Skip to main content

Borstvergroting

✓ 96% patiënt tevredenheid
✓ minder dan 1% complicaties
✓ meer dan 4000 borstoperaties uitgevoerd

✓ vanaf €3800,-

Bij Essential Aesthetics staan we bekend om de natuurlijke resultaten als het gaat om borstvergroting. Voor sommige vrouwen is een borstvergroting een manier om zich zelfverzekerder te voelen. Voor anderen maakt het deel uit van het opnieuw opbouwen van de borst voor verschillende aandoeningen. Zorg ervoor dat je begrijpt wat een operatie inhoudt, inclusief mogelijke risico’s, complicaties en nazorg. Wij begeleiden je graag bij dit proces. Een borstvergroting kan je helpen om je uiterlijk te verbeteren als je vindt dat je borsten klein zijn, meer volume nodig hebben, of dat de ene kleiner is dan de andere.

Waarom kiezen voor Essential Aesthetics?

Keurmerk veiligheid & zorg
Jouw veiligheid staat centraal bij ons. Daarom is Essential Aesthetics trots op ons ISO-9001 en NEN-8009 keurmerk. Dit houdt in dat wij voldoen aan de internationale eisen voor kwaliteit, veiligheid en zorg. Daarnaast benadrukt deze certificering het belang van de wensen van onze patiënten en van ons streven naar continue verbetering.

Excelleren is onze norm
Door de combinatie van internationale chirurgen en het onderling delen van kennis en ervaring brengen wij esthetische chirurgie naar een hoger niveau. Het team van Essential Aesthetics streeft te allen tijde naar het hoogst haalbare en laat dit zien door grote betrokkenheid en te streven naar excellente resultaten. Daarnaast zijn wij er trots op dat ons team een hart heeft voor mensen en oog heeft voor jouw persoonlijke en natuurlijke schoonheid.

Jouw vertrouwen is het hart van onze kliniek
De norm van Essential Aesthetics is dat er met respect en toewijding wordt omgegaan met het kostbaarste bezit dat je in onze handen legt. Ons team begrijpt dat een ingreep een grote stap is die niet alleen een fysieke, maar ook een emotionele impact heeft. Wij doen daarom ons uiterste best om jou hierin zo goed mogelijk te ondersteunen.

Ongelimiteerde voor- en nazorg
Essential Aesthetics staat bekend om de uitstekende voor en nazorg. Tijdens de consulten nemen we de tijd voor om met aandacht naar jouw vragen en wensen te luisteren. Onze persoonlijke aandacht en warme benadering geeft je het gevoel dat je thuis bent. Ook na de ingreep staat ons medische team klaar om jou de nodige zorg te bieden.

Welke implantaten passen bij mij?

Naast verschillende merken en plaatsingsmethodes, kun je ook kiezen uit verschillende prothese vormen: rond of druppelvorming. Ook heb je de keuze uit de consistentie of cohesie van de siliconen, zo bestaan er implantaten van vloeibare siliconen gel en van vastere siliconen. Elke optie heeft voor- en nadelen. Het is dan ook belangrijk om je goed te laten informeren over de verschillende implantaten. Uiteraard helpen onze specialisten je hierbij en kun je tijdens het adviesgesprek alle implantaten bekijken en voelen. We helpen je graag om implantaten te kiezen, die het beste bij jouw lichaam en postuur passen.

Mentor MemoryGel®
MENTOR® MemoryGel® borstimplantaten bevatten een speciaal ontwikkelde cohesieve gel. Deze zorgt voor een zacht en natuurlijk gevoel waar al meer dan 6 miljoen vrouwen voor hebben gekozen.
Lees meer over MemoryGel® implantaten

 

 

Mentor Memory Gel-Xtra
MemoryGel® Xtra implantaten bieden twee opties – Moderate Plus, voor een natuurlijke look en stevigheid en High Profile, voor meer volume en stevigheid aan de bovenkant van de borsten.
Lees meer over MemoryGel®-Xtra implantaten

 

 

Motiva Ergonomix®
Dit implantaat beweegt met jouw lichaam mee en bootst de look en feel van natuurlijke borsten na.
Lees meer over Ergonomix® implantaten

 

 

Motiva Round®
Dit implantaat is ontwikkeld voor meer stevigheid en volume, voor vollere borsten.
Lees meer over Round® implantaten

Welke plaatsing past bij mij?

