Borstvergroting

Borst vergroting met implantaten

GRATIS CONSULTATIE

Aanbevolen
door 96% van onze klanten

8.8 score op
Klinische ervaringen

8.9 score op
Zorgkaart Nederland

4.7 score op
Google Reviews

DIENST

Over borst vegroting

We geven je graag een goed beeld van een borstvergroting en wat hierbij komt kijken. Aller eerst, is de kwaliteit van de implantaten super belangrijk. Bij een borstvergroting is de kwaliteit van de implantaten erg belangrijk. Daarom zijn de implantaten die Essential Aesthetics gebruikt veilig; ze lekken niet en gaan een leven lang mee. De fabrikant geeft levenslange garantie geeft op de borstimplantaten, omdat ze van zeer goede kwaliteit zijn. Veel vrouwen denken dat borstimplantaten na tien jaar vervangen moeten worden, maar door de verbeterde kwaliteit van siliconen implantaten is dat niet meer nodig. Samen met de arts, kies je de implantaten die het beste bij jouw wensen passen. Er zijn meerdere type implantaten, die je borsten op verschillende manieren kunnen vormen. Uiteraard is het ook mogelijk om een borstvergroting te combineren met een borstlift of een tepelcorrectie.

Wat gebeurt er bij een borstvergroting

Een borstvergroting vindt plaats onder algehele narcose en duurt gemiddeld anderhalf uur, afhankelijk van de plaatsingsmethode. Er zijn verschillende manieren om de implantaten in de borst te plaatsen:

Via de borstplooi

Wanneer de implantaat via de borstplooi wordt ingebracht, worden de incisies aan de onderkant van je borsten gemaakt. Deze methode heeft als voordeel dat de chirurg grotere implantaten kan plaatsen en goed zicht heeft op de borstholte. De kans op nabloedingen en andere complicaties is bij deze ingreep relatief klein. En hoewel het litteken dat je over zult houden, in vergelijking tot andere mogelijkheden vrij groot is, ligt het goed verborgen in de borstplooi. Na een jaar is dit litteken bijna niet meer zichtbaar.

Via de oksel

Bij deze ingreep worden de incisies in de oksel gemaakt. Het grote voordeel van deze methode, is dat je geen littekens op of onder de borst zult overhouden. Maar er bestaat een grotere kans dat de implantaten kunnen verschuiven. Ook heeft de chirurg bij deze techniek minder goed zicht op de borstholte.

Via de tepelhof

Bij deze methode worden de incisies geplaatst op de overgang van de tepelhof naar de borst. Het litteken zal klein en onopvallend zijn Deze techniek is met name geschikt voor het inbrengen van kleinere implantaten, omdat er slechts een smalle incisie wordt aangebracht. Deze ingreep wordt vaak gecombineerd met een kleine borstlift. Bij deze methode bestaat er echter wel een risico op een gevoelsstoornis in de tepel.

Plaatsing implantaten

De implantaten kunnen voor de spier, achter de spier of gedeeltelijk voor en achter de spier geplaatst worden. Welke methode de chirurg gebruikt bij jouw borstvergroting is afhankelijk van de conditie van jouw huid, de hoeveelheid huidweefsel in je borst, het type implantaat en het gewenste resultaat.

Implantaten worden meestal boven de borstspier geplaatst wanneer:

 • Je borst genoeg eigen weefsel bevat om het implantaat te bedekken.
 • Je borstspieren erg sterk zijn, sterke borstspieren kunnen namelijk verschuiving van de implantaten veroorzaken.
 • Je een grote cup-maat wenst.

De keerzijde van het plaatsen van implantaten boven de borstspier, is dat de borsten eerder kunnen gaan hangen dan bij andere methodes.

In de meeste gevallen worden de implantaten gedeeltelijk boven en onder de borstspier geplaatst (dual plane). Een van de pluspunten van deze plaatsingsmethode is dat er minder risico bestaat op kapselvorming in de borst. Daarnaast voelt en oogt het resultaat vaak natuurlijker. De keerzijde van deze methode is een langere herstelperiode en meer pijn gedurende de eerste weken na de ingreep.

