WE ARE COMMITTED TO EXCELLENCE, AS YOU ARE ESSENTIAL TO US!

Liposuctie

Vet verwijderen met liposuctie

Bij Essential Aesthetics zijn we onder andere gespecialiseerd in het uitvoeren van liposuctie, het wegzuigen van vet, en dermolipectomie, het wegsnijden van vet. Naast liposuctie bestaat er nu ook LipoSculpting, dit is een nog verfijndere liposuctie techniek. Overweeg je liposuctie? Lees dan snel verder! 

Soms kun je met trainen niet altijd het gewenste effect bereiken. En kan dit wel, dan heb je hier misschien geen tijd of zin in. Liposuctie kan dan een optie zijn. Let op, liposuctie is geen middel om af te vallen maar kan je wel helpen om van plaatselijk overtollig vet af te komen, zoals buikvet.

Veel vrouwen hebben last van stapelingsvet rondom de heupen, bovenbenen, buik en bovenarmen. Zeker wanneer een vrouw zwanger is geweest, kan het lichaam onder invloed van hormonen erg veranderen. Mannen hebben vaker last van stapelingsvet rondom de buik, de maag en de halsstreek. Maar ook op de knieën, in het gezicht, rondom de enkels, de rug en billen, kan stapelingsvet moeilijk weg te trainen zijn. Liposuctie kan dan de ideale oplossing zijn. Soms moet er ook vet worden weggesneden om het mooiste resultaat te behalen (dermolipectomie), zoals vaak bij het behandelen van cellulitis wordt gedaan.

slider tummy tuck before
slider tummy tuck after

Wat gebeurt er bij liposuctie

Wanneer je liposuctie overweegt, bespreekt de arts eerst de verschillende mogelijkheden met je. Geen enkel lichaam is hetzelfde en niet alle wensen zijn daadwerkelijk haalbaar. Wanneer onze specialist alle mogelijkheden met heeft doorgenomen en je voor een behandeling kiest, dan plannen we zo snel mogelijk een afspraak in. 

Vlak voor de ingreep markeert de arts de plaatsen op jouw lichaam waar vet zal worden verwijderd. De ingreep vindt vrijwel altijd onder algehele narcose plaats. Het overtollige vet wordt via dunne incisies met een smalle canule (buis) weggezogen. Na de ingreep worden de incisies gehecht of verbonden. 

Het uiteindelijke resultaat is na drie tot vier maanden zichtbaar. Je kunt zelf het resultaat van de ingreep beïnvloeden goede nazorg te verlenen. 

De duur van de operatie is afhankelijk van de hoeveelheid vet die verwijderd wordt. Wanneer er meerdere behandelingen tegelijkertijd worden uitgevoerd, kan een operatie langer duren. De kosten van de operatie hangen samen met de duur van de operatie. De chirurg kan de duur van de operatie vaak vooraf al aangeven. 

Wil je een verfijnder resultaat? Dat kan met Liposculpture. Essential Aesthetics is een van de weinige klinieken in Nederland die deze bijzondere techniek aanbiedt. Deze techniek tilt liposuctie naar een hoger niveau. Wij hebben een plastisch chirurg in ons team die gespecialiseerd is in het uitvoeren van Lipsculpting en zijn opleiding heeft genoten in Zuid-Amerika. Hij heeft fantastisch oog voor detail en gebruikt deze methode om nog mooiere vormen en contouren te creëren. 

Hieronder staan een aantal populaire behandelingen waarbij liposuctie aan te pas komt. We vertellen je hier graag meer over:

Liposuctie buik
Dermolipectomie buik
Liposuctie billen
Liposculpture
Mommy make-over
Buikwandcorrectie
Armlift

Resultaat liposuctie

Het eindresultaat is afhankelijk van een aantal factoren. Jij speelt hier zelf een belangrijke rol in.

Zoals al eerder benoemd is liposuctie is geen manier om veel af te vallen. De hoeveelheid vet die weggehaald kan worden is gelimiteerd, het is dan ook geen behandeling voor obesitas. De chirurg bepaalt samen met jou, hoeveel vet verwijderd kan worden. Met oog op jouw eigen veiligheid, is dit nooit meer dan 2,25 kilo.

