Skip to main content

Tijdelijke spierontspanner

Deze stof wordt in minimale hoeveelheden geïnjecteerd
in de spieren van het gezicht om ze te ontspannen
of om het ontwikkelen van fronsrimpels te voorkomen.

Waarvoor kun je spierontspanners gebruiken?


RIMPELS

Spierverslappende injecties zijn een manier om rimpels te verminderen en het uiterlijk van ons gezicht op een natuurlijke manier te verbeteren. Ze ontspannen de gezichtsspieren die de dynamische rimpels in je voorhoofd en rond je ogen veroorzaken.
Hoor je vaak dat je boos kijkt of er moe uitziet? Ook dan kan deze behandeling een oplossing zijn.


TANDEN KNARSEN

Tandenknarsen gebeurt vaak tijdens het slapen of onbewust tijdens stressvolle periodes. Dit kan zorgen voor slijtage aan het gebit , een pijnlijke en opgezwollen spier en chronische pijn. Ook kunnen de tanden gevoelig aanvoelen. De spierspanning in de kaken zijn dan overactief.
Een behandeling met tijdelijke spierontspanners kan tandenknarsen verhelpen.

 


MIGRAINE

Migraine is een chronische aandoening die belastend is en vaak in de weg staat van je dagelijkse activiteiten. Tijdens een migraineaanval kan er een bonkende of zelfs stekende hoofdpijn worden ervaren.
Als je meer dan 15 dagen per maand migraine hebt, kunnen tijdelijke spierontspanners de frequentie van hoofdpijn helpen verminderen.


OVERMATIG ZWETEN

Overmatig zweten kan ongemakkelijk en hinderlijk zijn in het dagelijks leven. Er is sprake van overmatig zweten wanneer er zweet optreedt als de temperatuur niet hoog is, je ontspannen bent en niet aan het sporten bent. Na de behandeling kan je direct weer verder met de dag.
Een paar dagen na de behandeling zal je al merken dat de transpiratie in de behandelde gebieden afneemt.

Dit middel is geen filler maar een stof die de spieren verslapt. Dit wordt in minimale hoeveelheden geïnjecteerd in de spieren van het gezicht om ze te ontspannen of om het ontwikkelen van fronsrimpels te voorkomen. Tijdelijke spier ontspannende injecties zijn de meest populaire en meest gebruikte niet-chirurgische procedure ter wereld.

Een spierontspannende behandeling kan de oplossing zijn voor verschillende klachten. Denk aan ouderdomsverschijnselen, een strenge blik, migraine, overmatig zweten en zelfs tandenknarsen.

Onze arts is gespecialiseerd in anti-ageing en is tevens ook medisch directeur en gelaatschirurg in het Erasmusziekenhuis. Zijn expertise en ervaring van het gezicht leveren mooie natuurlijke resultaten op. Essential Aesthetics werkt met juiste experts en de beste merk op de markt: Dysport.

Rimpels/fronslijnen

De huid van je gezicht wordt voortdurend blootgesteld aan diverse en soms extreme weersomstandigheden en heeft de beste zorg nodig om haar jeugdige uitstraling zoveel mogelijk te behouden. Ouder worden is een natuurlijk proces dat niet gestopt kan worden. Wel willen we gezond ouder worden. We voelen ons het mooist, zelfverzekerd en krachtig wanneer ons lichaam en geest in balans zijn.

Spierverslappende injecties zijn een manier om rimpels te verminderen en het uiterlijk van ons gezicht op een natuurlijke manier te verbeteren. Ze ontspannen de gezichtsspieren die de dynamische rimpels in je voorhoofd en rond je ogen veroorzaken. Hoor je vaak dat je boos kijkt of er moe uitziet? Ook dan kan deze behandeling een oplossing zijn. Indien nodig kan het worden aangevuld met fillers voor een nog beter effect.

Migraine

Migraine is een chronische aandoening die belastend is en vaak in de weg staat van je dagelijkse activiteiten. Tijdens een migraineaanval kan er een bonkende of zelfs stekende hoofdpijn worden ervaren.
Als je meer dan 15 dagen per maand migraine hebt, kunnen tijdelijke spierontspanners de frequentie van hoofdpijn helpen verminderen.