De implantaten kunnen voor de spier, achter de spier of gedeeltelijk voor en achter de spier geplaatst worden. Welke methode de chirurg gebruikt bij jouw borstvergroting is afhankelijk van de conditie van jouw huid, de hoeveelheid huidweefsel in je borst, het type implantaat en het gewenste resultaat.

Dual plane
De implantaten deels achter de borstklier en deels achter de spier plaatsen, wordt dual plane genoemd. Dit is onze voorkeurstechniek. De dual plane techniek komt erg goed van pas bij borstverzakkingen, die ontstaan na het krijgen van kinderen, het geven van borstvoeding, het verliezen van gewicht, of na verloop van tijd. In deze gevallen kan het implantaat met een dubbel vlak iets lager worden geplaatst om de onderste pool van de borst te vullen en tevens een gelift uiterlijk te geven.

Achter de borstklier
Het inbrengen van implantaten achter de borstklier is meestal de meest eenvoudige van de beschikbare uitbreidingsprocedures en zal minder snel leiden tot aanzienlijk ongemak. Deze route is ook effectief voor patiënten met licht hangende borsten. Deze methode kan uw operatie korter maken en uw hersteltijd verkorten. Een mogelijk nadeel kan zijn dat de randen van uw implantaat beter zichtbaar zijn onder uw huid. Beeldvorming tijdens een mammografie kan ook moeilijker zijn wanneer uw implantaten volgens deze methode worden geplaatst.

Achter de borstspier
De spier zorgt voor extra bedekking en helpt om de bovenste helft van het implantaat te verbergen, en is dus vaak aan te bevelen voor degenen die zeer weinig borstweefsel hebben en waarvan de ribben door de huid heen zichtbaar kunnen zijn. Dit kan de kans verkleinen dat uw implantaten door de huid heen worden gevoeld, en het kan de kans verkleinen dat het littekenweefsel rond uw implantaten verhardt. Het zal het ook makkelijker maken om uw borst af te beelden tijdens een mammografie. Mogelijke nadelen van deze techniek kunnen een langere operatie- en hersteltijd zijn

Minimale litteken techniek

Wij voorzien je graag van onze minimale litteken techniek bij een borstvergroting, met de kleinst mogelijke incisies met comfortabeler herstel. De gemaakte incisie is ongeveer de helft van de standaardgrootte van een traditionele incisie voor een borstvergroting, waardoor het minimale littekens achterlaat. Deze kleine littekens verkleuren na een jaar en zijn nauwelijks meer zichtbaar.

Bij deze techniek wordt een speciale trechter gebruikt. De Keller-trechter is een kegelvormige nylon hoes die lijkt op een spuitzakje. Tijdens de procedure wordt het implantaat in de trechter geplaatst. De chirurg maakt een incisie en plaatst de punt van de Keller-trechter erin. Vervolgens zorgt de gladde binnencoating van de trechter ervoor dat het implantaat in de borstzak op zijn plaats kan schuiven.

Kleine incisie en snellere genezing
Een kleinere incisie betekent een kleiner postoperatief litteken en snellere genezing met minder pijn na de operatie. De Keller-trechter is een welkome aanvulling voor vrouwen die vatbaar zijn voor littekens en voor degenen die zich zorgen maken over het uiterlijk van eventuele resterende littekens van de operatie.

Lager risico op infectie
Tijdens traditionele borstvergrotingsoperaties gebruiken chirurgen hun vingertoppen om het implantaat door de incisie in de borstzak te plaatsen. Maar een no-touch-procedure maakt de Keller-trechter een borstvergrotingsoperatie sterieler, waardoor het risico op besmetting van het implantaat, wat tot een infectie kan leiden, wordt verkleind.

