Ooglidcorrectie

Je frist je look op met een ooglidcorrectie

Bij Essential Aesthetics in Den Haag voeren we ooglidcorrectie uit, zowel onderooglid correcties als bovenooglid correctie. Een vermoeide blik, hangende oogleden, oogwallen, met een ooglidcorrectie kijk je weer fris de wereld in. Als je er moe uitziet door hangende oogleden, rimpels of wallen helpt een ooglidcorrectie je aan een jongere, frisse blik. Genetische aanleg, slaapgebrek of ouder worden; allemaal mogelijke oorzaken van een slappere huid rond je ogen. Maar met een ooglidcorrectie kan je hier heel goed iets aan doen.

Een ooglidcorrectie (blepharoplastiek) is een relatief kleine ingreep die met plaatselijke verdoving kan worden uitgevoerd. Het resultaat van een ooglidcorrectie blijft ongeveer tien jaar zichtbaar. Onze artsen zijn gespecialiseerd in het minimaliseren van littekens, zodat een uitgeruste blik het enige is wat anderen na de genezingsperiode straks aan je zien, na de genezingsperiode.

Waarom kiezen voor Essential Aesthetics?

Keurmerk veiligheid & zorg
Jouw veiligheid staat centraal bij ons. Daarom is Essential Aesthetics trots op ons ISO-9001 keurmerk. Dit houdt in dat wij voldoen aan de internationale eisen voor kwaliteit, veiligheid en zorg. Daarnaast benadrukt deze certificering het belang van de wensen van onze patiënten en van ons streven naar continue verbetering.

Excelleren is onze norm
Door de combinatie van internationale chirurgen en het onderling delen van kennis en ervaring brengen wij esthetische chirurgie naar een hoger niveau. Het team van Essential Aesthetics streeft te allen tijde naar het hoogst haalbare en laat dit zien door grote betrokkenheid en te streven naar excellente resultaten. Daarnaast zijn wij er trots op dat ons team een hart heeft voor mensen en oog heeft voor jouw persoonlijke en natuurlijke schoonheid.

Jouw vertrouwen is het hart van onze kliniek
De norm van Essential Aesthetics is dat er met respect en toewijding wordt omgegaan met het kostbaarste bezit dat je in onze handen legt. Ons team begrijpt dat een ingreep een grote stap is die niet alleen een fysieke, maar ook een emotionele impact heeft. Wij doen daarom ons uiterste best om jou hierin zo goed mogelijk te ondersteunen.

Ongelimiteerde voor- en nazorg
Essential Aesthetics staat bekend om de uitstekende voor en nazorg. Tijdens de consulten nemen we de tijd voor om met aandacht naar jouw vragen en wensen te luisteren. Onze persoonlijke aandacht en warme benadering geeft je het gevoel dat je thuis bent. Ook na de ingreep staat ons medische team klaar om jou de nodige zorg te bieden.

Ooglidcorrectie boven

De plastisch chirurg verwijdert overtollige huid en soms ook overtollig onderhuids vetweefsel door een incisie te maken in de huidplooi van het boven-ooglid. Hierdoor is het litteken dat overblijft na de operatie bijna niet zichtbaar. Soms wordt een ooglidcorrectie boven gecombineerd met een ooglidcorrectie onder.

Ooglidcorrectie onder en wallen wegwerken

Een ooglidcorrectie onder kan een wereld van verschil betekenen. Door het weghalen van overtollige huid of een vetpocket (wallen) zie je er veel uitgeruster uit. Dit gebeurt met een incisie net onder de onder-wimperrand. De overtollige huid wordt weggesneden, daarna wordt de vetpocket weggehaald en verplaatst. De wond wordt net onder de onderwimperrand gehecht, waardoor het litteken zo goed als onzichtbaar is.

Ooglidcorrectie onder met ooglidverstrakking

Soms is een ooglidcorrectie alleen niet voldoende. Onze chirurg adviseert je van tevoren over de mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het onderooglid strakker te trekken (canthopexie).

Alledrie de bovengenoemde ooglidcorrecties geven een mooi natuurlijk resultaat, met zo goed als onzichtbare littekens. Maak een afspraak voor een adviesgesprek met onze chirurg, zodat hij je kan vertellen welke ingreep het beste bij jouw wens past.

Herstel ooglidcorrectie

Na een ooglidcorrectie onder plaatselijke verdoving mag je na controle, al na een half uur naar huis.

Na een ooglidcorrectie onder algehele anesthesie (narcose), mag je na drie tot vier uur naar huis. Wij adviseren je om thuis met licht verteerbaar voedsel te beginnen zoals water, thee en beschuit.

Vergeet niet om de ogen goed te koelen. Dit vermindert de zwelling en blauwe plekken. De herstelperiode is ongeveer twee tot drie weken. Pas na 12 weken zijn de zwellingen volledig verdwenen, zijn de littekens genezen en is het eindresultaat goed zichtbaar. Deze periode verschilt per persoon. Lees onze adviezen voor na de ingreep nog een keer goed door.

Pijn

Na de ooglidcorrectie voelen de meeste patiënten haast geen pijn. Wel hebben sommige patiënten last van branderige ogen. Het is toegestaan om viermaal daags 1000 mg paracetamol in te nemen. De pleisters verminderen de trekkracht van de ogen en mogen blijven zitten.