Bij Essential Aesthetics kan je terecht voor de migraine behandeling waarbij er spierontspanners geïnjecteerd worden in de frons en in het voorhoofd. De werkzame stof blokkeert de pijnsignalen van de migraine, waardoor er minder pijn wordt ervaren. Het effect blijft gemiddeld 3 tot 4 maanden. Door het herhalen van de behandeling zullen de klachten steeds meer afnemen.

Overmatig transpireren

De een zweet wat meer dan de ander. Overmatig zweten, ook wel hyperhidrose genoemd, kan ongemakkelijk en hinderlijk zijn in het dagelijks leven. Er is sprake van overmatig zweten wanneer er zweet van oksels, voetzolen of handpalmen optreedt, zelfs als de temperatuur niet hoog is, je ontspannen bent en niet aan het sporten bent.

Wanneer lokale behandelingen niet helpen, kunnen spierontspannende injecties hiervoor de oplossing zijn. Wanneer deze substantie in de huid wordt ingespoten, werkt het in op de zweetklieren om de hoeveelheid zweet die wordt geproduceerd te verminderen. Je krijgt gemiddeld 15 prikjes per oksel.

Wij krijgen van patiënten vaak terug dat de behandeling als niet pijnlijk wordt ervaren. Bij de handen en voeten kan er op verzoek gebruik gemaakt worden van een verdovende crème. Deze gebieden zijn vaak wat gevoeliger. Na de behandeling kan je direct weer verder met de dag.
Een paar dagen na de behandeling zal je al merken dat de transpiratie in de behandelde gebieden afneemt. Het effect houdt gemiddeld 7 maanden aan.

Gummy smile

Lachen maakt ons mooier en gelukkiger. Toch kan je je onzeker voelen over je tandvlees.
Bij sommige mensen trekken de spieren de bovenlip tijdens het lachen net iets te veel op. Hierdoor is het tandvlees zichtbaar. Dit kan voor veel ongemak zorgen.
De Gummy smile behandeling is hiervoor geschikt.

De behandeling duurt ongeveer 15 minuten. De arts injecteert de werkzame stof op twee plekken in de hefspier van de bovenlip. Dit zorgt ervoor dat de spierspanning in de hefspier wordt verslapt. Dit resulteert in een lach waarbij de bovenlip minder naar boven trekt tijdens het lachen. Het effect houdt gemiddeld 3 tot 6 maanden aan en is de perfecte oplossing als je geen chirurgische ingreep wil ondergaan.

Tandenknarsen

Tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd, is het over elkaar schuiven van de onder-en boventanden en kan erg oncomfortabel zijn. Dit gebeurt vaak tijdens het slapen of onbewust tijdens stressvolle periodes. Tandenknarsen kan zorgen voor slapeloosheid, een pijnlijke en opgezwollen spier en chronische pijn. Ook kunnen de tanden gevoelig aanvoelen. De spierspanning in de kaken zijn dan overactief. Dit kan voor slijtage zorgen van de tanden en kiezen. Raadpleeg daarom ook altijd een tandheelkundige.

Een behandeling met tijdelijke spierontspanners kan tandenknarsen verhelpen. Tijdens de behandeling injecteert onze arts de werkzame stof in de kaakspier. De tijdelijke spierontspanner blokkeert de zenuwimpulsen richting de spieren waarin het middel wordt geïnjecteerd waardoor de spier ontspant. Afhankelijk van de klachten, wordt de hoeveelheid bepaald. In totaal worden er gemiddeld 6-8 prikjes gegeven. Het resultaat is een rustigere uitstraling en geen geknars meer. Het effect houdt 3 tot 6 maanden aan. Hierna is er een herhalingsbehandeling nodig. Door het herhalen van de behandeling zullen de klachten steeds langer wegblijven.