Het resultaat van liposuctie van de buik is volledig zichtbaar na 6 tot 9 maanden. Na deze periode zijn jouw lichaamscontouren permanent, mits je op gewicht blijft. Het komt soms voor dat de lichaamscontouren niet helemaal symmetrisch zijn. Geen zorgen, geen enkel lichaam is helemaal symmetrisch en in de meeste gevallen valt subtiele asymmetrie helemaal niet op. Als er sprake is van buitensporige ongelijkheden, kan een tweede ingreep nodig zijn om alsnog het gewenste resultaat te behalen. 

Hoe lang het eindresultaat mooi blijft, is deels afhankelijk van de nazorg. Hoe beter jij voor je lichaam zorgt, des te langer het resultaat aanhoudt. Je gezondheid, toekomstige zwangerschappen en gewichtsschommelingen hebben uiteraard ook effect op de duur van het resultaat.

Herstel na liposuctie

Hoe snel je herstelt, is afhankelijk van het behandelde gebied. In sommige gevallen wordt er bij het hechten van de wond een drain ingebracht om wondvocht en bloed af te voeren. Deze kan, afhankelijk van het behandelde gebied, een aantal dagen blijven zitten. Hoe lang je na de ingreep in het ziekenhuis moet verblijven, is afhankelijk van de duur van de ingreep en of je onder algehele of lokale verdoving behandeld bent.  Ons care team kan je hier vooraf een inschatting over geven. Uiteraard zal de chirurg de herstelperiode met je doornemen.

Na de operatie zal je een aantal weken last hebben van bloeduitstortingen, zwellingen en een algeheel pijnlijk gevoel. Wanneer je een kleine ingreep hebt ondergaan, heb je vaak genoeg aan paracetamol. Wanneer dit niet voldoende werkt, kan de chirurg je zwaardere pijnmedicatie voorschrijven. 

Daarnaast zal je tijdelijk een elastisch korset moeten dragen. Dit vermindert en voorkomt zwellingen, houdt de huid goed op zijn plaats en geeft het behandelde gebied de rust om voorspoedig te herstellen. Na de ingreep kun je direct een afspraak maken om de hechtingen te laten verwijderen. Afhankelijk van de ingreep, adviseren wij je om de eerste 6 tot 12 weken niet veel te bukken of te tillen. Je kunt na ongeveer een week weer aan het werkt, afhankelijk van het type werk wat je doet. Overleg dit altijd met je arts. 

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Veiligheid door voorzorgsmaatregelen
Wanneer je besloten hebt om een liposuctie te ondergaan, dan krijg je van ons een document met patiënteninformatie. Neem dit zorgvuldig door. De arts zal je naast algemene adviezen, ook van raad voorzien die specifiek op jou van toepassing is en gebaseerd is op jouw gezondheid en leefomstandigheden. Hieronder vatten we een aantal algemene adviezen samen.

Voor de ingreep:

 • Stop vier weken voor de operatie met roken. Rook ook minimaal twee weken na de operatie niet. Roken vertraagd de wondgenezing en verhoogd de kans op infecties. 
 • Begin twee weken voor de operatie met het innemen van Arnica druppeltjes. Gebruik de druppeltjes tot twee weken na de operatie. Dit vermindert de last van blauwe plekken en zwellingen.
 • Gebruik je Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis, Asprocardio of vergelijkbare medicijnen? Overleg dan met je chirurg of je tijdelijk kunt stoppen met het gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a. Tijdens de periode rondom de ingreep, kun je wel pijnstillers gebruiken zoals Paracetamol en Panadol.
 • Neem voor de operatie geen bloedverdunnende medicatie.
 • Vergeet niet om je vervoer naar huis te regelen. Zelf rijden is na de operatie niet mogelijk en niet toegestaan.
 • Zorg ervoor dat  je de eerste nachten na de operatie niet alleen bent. Regel ook dat er iemand beschikbaar is om je de eerste paar dagen bij jou thuis te helpen. 
 • Vergeet niet om jouw maten en gegevens aan ons door te geven voor het compressie kledingstuk. Wij adviseren dat je twee kledingstukken aanschaft, dit is voor jouw eigen comfort en hygiëne. 

De dag van de ingreep:

 • Draag geen sieraden, horloges of piercings. De kliniek is niet aansprakelijk voor verlies en/of diefstal.
 • Zorg dat je 8 uur voor de ingreep niets eet of drinkt.
 • Laat je begeleider weten, hoe laat je opgehaald kunt worden. De arts kan je een inschatting van de tijd geven. Meestal verblijf je na de ingreep enkele uren in het ziekenhuis en in sommige gevallen is het verstandig om in het ziekenhuis te overnachten. 

