Borstvergroting

Een kliniek waar naar jou als individu geluisterd wordt
en waar respect voor jouw wensen en jouw
eigen natuurlijke schoonheid voorop staat.

DIENST

Over borstvergroting

We geven je graag een goed beeld van een borstvergroting en wat hierbij komt kijken. Allereerst, is de kwaliteit van de implantaten super belangrijk. Daarom zijn de implantaten die Essential Aesthetics gebruikt veilig; ze lekken niet en gaan een leven lang mee. De fabrikant geeft levenslange garantie geeft op de borstimplantaten, omdat ze van zeer goede kwaliteit zijn. Veel vrouwen denken dat borstimplantaten na tien jaar vervangen moeten worden, maar door de verbeterde kwaliteit van siliconen implantaten is dat niet meer nodig. Samen met de arts, kies je de implantaten die het beste bij jouw wensen passen. Er zijn meerdere type implantaten, die je borsten op verschillende manieren kunnen vormen. Uiteraard is het ook mogelijk om een borstvergroting te combineren met een borstlift of een tepelcorrectie.

Play Video
Ervaring van Monique bij Essential Aesthetics

Wat gebeurt er bij een borstvergroting

Een borstvergroting vindt plaats onder algehele narcose en duurt gemiddeld anderhalf uur, afhankelijk van de plaatsingsmethode. Er zijn verschillende manieren om de implantaten in de borst te plaatsen:

Via de borstplooi

Wanneer de implantaat via de borstplooi wordt ingebracht, worden de incisies aan de onderkant van je borsten gemaakt. Deze methode heeft als voordeel dat de chirurg grotere implantaten kan plaatsen en goed zicht heeft op de borstholte. De kans op nabloedingen en andere complicaties is bij deze ingreep relatief klein. En hoewel het litteken dat je over zult houden, in vergelijking tot andere mogelijkheden vrij groot is, ligt het goed verborgen in de borstplooi. Na een jaar is dit litteken bijna niet meer zichtbaar.

Via de oksel

Bij deze ingreep worden de incisies in de oksel gemaakt. Het grote voordeel van deze methode, is dat je geen littekens op of onder de borst zult overhouden. Maar er bestaat een grotere kans dat de implantaten kunnen verschuiven. Ook heeft de chirurg bij deze techniek minder goed zicht op de borstholte.

Via de tepelhof

Bij deze methode worden de incisies geplaatst op de overgang van de tepelhof naar de borst. Het litteken zal klein en onopvallend zijn Deze techniek is met name geschikt voor het inbrengen van kleinere implantaten, omdat er slechts een smalle incisie wordt aangebracht. Deze ingreep wordt vaak gecombineerd met een kleine borstlift. Bij deze methode bestaat er echter wel een risico op een gevoelsstoornis in de tepel.

Plaatsing implantaten

De implantaten kunnen voor de spier, achter de spier of gedeeltelijk voor en achter de spier geplaatst worden. Welke methode de chirurg gebruikt bij jouw borstvergroting is afhankelijk van de conditie van jouw huid, de hoeveelheid huidweefsel in je borst, het type implantaat en het gewenste resultaat.

Implantaten worden meestal boven de borstspier geplaatst wanneer:

 • Je borst genoeg eigen weefsel bevat om het implantaat te bedekken.
 • Je borstspieren erg sterk zijn, sterke borstspieren kunnen namelijk verschuiving van de implantaten veroorzaken.
 • Je een grote cup-maat wenst.

De keerzijde van het plaatsen van implantaten boven de borstspier, is dat de borsten eerder kunnen gaan hangen dan bij andere methodes.

In de meeste gevallen worden de implantaten gedeeltelijk boven en onder de borstspier geplaatst (dual plane). Een van de pluspunten van deze plaatsingsmethode is dat er minder risico bestaat op kapselvorming in de borst. Daarnaast voelt en oogt het resultaat vaak natuurlijker. De keerzijde van deze methode is een langere herstelperiode en meer pijn gedurende de eerste weken na de ingreep.