De implantaten

Bij Essential Aesthetics gebruiken we uitsluitend implantaten van de beste kwaliteit: Mentor, Natrelle en BRST-lijn. De fabrikanten van deze merken geven allemaal levenslange garantie op de implantaten. Onze kliniek werkt met siliconenimplantaten omdat deze het mooiste resultaat opleveren. Naast verschillende merken en plaatsingsmethodes, kun je ook kiezen uit verschillende prothese vormen: rond of druppelvorming. Ook heb je de keuze uit de consistentie of cohesie van de siliconen, zo bestaan er implantaten van vloeibare siliconen gel en van vastere siliconen. Elke optie heeft voor- en nadelen. Het is dan ook belangrijk om je goed te laten informeren over de verschillende implantaten. Uiteraard helpen onze specialisten je hierbij en kun je tijdens het adviesgesprek alle implantaten bekijken en voelen. We helpen je graag om implantaten te kiezen, die het beste bij jouw lichaam en postuur passen.

Profiel van het implantaat

De oppervlakte van een implantaat kan ruw of glad zijn. De meeste anatomische implantaten hebben een ruwe oppervlakte. De ronde implantaten hebben beide. Bij een ruw oppervlak is er minder kans op kapselvorming. De chirurg kiest welke oppervlak het beste voor je is en vertelt je waarom.

Oppervlakte van het implantaat

De oppervlakte van een implantaat kan ruw of glad zijn. De meeste anatomische implantaten hebben een ruwe oppervlakte. De ronde implantaten hebben beide. Bij een ruw oppervlak is er minder kans op kapselvorming. De chirurg kiest welke oppervlak het beste voor je is en vertelt je waarom.

Het resultaat van een borstvergroting

Een borstvergroting is een betrouwbare en veilige ingreep. Na de ingreep is het resultaat direct zichtbaar. Maar houd er rekening mee dat je borsten na de operatie in drukverband worden gewikkeld, waardoor jouw nieuwe borsten niet direct kunt bekijken. Ook zullen je borsten de eerste periode nog gezwollen zijn van de ingreep. Je borsten zullen na ongeveer 6 maanden hersteld zijn van de ingreep, dan is het eindresultaat goed zichtbaar. Na een jaar zijn ook de littekens verkleurd en vallen deze nauwelijks meer op.

Herstel na de borstvergroting

Net zoals na elke operatie, moet jouw lichaam herstellen van de ingreep. Ons care team zorgt ervoor dat de genezing zo voorspoedig mogelijk verloopt. Na de borstvergroting worden je borsten verbonden met een steungevend verband. Dit verband draag je de eerste 48 uur. Daarnaast draag je een speciale postoperatieve beha. Deze beha lijkt op een sportbeha en biedt jouw borsten de ondersteuning die ze nodig hebben. Hoe lang je deze beha moet dragen, overleg je met de arts. Ook kan zijn dat je een borstband moet dragen om de implantaten sneller te laten zakken.

In het begin, kunnen je borsten pijnlijk aanvoelen. De meeste patiënten ervaren een drukkend gevoel op de borst. De pijn is in de meeste gevallen niet ernstig en is goed te bestrijden met medicatie. In enkele gevallen moeten er ook drains worden ingebracht om wondvocht af te voeren.

De eerste zes weken na de operatie, raden we je af om je armen hoger te tillen dan de schouders. Het is ook verstandig om niet te tillen of te sporten. Na die 6 weken mag je rustig aan weer beginnen met normaal bewegen. Zorg er wel voor dat je borsten goed blijft ondersteunen. We raden je aan om in het eerste jaar geen beugel-beha’s te dragen.

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Wanneer je besloten hebt om een borstvergroting te ondergaan, dan krijg je van ons een document met patiënteninformatie. Neem dit zorgvuldig door. De arts zal je naast algemene adviezen, ook van raad voorzien die specifiek op jou van toepassing is en gebaseerd is op jouw gezondheid en leefomstandigheden.