Minder implantaatdruk
Door de gladde coating van de Keller-trechter kunnen chirurgen de implantaten met minder druk inbrengen en positioneren. Hierdoor ondergaan de implantaten minder stress en is de kans kleiner dat ze tijdens de procedure verzwakken. Bijgevolg kan de Keller-trechter de levensduur van een implantaat verlengen en ervoor zorgen dat het minder snel scheurt.

Snellere procedure
Het kan enkele minuten duren voordat de plastisch chirurg de implantaten met de vingertoppen goed heeft geplaatst. De Keller-trechter verkort de tijd van de ingreep, wat ook het herstel versnelt.

Het proces stap voor stap

Wanneer je besloten hebt om een borstvergroting te ondergaan, dan krijg je van ons een document met patiënteninformatie. Neem dit zorgvuldig door. De arts zal je naast algemene adviezen, ook van raad voorzien die specifiek op jou van toepassing is en gebaseerd is op jouw gezondheid en leefomstandigheden.

Voor de ingreep

 • Stop met roken vier weken voor de operatie en begin niet opnieuw gedurende minimaal 2 weken daarna. Roken vertraagt ​​de wondgenezing en verhoogt het risico op infectie.
 • Gebruik je Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis, Asprocardio of vergelijkbare medicijnen? Overleg dan met je chirurg of je tijdelijk kunt stoppen met het gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook voor aspirine en pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac, etc. Tijdens de periode rond de operatie kunt je pijnstillers gebruiken zoals Paracetamol en Panadol.
 • Gebruik geen bloedverdunnende medicatie vóór de operatie.
 • Vergeet niet jouw transport naar huis te regelen. Je kunt na de operatie niet zelf rijden en dat is het ook verboden.
 • Zorg ervoor dat je de eerste nachten na de operatie niet alleen bent. Regel ook dat er iemand beschikbaar is om je de eerste paar dagen bij jou thuis te helpen.
 • Vergeet niet om jouw maten en gegevens aan ons door te geven voor de postoperatieve beha. Wij adviseren dat je twee beha’s aanschaft, dit is voor jouw eigen comfort en hygiëne.


De dag van de ingreep:

 • Draag geen sieraden, horloges of piercings. De kliniek is niet aansprakelijk voor verlies en / of diefstal.
 • Zorg dat je 8 uur voor de ingreep niets eet of drinkt.
 • Laat jouw “chauffeur” weten hoe laat je opgehaald kunt worden. De dokter zal je een schatting geven. Meestal verblijf je na de ingreep enkele uren in het ziekenhuis en in sommige gevallen is het verstandig om in het ziekenhuis te overnachten.


Na de ingreep

 • Totdat je de kliniek of het ziekenhuis verlaat, word je begeleid door de verpleegkundige, de anesthesist en de plastisch chirurg.
 • Wij geven de meeste patiënten krijgen in overleg met de chirurg een recept mee naar huis voor medicatie (pijnstilling).
 • De borsten zullen na de operatie ietwat gespannen en gezwollen aanvoelen. De huid moet zich aanpassen aan het nieuwe borstvolume. De spanning neemt vanzelf af.
 • Slaap de eerste periode alleen op je rug. Na twee weken mag je voorzichtig op je zij slapen.
 • Rust de dagen na de operatie goed uit.
 • Overleg met je arts, wanneer je weer kunt douchen.
 • Til je armen de eerste twee weken niet boven je schouders. Til geen zware dingen.
 • Houd er rekening mee dat je de eerste week na de operatie niet kunt werken. Als je lichamelijk zwaar werk heeft, kan het langer duren voordat je weer aan het werk kunt. Raadpleeg altijd eerst jouw arts.
 • Sporten wordt echter de eerste 6 weken na de operatie niet aanbevolen.
 • Ook zwemmen of een saunabezoek wordt de eerste 6 weken afgeraden.

