Skip to main content

Mommy makeover

Wij geloven dat investeren in onszelf ons sterker maakt

✓ 96% patiënt tevredenheid
✓ minder dan 1% complicaties

De naam ‘mommy makeover’ zegt het al. Je bent een nieuwe moeder, een nieuwe persoon en je hebt een nieuwe bundel van vreugde in je leven. Het moederschap is een van de mooiste dingen die een vrouw kan meemaken. Maar je hebt ook een nieuw lichaam dat misschien drastisch is veranderd. Helaas gaat dat vaak samen met hormonale veranderingen en veranderingen van het lichaam door de zwangerschap, bevalling en borstvoeding. Zwangerschap verandert je van binnenuit. Je buik maakte ruimte voor een groeiende foetus, je borsten groeiden en/of verschoven en je kwam hoogstwaarschijnlijk aan in andere delen van je lichaam. Moederschap zet ook je schema op zijn kop, dus je hebt misschien geen tijd om naar de sportschool te rennen. Als je hulp nodig hebt om je vorm van voor de zwangerschap terug te krijgen, is een Mommy Makeover misschien iets voor jou.

Waarom kiezen voor Essential Aesthetics?

Keurmerk veiligheid & zorg
Jouw veiligheid staat centraal bij ons. Daarom is Essential Aesthetics trots op ons ISO-9001 en NEN-8009 keurmerk. Dit houdt in dat wij voldoen aan de internationale eisen voor kwaliteit, veiligheid en zorg. Daarnaast benadrukt deze certificering het belang van de wensen van onze patiënten en van ons streven naar continue verbetering.

Excelleren is onze norm
Door de combinatie van internationale chirurgen en het onderling delen van kennis en ervaring brengen wij esthetische chirurgie naar een hoger niveau. Het team van Essential Aesthetics streeft te allen tijde naar het hoogst haalbare en laat dit zien door grote betrokkenheid en te streven naar excellente resultaten. Daarnaast zijn wij er trots op dat ons team een hart heeft voor mensen en oog heeft voor jouw persoonlijke en natuurlijke schoonheid.

Jouw vertrouwen is het hart van onze kliniek
De norm van Essential Aesthetics is dat er met respect en toewijding wordt omgegaan met het kostbaarste bezit dat je in onze handen legt. Ons team begrijpt dat een ingreep een grote stap is die niet alleen een fysieke, maar ook een emotionele impact heeft. Wij doen daarom ons uiterste best om jou hierin zo goed mogelijk te ondersteunen.

Ongelimiteerde voor- en nazorg
Essential Aesthetics staat bekend om de uitstekende voor en nazorg. Tijdens de consulten nemen we de tijd voor om met aandacht naar jouw vragen en wensen te luisteren. Onze persoonlijke aandacht en warme benadering geeft je het gevoel dat je thuis bent. Ook na de ingreep staat ons medische team klaar om jou de nodige zorg te bieden.

Moederschap

De naam ‘mommy makeover’ zegt het al. Je bent een nieuwe moeder, een nieuwe persoon en je hebt een nieuwe bundel van vreugde in je leven. Het moederschap is een van de mooiste dingen die een vrouw kan meemaken. Maar je hebt ook een nieuw lichaam dat misschien drastisch is veranderd. Helaas gaat dat vaak samen met hormonale veranderingen en veranderingen van het lichaam door de zwangerschap, bevalling en borstvoeding. Zwangerschap verandert je van binnenuit. Je buik maakte ruimte voor een groeiende foetus, je borsten groeiden en/of verschoven en je kwam hoogstwaarschijnlijk aan in andere delen van je lichaam. Moederschap zet ook je schema op zijn kop, dus je hebt misschien geen tijd om naar de sportschool te rennen. Als je hulp nodig hebt om je vorm van voor de zwangerschap terug te krijgen, is een Mommy Makeover misschien iets voor jou.

Essential Aesthetics helpt je graag, zodat je weer met trots in de spiegel kan kijken. Straal je van buiten, dan heeft dat meteen zijn weerslag op je innerlijk. Een mommy makeover kan met een en soms twee operaties ervoor zorgen dat je jouw balans vindt tussen je innerlijk en uiterlijk.

Wat gebeurt er bij een mommy makeover

Een mommy makeover is een combinatie van behandelingen. Vaak gaat het om een combinatie van:

 • Borstcorrectie en
 • Borstlift;
 • Liposuctie en lipofilling;
 • Buikwandcorrectie.

