Skip to main content

Schaamlipcorrectie

Een persoonlijke keuze, om je vrouwelijkheid te optimaliseren

Essential Aesthetics is selectief in de keuze van specialisten.
Naast de expertise en ervaring is een van de kwaliteiten
die we zoeken ‘een hart voor mensen

Als de binnenste schaamlippen te groot zijn in verhouding met de buitenste schaamlippen, kunnen vrouwen hier lichamelijke klachten van ondervinden. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Dit kan komen doordat het aangeboren is of door de wijze waarop de binnenste schaamlippen zich in de puberteitsjaren hebben ontwikkeld. Ook kunnen schaamlippen na een bevalling, door menopauze of door gewichtsverlies blijvend veranderen. Dit kan leiden tot aanhoudende irritatie van de schaamlippen, ontstekingen in het gebied rondom de vagina en tot ongemak bij onder meer het sporten, fietsen, paardrijden en vrijen. Ook veroorzaakt strakke kleding en bepaalde stofjes huidirritatie. Daarnaast vinden sommige vrouwen de buitenste schaamlippen ontsierend of hebben er fysiek last van. Het kan ook zijn dat je jouw buitenste schaamlippen (labia majora) juist te dun, te mager of te klein vindt en vollere schaamlippen wenst. Dit is wanneer je bijvoorbeeld ouder wordt of gewicht verliest. Ook dan kan een cosmetische behandeling uitkomst bieden. Het voller maken van jouw schaamlippen kan worden uitgevoerd met lichaamseigen vet of een filler.

Waarom kiezen voor Essential Aesthetics?

Keurmerk veiligheid & zorg
Jouw veiligheid staat centraal bij ons. Daarom is Essential Aesthetics trots op ons ISO-9001 en NEN-8009 keurmerk. Dit houdt in dat wij voldoen aan de internationale eisen voor kwaliteit, veiligheid en zorg. Daarnaast benadrukt deze certificering het belang van de wensen van onze patiënten en van ons streven naar continue verbetering.

Excelleren is onze norm
Door de combinatie van internationale chirurgen en het onderling delen van kennis en ervaring brengen wij esthetische chirurgie naar een hoger niveau. Het team van Essential Aesthetics streeft te allen tijde naar het hoogst haalbare en laat dit zien door grote betrokkenheid en te streven naar excellente resultaten. Daarnaast zijn wij er trots op dat ons team een hart heeft voor mensen en oog heeft voor jouw persoonlijke en natuurlijke schoonheid.

Jouw vertrouwen is het hart van onze kliniek
De norm van Essential Aesthetics is dat er met respect en toewijding wordt omgegaan met het kostbaarste bezit dat je in onze handen legt. Ons team begrijpt dat een ingreep een grote stap is die niet alleen een fysieke, maar ook een emotionele impact heeft. Wij doen daarom ons uiterste best om jou hierin zo goed mogelijk te ondersteunen.

Ongelimiteerde voor- en nazorg
Essential Aesthetics staat bekend om de uitstekende voor en nazorg. Tijdens de consulten nemen we de tijd voor om met aandacht naar jouw vragen en wensen te luisteren. Onze persoonlijke aandacht en warme benadering geeft je het gevoel dat je thuis bent. Ook na de ingreep staat ons medische team klaar om jou de nodige zorg te bieden.

Wat gebeurt er tijdens een schaamlipcorrectie?

Voor de ingreep markeert de specialist de te verwijderen huid. Omdat het zowel bij de grote als de kleine schaamlippen om een huidreductie gaat, is de correctie een redelijk eenvoudig ingreep. Deze wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Je krijgt een aantal verdovende prikjes van de chirurg in en rondom de schaamlippen. Het operatiegebied wordt gedesinfecteerd en beschermd met steriele doeken. Vervolgens wordt het huidoverschot van de kleine schaamlippen verwijderd. Tenslotte wordt de snede met hechtmateriaal gesloten met oplosbare hechtingen. De ingreep duurt gemiddeld 1 uur. Na de operatie is vrij weinig van de snede te zien. Je krijgt een netbroekje aan met daarin een maandverband om eventueel wondvocht op te vangen en een nat verband erin om te koelen.