De implantaten

Bij Essential Aesthetics gebruiken we uitsluitend implantaten van de beste kwaliteit: Mentor, Motiva & Polytech. De fabrikanten van deze merken geven allemaal levenslange garantie op de implantaten. Onze kliniek werkt met siliconenimplantaten omdat deze het mooiste resultaat opleveren. Naast verschillende merken en plaatsingsmethodes, kun je ook kiezen uit verschillende prothese vormen: rond of druppelvorming. Ook heb je de keuze uit de consistentie of cohesie van de siliconen, zo bestaan er implantaten van vloeibare siliconen gel en van vastere siliconen. Elke optie heeft voor- en nadelen. Het is dan ook belangrijk om je goed te laten informeren over de verschillende implantaten. Uiteraard helpen onze specialisten je hierbij en kun je tijdens het adviesgesprek alle implantaten bekijken en voelen. We helpen je graag om implantaten te kiezen, die het beste bij jouw lichaam en postuur passen.

Profiel van het implantaat

De oppervlakte van een implantaat kan ruw of glad zijn. De meeste anatomische implantaten hebben een ruwe oppervlakte. De ronde implantaten hebben beide. Bij een ruw oppervlak is er minder kans op kapselvorming. De chirurg kiest welke oppervlak het beste voor je is en vertelt je waarom.

Oppervlakte van het implantaat

De oppervlakte van een implantaat kan ruw of glad zijn. De meeste anatomische implantaten hebben een ruwe oppervlakte. De ronde implantaten hebben beide. Bij een ruw oppervlak is er minder kans op kapselvorming. De chirurg kiest welke oppervlak het beste voor je is en vertelt je waarom.

GalaFLEX

Wat is GalaFLEX®?

GalaFLEX® is een tijdelijke, absorbeerbare matrix die wordt gebruikt ter versterking, stabilisering en ondersteuning van zacht weefsel dat verslapt is en is ontworpen voor ondersteuning onmiddellijk na borstoperaties, zodat het lichaam kan genezen en een nieuwe gezonde weefsellaag van hoofdzakelijk volgroeid collageen kan vormen.

De GalaFLEX®-matrix is gemaakt van een polymeer van biologische herkomst genaamd (poly-4-hydroxybutyraat – (P4HB™), dat na verloop van tijd afbreekt in koolstofdioxide en water, een proces dat vergeleken kan worden met absorbeerbare hechtingen. Dit wil zeggen dat jouw lichaam weet hoe het deze matrix op veilige en natuurlijke wijze moet metaboliseren en volledig absorberen.

De GalaFLEX®-matrix is in verschillende vormen verkrijgbaar voor gebruik bij borstoperaties. Jouw chirurg kiest de GalaFLEX®-matrix die past bij de vorm en behoefte van jouw lichaam.


Behoud van ptosiscorrectie
Sterk
Bioabsorbeerbaar
Voorspelbare prestaties

Hoe werkt GalaFlex?
Jouw chirurg plaatst de inwendige bh-matrix van GalaFLEX® tijdens de operatie onder jouw huid.
Het unieke weefpatroon van de matrix bevordert snelle cellulaire infiltratie en de vorming van nieuw collageen; een zeer belangrijk bestanddeel van gezond huidweefsel. Dit nieuw gevormde weefsel is soepel maar toch sterk genoeg om stabiliteit en ondersteuning te bieden voor het gelifte weefsel.

Na 18-24 maanden is de matrix zo goed als volledig geabsorbeerd en wordt het door het lichaam uitgescheiden als water en koolstofdioxide via natuurlijke fysiologische routes. Er blijven geen polymeermetabolieten achter nadat het afbraakproces voltooid is. Het resterende collageenweefsel is 3 à 4 keer sterker dan het oorspronkelijke weefsel.

Wees GalaSTERK
De GalaFLEX®-matrices worden tijdens borstoperaties gebruikt voor patiënten die extra ondersteuning nodig hebben omdat hun zachte weefsel slap of zwak is. De GalaFLEX®-matrices worden gebruikt bij borstoperaties zoals borstverkleining, borstvergroting of revisieoperaties.

Integratie van GalaFLEX®-matrix

1 maand – Gezonde cellen groeien in de matrix.
7 maanden – Volgroeid collageen is overheersend en biedt versteviging aan het gelifte weefsel.
1 jaar – Naarmate de matrix wordt geabsorbeerd, blijft er een nieuwe laag achter met gezond weefsel dat 3 à 4 maal sterker is dan het oorspronkelijke weefsel.
1,5-2 jaar – De absorptie van de matrix is nagenoeg voltooid.

De werkelijke resultaten kunnen variëren

Het probleem met weefsel
Wij worden ouder, en onze huid ook. Nadat we de 20 zijn gepasseerd, verliest onze huid ongeveer 1% collageen per jaar. Dit geleidelijke verlies aan collageen zorgt ervoor dat de huid dunner en minder elastisch wordt, resulterend in natuurlijke verslapping en rimpels.

