wensen zijn, hoe realistisch ze zijn, welke resultaten mogelijk zijn en wat de kosten van de ingreep zijn.

Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

nl_NL
en_GB nl_NL
Scroll naar top