Skip to main content

Wenkbrauwlift

Door je wenkbrauwen te liften kan je de spierinspanning endruk op je oogleden verminderen.

Doorhangende wenkbrauwen laten ons er vaak ouder uitzien. Naast het niet mooi vinden van je gezakte wenkbrauwen kan het ook zijn dat je klachten hebt. Door je wenkbrauwen te liften kan je de spierinspanning en druk op je oogleden verminderen. Gezakte wenkbrauwen kunnen op twee manieren gelift worden; met een operatie of met spierontspanners. Ook een frisse blik zonder klachten? Lees dan verder om de mogelijkheden te ontdekken.

Wat gebeurt er bij de operatie om je wenkbrauwen te liften?

Afhankelijk van wat jouw wensen zijn en wat je hebt afgesproken met de chirurg kan deze ingreep onder plaatselijke of algehele narcose uitgevoerd worden. Er zijn een aantal mogelijkheden om het gewenste effect met een operatie te realiseren:

 • De chirurg kan ervoor kiezen om huid weg te halen boven de wenkbrauwen of bij de haargrens van de slapen. Bij deze ingreep kan je al na een paar uur naar huis.
 • De arts kan de wenkbrauwen lift met behulp van draden. Deze draden liften de wenkbrauwen voor een periode van een jaar.

Wenkbrauwlift met spierontspanners

Deze lift is geschikt voor wenkbrauwen die enkele millimeters opgetild moeten worden. De arts plaatst een paar kleine prikjes met spierontspanners boven de wenkbrauw, waardoor de wenkbrauw een aantal millimeter gelift wordt. Kijk bij onze pagina over spierontspanners voor meer informatie. Deze manier is het minst ingrijpend. Na deze wenkbrauwlift zie je meteen het resultaat en heb je geen hersteltijd nodig.
Een vrijblijvend adviesgesprek met de chirurg is noodzakelijk om te kijken welke oplossing het beste bij jouw wensen en verwachtingen passen.

Voorbereiding op een wenkbrauw lift

Ons zorgteam helpt je niet alleen bij de voorbereidingen en tijdens jouw intakegesprek met de chirurg, maar begeleidt je ook na de operatie, zodat je weet wat je kunt verwachten en zo goed en snel mogelijk geneest. Je ontvangt ruim van tevoren een document met patiëntinformatie en landelijk advies. De chirurg en het zorgteam geven je ook advies dat bij je past.
Het beste resultaat krijgt je door rekening te houden met het volgende advies:

Voor de ingreep

 • Stop vier weken voor de operatie met roken
 • Gebruik je medicijnen als Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio. Overleg dan met de chirurg over het stoppen en opnieuw gebruiken van deze medicijnen. Dit geldt ook bij het gebruiken van Aspirine of pijnstillers met aspirine zoals Advil, Diclofenac e.a.
 • Gebruik voor de operatie geen bloed verdunnende medicatie.
 • Vergeet niet vervoer naar huis te regelen. Zelf rijden na de operatie is niet toegestaan.
 • Regel van tevoren dat iemand de eerste paar dagen bij je thuis helpt.
 • Draag je lenzen, zorg dan dat je een bril op de juiste sterkte hebt voor de periode na de ingreep.

De dag van de ingreep

 • Neem nog even een douche, na de ingreep mag je 24 uur niet douchen. Gebruik geen make-up of gezichtscrème
 • Draag geen sieraden of horloges
 • Neem een zonnebril mee te nemen om je ogen na de ingreep te beschermen tegen direct zonlicht

Na de ingreep

 • Zorg dat je niet alleen thuis bent.
 • Vergeet niet 24 uur goed koelen met een koude kompres (tip: vries alvast wat zakjes met doperwtjes in. Deze kan je goed gebruiken om te koelen.) De zwellingen zijn na 12 weken helemaal verdwenen.
 • Rust het liefst liggend op je rug, zodat de zwelling sneller wegtrekt.
 • Hou de bloedsomloop actief door elk uur even rond te lopen. Dit bevordert de genezing van de wond.
 • Douchen mag pas 24 uur na de correctie. Zorg wel dat het gebied van de ingreep zo droog mogelijk blijft.
 • Werken mag na een week, maar alleen als het om werk gaat met matige tot lichte lichamelijke inspanning.
 • Na een week mag je weer normaal bewegen en voorzichtig wandelen en fietsen.
 • Na twee weken mag je weer oogmake-up
 • Let de eerste drie weken na de ooglidcorrectie vooral op dat je niet perst, tilt en bukt.
 • Contactlenzen mag je na ongeveer drie weken weer dragen.
 • Sporten mag zes weken na de ingreep.
 • Rij de eerste periode niet zelf (auto, motor etc.). Bij je verzekeraar kan je opvragen of je wel of niet verzekerd bent na de ingreep, als bestuurder.
 • Vermijd de eerste maanden direct zonlicht op je wondjes. Dus geen zon of zonnebank. Vergeet ze niet goed af te dekken wanneer je van plan bent met de rest van je lichaam van de zon te genieten.

Risico’s en complicaties

Aan elke operatie zijn risico’s verbonden. Je ontvangt alle informatie hierover van onze plastische chirurg. Het is voor je eigen welzijn en gezondheid belangrijk om geen medische informatie achter te houden en de adviezen van de plastisch chirurg op te volgen. Heb je klachten? Twijfel niet en bel of app met het care team om te kijken of een extra controle door de chirurg nodig is.