Na de behandeling voelt de huid rond de ogen wat strak aan. Kleine zwellingen en bloeduitstortingen zijn normaal. Daarbij kan je een aantal weken last hebben van geïrriteerde ogen en wazig zicht. Dit is niet iets waar je je zorgen om hoeft te maken, maar een natuurlijke reactie van het lichaam.

Nacontroles

Er zijn drie tot vier nacontroles, afhankelijk van je genezing.

De eerste nacontrole is na drie of vier dagen om te bepalen of de pleisters kunnen worden verwijderd. De tweede nacontrole is na een week bij de plastische chirurg. Tijdens deze nacontrole worden de hechtingen verwijderd. De derde en laatste nacontrole is na ongeveer zes weken. De chirurg kijkt of de wondjes goed zijn genezen en of de ooglidcorrectie is geslaagd. Mocht er een vierde nacontrole nodig zijn dan is die laatste nacontrole drie maanden na de ingreep bij de plastische chirurg. Ons care team helpt je niet alleen vooraf bij de voorbereidingen en tijdens je adviesgesprek bij de chirurg, maar begeleiden je ook na de ingreep, zodat je weet wat je kan verwachten en zo goed en snel mogelijk geneest. Je krijgt ruim voor de ingreep een document mee met patiënten informatie, waarin de landelijke adviezen staan. De chirurg en het care team geven je adviezen die specifiek voor jou van toepassing zijn.

Het beste resultaat krijg je door rekening te houden met de volgende adviezen:

Voor de ingreep

 • Stop vier weken voor de operatie met roken.
 • Gebruik je medicijnen als Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio. Overleg dan met de chirurg over het stoppen en opnieuw gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a.
 • Gebruik voor de operatie geen bloedverdunnende medicatie.
 • Vergeet niet vervoer naar huis te regelen. Zelf rijden na de operatie is niet toegestaan.
 • Regel van tevoren dat iemand je de eerste paar dagen thuis helpt.
 • Draag je lenzen, zorg dan dat je een bril op de juiste sterkte hebt voor de periode na de ingreep.

De dag van de ingreep

 • Neem nog even een douche, na de ingreep mag je 24 uur niet douchen
 • Gebruik geen make-up of gezichtscrème
 • Draag geen sieraden of horloges
 • Neem een zonnebril mee te nemen om je ogen na de ingreep te beschermen tegen direct zonlicht

Na de ingreep

 • Zorg dat je niet alleen thuis bent.
 • Vergeet niet 24 uur goed koelen met een koude kompres (tip: vries alvast wat zakjes met doperwtjes in. Deze kan je goed gebruiken om te koelen.) De zwellingen zijn na 12 weken helemaal verdwenen.
 • Rust het liefst liggend op je rug, zodat de zwelling sneller wegtrekt.
 • Hou de bloedsomloop actief door elk uur even rond te lopen. Dit bevordert de genezing van de wond.
 • Douchen mag pas 24 uur na de ooglidcorrectie. Zorg wel dat het gebied van de ingreep zo droog mogelijk blijft.
 • Werken mag na een week, maar alleen als het om werk gaat met matige tot lichte lichamelijke inspanning.
 • Na een week mag je weer normaal bewegen en voorzichtig wandelen en fietsen.
 • Na twee weken mag je weer oogmake-up dragen.
 • Let de eerste drie weken na de ooglidcorrectie vooral op dat je niet perst, tilt en bukt.
 • Contactlenzen mag je na ongeveer drie weken weer dragen.
 • Sporten mag zes weken na de ingreep.
 • Rij de eerste periode niet zelf (auto, motor etc.).
 • Vermijd de eerste maanden direct zonlicht op je wondjes.
 • Dus geen zon of zonnebank. Vergeet ze niet goed af te dekken wanneer je van plan bent met de rest van je lichaam van de zon te genieten.

Risico’s en complicaties ooglidcorrectie

Aan elke operatie zijn risico’s verbonden. Je ontvangt alle informatie hierover van onze plastische chirurg. Het is voor je eigen welzijn en gezondheid belangrijk om geen medische informatie achter te houden en de adviezen van de plastisch chirurg op te volgen. Heb je klachten? Twijfel niet en bel of app met het care team om te kijken of een extra controle door de chirurg nodig is.

Heb je ernstige complicaties de eerste 24 uur na de ingreep of heb je koorts, neem dan direct contact op met onze noodlijn op 06-9010340(24 uur bereikbaar)

Tarieven

De kosten van de ooglidcorrectie zijn afhankelijk van jouw wensen.
De kosten die je hieronder vindt zijn de kosten van een ooglidcorrectie zonder verstrakking van de zijkanten of een wenkbrauwlift:

 • Ooglidcorrectie boven € 950,-
 • Ooglidcorrectie onder € 1.500,-
 • Ooglidcorrectie boven en onder € 2.200,-

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%.

Nu is het aan jou! Maak een afspraak voor gratis consultatie met een van onze zorgteam specialisten. 070 220 2222. Omdat jij essentieel voor ons bent.

Het tweede consult met de door je gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

Onze resultaten

Over ons

Aangenaam verrast door de zorg die ik kreeg bij Essential Aesthetics. Topdokters en personeel zijn erg aardig en zorgzaam! deze clinic zeker aanbevelen!