Nazorg bij een behandeling met tijdelijke spierontspanners

Na een behandeling met spierontspanners is er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden:

 • Gebruik een goede UV beschermende crème op je gezicht (minimaal SPF 30).
 • Neem liever geen aspirine of andere medicatie in die de stolling beïnvloeden. Deze vergroten het risico van het ontstaan van blauwe plekken en verkleuring van de huid. Let op: plan je behandeling niet in tijdens je menstruatieweek, de pigmenten pakken dan mogelijk minder goed.
 • Het is belangrijk dat je het behandelde gebied minimaal 4 uur lang niet aanraakt. Dus niet masseren of wrijven. Hiermee kan je werkzame stof in andere spieren drukken, met als resultaat asymmetrie of een hangend ooglid.
 • Ga de eerste paar uur na de behandeling niet liggen of bukken.
 • Make-up en crème mag een uur na de behandeling pas worden gebruikt. Vermijd hierbij nogmaals druk of massage van het behandelde gebied.

Het resultaat

Enkele dagen na de behandeling zal de tijdelijke spierontspanner gaan werken en neemt de spieractiviteit af. Rimpels blijven afnemen tot ongeveer 2 weken na de behandeling. Na twee weken is het effect op de spier optimaal. Het effect van een behandeling blijft gemiddeld 3 – 7 maanden zichtbaar. Uit ervaring blijkt wel dat na meerdere behandelingen het effect langer zal aanhouden. Om het gewenste resultaat te behouden hebben de meeste mensen om de 3 – 4 maanden een behandeling met tijdelijke spierontspanners nodig.

Gemiddeld bereikt 90% van de patiënten een substantiële vermindering van rimpels, maar er zijn natuurlijk verschillen tussen de reacties van patiënten. De behandelresultaten kunnen voor een heel klein percentage tegenvallen. Let op: als je eerder een behandeling hebt gehad en je wisselt van merk, dan kan het resultaat minder lang aanhouden omdat jouw lichaam een ander merk met de werkzame stof als nieuwe stof ziet. De tweede keer houdt het resultaat weer langer aan. Helaas is het niet mogelijk om van tevoren in te schatten hoelang het resultaat daadwerkelijk zal duren.

Voordelen van tijdelijke spierontspanner

 • Zeer effectief

Het is bewezen dat de werkzame stof verbluffende resultaten oplevert, waardoor patiënten zich praktisch jaren jonger voelen. Er zijn miljoenen klanten blij met hun resultaten.

 • De behandeling is snel en bijna pijnloos

De procedure is erg snel; het duurt tussen de 20 en 30 minuten, inclusief eerste consult en voorbereiding. Het injectieproces zelf duurt slechts 5-10 minuten. De naalden waarmee de stof wordt toegediend, zijn extreem klein en raken geen zenuwen. Meestal voelen patiënten zeer kleine prikjes waar de injecties plaatsvinden. Zodra de procedure
is voltooid, voelen patiënten geen pijn.

 • Er is geen hersteltijd

In de meeste gevallen is er geen downtime. Sommige patiënten kunnen kleine blauwe plekken hebben op de plaatsen waar de naald de huid heeft geraakt, maar die zullen binnen een paar dagen verdwijnen. Vermijd zware inspanning op de dag van injectie en wacht 2 weken voordat je jouw volgende gezichtsbehandeling krijgt.

 • De resultaten zijn snel zichtbaar

Je zal de resultaten – een gladde, rimpelvrije huid – binnen 2-7 dagen zien, maar het duurt 2 weken voor het volledige resultaat.

 • De resultaten zijn niet permanent

Je kan zelf beslissen of je tijdelijke spierontspanner wil blijven gebruiken of dat je liever terug gaat naar zoals het was. Als je niet tevreden bent met de resultaten, kan je de stof binnen enkele maanden laten uitwerken en zie je eruit alsof je nog nooit iets hebt laten doen.

 • Er zijn nauwelijks risico’s

Een behandeling met tijdelijke spierontspanner heeft een relatief laag risico. Het is grondig onderzocht en de meeste risico’s bestaan daadwerkelijk wanneer de patiënt niet in goede gezondheid verkeert of de arts geen professional is. Soms gebruiken zogenaamde artsen zonder vergunning neppe spierverslappende producten die schade kunnen veroorzaken. Vermijd deze risico’s door naar een kliniek te gaan die bekend staat om zijn goede praktijken.