Resultaat

Als de zwelling is weggetrokken is het resultaat pas goed te zien. Omdat de uitgangssituatie bij de meeste vrouwen ook niet 100% symmetrisch is, is een volledige symmetrie niet te garanderen. Maar als gezegd zijn de resultaten meestal zeer bevredigend. De meeste vrouwen zijn dan ook zeer tevreden met het uiteindelijke resultaat. Na zes maanden tot een jaar zijn de littekens vrijwel verdwenen.

Herstel

Om zwellingen tegen te gaan raden wij je aan om het behandelde gebied de eerste 2 à 3 dagen te koelen met een ijspakketje. Doe dit elk uur gedurende 15 minuten. Ook is het verstandig om deze dagen zoveel mogelijk op een opgerolde handdoek te zitten. Daarmee wordt een drukverbandje nagebootst. Daarnaast is het belangrijk de wond goed schoon te houden. Deze dient meerdere malen per dag gespoeld worden met bijvoorbeeld de zachte straal van de douchekop. Na het droogdeppen van de wond kun je wat vaseline of een andere vettige crème gebruiken. Hoewel de pijn in principe gering is, kan paracetamol geslikt worden. Het advies is om een week rust te houden en de eerste zes weken niet te sporten, te fietsen of seks te hebben. Daarnaast is zware lichamelijke arbeid en zwaar tillen niet aan te raden. Het is de bedoeling dat er zo min mogelijk druk op de wond komt te staan. De wond wordt na de schaamlipcorrectie niet verbonden. We raden je wel aan om maandverband te gebruiken. Eventueel bloedverlies kan hiermee worden opgevangen. De littekens zullen na verloop van tijd steeds minder zichtbaar zijn.

Veiligheid door voorzorgsmaatregelen

Wanneer je besloten hebt om een schaamlipcorrectie te ondergaan, dan krijg je van ons een document met patiënteninformatie. Neem dit zorgvuldig door. De arts voorziet je naast algemene adviezen ook advies die specifiek op jou van toepassing is en gebaseerd is op jouw gezondheid en leefomstandigheden. Hieronder vatten we een aantal algemene adviezen samen. Voor de ingreep: Stop vier weken voor de operatie met roken. Rook ook minimaal twee weken na de operatie niet. Roken vertraagd de wondgenezing en verhoogd de kans op infecties. Geef eventuele allergieën voor de ingreep door aan de plastisch chirurg en de anesthesist. Neem voor de operatie geen bloedverdunnende medicatie. Wanneer je hiermee weer mag starten wordt ook met je afgesproken, meestal is dit één dag na de operatie. Gebruik je Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis, Asprocardio of vergelijkbare medicijnen? Overleg dan met jouw chirurg of je tijdelijk kunt stoppen met het gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a. Tijdens de periode rondom de ingreep, kun je wel pijnstillers gebruiken zoals Paracetamol en Panadol.

De dag van de ingreep:

  • Draag geen sieraden, horloges of piercings. De kliniek is niet aansprakelijk voor verlies en/of diefstal.
  • Zorg dat je 8 uur voor de ingreep niets eet of drinkt.
  • Laat je begeleider weten, hoe laat je opgehaald kunt worden. De arts kan je een inschatting van de tijd geven. Meestal verblijf je na de ingreep enkele uren in het ziekenhuis en in sommige gevallen is het verstandig om in het ziekenhuis te overnachten.
  • Smeer jouw labia niet in met crème/bodylotion.

Na de ingreep:

  • Tot 6 weken na de operatie geen seksueel contact, sporten of zware lichamelijke arbeid. Het is de bedoeling dat er zo min mogelijk druk op de wond komt te staan.
  • Gebruik maandverband. Eventueel bloedverlies kan hiermee worden opgevangen.

Risico’s en complicaties

Bij elke ingreep is een klein risico op complicaties zoals wondinfectie of een nabloeding. Bij aanhoudende pijn, zwelling, warm aanvoelen van de huid, koorts en/ of roodheid en bij twijfel, kan je contact opnemen met onze kliniek. Andere mogelijke complicaties zijn gevoelloosheid of een doof gevoel, een trekkend litteken en wondinfecties. Een enkele keer kan het nodig zijn om later nog een kleine correctie uit te voeren om het gewenste resultaat te bereiken. Roken geeft een slechtere wondgenezing en een verhoogde kans op complicaties.

