Skip to main content

Radiesse®

Biostimulator filler

Hoe veroudert je gezicht?

Naarmate we ouder worden, treden er veel veranderingen op in de processen van ons lichaam, hoe goed onze genen ook zijn. Dit heeft invloed op hoe we ons voelen, maar ook hoe we eruitzien. Het verouderingsproces van ons gezicht is daar een voorbeeld van.

De belangrijkste kenmerken van gezichtsveroudering zijn:

 • De afname van het onderhuidse volume. Zowel bot- als vetweefselstructuren nemen af in volume, waardoor de huid minder goed wordt ondersteund.
 • De huid zelf verslechtert in kwaliteit, droogt sneller uit en het proces van celvernieuwing verloopt langzamer.
 • De spieractiviteit verandert en de spierspanning neemt af.

Dit veroorzaakt rimpels en plooien in ons gezicht, we onderscheiden de
volgende soorten rimpels:

 • Statische rimpels en plooien:
  veroorzaakt door volumeverlies en verminderde huidkwaliteit. Deze rimpels zijn aan het begin van het verouderingsproces mild en oppervlakkig en worden na verloop van tijd dieper.
 • Dynamische rimpels of mimische rimpels:
  veroorzaakt door een verandering in spieractiviteit.

Hoe kan ik rimpelvorming voorkomen?

De oorzaken van gezichtsveroudering die we hierboven hebben beschreven zijn wat we intrinsieke factoren noemen, factoren waar iedereen mee te maken heeft en waarop wij zelf weinig invloed hebben.

Er zijn ook extrinsieke factoren die het verouderingsproces kunnen beïnvloeden, waaronder:

 • UV-straling
 • Roken
 • Stress
 • Slechte eet- en drinkgewoontes
 • Slechte algemene huidverzorging

Dit betekent dat een gezonde levensstijl en de juiste eetgewoonten ons in staat stellen om de schade veroorzaakt door de extrinsieke factoren aanzienlijk te verminderen.

De volgende voorzorgsmaatregelen kunnen worden genomen om een jeugdige uitstraling te behouden:

 • Gebruik een vochtinbrengende gezichtscrème, bij voorkeur met UV-bescherming
 • Bescherm je huid tegen de zon
 • Rook niet
 • Eet veel verse groenten en fruit, vermijd te veel vet en suiker
 • Drink voldoende water

Wat zijn de belangrijkste symptomen van veroudering van het gezicht?

Op de volgende pagina’s worden door middel van objectieve illustraties een aantal zones in het gelaat weergegeven met daarbij telkens de gradaties (op de schaal van 0 tot 4) in het verouderingsproces. Deze illustraties worden de Merz-ScalesTM genoemd en werden ontwikkeld door het farmaceutisch bedrijf Merz Aesthetics samen met specialisten in esthetische diagnose en geneeskunde. Voor meer informatie hieromtrent, raadpleeg jouw arts.

Jukbeenderen
Een belangrijke verandering treedt op ter hoogte van de jukbeenderen. Deze zone is met name onderhevig aan volumeverlies. Door volumeverlies ter hoogte van de jukbeenderen ontstaan vaak ook rimpels en plooien aan de onderkant van het gezicht (bijvoorbeeld de neus-lippenplooien).

Wangen
Ook de wangen zijn door het verouderingsproces onderhevig aan volumeverlies. Als gevolg hiervan kunnen rimpels en plooien ontstaan, wat zorgt voor een wat ontevreden en ongezonde uitdrukking.

Neus-lippenplooien
De rimpels tussen de neus en mondhoeken, de neus-lippenplooien, zijn vaak de eerste tekenen van veroudering in het gezicht. Door volumeverlies en huidverslapping in het gezicht zakt het vetweefsel en ontstaat de neuslippenplooi. Door constante spieractiviteiten zoals lachen en praten worden deze rimpels dieper.