Na de ingreep:

  • Na de ingreep krijg je een kledingstuk aan dat ervoor zorgt dat de juiste druk op jouw lichaam wordt uitgeoefend, zodat zwellingen verminderen en jouw lichaam in de juiste vorm blijft. Draag je compressie kledingstuk zo lang als de arts dit adviseert. Dit is gemiddeld zes weken. 
  • Liposuctie in de meeste gevallen een dagbehandeling. Een paar uur na de ingreep, kan jouw begeleider je al naar huis brengen. 
  • Houd er rekening mee, dat je de eerste week na de ingreep niet kunt werken. Wanneer je lichamelijk inspannend werk hebt, kan het langer duren voordat je weer aan de slag kunt. Overleg dit altijd met je arts. 
  • Blijf in beweging! Beweging helpt om zwellingen te verminderen en stimuleert de bloedsomloop. 
  • Sporten wordt de eerste 6 weken na de operatie afgeraden.

Risico’s en complicaties

Aan elke operatie zijn risico’s verbonden. Hoewel het bijna niet voorkomt, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende complicaties:

 • Slechte genezing van de wond.
 • (Tijdelijke) Zwelling of verharding van de huid.
 • Asymmetrie van de buik.
 • (Tijdelijke) gevoelloosheid van de huid.

De meeste complicaties kan je voorkomen door de adviezen over voor- en nazorg goed door te nemen en toe te passen.

Ons care team helpt je niet alleen vooraf bij de voorbereidingen en tijdens het adviesgesprek bij de chirurg, maar begeleid je ook na de ingreep, zodat je weet wat je kan verwachten en zo goed en snel mogelijk geneest.

Heb je alles goed doordacht en wil je aan jouw reis naar meer zelfvertrouwen en een mooier lichaam beginnen, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Het adviesgesprek

De eerste stap naar een uiterlijk dat beter bij jou past, is een adviesgesprek met onze plastische chirurg. Dit gesprek is uiteraard geheel vrijblijvend. De chirurg luistert naar jouw wensen en verwachtingen en bekijkt dan samen met jou de verschillende mogelijkheden. Omdat elk lichaam anders is, is het belangrijk dat de chirurg het lichaamsgebied, dat je overweegt aan te passen, kan bekijken. Een lichamelijk onderzoek kan dus nodig zijn. Houd hier rekening mee en trek gemakkelijke kleding aan. 

Heb je foto’s of plaatjes van jouw droomlichaam? Neem deze dan gerust mee naar het gesprek en laat ze zien aan de chirurg. Hij kan je dan gericht advies geven en je vertellen of jouw verwachtingen realistisch zijn. 

 De chirurg zal je ook vragen naar jouw gezondheid en medische geschiedenis. Geef zoveel mogelijk en nauwkeurige informatie, dit is belangrijk voor jouw eigen veiligheid. De chirurg vertelt je eerlijk of het naar zijn mening verstandig is om de gewenste ingreep uit te voeren en neemt de ingreep met je door. Maak ook van de gelegenheid gebruik om te vragen naar andere behandelingen of wensen die je hebt. Onze chirurgen kunnen altijd meer informatie geven over andere behandelingen. 

Doe gerust nazoekwerk en lees je vooraf goed in, bijvoorbeeld via internet. 

Heb je besloten welke behandelingen je zou willen ontvangen, dan krijg je van ons care team een offerte voor de behandeling. Het is meestal mogelijk om direct na het adviesgesprek een afspraak te maken voor de ingreep. Besluit je om de volgende stap in jouw reis naar een mooier uiterlijk te maken, dan krijg je alle belangrijke informatie mee.

Uiteraard hoef je niet direct te beslissen of je een behandeling wil ontvangen. Denk er rustig en goed overna. Wanneer jij zover bent, helpen onze deskundigen je graag!   

Heb je na het adviesgesprek nog vragen, dan beantwoord ons care team die graag. Bel, mail of app ons gerust. Wij begeleiden je graag op jouw reis naar een mooier uiterlijk. 

Liposuctie buik

Een van de populairste liposuctie ingrepen, is liposuctie van de buik.
Wanneer je een buik liposuctie ondergaat, zal de chirurg het gebied op je buik markeren dat gecorrigeerd moet worden.