Herstel na de borstvergroting

Wij raden aan om de eerste 6 dagen na de operatie geen lichamelijke inspanning, bad of sauna of zwaar werk te verrichten. Houd er rekening mee dat je de eerste week na de operatie niet kunt werken. Als je lichamelijk zwaar werk hebt, kan het langer duren voordat je weer aan het werk kunt. Na een week kun je beginnen met low-impact werk. Vermijd zware huishoudelijke taken waarbij de arm moet worden gestrekt, totdat je voor de controle in de kliniek bent geweest. Na 6 weken kan je beginnen met zware work-outroutines of zwaar belastend werk doen. Het wordt aanbevolen om de ondersteunende bh 8 weken te dragen. Voor gezonde littekens is het raadzaam om het eerste jaar na de operatie geen bh met metalen beugel te dragen. Houd je littekens het eerste jaar uit de zon en gebruik factor 50.

Garantie op de implantaten

Bij Essential Aesthetics kiezen we ervoor om alleen met de beste merken te werken voor deze ingreep: MENTOR® en Motiva® implantaten. Beide fabrikanten bieden garantie op de implantaten, om jouw veiligheid en welzijn te waarborgen. Ons team geeft je graag informatie over deze programma’s.

Alle MENTOR®-borstimplantaten zijn levenslang gegarandeerd. Alle ontvangers van MENTOR® borstimplantaten worden automatisch ingeschreven in het Promise Protection Plan. Mocht er een bevestigde ruptuur of deflatie optreden, dan krijg je gratis maximaal twee vervangende borstimplantaten van hetzelfde type. Als er binnen 10 jaar na de operatie een ruptuur optreedt, komt u ook in aanmerking voor een vergoeding van maximaal € 1.000,- aan chirurgische kosten. Extra complicaties zijn ook gedurende 10 jaar gedekt met gratis productvervanging.
Lees meer over het MENTOR® garantieprogramma

Alle Motiva®-implantaten worden gedekt door de Always Confident Warranty® tegen ruptuur gedurende de levensduur van het apparaat en door ons productvervangingsbeleid in het geval van kapselcontractuur voor een periode van 10 jaar. Motiva® biedt een programma voor verlengde garantie dat van toepassing is op Motiva®-implantaten via een extra vergoeding die door of namens de patiënt wordt gedekt gedurende de eerste 90 dagen na de eerste borstoperatie.
Lees meer over het Motiva® garantieprogramma

Risico's en complicaties

Elke chirurgische ingreep brengt risico op complicaties met zich mee. Hieronder noemen we een aantal risico’s en eventuele complicaties van een borstvergroting:

 • Littekenvorming
 • Interne of externe bloeding (hematoom)
 • Infectie
 • Slechte genezing van de wond
 • Veranderingen in (het gevoel van) de tepel. Dit kan zowel tijdelijk of permanent aanhouden.
 • Het rimpelen van de huid over het implantaat
 • Dubbel bubbel: hierbij verzakt het implantaat onder de huid en ontstaat er een dubbele borst.
 • Vochtophoping of kapselvorming, waardoor de borsten hard aanvoelen
 • Pijnlijke borsten

Wat je zelf kunt doen om risico’s te voorkomen:

Zelfonderzoek
Voor zowel vrouwen met implantaten als voor vrouwen zonder is het belangrijk om de borsten te controleren op afwijkingen. Als je een borstvergroting hebt ondergaan, heb je misschien vragen over hoe je een borstzelfonderzoek kunt uitvoeren, aangezien je nu implantaten hebt. Veel vrouwen vrezen dat hun borstimplantaten het identificeren van bepaalde afwijkingen in de weg zullen staan, maar in feite is het proces van zelfonderzoek na een borstvergroting zeer vergelijkbaar met het proces voor de borstvergroting.

Vraag de chirurg om je te laten zien hoe je onderscheid kunt maken tussen het implantaat en de borst. Zo kan je bepalen of de veranderingen die je in je borst voelt gewoon bij het nieuwe implantaat horen of dat je ze onder de aandacht van de arts moet brengen.