Marionetlijnen
Marionetlijnen zijn de lijnen die vanaf de mondhoeken naar de kin lopen. Ook deze kunnen op vrij jonge leeftijd onstaan en zorgen vaak voor een droevige blik.

Kaaklijn
Een zeer vaak voorkomend en bekend fenomeen zijn de hamsterwangen die ontstaan ter hoogte van de kaaklijn, door volumeverlies in het gezicht en de verslapping van de huid.

Mondhoeken
Met het verstrijken van de tijd kunnen de mondhoeken gaan hangen waardoor je een trieste uitdrukking krijgt.

Handen
Voor slanke of heel sportieve vrouwen kunnen handen vaak een probleemzone zijn. Met het verstrijken der jaren wordt het vetweefsel onder de huid van onze handen dunner. Hierdoor worden aderen en pezen meer zichtbaar en verliest de huid aan volume.

Mogelijke behandeling met een injectable filler zoals Radiesse®

Jouw arts heeft je een behandeling met Radiesse® geadviseerd. Hieronder vindt je de belangrijkste informatie over het product, de werking en de risico’s ervan terug. Lees deze informatie nog eens rustig door zodat je een weloverwogen keuze kan maken. Er zijn ook andere injectable fillers beschikbaar. Indien je hierover geïnformeerd wenst te worden, raadpleeg dan jouw arts.

Wat is Radiesse®?
De injectable filler Radiesse® wordt in de huid geïnjecteerd om rimpels of plooitjes te verminderen, om zones te corrigeren waar volumeverlies is opgetreden of om bepaalde gezichtszones extra te accentueren.

Hoe werkt Radiesse®?
Radiesse® bestaat uit een gel-matrix, die dankzij fijne calciumfosfaat microsferen zorgt voor lichaamseigen collageenvorming. De gel wordt binnen 3 maanden door het lichaam afgebroken. Tegelijk stimuleren de microsferen de aanmaak van eigen collageen, wat zorgt voor een resultaat dat tot 12 maanden aanhoudt bij de meeste patiënten. Onderstaand schema illustreert wat er gebeurt in de huid bij injectie van Radiesse®.

Het Radiesse® gamma is beschikbaar mét en zonder lidocaïne. Lidocaïne is een lokaal verdovingsmiddel wat de behandeling minder pijnlijk maakt.

Wat gaat vooraf aan de behandeling met Radiesse®?

Een aantal stappen dienen genomen te worden vooraleer de behandeling plaatsvindt, onder andere:
Jouw arts laat je een medische vragenlijst invullen. Vul deze zo correct mogelijk in. Jouw medische toestand kan de behandeling en de resultaten beïnvloeden, bijvoorbeeld:

 • Eerdere behandelingen met fillers
 • Eerdere chirurgische behandelingen
 • Bepaalde medicatie die je neemt of recent genomen heeft
 • Algemene conditie van de huid

Jouw arts informeert je over de behandelopties, het te verwachten effect, de voordelen en de risico’s. De meest voorkomende bijwerkingen zijn (zoals vaak bij elke vorm van injectie):

 • Vochtophoping (oedeem)
 • Zwelling
 • Pijn
 • Jeuk
 • Verkleuring en gevoeligheid op de plaats van injectie

Hoewel de bijwerkingen meestal mild zijn en van tijdelijke aard, is het toch zinvol om hier even bij stil te staan.

Mogelijke zaken te bespreken voorafgaand aan de behandeling:

 • Details over duur van het effect van de behandeling.
 • Welke kosten zijn er verbonden aan de behandeling?
 • Zijn er andere zaken waarmee je rekening dient te houden?