Tijdens de operatie worden er op onopvallende plaatsen incisies in je buik aangebracht. Hier wordt vloeistof ingespoten, die ervoor zorgt dat het vet lost komt te liggen van de huid.  Vervolgens zuigt de arts het vet weg, hij gebruikt hierbij een kleine holle naald. Wanneer de chirurg tevreden is het met resultaat, hecht hij de kleine incisies. De ingreep duurt gemiddeld 1 à 2,5 uur.

Om je buik mooier te maken, kan ook dermolipectomie [link toevoegen] worden toegepast. Wil je een verfijnder resultaat? Dat kan met Liposculpture [link toevoegen]. Essential Aesthetics is een van de weinige klinieken in Nederland die je deze bijzondere techniek aanbiedt.

Meer informatie over de veiligheid van deze ingreep en mogelijke risico’s en complicaties, kun je vinden bij Risico’s en complicaties.

Dermolipectomie buik

Bij een dermolipectomie wordt het vet op een andere manier verwijderd dan bij liposuctie. Bij dermolipectomie wordt het vet niet weggezogen maar wordt onderhuids vetweefsel weggesneden. De incisies die hiervoor gemaakt worden, zijn groter dan de incisies bij een liposuctie behandeling. Dit resulteert in grotere littekens. De chirurg probeert de incisies uiteraard altijd op een onopvallende plaats te maken en hecht de wond met oplosbare hechtingen. Deze ingreep wordt vaak gecombineerd met liposuctie.

Zowel Dermolipectomie als liposuctie van de buik vinden plaats onder volledige verdoving. De duur van de operatie is afhankelijk van de hoeveelheid vet die verwijderd wordt. Wanneer er meerdere behandelingen tegelijkertijd worden uitgevoerd, kan een operatie langer duren. De kosten van de operatie hangen samen met de duur van de operatie. De chirurg kan de duur van de operatie vaak vooraf al aangeven.

Liposuctie billen

Deze ingreep is vergelijkbaar met een liposuctie van de buik. De algemene informatie van liposuctie van de buik is ook van toepassing op liposuctie van de billen. De ingreep duurt ongeveer 1 à 2,5 uur en vindt plaats onder algehele narcose.

Liposculpture

Sinds kort is een van de meest innovatieve behandelingen op het gebied van vetverwijdering ook in Nederland mogelijk: Liposculpting. Deze Zuid-Amerikaanse behandelingsmethode kunnen wij op een veilige en gecontroleerde manier uitvoeren. Het is dus niet langer nodig om naar het buitenland af te reizen voor deze doeltreffende behandeling. Liposculpting Liposculpting tilt bodycontouring naar een volgend niveau en is in het buitenland een erg populaire techniek.

Essential Aesthetics werkt samen met een internationale ervaringsdeskundige (lees meer over onze internationale artsen). Dr. Luca Piombino. Dr. Piombino is getraind in Zuid-Amerika en onder andere gespecialiseerd in bodycontouring met liposuctie en lipofilling.

Zijn aangeboren gevoel voor esthetische schoonheid, zijn drang naar perfectie en zijn oog voor detail zorgen voor de beste resultaten met Liposculpting.

 

Wat is liposculpture

Wat is Liposculpting precies? Liposuctie is een ingreep waarbij plaatselijk, ongewenst vet met een canule weggezogen wordt. Dit vet kan, na filtering, eventueel op andere plaatsen in het lichaam worden aangebracht. De chirurg kan jouw lichaamscontouren op die manier volledig naar wens aanpassen. De innovatieve technieken en apparatuur, zorgen voor een verfijnder resultaat. 

De resultaten van liposuctie en lipofilling zijn al mooi, maar de resultaten van Liposculpting gaan een stap verder. Liposculpting is de Mercedes onder de liposuctie behandelingen. Liposculpting wordt vooral met een enkelvoudige naald uitgevoerd. Hiermee kan de chirurg nauwkeuriger te werk gaan en heeft hij meer controle over het resultaat. De chirurg kan als een echte artiest aan de slag om de meest perfecte lichaamsvorm te definiëren, en behandeld elke centimeter met de hand. Dit kost meer tijd, geduld en expertise. 

Wil je meer weten over liposuctie, dermolipectomie of LipoSculpting? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consultgesprek bij Essential Aesthetics en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor jou.

nl_NLNederlands
Scroll naar top