Neem contact op met je arts als je een deukje, plooitje of verkleuring van de huid, veranderingen aan de tepel, roodheid, zwelling, pijn of een pijnloze, harde massa waarneemt. De arts kan het verdachte plekje onderzoeken en aanvullend onderzoek laten doen (mammografie, MRI of biopsie) als niet duidelijk is of het gevonden plekje onschuldig is.

Mammografie en echoscopie
Alle vrouwen van 49 tot en met 75 jaar krijgen iedere 2 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Door een mammografie of echoscopie kan borstkanker in een vroeg stadium worden ontdekt. Ook als je een borstimplantaat hebt, kan je mammografie of echoscopie laten nemen. Laat de radioloog wel weten dat je een implantaat hebt.

Het adviesgesprek

De eerste stap naar mooiere borsten, is een adviesgesprek met onze plastische chirurg. Dit gesprek is uiteraard geheel vrijblijvend. De chirurg luistert naar jouw wensen en verwachtingen en bekijkt dan samen met jou de verschillende mogelijkheden. Omdat elk lichaam anders is, is het belangrijk dat de chirurg het lichaamsgebied dat je overweegt aan te passen, kan bekijken. Een lichamelijk onderzoek kan dus nodig zijn. Houd hier rekening mee en trek gemakkelijke kleding aan.

Heb je foto’s of plaatjes van jouw droomborsten? Neem deze dan gerust mee naar het gesprek en laat ze zien aan de chirurg. Hij kan je dan gericht advies geven en je vertellen of jouw verwachtingen realistisch zijn. Wanneer jij al weet wat je wil, is het makkelijker om de juiste implantaten te kiezen. Je hebt de keuze uit verschillende afmetingen (van klein naar groot), en vormen (rond of anatomisch). Samen met de chirurg kies je de implantaten die het beste bij jouw lichaam en wensen passen.

De chirurg zal je ook vragen naar jouw gezondheid en medische geschiedenis. Geef zoveel mogelijk en nauwkeurige informatie, dit is belangrijk voor jouw eigen veiligheid. De chirurg vertelt je eerlijk of het naar zijn mening verstandig is om de gewenste ingreep uit te voeren en neemt de ingreep met je door. Mocht het niet verstandig zijn om te kiezen voor een borstvergroting met implantaten, dan kijkt hij met jou naar andere oplossingen. Onze chirurgen kunnen altijd meer informatie geven over andere behandelingen.

Doe gerust nazoekwerk en lees je vooraf goed in, bijvoorbeeld via internet. Je kunt zelfs online filmpjes vinden van deze ingreep. Kijk ook eens bij de reviews van onze patiënten.

Heb je besloten welke behandelingen je zou willen, dan krijg je van ons care team een offerte voor de behandeling. Het is meestal mogelijk om direct na het adviesgesprek een afspraak te maken voor de ingreep. Zo ja, vraag dan wel of de chirurg meteen de gegevens van de gekozen implantaat vastlegt. Besluit je om de volgende stap in jouw reis naar een mooier uiterlijk te maken, dan krijg je alle belangrijke informatie mee.

Uiteraard hoef je niet direct te beslissen of je een behandeling wil ontvangen. Denk er rustig en goed over na. Jij verdient het. Wanneer jij zover bent, helpen onze deskundigen je graag! Bel, mail of app ons gerust. Wij begeleiden je graag op jouw reis naar mooiere, vollere of rondere borsten.

Onze tarieven

 • € 4800 (Borstvergroting met ronde implantaten Cohesive I)
 • € 6500 (Borstvergroting met Motiva Ergonomix2 laatste generatie tehnologie implantaten)

Over ons

Aangenaam verrast door de zorg die ik kreeg bij Essential Aesthetics. Topdokters en personeel zijn erg aardig en zorgzaam! deze clinic zeker aanbevelen!