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

 • De injectable filler Radiesse® wordt in de huid geïnjecteerd door middel van een fijne naald en/of canule om rimpels of plooitjes te verminderen, om zones te corrigeren waar volumeverlies is opgetreden of om bepaalde gezichtszones te accentueren.
 • Een behandeling met injectables kan een licht ongemak of een lichte pijn met zich meebrengen tijdens de behandeling. Daarom wordt meestal een lokale verdoving toegepast om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken. Deze verdoving kunt je nog enige tijd voelen.
 • Om te zorgen voor een gelijkmatig resultaat masseert de arts de behandelde zone, waardoor jouw huid tijdelijk rood of gezwollen kan zijn.
  Jouw arts adviseert je wat te doen na de behandeling.
 • Een behandeling duurt meestal een 30-tal minuten, maar dit is uiteraard afhankelijk van het aantal te behandelen zones.

Waar moet je rekening mee houden na de behandeling?

 • Veel patiënten gaan direct na de behandeling verder met hun dagelijkse bezigheden. Volg hierover echter het advies van je behandelend arts op.
 • Het is mogelijk dat je milde tot matige branderigheid of pijn voelt na een injectie. De behandelde plek kan zelfs gedurende een paar dagen na de behandeling nog gevoelig zijn.
 • Zwelling en verkleuring (roodheid of blauwe plekken) van de injectieplek is een veel voorkomende bijwerking van injectables.
 • Door een koud kompres op de behandelde zone(s) te houden tijdens de eerste uren na de behandeling kun je de omvang en de duur van de verkleuring en de zwelling enigszins beperken. Als de zwelling en de roodheid langer dan 5 dagen aanhouden, neem dan contact op met jouw behandelend arts.
 • Na 24 uur mag je de behandelde plek voorzichtig reinigen en make-up dragen, tenzij de behandelend arts je anders vertelt.
 • Stel de behandelde plek in de eerste week na de behandeling niet bloot aan intense warmte (bijv. zon, solarium, sauna, etc.) of andere intense gezichtsbehandelingen.
 • Er wordt aangeraden om 6 tot 12 weken na behandeling opnieuw een afspraak met jouw arts te maken.
 • Radiesse® wordt na verloop van tijd geleidelijk afgebroken. Denk eraan dat de resultaten slechts van tijdelijke aard zijn.

Vragen en antwoorden

Hoe lang houdt de werking van Radiesse® aan?
Een correctie met Radiesse® blijft bij de meeste patiënten een jaar of langer zichtbaar, maar de duur van het effect kan per persoon verschillen, afhankelijk van leeftijd, huidtype, levensstijl en spieractiviteit.

Is Radiesse® een permanent implantaat?
Nee. Het product is afbreekbaar en wordt volledig door het lichaam opgenomen.

Kan Radiesse® gebruikt worden in combinatie met andere producten?
Het is mogelijk Radiesse® te gebruiken in combinatie met andere dermale fillers (bijvoorbeeld hyaluronzuren). Radiesse® mag niet worden geïnjecteerd als er reeds permanente implantaten aanwezig zijn in het te behandelen gebied. Meld dit aan jouw arts als dit het geval is.

Is Radiesse® voelbaar onder de huid?
Het materiaal is mogelijk een korte periode, net na de behandeling, voelbaar. De stimulatie van het lichaamseigen collageen vergroot de sterkte van het weefsel waarneembaar.

Wat moet ik doen als er bijwerkingen optreden?
Contacteer in dit geval jouw behandelend arts.

Wanneer mag ik een herhaalbehandeling ondergaan?
Meestal blijft het effect van de behandeling tot een jaar lang zichtbaar.
Mocht je een aanvullende of een herhaalbehandeling wensen, volg dan het advies op van jouw arts.

Tarieven

 • Radiesse 1.5 cc € 550,-
 • Radiesse 3.0 cc € 850,-

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door je gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK

ONS RESULTAAT

Voor / Na

OVER ONS

Waarom Essential Aesthetics

Aangenaam verrast door de zorg die ik kreeg bij Essential Aesthetics. Topdokters en personeel zijn erg aardig en zorgzaam! deze clinic zeker aanbevelen!