Dit betekent dat je in 1 en soms 2 keer weer helemaal lekker in je vel zit! Tijdens een adviesgesprek met de plastische chirurg kijkt hij met je mee en adviseert je over welke combinatie van ingrepen het meest geschikt is voor jou. Kijk voor meer informatie bij de behandelingen die je in gedachten hebt.

Wil je de volgende stap in jouw reis naar meer zelfvertrouwen en stralend moederschap maken? Boek dan snel een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek met de plastische chirurg. Onze ervaren internationale chirurgen zijn gewend om uitgebreide operaties uit te voeren op een veilige en innovatieve manier en vertellen je graag over de mogelijkheden.

Borstreconstructie

Borsten bepalen voor een groot gedeelte het figuur en uitstraling van een vrouw. Zwangerschappen en borstvoeding geven maken onze borsten er niet mooier op. Het effect van zwangerschap en een uitzetting van de borsten met melk, zorgt ervoor dat de vezelige banden die de borsten in hun jeugdige vorm ondersteunen, afbreken en de huid uitrekt.

Een van de behandelingen binnen de mommy make-over operatie is dan ook de borstcorrectie. Hier zijn verschillende opties voor, omdat elke vrouw een andere voorkeur heeft. Bij Essential Aesthetics luisteren wij graag naar jou wensen.

Een borstcorrectie kan bestaan uit:

Indien je nog een kinderwens hebt, raden wij je aan om nog even te wachten aangezien het resultaat hierdoor kan veranderen.

Liposuctie

Soms geeft sporten ons niet het resultaat waar we op hebben gehoopt. Veel vrouwen hebben last van opgehoopt vet rond de heupen, dijen, buik en bovenarmen. Dit is vooral het geval na een zwangerschap door de invloeden van hormonen of de overgang. Liposuctie kan dan een optie zijn.

Tijdens de operatie worden op onopvallende plaatsen op de buik incisies gemaakt waar een vloeistof wordt ingespoten waardoor het vet loskomt van de huid. De dokter zuigt vervolgens het vet weg met een kleine holle naald. Als de chirurg tevreden is met het resultaat, hecht hij de kleine incisies.

Buikwandcorrectie (abdominoplastiek)

De wens van veel mannen en vrouwen is een strakkere of plattere buik. Dit komt omdat juist de buik een probleemzone is. Huidveroudering, gewichtsverlies, maar ook zwangerschappen kunnen ervoor zorgen dat de huid van je buik begint te hangen en je overtollig huid hebt. Hoeveel buikspieroefeningen je ook doet, er zijn helaas gevallen waarin een operatie de enige manier is om van die slappe buik af te komen. Een buikwandcorrectie kan de oplossing zijn om van jouw slappe huid af te komen. Je buik nooit meer verstoppen? Dat kan, met de juiste operatie kan onze chirurg je helpen. Een van de specialiteiten van onze internationale ervaringsdeskundige is het hechten. Het is gebruikelijk alleen de bovenste huidlaag te hechten. Onze chirurg vindt het belangrijk dat het litteken zo weinig mogelijk opvalt. Hij bereikt dit door elke huidlaag te hechten zodat er minder littekenweefsel ontstaat.

Bij een buikwandcorrectie maakt de plastisch chirurg een incisie bij de navel. De arts maakt een tweede incisie net boven de schaamstreek en vlak onder de bikinilijn van zijde tot zijde. Vervolgens worden de buikspieren aan elkaar gehecht. De losgemaakte huid trekt de chirurg naar beneden tot aan de incisie. De plastisch chirurg hecht de wond nauwkeurig dicht nadat het overtollig weefsel is weg genomen.

Een buikwandcorrectie wordt vaak uitgevoerd in combinatie met andere behandelingen zoals het wegzuigen of wegsnijden van vet. De chirurg kijkt met jou naar de mogelijkheden en adviseert je welke combinatie van behandelingen het mooiste resultaat heeft.

Een mini-buikwandcorrectie of een totale buikwandplastiek kunnen zorgen voor een mooie strakkere en plattere buik.

Herstel na een mommy makeover

Afhankelijk van de grootte van de operatie is het nodig 1 tot 2 dagen in het ziekenhuis te blijven. Het kan zijn dat er een een drainage wordt geplaatst om overtollig vocht af te voeren. Wij horen vaak van onze patiënten dat de pijn meevalt. De pijn na de operatie is goed te bestrijden met pijnstillende medicatie. Vermijd hoesten en niezen, want door de druk in het operatiegebied verergert de pijn.

Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je 4 weken lang, 24 uur per dag een ondersteunend korset draagt. Hiermee ondersteun je het geopereerde gebied, voorkom je overmatige zwellen en herstel je sneller. Na 4 weken is het korset alleen nog overdag nodig. Na 8 weken heb je het korset niet meer nodig. Vlak na de operatie zal het behandelde gebied rood en gezwollen zijn. Ook zijn er vaak bloeduitstortingen zichtbaar. De meeste mensen kunnen na 2 weken weer gewoon werken. Vraag de chirurg naar zijn inschatting. Je mag 6 weken lang geen zwaar of inspannend werk uitvoeren.

Na 3 tot 6 maanden is het uiteindelijke resultaat zichtbaar, omdat het lichaam dan volledig hersteld is van de operatie. Als er geen ingrijpende veranderingen plaatsvinden zoals zwangerschappen of aankomen en weer afvallen, is het resultaat meestal blijvend. De beste resultaten worden bereikt wanneer je op jouw streefgewicht zit. Een buikwandcorrectie is geen middel om af te vallen, het kan soms nodig zijn om voor de operatie eerst af te vallen.

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Geruime tijd voor jouw ingreep krijg je een document mee met patiënten informatie. Hierin staan de algemene landelijke adviezen uitgebreid beschreven. Afhankelijk van de grootte van de buikwandcorrectie en jouw gezondheid, krijg je van de chirurg voor jou specifieke adviezen mee. Hieronder zie je een korte samenvatting van de algemene adviezen. Het beste resultaat krijg je door hier alvast rekening mee te houden.

Voor de ingreep:

 • Stop vier weken voor de operatie met roken
 • Gebruik je medicijnen als Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio. Overleg dan met de chirurg over het stoppen en opnieuw gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a.
 • Gebruik voor de operatie geen bloed verdunnende medicatie.
 • Vergeet niet vervoer naar huis te regelen, ook als je een nacht blijft overnachten. Zelf rijden na de operatie is niet toegestaan.
 • Regel van tevoren dat iemand de eerste paar dagen bij je thuis helpt.

De dag van de ingreep:

 • Neem nog even een douche of een bad, na de ingreep mag je tot 72 uur niet douchen
 • Gebruik geen bodylotion of -crème
 • Trek gemakkelijk en ruim zittende kleding aan
 • Vergeet niet jouw korset mee te nemen naar de operatiekamer
 • Draag geen sieraden, horloges of piercings
 • Eet en drink vanaf 8 uur voor de operatie niks meer
 • Zorg dat je uitgerust en op tijd bent

Na de ingreep:

 • Zorg dat je de eerste paar dagen niet alleen thuis bent.
 • Rust het liefst liggend op je rug.
 • Hou de bloedsomloop actief door elk uur even rond te lopen. Dit bevordert de genezing van de wond.
 • Douchen mag pas tot 72 uur na de buikwandcorrectie, vraag de chirurg of het care team naar het advies.
 • Let de eerste drie weken na de buikwandcorrectie vooral op dat je niet perst, tilt en bukt.
 • Probeer niezen, hoesten en lachen te vermijden.
 • Werken mag na ongeveer anderhalve week, maar alleen als het om werk gaat met matige tot lichte lichamelijke inspanning.
 • Sporten mag in overleg met de chirurg gemiddeld zes weken na de ingreep.
 • Rij de eerste periode niet zelf (auto, motor etc.). Bij je verzekeraar kan je opvragen of je wel of niet verzekerd bent na de ingreep, als bestuurder.

Risico’s en complicaties

Aan elke operatie zijn risico’s en complicaties verbonden. Een buikwandcorrectie is een grote ingreep. Hierdoor is er meer kans op complicaties dan bij kleinere ingrepen. Denk vooraf goed na over de voor- en nadelen en lees je goed in over de risico’s en mogelijke complicaties:

 • Allergische reactie op de gebruikte middelen
 • Infectie (1-2%)
 • Slechte wondgenezing
 • Gevoelloosheid in het operatiegebied
 • Langer pijn dan verwacht
 • Overmatige littekenvorming

Tarieven

 • Mommy makeover vanaf € 8.500,-
 • * Meerprijs algehele narcose € 1.500,-
 • Postoperatieve litteken behandeling 125 euro per regio

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door je gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

Onze resultaten

Over ons

Aangenaam verrast door de zorg die ik kreeg bij Essential Aesthetics. Topdokters en personeel zijn erg aardig en zorgzaam! deze clinic zeker aanbevelen!