Essential Aesthetics is een bijzondere kliniek met ISO 9001 en NEN 8009 certificering, in een prachtig monumentaal pand in Den Haag. Wij zijn gespecialiseerd in plastische chirurgie, injectables, afvallen en anti-ageing behandelingen.
Vanuit onze visie biedt Essential Aesthetics je zoveel mogelijk begeleiding in alle disciplines die nodig zijn voor een gezonde levensstijl.
Onze kliniek is ontstaan ​​uit de passie van één vrouw. De passie voor schoonheid en een diep gevoel voor dankbaarheid voor alles wat ons lichaam ons geeft heeft geleid tot het levenswerk van de eigenaar en oprichter: een kliniek die moedigt vrouwen aan om zelfverzekerder en sterker te worden en meer te genieten van het geschenk van een mooi en gezond lichaam. En dat is wat Essential Aesthetics doet met een gedreven team van Nederlands, internationaal artsen en ervaringsdeskundigen. Essential Aesthetics is a brand made by women, for women. Het is veel te doen vertrouw je lichaam toe aan iemand anders. Wij begrijpen dat en bieden je daarom alleen het beste.
Je kunt bij onze kliniek terecht voor fillers, spierontspanners behandelingen maar ook voor plastic chirurgie: borstvergroting, bilvergroting, facelifts, liposuctie en meer. Wat maakt ons uniek in de kliniek is dat we je ook professioneel DNA-onderzoek aanbieden voedingsadvies, bindweefselmassage en sportbegeleiding.

Maak kennis met onze specialisten

Onze ISO 9001 en NEN 8009 gecertificeerde kliniek werkt uitsluitend met ervaren gekwalificeerde specialisten met passie voor het vak, die zorgen en oog hebben voor jouw noden en wensen als onze patiënt, met respect voor jouw natuurlijke schoonheid. Ons bedrijf is gebouwd rond het vervullen van jouw wensen! We brengen de toewijding aan details, aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, om het beste resultaat te garanderen. Dankzij onze internationale artsen die actief zijn in het veld en op de hoogte zijn van de laatste trends en technieken, kunnen we je helpen om het best mogelijke resultaat te behalen. Onze specialisten kijken er naar uit om met je samen te werken om te kijken hoe we jouw droom kunnen waarmaken. Het zorgteam van Essential Aesthetics staat voor, tijdens en na de reis voor je klaar. Van de intake tot de nazorg. Bij ons bent je in bekwame, veilige handen want je bent essentieel voor ons.

Dr. Gabriel Jansen

Senior Nederlandse plastisch chirurg

Cosmetische chirurgie vereist niet alleen topkwaliteit, maar ook een
persoonlijke aanpak op maat. Dr. Gabriel Jansen draagt beide hoog in het
vaandel.

Dr. Aniel Sewnaik

Medische directeur & Gelaatschirurg

Dr. Sewnaik heeft jarenlange ervaring in reconstructieve chirurgie van hoofd
en hals. Deze zet hij in voor optimale resultaten bij het toedienen van
injectables en facelift operaties.

Dr. Luca Piombino

Italiaanse plastisch chirurg

Luca Piombino is onze Italiaanse, internationaal gerenommeerde plastisch chirurg. Hij heeft over de hele wereld gewerkt, waaronder in Beverly Hills en Zuid-Amerika. Hij heeft zich hierdoor kunnen bekwamen in de meest innovatieve technieken.

Professor Philippe Levan

Gerenommeerde Franse plastisch chirurg

Professor Levan is een vooraanstaande Franse plastisch chirurg met meer dan 27 jaar ervaring in plastische chirurgie en een pionier op het gebied van remodellering. Hij is een internationaal erkende innovator op het gebied van bilimplantaten.

Borstvergroting Den Haag

De intake, nazorg en check-ups van een borstvergroting vinden plaats in ons prachtige pand in Den Haag. Borstvergroting Den Haag wordt gedaan bij Essential Aesthetics.

BEOORDELINGEN

Lees de ervaringen van andere vrouwen op
ZorgkaartNederland en kliniekervaringen.nl