Skip to main content

Ons verhaal

Essential Aesthetics is selectief in de keuze van specialisten.
Naast de expertise en ervaring is
een van de kwaliteiten die we zoeken 'een hart voor mensen'.

Excellence is our standard

Ambitie, intelligentie en de continue wens om de beste te zijn. Een combinatie van deze drie dingen heeft Brindusa Gritu, advocate en eigenaar van Essential Aesthetics gestimuleerd om te bouwen aan een Nederlandse kliniek in anti-ageing met internationale allure. Haar motto:

“Good enough, is not enough. Excellence is my norm.”

Brindusa heeft als buitenlandse Nederlander hard moeten werken en soms zelfs strijd moeten voeren om haar droom te verwezenlijken. Strijd om geaccepteerd te worden, serieus genomen te worden. En dat is gelukt.

De kliniek - Innovatieve anti-ageing

Vooruitgang is alleen mogelijk wanneer je van gebaande paden durft af te gaan. Brindusa heeft zich jarenlang verzet tegen vooroordeel en de taboes die er zijn rond cosmetische plastische chirurgie en anti-ageing . Haar droom: een kliniek die uitblinkt in kwaliteit door het geven van persoonlijke aandacht. Een kliniek die gebruikt maakt van de beschikbare internationale expertise en die de persoonlijke schoonheid van iedereen op een respectvolle manier versterkt. Een kliniek waar naar jou als individu geluisterd wordt en waar respect voor jouw wensen en jouw eigen natuurlijke schoonheid voorop staat. Een kliniek die vrouwen stimuleert om zelfverzekerder en krachtiger te worden. Het resultaat? Essential Aesthetics. Jij ontwerpt jouw droom, wij definiëren jouw schoonheid.

Het verhaal van ons logo: Details maken het verschil

  • Cosmetische plastische chirurgie draait om details. De manier van hechten, het plaatsen van de incisies, het weghalen van vetcellen; het verschil zit in de finesse en artistieke talenten van onze specialisten. Dit zie je ook terug in ons logo.
  • De passer; omdat wij zorgvuldig zijn, gericht op details.
  • De cirkel met puntjes; omdat wij geloven dat de zoektocht naar de beste kwaliteit nooit stopt.
  • Goud; omdat wij geloven dat wij het beste leveren op het gebied van cosmetische plastische chirurgie.

Internationale artsen delen kennis

Bij Essential Aesthetics word je geholpen op een veilige, betrouwbare manier door internationale artsen die jarenlang getraind zijn in het uitvoeren van de meest innovatieve behandelingen. Brindusa: ‘Het is een strijd geweest om die artsen hier te krijgen door de vele Nederlandse regels en complexe wetgeving. Maar het is gelukt. Ik ben er trots op dat wij samenwerken met internationaal erkende plastische chirurgen, die in Nederland altijd opereren samen met een BIG-geregistreerde chirurg. Dit zorgt automatisch voor het delen van kennis en ervaring op een gecontroleerde veilige manier.’

Investeer in jezelf, investeer in anderen

In deze tijd vergeten wij vaak om te investeren in onszelf, vooral vrouwen zijn geneigd om altijd tijd en energie te investeren in de personen om zich heen. Wij geloven dat investeren in jezelf je juist sterker maakt. Harmonie en balans tussen lichaam en geest is kostbaar. Dit straal je uit. Lekker in je vel zitten, heeft ook een letterlijke betekenis.

Respect voor natuurlijke schoonheid

Ouder worden hoort bij het leven. Wij proberen het natuurlijke verouderingsproces niet stil te leggen, maar te vertragen. Het is nu de tijd dat wij vrouwen onafhankelijker en vrijer zijn dan ooit om ook hierin onze eigen keuzes te maken. Verjongen is geen verplichting, maar als je dat wil dan kan het wel. Ook voor mensen met een kleiner budget. Over de hele wereld zijn wetenschappers bezig om het verouderingsproces te stoppen en ze maken daar veel vorderingen in. Essential Aesthetics geeft graag adviezen en begeleiding bij het vertragen van het verouderingsproces. Brindusa: ‘Een goede verzorgings- en voedingsroutine werkt preventief en ik heb gemerkt dat de kennis over het effect hiervan op je uiterlijk vaak ontbreekt.’

Onze specialisten met hart voor mensen

Essential Aesthetics is selectief in de keuze van specialisten. Naast de expertise en ervaring is een van de kwaliteiten die we zoeken ‘een hart voor mensen’. De specialisten van Essential Aesthetics ‘zien’ onze patiënten en stellen hun wensen voorop. Ons team zet zich in voor mensen. Naast het werken bij Essential Aesthetics, doet een aantal specialisten regelmatig vrijwilligerswerk. Een van onze chirurgen helpt kinderen met verminkte gezichten met gratis reconstructieve plastische chirurgie. Een andere arts werkt regelmatig voor vluchtelingen.

Wij staan je graag te woord, indien mogelijk in jouw eigen taal

Essential Aesthetics’ team van internationale experts biedt jou nog een groot voordeel. Ons team spreekt de volgende talen: Nederlands, Engels, Italiaans, Roemeens, Spaans, Frans en Hindoestaans. Vraag ons care team of een consult in jouw eigen taal mogelijk is. De juiste informatie krijgen en die goed begrijpen is erg belangrijk en niets is duidelijker dan de informatie in jouw eigen taal te krijgen. Dit maakt het gemakkelijker de behandeling of ingreep te kiezen die het beste bij jou past.

De toekomst

Essential Aesthetics wil dit vakgebied verder brengen en ten positieve veranderen. Er leven nog veel achterhaalde ideeën over cosmetische chirurgie of over injectables en anti-ageing .
Essential Aesthetics werkt alleen met de beste en meest innovatieve producten en deelt graag haar kennis hierover.
Onze visie? Essential Aesthetics als dé coachende partner voor iedereen die op een verantwoorde manier het beste en mooiste van zichzelf naar boven wil halen.
Essential Aesthetics stimuleert en versterkt en levert zo een bijdrage aan het welzijn van de vrouw en man van vandaag. Lichaam en geest zijn een. Voel je je mentaal niet lekker, dan zie je dat meestal. Andersom werkt dat ook zo. Zit je lekker in je vel en voel je je sterk. Dan kan je de hele wereld aan en dat straal je uit. Het vitaal en jong blijven is zowel een mentaal als een fysiek proces. En bij het fysieke proces kunnen wij helpen. Van de juiste voeding tot adviezen voor een levenstijl die je uiterlijk beïnvloedt.