Skip to main content

Neuscorrectie (Rhinoplastie)

Onze neus is behoorlijk belangrijk om te bepalen hoe
blij zijn we met ons gezicht.

Onze neus bepaalt voor een groot deel hoe blij we zijn met ons gezicht. Een scheve, kromme, te grote of wipneus kan de balans in ons gezicht verstoren. Ben jij ontevreden over jouw neus en wil je een rechte, kleinere neus. Of ben je ontevreden met jouw neus en weet je nog niet precies wat er mogelijk is? Het corrigeren van de neus wordt rhinoplastie of neusplastiek genoemd. Er zijn veel correcties mogelijk met een operatie; een correctie van het benig of kraakbenig neusskelet, van de neuspunt of de neusgaten. Wist je dat het ook mogelijk is om een rechte neus te krijgen met fillers?

Scheve neus recht maken (correctie van het neustussenschot)

Om een ​​kromme neus te corrigeren, maakt de chirurg het septum (tussenschot) los en maakt het recht. Overtollig kraakbeen wordt vervolgens verwijderd.

Haakneus recht maken

Het corrigeren van een kromme neus of neus met onjuiste proporties is een gecompliceerdere ingreep. Het kan zijn dat de neus gebroken moet worden en dat kraakbeen gebruikt wordt uit andere delen van het lichaam (rib, oren) voor het beste resultaat.

Neusverkleining

Dit kan op twee manieren: een gesloten techniek met een incisie aan de binnenkant van de neus in het neusslijmvlies, of een open techniek met een incisie in de huidbrug tussen de neusgaten. Zodra de incisietechniek is gekozen, past de chirurg het neusskelet naar wens aan. Hierna wordt de huid teruggeplaatst en de incisies gehecht. Je krijgt tampons in de neusgaten en een spalkje om de nieuwe vorm goed te houden.

Herstel na neuscorrectie

Dit is afhankelijk voor de neuscorrectie waarvoor gekozen wordt. Een neuspuntcorrectie geeft veel minder pijnklachten dan een uitgebreide neuscorrectie. Na een neuspuntcorrectie is de neus gevoelig, maar is de pijn over het algemeen een stuk minder dan bij de andere correcties.
Bij de grotere correcties is de pijn ook groter. Hier krijg je pijn bestrijdende medicatie voor. De meeste patiënten hebben last van een trekkende pijn in het gezicht. In de eerste week hebben de meeste patiënten ook last van hoofdpijn. Zwellingen en bloeduitstortingen verergeren de eerste drie dagen na de ingreep en nemen daarna weer langzaam af. Blauwe plekken kunnen tot aan de ogen zichtbaar zijn. Hou er rekening mee dat het reukvermogen tijdelijk verdwijnt. Dit herstelt weer na een paar dagen. Er zijn twee tot drie nacontroles nodig afhankelijk van de ingreep en jouw genezing.

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Ons zorgteam helpt je niet alleen vooraf bij jouw voorbereidingen en tijdens jouw intakegesprek met de chirurg, maar begeleidt je ook na de operatie, zodat je weet wat je kunt verwachten en zo goed en snel mogelijk geneest.

Je krijgt de beste resultaten door rekening te houden met het volgende algemene advies dat van toepassing is op neuscorrecties die een operatie vereisen:

Voor de ingreep

 • Stop vier weken voor de operatie met roken
 • Gebruik je medicijnen als Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio. Overleg dan met de chirurg over het stoppen en opnieuw gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a.
 • Gebruik voor de operatie geen bloed verdunnende medicatie.
 • Vergeet niet vervoer naar huis te regelen. Zelf rijden na de operatie is niet toegestaan.
 • Regel van tevoren dat iemand de eerste paar dagen bij je thuis helpt.

De dag van de ingreep

 • Neem nog even een douche, na de ingreep mag je 24 uur niet douchen
 • Gebruik geen make-up of gezichtscrème
 • Draag geen sieraden of horloges
 • Neem een ​​petje mee om de wonden na de operatie tegen direct zonlicht te beschermen.

Na de ingreep

 • Zorg dat je niet alleen thuis bent.
 • Overleg met de arts of afkoeling is noodzakelijk om zwelling te verminderen.
 • Rust het liefst liggend op je rug, zodat de zwelling sneller wegtrekt.
 • Houd de bloedcirculatie actief door ongeveer elk uur te wandelen. Dit bevordert de genezing van de wond.
 • Douche. Over het algemeen is dit 24 uur na de neuscorrectie mogelijk, maar zorg ervoor dat het operatiegebied zo droog mogelijk blijft.
 • Werken mag in overleg met de arts na een week, maar alleen als het om werk gaat met matige tot lichte lichamelijke inspanning.
 • Na een week mag je weer normaal bewegen en voorzichtig wandelen en fietsen.
 • Sporten mag zes weken na de ingreep.
 • Rij de eerste periode niet zelf (auto, motor etc.). Bij je verzekeraar kan je opvragen of je wel of niet verzekerd bent na de ingreep, als bestuurder.
 • Vermijd de eerste maanden direct zonlicht op jouw wonden. Dus geen zon of zonnebank. Vergeet ze niet goed af te dekken wanneer je van plan bent met de rest van je lichaam van de zon te genieten.

Risico’s en complicaties

Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Je ontvangt alle informatie hierover van onze plastische chirurg. Het is voor je eigen welzijn en gezondheid belangrijk om geen medische informatie achter te houden en de adviezen van de plastisch chirurg op te volgen. Mocht je klachten hebben, aarzel dan niet en bel of app het zorgteam om te kijken of een extra controle door de chirurg nodig is.