 • En tenslotte

Ten slotte zijn de voordelen van een behandeling met spierontspanners niet alleen esthetisch. Zoals eerder gezegd, kan het ook overmatig zweten van oksels en voeten verminderen, chronische spierpijn ontspannen en helpen bij migraine. Ook voor patiënten die ’s nachts tandenknarsen, kan deze procedure oplossing zijn.

Risico’s van een behandeling met tijdelijke spierontspanners

 • Het effect is niet permanent

Voor sommigen een voordeel, voor anderen een nadeel: spierontspanners zijn geen blijvende oplossing. Het slijt na een aantal maanden. Meestal moet je de behandeling minimaal twee keer per jaar herhalen om een goed resultaat te behouden.

 • De werkzame stof kan allergische reacties veroorzaken

Zoals elk ander geneesmiddel kan het bepaalde allergische reacties veroorzaken. Als dit gebeurt, is het essentieel om een tegenbehandeling te krijgen door een arts. Als de reactie onmiddellijk wordt behandeld, zal dit hoogstwaarschijnlijk geen gevolgen hebben.

 • Sommige gezichtsuitdrukkingen kunnen (tijdelijk) verloren gaan

Het belangrijkste kenmerk van de werkzame stof, het vermogen om spieren te verlammen, kan resultaten kan opleveren die je misschien niet leuk vindt, naast het wissen van rimpels. Bij onjuiste injectie kan een constant gefronste of verbaasde blik veroorzaken. Kortom, het kan leiden tot een gebrek aan gezichtsuitdrukking. Daarom is het zo belangrijk om altijd een ervaren en erkende esthetische arts en kliniek te kiezen.

 • Behandelingen zijn niet goedkoop

Meerdere keren per jaar betalen voor behandelingen met spierontspanners is relatief duur. We hebben echter member club, die kortingen biedt voor onze vaste patiënten.

 • Soms heeft het meer dan één bezoek nodig

Soms krijgen patiënten geen geweldige resultaten na hun eerste behandeling, maar moeten ze opnieuw komen. Dit gebeurt echter zelden bij ervaren artsen die verstand hebben van de werkzame stof en jouw gezicht kennen.

 • Er kunnen bijwerkingen zijn

De meeste bijwerkingen zijn mild en veroorzaken geen groot ongemak, zoals blauwe plekken en zwelling op de injectieplaats, evenals enkele lichte hoofdpijn. Maar bij een zeer klein percentage van de patiënten kunnen enkele belangrijke problemen optreden, zoals nekpijn, infectie van de bovenste luchtwegen, misselijkheid, licht verlies van spraak, hangend ooglid. Mocht dit jou overkomen, raadpleeg dan onmiddellijk je arts.

Goed om te weten

Vele miljoenen mensen krijgen jaarlijks een behandeling met tijdelijke spierontspanners en het is een uiterst veilige procedure. Desalniettemin maken patiënten die voor het eerst gebruik maken van deze procedure zich vaak zorgen vanwege de verhalen die de ronde doen over het krijgen van een maskerachtig gezicht. Dit is absoluut niet waar en elke goede esthetische arts zal zorgvuldig advies geven over de omvang van de behandeling.

Hoewel studies gemiddeld één bijwerking per vele duizenden procedures hebben gevonden, kunnen er enkele, meestal zeer beperkte bijwerkingen zijn.
Deze kunnen worden geminimaliseerd als je naar een erkende kliniek zoals Essential Aesthetics gaat. Onze esthetische artsen hebben ruime ervaring en beschikken over uitgebreide kennis van gezichtsanatomie. Wanneer je erover nadenkt over het ondergaan van je eerste behandeling met tijdelijke spierontspanners, kan je een vrijblijvend consult plannen in onze kliniek en beantwoorden wij graag al jouw vragen. Artsen raden over het algemeen af om spierontspanners te gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Daarnaast mag het niet worden gebruikt bij mensen die allergisch zijn voor koemelkeiwit.

Jouw anti-verouderingsplan op maat


Naast een injectable behandeling is het ook aangeraden om de andere multidimensionale lagen van de huid te behandeling. Onze huidtherapeut werkt samen met de arts om een compleet stappenplan te maken. Dit zorgt voor een langdurig effect van de injectable.