Aanbevolen door 96% van onze cliënten
Uitstekende zorg en ondersteuning
8.8 score op klinische ervaringen
Zie onze voor en na foto’s

Essential Aesthetics is een bijzondere kliniek met ISO-9001 en NEN-8009 certificering, in een prachtig monumentaal pand in Den Haag. Wij zijn gespecialiseerd in plastische chirurgie, injectables, afvallen en anti-ageing behandelingen.
Vanuit onze visie biedt Essential Aesthetics je zoveel mogelijk begeleiding in alle disciplines die nodig zijn voor een gezonde levensstijl.
Onze kliniek is ontstaan ​​uit de passie van één vrouw. De passie voor schoonheid en een diep gevoel voor dankbaarheid voor alles wat ons lichaam ons geeft heeft geleid tot het levenswerk van de eigenaar en oprichter: een kliniek die moedigt vrouwen aan om zelfverzekerder en sterker te worden en meer te genieten van het geschenk van een mooi en gezond lichaam. En dat is wat Essential Aesthetics doet met een gedreven team van Nederlands, internationaal artsen en ervaringsdeskundigen. Essential Aesthetics is a brand made by women, for women. Het is veel te doen vertrouw je lichaam toe aan iemand anders. Wij begrijpen dat en bieden je daarom alleen het beste en de veiligheid van onze gecertificeerde kliniek.
Je kunt bij onze kliniek terecht voor fillers, spierontspanners behandelingen maar ook voor plastic chirurgie: borstvergroting, bilvergroting, facelifts, liposuctie en meer. Wat maakt ons uniek in de kliniek is dat we je ook professioneel DNA-onderzoek aanbieden voedingsadvies, bindweefselmassage en sportbegeleiding.

Maak kennis met onze specialisten

Onze ISO-9001 en NEN-8009 gecertificeerde kliniek werkt uitsluitend met ervaren gekwalificeerde specialisten met passie voor het vak, die zorgen en oog hebben voor jouw noden en wensen als onze patiënt, met respect voor jouw natuurlijke schoonheid. Ons bedrijf is gebouwd rond het vervullen van jouw wensen! We brengen de toewijding aan details, aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, om het beste resultaat te garanderen. Dankzij onze internationale artsen die actief zijn in het veld en op de hoogte zijn van de laatste trends en technieken, kunnen we je helpen om het best mogelijke resultaat te behalen. Onze specialisten kijken er naar uit om met je samen te werken om te kijken hoe we jouw droom kunnen waarmaken. Het zorgteam van Essential Aesthetics staat voor, tijdens en na de reis voor je klaar. Van de intake tot de nazorg. Bij ons bent je in bekwame, veilige handen want je bent essentieel voor ons.

Dr. Aniel Sewnaik

Injectable specialist & Gelaatschirurg

Dr. Sewnaik heeft jarenlange ervaring in reconstructieve chirurgie van hoofd
en hals. Deze zet hij in voor optimale resultaten bij het toedienen van
injectables en facelift operaties.

Alexandra Gomes

Medisch Consulente & Voedingexpert

Alexandra heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van huidverzorging en heeft een passie voor gezondheidszorg een (inner) beauty. Zij assisteert de arts tijdens het consult, maar is daar vooral als jouw aanspreekpunt. Persoonlijke aandacht gecombineerd met kennis van de vele behandelingen en ingrepen die onze kliniek kan bieden, zorgt voor het juiste advies en uiteindelijk voor de behandeling die het beste bij jou past.

Fillers Den Haag

De filler behandeling vindt plaats in ons prachtige pand in Den Haag. Ook de eventuele check ups na fillers vinden plaats in de kliniek in Den Haag. Fillers Den Haag doe je bij Essential Aesthetics.

BEOORDELINGEN

Lees de ervaringen van andere vrouwen op
ZorgkaartNederland en kliniekervaringen.nl