Zwaartekracht
Roken
Gewichtsverlies
Blootstelling aan zon & UV-straling
Menopauze (wat leidt tot een jaarlijkse afname van 1% huiddikte en 2% collageen)
Zwangerschap
Eetpatroon
Eerdere operaties (littekens herstellen slechts tot 80% van de oorspronkelijke stevigheid)

Bij de meeste borstoperaties wordt verslapt en/of aangetast zacht weefsel strak getrokken. Helaas wordt het weefsel zelf hier niet sterker van en door de zwaartekracht kan het weefsel opnieuw gaan hangen of verslappen. Daarom kiezen veel chirurgen voor een weefselondersteunende matrix zoals GalaFLEX®. Deze biedt niet alleen inwendige ondersteuning van de borst voor nieuw gelift en strak getrokken weefsel onmiddellijk na een borstoperatie, maar stelt zacht weefsel ook in staat om steviger te herstellen.

Waarom ondersteuning van zacht weefsel ertoe doet
Uit klinisch onderzoek is gebleken dat binnen 10 jaar na een operatie, 32%-48% van de patiënten een nieuwe operatie ondergaat voor herstel van hun oorspronkelijke operatieresultaat. De meest voorkomende reden voor hersteloperaties onder patiënten met een esthetisch implantaat was de ontwikkeling van ptosis (42%) of zakken van weefsel.

Hoe weet ik of GalaFLEX® geschikt voor mij is?
Patiënten die verzwakt weefsel tijdens een borstoperatie willen versterken en stabiliseren, kunnen in aanmerking komen voor GalaFLEX®-matrix. Raadpleeg jouw chirurg om te bespreken of GalaFLEX®-matrix geschikt voor je is.

Hier zijn enkele vragen die je zou kunnen stellen aan jouw chirurg:

 • Hoe zou je de kwaliteit van mijn borstweefsel beschrijven?
 • Heb ik risicofactoren voor verzwakt borstweefsel?
 • Biedt mijn weefsel op zich genoeg stevigheid en ondersteuning?
 • Heeft mijn zachte weefsel extra ondersteuning nodig?
 • Heb ik een GalaFLEX® Internal Bra™ nodig?


GalaFLEX®-matrix is ontworpen om zacht weefsel te liften, versterken en herstellen waar het zwak is tijdens borstoperaties. De inwendige bh van GalaFLEX®-matrix biedt ondersteuning aan zacht weefsel bij cosmetische borstoperaties.

Klinisch bewezen

 • Uitgebreide portfolio van biocompatibiliteitstesten beoordeeld door de FDA en het aangewezen keuringsinstituut gedurende het goedkeuringsproces voor handelsvergunning voor P4HB-producten.
 • Geproduceerd door middel van een biologisch veilig, standaard farmaceutisch proces. Niet van dierlijke oorsprong, niet synthetisch.
 • P4HB-hulpmiddelen geïmplanteerd in meer dan 3 miljoen patiënten wereldwijd.
 • P4HB grondig onderzocht in meer dan 60 klinische en wetenschappelijke publicaties.
 • GalaFLEX® bemoeilijkt niet diagnostische mammografieën of echo-onderzoeken.

Beoogd gebruik

 • De GalaFLEX®-matrix is bedoeld voor gebruik als aanvulling op hechtingen voor versterking en herstel van zacht weefsel waar dit zwak is en waar de toevoeging van een versterkend materiaal nodig is om het gewenste chirurgische resultaat te verkrijgen bij patiënten die een borstoperatie ondergaan
 • De GalaFLEX®-matrix is bedoeld voor gebruik bij patiënten die herstel van zacht weefsel en versterking nodig hebben na medisch noodzakelijke borstoperaties, waarbij het bestaande zachte weefsel niet voldoende sterk is om chirurgisch herstel te ondersteunen.
  Voorbeelden van toepassingen in borstoperaties zijn borstverkleiningen en borsthersteloperaties om een medische aandoening te corrigeren.
 • De GalaFLEX®-matrix kan ook worden gebruikt bij cosmetische borstoperaties.

