Skip to main content

Oorcorrectie

Te grote oren of oren die uitsteken,
kunnen vrij gemakkelijk worden gecorrigeerd.

VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK

DIENST

Over oorcorrectie

We worden niet altijd geboren met oren waar we blij mee zijn. Te grote oren of oren die opvallend uitsteken, kunnen vrij gemakkelijk worden gecorrigeerd. Ben je niet tevreden met je oren? Vindt je dat jouw oren teveel uitsteken? Wil je kleinere oren of oorlellen? Dan is het nu tijd om de stap te zetten om er iets aan te doen. Wij begeleiden je graag zodat je met een grote glimlach in die spiegel kunt kijken.

Wat gebeurt er tijdens de operatie

Bij een oorspeldoperatie maakt de plastisch chirurg een incisie aan de achterkant van het oor. Het oorskelet bestaat uit kraakbeen. De plastisch chirurg vormt dit kraakbeen en fixeert het met hechtingen aan de binnenkant van het oor. Het oor wordt dichter bij het hoofd gebracht en overtollige huid wordt verwijderd. Bij de incisie aan de achterkant van het oor zit een klein litteken dat bijna onzichtbaar is.

Correctie van te grote oren of oorlellen

Plastische chirurgie kan ook helpen als een of beide oren bijzonder groot zijn.
Mocht de oorlel te groot zijn, dan kan met een kleine incisie een stukje worden verwijderd. Het corrigeren van uitstekende oorlellen, gescheurde oorlellen of andere afwijkingen behoort ook tot de mogelijkheden. De chirurg maakt de incisies altijd op de meest onopvallende plaatsen.
De procedure aan de oorlel kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Verdovingsvloeistof wordt vervolgens in de te behandelen oorlel (len) geïnjecteerd.

Resultaat

Het is zeker mogelijk om mooiere oren te hebben en onze artsen helpen je graag verder. Het is belangrijk om met een arts te praten over de mogelijkheden en er is veel mogelijk. Helaas is het bijna onmogelijk om oren perfect symmetrisch te maken. Hun positie kan echter aanzienlijk worden verbeterd. Soms trekt het kraakbeen terug, waardoor een tweede operatie nodig is.
Het resultaat na een oorlelcorrectie is per huidtype anders, maar na verloop van tijd zijn de littekens over het algemeen nauwelijks zichtbaar. Na een herstelperiode van enkele maanden zijn de oorlellen sterk genoeg voor nieuwe gaatjes voor bijvoorbeeld oorbellen.

Herstel na oor- en oorlelcorrecties

Na de ooroperatie plaatst de arts of verpleegkundige een stevig en strak verband rond de oren en het hoofd. Het verband blijft een week zitten totdat de hechtingen zijn verwijderd. Dit betekent dat het niet mogelijk is om je haar te wassen totdat de hechtingen zijn verwijderd. Na die week moeten de oren echter nog steeds worden beschermd door een haarband of verband te dragen. Dit is vooral ’s nachts nodig omdat de oren dan tegen het kussen kunnen worden gedrukt. Je kunt je haar wassen als de hechtingen eruit zijn. Het is belangrijk dat je de huid achter de oren schoon en droog houdt.
De oren kunnen wekenlang rood, gezwollen en pijnlijk zijn. Dit neemt geleidelijk af. Je kunt paracetamol nemen voor de pijn. Een oorlelcorrectie is een vrij kleine ingreep en je kunt na de operatie direct naar huis. Plakpleister beschermt de wonden na een oorlelcorrectie en je hoeft geen extra verband te dragen. Deze pleisters worden na ongeveer een week door een arts verwijderd.

Veiligheid door voorzorgmaatregelen

Ons zorgteam helpt je niet alleen vooraf bij jouw voorbereidingen en tijdens jouw intakegesprek met de chirurg, maar begeleidt je ook na de operatie, zodat je weet wat je kunt verwachten en zo goed en snel mogelijk geneest.

Het beste resultaat wordt verkregen door rekening te houden met het volgende algemene advies dat van toepassing is op de interventies:

Voor de ingreep

 • Stop vier weken voor de operatie met roken
 • Gebruik je medicijnen als Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio. Overleg dan met de chirurg over het stoppen en opnieuw gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a.
 • Gebruik voor de operatie geen bloed verdunnende medicatie.
 • Vergeet niet vervoer naar huis te regelen. Zelf rijden na de operatie wordt niet aanbevolen.

De dag van de operatie

 • Neem nog even een douche, na de ingreep mag je 24 uur niet douchen
 • Gebruik geen make-up of gezichtscrème
 • Draag geen sieraden of horloges

Na de ingreep

 • De arts vertelt je of je moet koelen in verband met zwellingen. Volg deze adviezen goed op.
 • Rust het liefst liggend op je rug, zodat de zwelling sneller wegtrekt.
 • Hou de bloedsomloop actief door elk uur even rond te lopen. Dit bevordert de genezing van de wond.
 • Douchen mag pas in overleg met de chirurg.
 • Werken mag gemiddeld na een paar dagen tot een week. Vraag de chirurg naar het advies.
 • Sporten mag zes weken na de ingreep.
 • Vermijd de eerste maanden direct zonlicht op je wondjes. Dus geen zon of zonnebank. Vergeet ze niet goed af te dekken wanneer je van plan bent met de rest van je lichaam van de zon te genieten.