Er zijn verschillende soorten behandelingen beschikbaar bij Essential Aesthetics die elk een andere dimensie van de huid behandelen. Een anti-verouderingsplan kan worden gezien als een piramide, waarbij de fundering de basis vormt, en de lagen daarboven het complete
plaatje moeten verbeteren en aanvullen.

 • Leefstijl

De eerste stap is het verbeteren van de levensstijl. Ons team zal jou begeleiden met supplementen, groene detox-sappen en vitamine-infusies om het immuunsysteem te regenereren en een boost te geven. Wat er gebeurt vanbinnen, is te zien aan de buitenkant, ongeacht je inspanningen om het te verbergen. Daarom is de gezondheid van het lichaam de eerste stap in het creëren van een gezonder en beter uiterlijk.

 • Non-invasieve behandelingen

De tweede laag van de piramide staat voor niet-invasieve schoonheidsbehandelingen. Dit zijn meer traditionele hands-on gezichtsbehandelingen met de beste selectie van producten voor zowel professioneel als thuisgebruik. We stemmen elke behandeling af op de persoonlijke reis van de klant, die een voortdurende transformatie is. Levensstijl, plotselinge hormonale veranderingen, de gezondheidstoestand en stressniveaus kunnen verschillen tijdens elk bezoek. We passen hierdoor de behandelingen en producten telkens aan, zie ons als een personal trainer voor je huid!

 • Minimale invasieve behandelingen

De derde laag bestaat uit minimale invasieve schoonheidsbehandelingen, die de diepere laag van jouw huid helpen te regenereren en het belangrijkste: herstellen. Wanneer je de producten die je thuis gebruikt nutteloos vindt, zelfs de duurste, is dit het juiste moment om over te stappen op minimaal invasieve schoonheidsbehandelingen. Deze behandelingen creëren kleine wondjes die het menselijk oog niet kan zien, waardoor de huid gedwongen wordt nieuwe cellen aan te maken, de aanmaak van collageen te stimuleren en elastine op een efficiënte manier te verbeteren. Bovendien worden bij deze behandelingen de beste ampulcocktails gebruikt die door het meest ervaren Europese laboratorium zijn ontworpen en geproduceerd. Huidproblemen zoals open poriën, uitdroging, rimpels, pigmentatie, couperose enz. kunnen grotendeels worden verbeterd door een reeks consequente behandelingen.

 • Invasieve behandelingen

De vierde laag staat voor de invasieve behandelingen: injectables. Naarmate de tijd verstrijkt, slinken onze botten en verdwijnen de vetkussentjes in ons gezicht. Het gevolg is dat je getuige bent van een verslapte huid. Injectables kunnen het volume herstellen volgens uw botstructuur en ook uw collageenproductie stimuleren. Zo profiteer je van huidverbetering en een frisse uitstraling voor de lange termijn. Wanneer je investeert in injectables, raden we je aan om een keer in de vier weken de resultaten te behouden met schoonheidsbehandelingen om de resterende lagen van je huid te behandelen.

 • Chirurgische ingreep

De vijfde en laatste laag staat voor chirurgische ingrepen. Als u er aan de buitenkant niet uitziet zoals je je van binnen voelt, kun je kiezen voor alternatieven zoals chirurgie die onmiddellijke en langdurige resultaten opleveren. Onze afdeling plastische chirurgie is toegewijd om je reis te ondersteunen bij het realiseren van je transformatie. Echter, zelfs na een operatie, blijft je huidstructuur hetzelfde. Om een goede huidelasticiteit en een goede huidkwaliteit te behouden, adviseren wij je om thuis de juiste producten te gebruiken en de huid te verzorgen met de juiste schoonheidsbehandelingen. Je kunt 6 maanden na de operatie beginnen met de behandeling van de huid.

Tarieven

 • 1 zone € 150,-
 • 2 zones € 270,
 • 3 zones € 370,-

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK

ONS RESULTAAT

Voor / Na

OVER ONS

Waarom Essential Aesthetics

Aangenaam verrast door de zorg die ik kreeg bij Essential Aesthetics. Topdokters en personeel zijn erg aardig en zorgzaam! deze clinic zeker aanbevelen!