Het resultaat van een borstvergroting

Een borstvergroting is een betrouwbare en veilige ingreep. Na de ingreep is het resultaat direct zichtbaar. Maar houd er rekening mee dat je borsten na de operatie in drukverband worden gewikkeld, waardoor jouw nieuwe borsten niet direct kunt bekijken. Ook zullen je borsten de eerste periode nog gezwollen zijn van de ingreep. Je borsten zullen na ongeveer 6 maanden hersteld zijn van de ingreep, dan is het eindresultaat goed zichtbaar. Na een jaar zijn ook de littekens verkleurd en vallen deze nauwelijks meer op.

Herstel na de borstvergroting

Net zoals na elke operatie, moet jouw lichaam herstellen van de ingreep. Ons care team zorgt ervoor dat de genezing zo voorspoedig mogelijk verloopt. Na de borstvergroting worden je borsten verbonden met een steungevend verband. Dit verband draag je de eerste 48 uur. Daarnaast draag je een speciale postoperatieve beha. Deze beha lijkt op een sportbeha en biedt jouw borsten de ondersteuning die ze nodig hebben. Hoe lang je deze beha moet dragen, overleg je met de arts. Ook kan zijn dat je een borstband moet dragen om de implantaten sneller te laten zakken.

In het begin, kunnen je borsten pijnlijk aanvoelen. De meeste patiënten ervaren een drukkend gevoel op de borst. De pijn is in de meeste gevallen niet ernstig en is goed te bestrijden met medicatie. In enkele gevallen moeten er ook drains worden ingebracht om wondvocht af te voeren.

De eerste zes weken na de operatie, raden we je af om je armen hoger te tillen dan de schouders. Het is ook verstandig om niet te tillen of te sporten. Na die 6 weken mag je rustig aan weer beginnen met normaal bewegen. Zorg er wel voor dat je borsten goed blijft ondersteunen. We raden je aan om in het eerste jaar geen beugel-beha’s te dragen.

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Wanneer je besloten hebt om een borstvergroting te ondergaan, dan krijg je van ons een document met patiënteninformatie. Neem dit zorgvuldig door. De arts zal je naast algemene adviezen, ook van raad voorzien die specifiek op jou van toepassing is en gebaseerd is op jouw gezondheid en leefomstandigheden.

Voor de ingreep

 • Stop met roken vier weken voor de operatie en begin niet opnieuw gedurende minimaal 2 weken daarna. Roken vertraagt ​​de wondgenezing en verhoogt het risico op infectie.
 • Gebruik je Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis, Asprocardio of vergelijkbare medicijnen? Overleg dan met je chirurg of je tijdelijk kunt stoppen met het gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook voor aspirine en pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac, etc. Tijdens de periode rond de operatie kunt je pijnstillers gebruiken zoals Paracetamol en Panadol.
 • Gebruik geen bloedverdunnende medicatie vóór de operatie.
 • Vergeet niet jouw transport naar huis te regelen. Je kunt na de operatie niet zelf rijden en dat is het ook verboden.
 • Zorg ervoor dat je de eerste nachten na de operatie niet alleen bent. Regel ook dat er iemand beschikbaar is om je de eerste paar dagen bij jou thuis te helpen.
 • Vergeet niet om jouw maten en gegevens aan ons door te geven voor de postoperatieve beha. Wij adviseren dat je twee beha’s aanschaft, dit is voor jouw eigen comfort en hygiëne.


De dag van de ingreep:

 • Draag geen sieraden, horloges of piercings. De kliniek is niet aansprakelijk voor verlies en / of diefstal.
 • Zorg dat je 8 uur voor de ingreep niets eet of drinkt.
 • Laat jouw “chauffeur” weten hoe laat je opgehaald kunt worden. De dokter zal je een schatting geven. Meestal verblijf je na de ingreep enkele uren in het ziekenhuis en in sommige gevallen is het verstandig om in het ziekenhuis te overnachten.


Na de ingreep

 • Totdat je de kliniek of het ziekenhuis verlaat, word je begeleid door de verpleegkundige, de anesthesist en de plastisch chirurg.
 • Wij geven de meeste patiënten krijgen in overleg met de chirurg een recept mee naar huis voor medicatie (pijnstilling).
 • De borsten zullen na de operatie ietwat gespannen en gezwollen aanvoelen. De huid moet zich aanpassen aan het nieuwe borstvolume. De spanning neemt vanzelf af.
 • Slaap de eerste periode alleen op je rug. Na twee weken mag je voorzichtig op je zij slapen.
 • Rust de dagen na de operatie goed uit.
 • Overleg met je arts, wanneer je weer kunt douchen.
 • Til je armen de eerste twee weken niet boven je schouders. Til geen zware dingen.
 • Houd er rekening mee dat je de eerste week na de operatie niet kunt werken. Als je lichamelijk zwaar werk heeft, kan het langer duren voordat je weer aan het werk kunt. Raadpleeg altijd eerst jouw arts.
 • Sporten wordt echter de eerste 6 weken na de operatie niet aanbevolen.
 • Ook zwemmen of een saunabezoek wordt de eerste 6 weken afgeraden.