Risico’s en complicaties

Een oorcorrectie heeft dezelfde risico’s als veel andere operaties. Kraakbeen buigt soms terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Daarom is er geen volledige garantie dat de oren recht of symmetrisch blijven.

De volgende complicaties, hoewel zeldzaam, kunnen optreden:

 • Bloeden uit de wond.
 • Allergische reactie als gevolg van bijvoorbeeld de gebruikte anesthetica.
 • Verandering van littekenweefsel.

Tarieven

 • Oorlelcorrectie vanaf € 1.400,-
 • Flapoorcorrectie vanaf € 2.600,-

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door je gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK

ONS RESULTAAT

Voor / Na

OVER ONS

Waarom Essential Aesthetics

Aangenaam verrast door de zorg die ik kreeg bij Essential Aesthetics. Topdokters en personeel zijn erg aardig en zorgzaam! deze clinic zeker aanbevelen!

Aanbevolen door 96% van onze cliënten
Uitstekende zorg en ondersteuning
8.8 score op klinische ervaringen
Zie onze voor en na foto’s
VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK

Essential Aesthetics is een bijzondere kliniek met ISO 9001 certificering, in een prachtig monumentaal pand in Den Haag Wij zijn gespecialiseerd in plastische chirurgie, injectables, afvallen en anti-ageing behandelingen.
Vanuit onze visie biedt Essential Aesthetics je zoveel mogelijk begeleiding in alle disciplines die nodig zijn voor een gezonde levensstijl.
Onze kliniek is ontstaan ​​uit de passie van één vrouw. De passie voor schoonheid en een diep gevoel voor dankbaarheid voor alles wat ons lichaam ons geeft heeft geleid tot het levenswerk van de eigenaar en oprichter: een kliniek die moedigt vrouwen aan om zelfverzekerder en sterker te worden en meer te genieten van het geschenk van een mooi en gezond lichaam. En dat is wat Essential Aesthetics doet met een gedreven team van Nederlands, internationaal artsen en ervaringsdeskundigen. Essential Aesthetics is a brand made by women, for women. Het is veel te doen vertrouw je lichaam toe aan iemand anders. Wij begrijpen dat en bieden je daarom alleen het beste en de veiligheid van onze ISO 9001 gecertificeerde kliniek.
Je kunt bij onze kliniek terecht met ISO 9001 certificering voor fillers, Spierontspanners behandelingen maar ook voor plastic chirurgie: borstvergroting, bilvergroting, facelifts, liposuctie en meer. Wat maakt ons uniek in de kliniek is dat we je vanaf september 2020 ook professioneel DNA-onderzoek aanbieden voedingsadvies, bindweefselmassage en sportbegeleiding.

Maak kennis met onze specialisten

Onze ISO gecertificeerde kliniek werkt uitsluitend met ervaren gekwalificeerde specialisten met passie voor het vak, die zorgen en oog hebben voor jouw noden en wensen als onze patiënt, met respect voor jouw natuurlijke schoonheid. Ons bedrijf is gebouwd rond het vervullen van jouw wensen! We brengen de toewijding aan details, aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, om het beste resultaat te garanderen. Dankzij onze internationale artsen die actief zijn in het veld en op de hoogte zijn van de laatste trends en technieken, kunnen we je helpen om het best mogelijke resultaat te behalen. Onze specialisten kijken er naar uit om met je samen te werken om te kijken hoe we jouw droom kunnen waarmaken. Het zorgteam van Essential Aesthetics staat voor, tijdens en na de reis voor je klaar. Van de intake tot de nazorg. Bij ons bent je in bekwame, veilige handen want je bent essentieel voor ons.

Dr. Gabriel Jansen

Senior Nederlandse plastisch chirurg

Cosmetische chirurgie vereist niet alleen topkwaliteit, maar ook een
persoonlijke aanpak op maat. Dr. Gabriel Jansen draagt beide hoog in het
vaandel.

Dr. Aniel Sewnaik

KNO-arts en hoofd- en nekchirurg

Dr. Sewnaik heeft jarenlange ervaring in reconstructieve chirurgie van hoofd
en hals. Deze zet hij in voor optimale resultaten bij het toedienen van
injectables en facelift operaties.

Luca Piombino

Italiaanse ervaringsdeskundige
in plastisch chirurgische behandelingen

Luca Piombino is onze Italiaanse, internationaal plastisch
chirurg. Hij heeft over de hele wereld gewerkt, waaronder in Beverly Hills en
Zuid-Amerika. Hij heeft zich hierdoor kunnen bekwamen in de meest
innovatieve technieken.

Professor Philippe Levan

Gerenommeerde Franse ervaringsdeskundige
in plastisch chirurgische behandelingen

Professor Levan is een vooraanstaande Franse plastisch chirurg met meer dan 27
jaar ervaring in plastische chirurgie en een pionier op het gebied van
remodellering. Hij is een internationaal erkende innovator op het gebied van
bilimplantaten.

BEOORDELINGEN

Lees de ervaringen van andere vrouwen op
ZorgkaartNederland en kliniekervaringen.nl

DIENSTEN

Gerelateerde behandelingen

Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

Microneedling

Microneedling

Skinboosters

Skinboosters

Wenkbrauw lift

Wenkbrauw lift