Schaamstreek Bleken
Last van hyperpigmentatie rondom de intieme zone? Onze peeling biedt uitkomst! Je komt al gauw in aanmerking voor het bleken van jouw schaamstreek als de huid tussen de benen donkerder is dan de rest van de huid. Dit ontstaat vaak als gevolg van scheren en harsen of is genetisch bepaald.

Het behandelprotocol bestaat uit twee peelingsessies in combinatie met thuisgebruik de Lightening Cream om het resultaat te ondersteunen. Elke behandeling duurt 20-30 minuten. De behandeling is vrijwel pijnloos, maar je kunt wél een tintelend gevoel ervaren. Na de behandeling voelt de huid droog en trekkerig aan. Het effect van een peeling is direct zichtbaar. Na twee weken volgt de tweede peelingsessie. Wij adviseren je na de behandeling seksueel contact minimaal 2 tot 3 dagen te vermijden. Er bestaat een kans dat je vocht verliest. Gebruik dan een maandverband om dit vocht op te vangen.

Het adviesgesprek

De eerste stap naar een uiterlijk dat beter bij je past, is een adviesgesprek met onze plastische chirurg. Dit gesprek is uiteraard geheel vrijblijvend. De chirurg luistert naar jouw wensen, klachten en verwachtingen en bekijkt dan samen met jou de verschillende mogelijkheden. Omdat elk lichaam anders is, is het belangrijk dat de chirurg het lichaamsgebied, dat jij overweegt aan te passen, kan bekijken. Een lichamelijk onderzoek kan dus nodig zijn. De chirurg bekijkt je schaamlippen en geeft je dan gericht advies en verteld je of jouw verwachtingen realistisch zijn. Het beoogde resultaat en de nieuwe grootte van de binnenste schaamlippen worden samen met jou bepaald. De chirurg zal ook informeren naar jouw gezondheid en medische geschiedenis. Geef zoveel mogelijk en nauwkeurige informatie, dit is belangrijk voor jouw eigen veiligheid. De chirurg zal je in alle eerlijkheid vertellen of het verstandig is om de gewenste procedure uit te voeren en zal deze samen met je doornemen. Maak van deze gelegenheid gebruik om te vragen naar eventuele andere behandelingen of wensen die je heeft. Onze chirurgen kunnen altijd meer informatie geven over andere behandelingen. Doe gerust nazoekwerk en lees je vooraf goed in, bijvoorbeeld via internet. Heb je besloten welke behandelingen je zou willen ontvangen, dan krijg je van ons care team een offerte voor de behandeling. Het is meestal mogelijk om direct na het adviesgesprek een afspraak te maken voor de ingreep. Besluit je om de volgende stap in jouw reis naar een mooier uiterlijk te maken, dan krijg je alle belangrijke informatie mee. Uiteraard hoef je niet direct te beslissen of je een behandeling wil ontvangen. Denk er rustig en goed over na. Denk er rustig en goed over na. Wanneer je zover bent, helpen onze deskundigen je graag Heb je na het adviesgesprek nog vragen, dan beantwoordt ons care team die graag. Heb je na het adviesgesprek nog vragen, dan beantwoordt ons care team die graag. Wij begeleiden je verder.

Tarieven

  • Schaamlipcorrectie tweezijdig (Lokale verdoving): * vanaaf € 1850,-

* Deze prijs is het uitgangspunt, de uiteindelijke prijs hangt af van de complexiteit van uw behandeling.

 

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door je gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

Over ons

OVER ONS

Over ons

Over ons

Aangenaam verrast door de zorg die ik kreeg bij Essential Aesthetics. Topdokters en personeel zijn erg aardig en zorgzaam! deze clinic zeker aanbevelen!