Voor de ingreep

 • Stop met roken vier weken voor de operatie en begin niet opnieuw gedurende minimaal 2 weken daarna. Roken vertraagt ​​de wondgenezing en verhoogt het risico op infectie.
 • Begin twee weken voor de operatie met Arnica drops en ga door tot twee weken na de operatie. Dit vermindert blauwe plekken en zwellingen.
 • Gebruik je Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis, Asprocardio of vergelijkbare medicijnen? Overleg dan met je chirurg of je tijdelijk kunt stoppen met het gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook voor aspirine en pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac, etc. Tijdens de periode rond de operatie kunt u pijnstillers gebruiken zoals Paracetamol en Panadol.
 • Gebruik geen bloedverdunnende medicatie vóór de operatie.
 • Vergeet niet uw transport naar huis te regelen. U kunt na de operatie niet zelf rijden en dat is het ook verboden.
 • Zorg ervoor dat je de eerste nachten na de operatie niet alleen bent. Regel ook dat er iemand beschikbaar is om je de eerste paar dagen bij jou thuis te helpen.
 • Vergeet niet om jouw maten en gegevens aan ons door te geven voor de postoperatieve beha. Wij adviseren dat je twee beha’s aanschaft, dit is voor jouw eigen comfort en hygiëne.


De dag van de ingreep:

 • Draag geen sieraden, horloges of piercings. De kliniek is niet aansprakelijk voor verlies en / of diefstal.
 • Zorg dat je 8 uur voor de ingreep niets eet of drinkt.
 • Laat uw “chauffeur” weten hoe laat u opgehaald kunt worden. De dokter zal u een schatting geven. Meestal verblijf je na de ingreep enkele uren in het ziekenhuis en in sommige gevallen is het verstandig om in het ziekenhuis te overnachten.


Na de ingreep

 • Totdat je de kliniek of het ziekenhuis verlaat, word je begeleid door de verpleegkundige, de anesthesist en de plastisch chirurg.
 • Wij geven de meeste patiënten krijgen in overleg met de chirurg een recept mee naar huis voor medicatie (pijnstilling).
 • De borsten zullen na de operatie ietwat gespannen en gezwollen aanvoelen. De huid moet zich aanpassen aan het nieuwe borstvolume. De spanning neemt vanzelf af.
 • Slaap de eerste periode alleen op je rug. Na twee weken mag je voorzichtig op je zij slapen.
 • Rust de dagen na de operatie goed uit.
 • Overleg met je arts, wanneer je weer kunt douchen.
 • Til je armen de eerste twee weken niet boven je schouders. Til geen zware dingen.
 • Houd er rekening mee dat u de eerste week na de operatie niet kunt werken. Als u lichamelijk zwaar werk heeft, kan het langer duren voordat u weer aan het werk kunt. Raadpleeg altijd eerst uw arts.
 • Sporten wordt echter de eerste 6 weken na de operatie niet aanbevolen.
 • Ook zwemmen of een saunabezoek wordt de eerste 6 weken afgeraden.

Risico's en complicaties

Elke chirurgische ingreep brengt risico op complicaties met zich mee. Hieronder noemen we een aantal risico’s en eventuele complicaties van een borstvergroting:

 • Lelijke littekenvorming
 • Interne of externe bloeding (hematoom)
 • Infectie
 • Slechte genezing van de wond
 • Veranderingen in (het gevoel van) de tepel. Dit kan zowel tijdelijk of permanent aanhouden.
 • Het rimpelen van de huid over het implantaat
 • Dubbel bubbel: hierbij verzakt het implantaat onder de huid en ontstaat er een dubbele borst.
 • Vochtophoping of kapselvorming, waardoor de borsten hard aanvoelen
 • Pijnlijke borsten

Het adviesgesprek

De eerste stap naar mooiere borsten, is een adviesgesprek met onze plastische chirurg. Dit gesprek is uiteraard geheel vrijblijvend. De chirurg luistert naar jouw wensen en verwachtingen en bekijkt dan samen met jou de verschillende mogelijkheden. Omdat elk lichaam anders is, is het belangrijk dat de chirurg het lichaamsgebied dat je overweegt aan te passen, kan bekijken. Een lichamelijk onderzoek kan dus nodig zijn. Houd hier rekening mee en trek gemakkelijke kleding aan.

