WE ARE COMMITTED TO EXCELLENCE, AS YOU ARE ESSENTIAL TO US!

Mei 2018 – Essential Aesthetics haalt Nederlands eerste plastisch chirurg in huis die de Latijns-Amerikaanse methode weet toe te passen.

Vraag naar bodycontouring en échte Braziliaanse Butt Lift stijgt.

De Italiaanse chirurg Luca Piombino (41) werd eind maart door Essential Aesthetics uit Latijns-Amerika gehaald. Waarom? Volgens Brindusa Gritu, eigenaresse van de Haagse kliniek, was er grote behoefte aan een echte specialist op het gebied van ‘bodycontouring’, ofwel het veranderen van de vorm van het lichaam. En in dit geval zoals dat in Brazilië, Colombia en Argentinië gebeurt.

“Na botox en fillers is bodycontouring één van de meest gevraagde behandelingen bij ons. Mensen zijn tegenwoordig op zoek naar een heel specifieke vorm voor billen, borsten en taille. Ik zocht daarom naar een echte specialist die de grenzen kent van veilig en mooi. Ik kan met gepaste trots zeggen dat wij hem gevonden hebben”, aldus Gritu.

De billen van Kardashian

De aanvragen voor populaire procedures zoals de billift of Brazilian Butt Lift (BBL) zijn dankzij bekende figuren als Kim Kardashian en Nicki Minaj niet aan te slepen. Volgens de Londense Plastic Surgery Group nam de vraag naar de procedure in Groot-Brittannië in 2016 al met 500%* (!) toe. Ook in Nederland kun je bij veel klinieken sinds enige tijd terecht, om je billen beter te laten definiëren. Maar is het een goed idee je te laten opvullen door een Nederlandse arts of chirurg die hier nauwelijks ervaring mee heeft?

Voor wie het écht goed wil laten doen

Aan een billift kleven, in onervaren handen, relatief meer risico’s.** Daarnaast kunnen knobbels en putten een slechter resultaat opleveren dan vóór de ingreep. “Latijns-Amerika is de bakermat van bodycontouring. Daar worden resultaten geboekt die men over het algemeen als ideaal beschouwt. De keuze om mij in Argentinië en de Verenigde Staten verder te laten scholen en te specialiseren heb ik dan ook zeer bewust gemaakt”, vertelt de van oorsprong Italiaanse Piombino.

Nederland is terughoudend

Op buitenlandse artsen en chirurgen wordt in Nederland terughoudend gereageerd. Wachttijden voor toelating tot de Nederlandse arbeidsmarkt kunnen oplopen tot 5 jaar.*** Over integratie maakt Piombino zich geen zorgen. Hij werkt nauw samen met Nederlandse chirurgen en is daarbuiten lid van onder meer The American Society Plastic Surgery Research Council en de Società Italiana di Chirurgia Plastica.

Een internationaal samenwerkingsverband heeft volgens Brindusa Gritu nog meer voordelen. Zo kun je na een traditionele billift een tijdlang letterlijk niet zitten. Dankzij de laatste technieken met een speciaal en veilig type bilimplantaat kan dat wel direct.

Beter of gewoon niet

Zijn uiteindelijke keuze om zich beschikbaar te stellen in Nederland heeft veel te maken met de heldere motivatie van Gritu. “Het is mijn missie mensen van dienst te zijn met mijn unieke vaardigheden. Brini [Gritu] overtuigde mij dat ik een hoop mensen blij zou kunnen maken met mijn komst. Mijn passie voor dit vak heb ik van huis uit meegekregen; mijn vader is ook chirurg. Salaris alleen zou dan ook nooit mijn motivatie kunnen zijn. De vraag die ik steeds stel aan zowel mezelf als de patiënt is: word je er gelukkig van?”

Gritu zit wat die instelling betreft met Piombino geheel op één lijn: “Voor mij is iedere interactie met onze gasten speciaal. Wat dat aangaat heb ik een aantal doelstellingen om esthetische chirurgie en de complete ervaring ervan de komende jaren veel positiever op de kaart te zetten. Alles begint met een goed gesprek en bij ons is aandacht altijd oprecht en uiteraard gratis.”

Voor meer informatie of een persoonlijk gesprek met dr. Luca Piombino: https://www.essentialaesthetics.nl

Bronvermelding:

*http://www.dailymail.co.uk/femail/article-4084630/Surgeons-reveal-cosmetic-surgery-trendsset-sweep-2017.html

**http://positivemed.com/2016/06/24/brazilian-butt-lift/

**http://www.bbc.com/news/world-latin-america-37009138

***https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/assessment-struikelblok-voor-buitenlandse-artsen.htm

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLNederlands
Scroll naar top