Aanbevolen door 96% van onze cliënten
Uitstekende zorg en ondersteuning
8.8 score op klinische ervaringen
Zie onze voor en na foto’s

Essential Aesthetics is een bijzondere kliniek met ISO 9001 en NEN 8009 certificering, in een prachtig monumentaal pand in Den Haag. Wij zijn gespecialiseerd in plastische chirurgie, injectables, afvallen en anti-ageing behandelingen.
Vanuit onze visie biedt Essential Aesthetics je zoveel mogelijk begeleiding in alle disciplines die nodig zijn voor een gezonde levensstijl.
Onze kliniek is ontstaan ​​uit de passie van één vrouw. De passie voor schoonheid en een diep gevoel voor dankbaarheid voor alles wat ons lichaam ons geeft heeft geleid tot het levenswerk van de eigenaar en oprichter: een kliniek die moedigt vrouwen aan om zelfverzekerder en sterker te worden en meer te genieten van het geschenk van een mooi en gezond lichaam. En dat is wat Essential Aesthetics doet met een gedreven team van Nederlands, internationaal artsen en ervaringsdeskundigen. Essential Aesthetics is a brand made by women, for women. Het is veel te doen vertrouw je lichaam toe aan iemand anders. Wij begrijpen dat en bieden je daarom alleen het beste en de veiligheid van onze gecertificeerde kliniek.
Je kunt bij onze kliniek terecht voor fillers, spierontspanners behandelingen maar ook voor plastic chirurgie: borstvergroting, bilvergroting, facelifts, liposuctie en meer. Wat maakt ons uniek in de kliniek is dat we je ook professioneel DNA-onderzoek aanbieden voedingsadvies, bindweefselmassage en sportbegeleiding.

Maak kennis met onze specialisten

Onze ISO 9001 en NEN 8009 gecertificeerde kliniek werkt uitsluitend met ervaren gekwalificeerde specialisten met passie voor het vak, die zorgen en oog hebben voor jouw noden en wensen als onze patiënt, met respect voor jouw natuurlijke schoonheid. Ons bedrijf is gebouwd rond het vervullen van jouw wensen! We brengen de toewijding aan details, aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, om het beste resultaat te garanderen. Dankzij onze internationale artsen die actief zijn in het veld en op de hoogte zijn van de laatste trends en technieken, kunnen we je helpen om het best mogelijke resultaat te behalen. Onze specialisten kijken er naar uit om met je samen te werken om te kijken hoe we jouw droom kunnen waarmaken. Het zorgteam van Essential Aesthetics staat voor, tijdens en na de reis voor je klaar. Van de intake tot de nazorg. Bij ons bent je in bekwame, veilige handen want je bent essentieel voor ons.

Dr. Gabriel Jansen

Senior Nederlandse plastisch chirurg

Cosmetische chirurgie vereist niet alleen topkwaliteit, maar ook een
persoonlijke aanpak op maat. Dr. Gabriel Jansen draagt beide hoog in het
vaandel.

Dr. Aniel Sewnaik

Medische directeur & Gelaatschirurg

Dr. Sewnaik heeft jarenlange ervaring in reconstructieve chirurgie van hoofd
en hals. Deze zet hij in voor optimale resultaten bij het toedienen van
injectables en facelift operaties.

Dr. Luca Piombino

Italiaanse plastisch chirurg

Luca Piombino is onze Italiaanse, internationaal gerenommeerde ervaringsdeskundige in plastisch chirurgische behandelingen. Hij heeft over de hele wereld gewerkt, waaronder in Beverly Hills en Zuid-Amerika. Hij heeft zich hierdoor kunnen bekwamen in de meest innovatieve technieken.

Professor Philippe Levan

Gerenommeerde Franse plastisch chirurg

Professor Levan is een vooraanstaande Franse plastisch chirurg met meer dan 27
jaar ervaring in plastische chirurgie en een pionier op het gebied van
remodellering. Hij is een internationaal erkende innovator op het gebied van
bilimplantaten.

Schaamlipcorrectie Den Haag

Schaamlip correctie wordt uitgevoerd in onze kliniek in Den Haag. De intake, nazorg en check-ups van een schaamlipcorrectie vinden ook plaats in ons prachtige pand in Den Haag. Schaamlipcorrectie Den Haag wordt gedaan bij Essential Aesthetics.

BEOORDELINGEN

Lees de ervaringen van andere vrouwen op
ZorgkaartNederland en kliniekervaringen.nl