Heb je foto’s of plaatjes van jouw droomborsten? Neem deze dan gerust mee naar het gesprek en laat ze zien aan de chirurg. Hij kan je dan gericht advies geven en je vertellen of jouw verwachtingen realistisch zijn. Wanneer jij al weet wat je wil, is het makkelijker om de juiste implantaten te kiezen. Je hebt de keuze uit verschillende afmetingen (van klein naar groot), en vormen (rond of anatomisch). Samen met de chirurg kies je de implantaten die het beste bij jouw lichaam en wensen passen.

De chirurg zal je ook vragen naar jouw gezondheid en medische geschiedenis. Geef zoveel mogelijk en nauwkeurige informatie, dit is belangrijk voor jouw eigen veiligheid. De chirurg vertelt je eerlijk of het naar zijn mening verstandig is om de gewenste ingreep uit te voeren en neemt de ingreep met je door. Mocht het niet verstandig zijn om te kiezen voor een borstvergroting met implantaten, dan kijkt hij met jou naar andere oplossingen. Maak ook van de gelegenheid gebruik om te vragen naar andere behandelingen of wensen die je hebt. Onze chirurgen kunnen altijd meer informatie geven over andere behandelingen.

Doe gerust nazoekwerk en lees je vooraf goed in, bijvoorbeeld via internet. Je kunt zelfs online filmpjes vinden van deze ingreep. ijk ook eens bij de reviews van onze patiënten.

Heb je besloten welke behandelingen je zou willen ontvangen, dan krijg je van ons care team een offerte voor de behandeling. Het is meestal mogelijk om direct na het adviesgesprek een afspraak te maken voor de ingreep. Zo ja, vraag dan wel of de chirurg meteen de gegevens van de gekozen implantaat vastlegt. Besluit je om de volgende stap in jouw reis naar een mooier uiterlijk te maken, dan krijg je alle belangrijke informatie mee.

Uiteraard hoef je niet direct te beslissen of je een behandeling wil ontvangen. Denk er rustig en goed overna. Jij verdient het. Wanneer jij zover bent, helpen onze deskundigen je graag!

Heb je na het adviesgesprek nog vragen over borstvergrotingen, borstimplantaten van siliconen, een borstlift of andere behandelingen? Dan beantwoord ons care team van Essential Aesthetics die graag. Bel, mail of app ons gerust. Wij begeleiden je graag op jouw reis naar mooiere, vollere of rondere borsten.

Tarieven

Borstvergroting met Mentor/Polytech implantaten vanaf € 3.800

Borstvergroting met Special lift vanaf € 5.500

Postoperatieve litteken behandeling 125 euro per regio

 

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%.

Nu is het aan jou! Maak een afspraak voor gratis consultatie met een van onze zorgteam specialisten.070 220 2222. Omdat jij essentieel voor ons bent.

Het tweede consult met de door u gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

GRATIS CONSULTATIE

Download uw brochure hier

ONS RESULTAAT

Voor / Na

OVER ONS

Waarom Essential Aesthetics

Aangenaam verrast door de zorg die ik kreeg bij Essential Aesthetics. Topdokters en personeel zijn erg aardig en zorgzaam! deze clinic zeker aanbevelen!