Risico's en complicaties

Elke chirurgische ingreep brengt risico op complicaties met zich mee. Hieronder noemen we een aantal risico’s en eventuele complicaties van een borstvergroting:

 • Lelijke littekenvorming
 • Interne of externe bloeding (hematoom)
 • Infectie
 • Slechte genezing van de wond
 • Veranderingen in (het gevoel van) de tepel. Dit kan zowel tijdelijk of permanent aanhouden.
 • Het rimpelen van de huid over het implantaat
 • Dubbel bubbel: hierbij verzakt het implantaat onder de huid en ontstaat er een dubbele borst.
 • Vochtophoping of kapselvorming, waardoor de borsten hard aanvoelen
 • Pijnlijke borsten

Het adviesgesprek

De eerste stap naar mooiere borsten, is een adviesgesprek met onze plastische chirurg. Dit gesprek is uiteraard geheel vrijblijvend. De chirurg luistert naar jouw wensen en verwachtingen en bekijkt dan samen met jou de verschillende mogelijkheden. Omdat elk lichaam anders is, is het belangrijk dat de chirurg het lichaamsgebied dat je overweegt aan te passen, kan bekijken. Een lichamelijk onderzoek kan dus nodig zijn. Houd hier rekening mee en trek gemakkelijke kleding aan.

Heb je foto’s of plaatjes van jouw droomborsten? Neem deze dan gerust mee naar het gesprek en laat ze zien aan de chirurg. Hij kan je dan gericht advies geven en je vertellen of jouw verwachtingen realistisch zijn. Wanneer jij al weet wat je wil, is het makkelijker om de juiste implantaten te kiezen. Je hebt de keuze uit verschillende afmetingen (van klein naar groot), en vormen (rond of anatomisch). Samen met de chirurg kies je de implantaten die het beste bij jouw lichaam en wensen passen.

De chirurg zal je ook vragen naar jouw gezondheid en medische geschiedenis. Geef zoveel mogelijk en nauwkeurige informatie, dit is belangrijk voor jouw eigen veiligheid. De chirurg vertelt je eerlijk of het naar zijn mening verstandig is om de gewenste ingreep uit te voeren en neemt de ingreep met je door. Mocht het niet verstandig zijn om te kiezen voor een borstvergroting met implantaten, dan kijkt hij met jou naar andere oplossingen. Maak ook van de gelegenheid gebruik om te vragen naar andere behandelingen of wensen die je hebt. Onze chirurgen kunnen altijd meer informatie geven over andere behandelingen.

Doe gerust nazoekwerk en lees je vooraf goed in, bijvoorbeeld via internet. Je kunt zelfs online filmpjes vinden van deze ingreep. Kijk ook eens bij de reviews van onze patiënten.

Heb je besloten welke behandelingen je zou willen ontvangen, dan krijg je van ons care team een offerte voor de behandeling. Het is meestal mogelijk om direct na het adviesgesprek een afspraak te maken voor de ingreep. Zo ja, vraag dan wel of de chirurg meteen de gegevens van de gekozen implantaat vastlegt. Besluit je om de volgende stap in jouw reis naar een mooier uiterlijk te maken, dan krijg je alle belangrijke informatie mee.

Uiteraard hoef je niet direct te beslissen of je een behandeling wil ontvangen. Denk er rustig en goed over na. Jij verdient het. Wanneer jij zover bent, helpen onze deskundigen je graag!

Heb je na het adviesgesprek nog vragen over borstvergrotingen, borstimplantaten van siliconen, een borstlift of andere behandelingen? Dan beantwoord ons care team van Essential Aesthetics die graag. Bel, mail of app ons gerust. Wij begeleiden je graag op jouw reis naar mooiere, vollere of rondere borsten.

Tarieven

 • Borstvergroting met Mentor of Motiva implantaten vanaf € 3.800
 • Borstvergroting nieuwe generatie implantaten en minimale littekenvorming techniek vanaf € 5.500
 • Postoperatieve littekenbehandeling 125 euro per zone

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door je gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

ONS RESULTAAT

Voor / Na