Aanbevolen door 96% van onze cliënten
Uitstekende zorg en ondersteuning
8.8 score op klinische ervaringen
Zie onze voor en na foto’s

Essential Aesthetics is een bijzondere kliniek in een prachtig monumentaal pand in Den Haag. Wij zijn gespecialiseerd in plastische chirurgie, injectables en anti-ageing behandelingen.
Vanuit onze visie biedt Essential Aesthetics je zoveel mogelijk begeleiding in alle disciplines die nodig zijn voor een gezonde levensstijl.
Onze kliniek is ontstaan ​​uit de passie van één vrouw. De passie voor schoonheid en een diep gevoel voor dankbaarheid voor alles wat ons lichaam ons geeft heeft geleid tot het levenswerk van de eigenaar en oprichter: een kliniek die vrouwen aanmoedigt om zelfverzekerder en sterker te worden en meer te genieten van het geschenk van een mooi en gezond lichaam. En dat is wat Essential Aesthetics doet met een gedreven team van Nederlandse en internationale artsen en ervaringsdeskundigen. Essential Aesthetics is a brand made by women, for women. Het is heel wat om je lichaam aan iemand toe te vertrouwen. Wij begrijpen dat en bieden je daarom alleen het beste en de veiligheid van onze kliniek.
Je kunt bij onze kliniek terecht voor fillers, spierontspanner behandelingen maar ook voor plastische chirurgie: borstvergroting, bilvergroting, facelifts, liposuctie en meer. Wat ons uniek maakt is dat we ook professioneel DNA-onderzoek, voedingsadvies en bindweefselmassage aanbieden.

Maak kennis met onze specialisten

Onze ISO 9001 en NEN 8009 gecertificeerde kliniek werkt uitsluitend met ervaren gekwalificeerde specialisten met passie voor het vak, die zorgen en oog hebben voor jouw noden en wensen als onze patiënt, met respect voor jouw natuurlijke schoonheid. Ons bedrijf is gebouwd rond het vervullen van jouw wensen! We brengen de toewijding aan details, aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, om het beste resultaat te garanderen. Dankzij onze internationale artsen die actief zijn in het veld en op de hoogte zijn van de laatste trends en technieken, kunnen we je helpen om het best mogelijke resultaat te behalen. Onze specialisten kijken er naar uit om met je samen te werken om te kijken hoe we jouw droom kunnen waarmaken. Het zorgteam van Essential Aesthetics staat voor, tijdens en na de reis voor je klaar. Van de intake tot de nazorg. Bij ons bent je in bekwame, veilige handen want je bent essentieel voor ons.

Dr. Gabriel Jansen

Senior Nederlandse plastisch chirurg

Cosmetische chirurgie vereist niet alleen topkwaliteit, maar ook een
persoonlijke aanpak op maat. Dr. Gabriel Jansen draagt beide hoog in het
vaandel.

Dr. Aniel Sewnaik

Medische directeur & Gelaatschirurg

Dr. Sewnaik heeft jarenlange ervaring in reconstructieve chirurgie van hoofd
en hals. Deze zet hij in voor optimale resultaten bij het toedienen van
injectables en facelift operaties.

Luca Piombino

Italiaanse plastisch chirurg

Luca Piombino is onze Italiaanse, internationaal gerenommeerde ervaringsdeskundige in plastisch chirurgische behandelingen. Hij heeft over de hele wereld gewerkt, waaronder in Beverly Hills en Zuid-Amerika. Hij heeft zich hierdoor kunnen bekwamen in de meest innovatieve technieken.

Professor Philippe Levan

Gerenommeerde Franse plastisch chirurg

Professor Levan is een vooraanstaande Franse plastisch chirurg met meer dan 27
jaar ervaring in plastische chirurgie en een pionier op het gebied van
remodellering. Hij is een internationaal erkende innovator op het gebied van
bilimplantaten.

Mommy makeover Den Haag

De intake, nazorg en controles van de mommy makeover vinden plaats in ons prachtige pand in Den Haag. Mommy makeover Den Haag wordt gedaan bij Essential Aesthetics.

BEOORDELINGEN

Lees de ervaringen van andere vrouwen op
ZorgkaartNederland en kliniekervaringen.nl