GRATIS CONSULTATIE

Essential Aesthetics is een bijzondere kliniek met ISO 9001 certificering, in een prachtig monumentaal pand in Den Haag Wij zijn gespecialiseerd in plastische chirurgie, injectables, afvallen en anti-aging behandelingen.
Vanuit onze visie biedt Essential Aesthetics u zoveel mogelijk begeleiding in alle disciplines die nodig zijn voor een gezonde levensstijl.
Onze kliniek is ontstaan ​​uit de passie van één vrouw. De passie voor schoonheid en een diep gevoel voor dankbaarheid voor alles wat ons lichaam ons geeft heeft geleid tot het levenswerk van de eigenaar en oprichter: een kliniek die moedigt vrouwen aan om zelfverzekerder en sterker te worden en meer te genieten van het geschenk van een mooi en gezond lichaam. En dat is wat Essential Aesthetics doet met een gedreven team van Nederlands, internationaal artsen en ervaringsdeskundigen. Essential Aesthetics is a brand made by women, for women. Het is veel te doen vertrouw je lichaam toe aan iemand anders. Wij begrijpen dat en bieden u daarom alleen het beste en de veiligheid van onze ISO 9001 gecertificeerde kliniek.
U kunt bij onze kliniek terecht met ISO 9001 certificering voor fillers, botox behandelingen maar ook voor plastic chirurgie: borstvergroting, bilvergroting, facelifts, liposuctie en meer. Wat maakt ons uniek in de kliniek is dat we u vanaf september 2020 ook professioneel DNA-onderzoek aanbieden voedingsadvies, bindweefselmassage en sportbegeleiding.

MAAK KENNIS MET ONZE SPECIALISTEN

Maak kennis met onze specialisten

Onze ISO gecertificeerde kliniek werkt uitsluitend met ervaren gekwalificeerde specialisten met passie voor het vak, die zorgen en oog hebben voor uw noden en wensen als onze patiënt, met respect voor uw natuurlijke schoonheid. Ons bedrijf is gebouwd rond het vervullen van uw wensen! We brengen de toewijding aan details, aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, om het beste resultaat te garanderen. Dankzij onze internationale artsen die actief zijn in het veld en op de hoogte zijn van de laatste trends en technieken, kunnen we u helpen om het best mogelijke resultaat te behalen. Onze specialisten kijken er naar uit om met u samen te werken om te kijken hoe we uw droom kunnen waarmaken. Het zorgteam van Essential Aesthetics staat voor, tijdens en na de reis voor je klaar. Van de intake tot de nazorg. Bij ons bent u in bekwame, veilige handen want u bent essentieel voor ons.

Dr. Gabriel Jansen
Senior Nederlands plastisch chirurg

Cosmetische chirurgie vereist een persoonlijke,
aanpak op maat, iets dat
Dr. Gabriel Jansen is altijd op de hoogte.

ONTMOET DR. GABRIEL

Dr. Aniel Sewnaik
KNO-arts en hoofd- en nekchirurg

Dr. Sewnaik is een BIG-geregistreerde arts met jarenlange ervaring in reconstructieve chirurgie van hoofd en nek.

ONTMOET DR. ANIEL

Dr. Luca Piombino
Luca Piombino is ons onderwerp materie expert in kunststof chirurgische behandelingen.

Dr. Luca Piombino is onze materiedeskundige in plastische chirurgische behandelingen.

ONTMOET DR. LUCA

Dr. Philippe Levan
Senior plastisch chirurg

Dr. Levan is een vooraanstaande Franse plastisch chirurg met meer dan 20 jaar ervaring in plastische chirurgie en is een pionier op het gebied van remodellering.

ONTMOET DR. LEVAN

BEOORDELINGEN

Uitstekende zorg, patiënttevredenheiden resultaten betekenen alles voorEssential Aesthetics

Of je er nu levendiger uit wilt zien, de klok een beetje wilt terugdraaien of wilt investeren in je droomfiguur, het zorgzame team van Essential Aesthetics helpt je graag op weg. Ons team luistert echt naar uw wensen en adviseert u over de mogelijkheden, met respect voor uw natuurlijke schoonheid. Maak een afspraak voor een kennismaking, wij ontmoeten u graag. Meer weten? Bekijk de reviews en lees over ervaringen met onze kliniek. U kunt ons ook volgen op Instagram, Facebook en Linkedin ..

ZIE PATIËNTENVERHALEN

DIENSTEN

Gerelateerde behandelingen

Borstvergroting

Borstvergroting

Borstlift

Borstlift

Borstverkleining

Borstverkleining

Tepelcorrectie

Tepelcorrectie