Aanbevolen door 96% van onze cliënten
Uitstekende zorg en ondersteuning
8.8 score op klinische ervaringen
Zie onze voor en na foto’s

Essential Aesthetics is een bijzondere kliniek met ISO 9001 en NEN 8009 certificering, in een prachtig monumentaal pand in Den Haag. Wij zijn gespecialiseerd in plastische chirurgie, injectables, afvallen en anti-ageing behandelingen.
Vanuit onze visie biedt Essential Aesthetics je zoveel mogelijk begeleiding in alle disciplines die nodig zijn voor een gezonde levensstijl.
Onze kliniek is ontstaan ​​uit de passie van één vrouw. De passie voor schoonheid en een diep gevoel voor dankbaarheid voor alles wat ons lichaam ons geeft heeft geleid tot het levenswerk van de eigenaar en oprichter: een kliniek die moedigt vrouwen aan om zelfverzekerder en sterker te worden en meer te genieten van het geschenk van een mooi en gezond lichaam. En dat is wat Essential Aesthetics doet met een gedreven team van Nederlands, internationaal artsen en ervaringsdeskundigen. Essential Aesthetics is a brand made by women, for women. Het is veel te doen vertrouw je lichaam toe aan iemand anders. Wij begrijpen dat en bieden je daarom alleen het beste en de veiligheid van onze gecertificeerde kliniek.
Je kunt bij onze kliniek terecht voor fillers, spierontspanners behandelingen maar ook voor plastic chirurgie: borstvergroting, bilvergroting, facelifts, liposuctie en meer. Wat maakt ons uniek in de kliniek is dat we je ook professioneel DNA-onderzoek aanbieden voedingsadvies, bindweefselmassage en sportbegeleiding.

Maak kennis met onze specialisten

Onze ISO-9001 en NEN-8009 gecertificeerde kliniek werkt uitsluitend met ervaren gekwalificeerde specialisten met passie voor het vak, die zorgen en oog hebben voor jouw noden en wensen als onze patiënt, met respect voor jouw natuurlijke schoonheid. Ons bedrijf is gebouwd rond het vervullen van jouw wensen! We brengen de toewijding aan details, aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, om het beste resultaat te garanderen. Dankzij onze internationale artsen die actief zijn in het veld en op de hoogte zijn van de laatste trends en technieken, kunnen we je helpen om het best mogelijke resultaat te behalen. Onze specialisten kijken er naar uit om met je samen te werken om te kijken hoe we jouw droom kunnen waarmaken. Het zorgteam van Essential Aesthetics staat voor, tijdens en na de reis voor je klaar. Van de intake tot de nazorg. Bij ons bent je in bekwame, veilige handen want je bent essentieel voor ons.

Dr. Aniel Sewnaik

Injectable specialist & Gelaatschirurg

Dr. Sewnaik heeft jarenlange ervaring in reconstructieve chirurgie van hoofd
en hals. Deze zet hij in voor optimale resultaten bij het toedienen van
injectables en facelift operaties.

Alexandra Gomes

Medisch consulent & Voedingsexpert

Alexandra heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van huidverzorging en heeft een passie voor gezondheidszorg een (inner) beauty. Zij assisteert de arts tijdens het consult, maar is daar vooral als jouw aanspreekpunt. Persoonlijke aandacht gecombineerd met kennis van de vele behandelingen en ingrepen die onze kliniek kan bieden, zorgt voor het juiste advies en uiteindelijk voor de behandeling die het beste bij jou past.

Fronsrimpel opvullen Den Haag

Behandelingen voor rimpels opvullen vinden plaats in ons prachtige pand in Den Haag. Ook de eventuele check ups na rimpels opvullen vinden plaats in de kliniek in Den Haag. Rimpels opvullen Den Haag doe je bij Essential Aesthetics.

BEOORDELINGEN

Lees de ervaringen van andere vrouwen op
ZorgkaartNederland en kliniekervaringen.nl