Complicaties die kunnen optreden:

 • Hematoomvorming (een ophoping van bloed onder de huid die moet worden verwijderd)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Infectie
 • Verandering van gevoel
 • Blijvend zichtbare littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Passagestoornis (moeite met door de neus ademen) als gevolg van zwelling in de neus
 • Schade aan het neustussenschot
 • Verminderde luchtcirculatie door de neus, bijvoorbeeld door een obstructie.

Tarieven

Bekijk hier de neuscorrectie prijs van Essential Aesthetics:

Neustipcorrectie €2000,-
Neuscorrectie €6000,-
Reconstructie €8000,-
Neuscorrectie met oorschelp of ribkraakbeen €8500,-

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via  Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door je gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

ONS RESULTAAT

Voor / Na

OVER ONS

Waarom Essential Aesthetics

Aangenaam verrast door de zorg die ik kreeg bij Essential Aesthetics. Topdokters en personeel zijn erg aardig en zorgzaam! deze clinic zeker aanbevelen!

Aanbevolen door 96% van onze cliënten
Uitstekende zorg en ondersteuning
8.8 score op klinische ervaringen
Zie onze voor en na foto’s

Essential Aesthetics is een bijzondere kliniek met ISO 9001 en NEN 8009 certificering, in een prachtig monumentaal pand in Den Haag Wij zijn gespecialiseerd in plastische chirurgie, injectables, afvallen en anti-ageing behandelingen.
Vanuit onze visie biedt Essential Aesthetics je zoveel mogelijk begeleiding in alle disciplines die nodig zijn voor een gezonde levensstijl.
Onze kliniek is ontstaan ​​uit de passie van één vrouw. De passie voor schoonheid en een diep gevoel voor dankbaarheid voor alles wat ons lichaam ons geeft heeft geleid tot het levenswerk van de eigenaar en oprichter: een kliniek die moedigt vrouwen aan om zelfverzekerder en sterker te worden en meer te genieten van het geschenk van een mooi en gezond lichaam. En dat is wat Essential Aesthetics doet met een gedreven team van Nederlands, internationaal artsen en ervaringsdeskundigen. Essential Aesthetics is a brand made by women, for women. Het is veel te doen vertrouw je lichaam toe aan iemand anders. Wij begrijpen dat en bieden je daarom alleen het beste en de veiligheid van onze gecertificeerde kliniek.
Je kunt bij onze kliniek terecht voor fillers, spierontspanners behandelingen maar ook voor plastic chirurgie: borstvergroting, bilvergroting, facelifts, liposuctie en meer. Wat maakt ons uniek in de kliniek is dat we je ook professioneel DNA-onderzoek aanbieden voedingsadvies, bindweefselmassage en sportbegeleiding.

Maak kennis met onze specialisten

Onze ISO 9001 en NEN 8009 gecertificeerde kliniek werkt uitsluitend met ervaren gekwalificeerde specialisten met passie voor het vak, die zorgen en oog hebben voor jouw noden en wensen als onze patiënt, met respect voor jouw natuurlijke schoonheid. Ons bedrijf is gebouwd rond het vervullen van jouw wensen! We brengen de toewijding aan details, aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, om het beste resultaat te garanderen. Dankzij onze internationale artsen die actief zijn in het veld en op de hoogte zijn van de laatste trends en technieken, kunnen we je helpen om het best mogelijke resultaat te behalen. Onze specialisten kijken er naar uit om met je samen te werken om te kijken hoe we jouw droom kunnen waarmaken. Het zorgteam van Essential Aesthetics staat voor, tijdens en na de reis voor je klaar. Van de intake tot de nazorg. Bij ons bent je in bekwame, veilige handen want je bent essentieel voor ons.

Dr. Gabriel Jansen

Senior Nederlandse plastisch chirurg

Cosmetische chirurgie vereist niet alleen topkwaliteit, maar ook een
persoonlijke aanpak op maat. Dr. Gabriel Jansen draagt beide hoog in het
vaandel.

Dr. Aniel Sewnaik

Medische directeur & Gelaatschirurg

Dr. Sewnaik heeft jarenlange ervaring in reconstructieve chirurgie van hoofd
en hals. Deze zet hij in voor optimale resultaten bij het toedienen van
injectables en facelift operaties.

Dr. Luca Piombino

Italiaanse plastisch chirurg

Luca Piombino is onze Italiaanse, internationaal gerenommeerde ervaringsdeskundige in plastisch chirurgische behandelingen. Hij heeft over de hele wereld gewerkt, waaronder in Beverly Hills en Zuid-Amerika. Hij heeft zich hierdoor kunnen bekwamen in de meest innovatieve technieken.

Dr. Professor Philippe Levan

Gerenommeerde Franse plastisch chirurg

Professor Levan is een vooraanstaande Franse plastisch chirurg met meer dan 27
jaar ervaring in plastische chirurgie en een pionier op het gebied van
remodellering. Hij is een internationaal erkende innovator op het gebied van
bilimplantaten.

Neuscorrectie Den Haag

De intake en nazorg van een neuscorrectie vindt plaats in ons prachtige pand in Den Haag. Eventuele controles na een neuscorrectie vinden ook plaats in de kliniek in Den Haag. Voor neuscorrectie Den Haag ga je naar Essential Aesthetics.

BEOORDELINGEN

Lees de ervaringen van andere vrouwen op
ZorgkaartNederland en kliniekervaringen.nl