Heb je ernstige complicaties de eerste 24 uur na de ingreep of heb je koorts, neem dan direct contact op met onze noodlijn op 06-9010340(24 uur bereikbaar)

Tarieven

 • Directe wenkbrauwlift (lokale verdoving) €1730,-
 • Interne lift met draden (lokale verdoving) €450,-

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan je terecht met al jouw vragen en kijkt de arts naar de mogelijkheden die het beste passen bij jouw lichaam. Wil je hierna nog een afspraak of heb je meer informatie nodig? Dat kan, het gaat immers om jouw lichaam. Gun jezelf het beste en maak een afspraak. Essential Aesthetics heeft al veel patiënten geholpen op hun reis naar een mooier lichaam en is trots op een tevredenheidsscore van maar liefst 96%. [Lees de reviews hier]

Nu is het jouw beurt! Boek een gratis persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze care team specialisten via 070 220 2222. Because you are essential to us.

Het tweede consult met de door je gekozen chirurg is tegen betaling (€ 50). Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op de factuurkosten voor operaties. Zelfs wanneer je achteraf geen behandeling bij ons boekt, ontvang je een uitgebreid en medisch verantwoord consult. Na dit adviesgesprek heb je al veel informatie, een waardevolle basis voor eventuele vervolgstappen.

OVER ONS

Waarom Essential Aesthetics

Aangenaam verrast door de zorg die ik kreeg bij Essential Aesthetics. Topdokters en personeel zijn erg aardig en zorgzaam! deze clinic zeker aanbevelen!

Aanbevolen door 96% van onze cliënten
Uitstekende zorg en ondersteuning
8.8 score op klinische ervaringen
Zie onze voor en na foto’s

Essential Aesthetics is een bijzondere kliniek met ISO 9001 en NEN 8009 certificering, in een prachtig monumentaal pand in Den Haag Wij zijn gespecialiseerd in plastische chirurgie, injectables, afvallen en anti-ageing behandelingen.
Vanuit onze visie biedt Essential Aesthetics je zoveel mogelijk begeleiding in alle disciplines die nodig zijn voor een gezonde levensstijl.
Onze kliniek is ontstaan ​​uit de passie van één vrouw. De passie voor schoonheid en een diep gevoel voor dankbaarheid voor alles wat ons lichaam ons geeft heeft geleid tot het levenswerk van de eigenaar en oprichter: een kliniek die moedigt vrouwen aan om zelfverzekerder en sterker te worden en meer te genieten van het geschenk van een mooi en gezond lichaam. En dat is wat Essential Aesthetics doet met een gedreven team van Nederlands, internationaal artsen en ervaringsdeskundigen. Essential Aesthetics is a brand made by women, for women. Het is veel te doen vertrouw je lichaam toe aan iemand anders. Wij begrijpen dat en bieden je daarom alleen het beste en de veiligheid van onze kliniek.
Je kunt bij onze kliniek terecht voor fillers, spierontspanners behandelingen maar ook voor plastic chirurgie: borstvergroting, bilvergroting, facelifts, liposuctie en meer. Wat maakt ons uniek in de kliniek is dat we je ook professioneel DNA-onderzoek aanbieden voedingsadvies, bindweefselmassage en sportbegeleiding.

Maak kennis met onze specialisten

Onze ISO 9001 and NEN 8009 gecertificeerde kliniek werkt uitsluitend met ervaren gekwalificeerde specialisten met passie voor het vak, die zorgen en oog hebben voor jouw noden en wensen als onze patiënt, met respect voor jouw natuurlijke schoonheid. Ons bedrijf is gebouwd rond het vervullen van jouw wensen! We brengen de toewijding aan details, aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, om het beste resultaat te garanderen. Dankzij onze internationale artsen die actief zijn in het veld en op de hoogte zijn van de laatste trends en technieken, kunnen we je helpen om het best mogelijke resultaat te behalen. Onze specialisten kijken er naar uit om met je samen te werken om te kijken hoe we jouw droom kunnen waarmaken. Het zorgteam van Essential Aesthetics staat voor, tijdens en na de reis voor je klaar. Van de intake tot de nazorg. Bij ons bent je in bekwame, veilige handen want je bent essentieel voor ons.

Dr. Gabriel Jansen

Senior Nederlandse plastisch chirurg

Cosmetische chirurgie vereist niet alleen topkwaliteit, maar ook een
persoonlijke aanpak op maat. Dr. Gabriel Jansen draagt beide hoog in het
vaandel.

Dr. Aniel Sewnaik

Medische directeur & Gelaatschirurg

Dr. Sewnaik heeft jarenlange ervaring in reconstructieve chirurgie van hoofd
en hals. Deze zet hij in voor optimale resultaten bij het toedienen van
injectables en facelift operaties.

Dr. Luca Piombino

Italiaanse plastisch chirurg

Luca Piombino is onze Italiaanse, internationaal gerenommeerde ervaringsdeskundige in plastisch chirurgische behandelingen. Hij heeft over de hele wereld gewerkt, waaronder in Beverly Hills en Zuid-Amerika. Hij heeft zich hierdoor kunnen bekwamen in de meest innovatieve technieken.

Professor Philippe Levan

Gerenommeerde Franse plastisch chirurg

Professor Levan is een vooraanstaande Franse plastisch chirurg met meer dan 27
jaar ervaring in plastische chirurgie en een pionier op het gebied van
remodellering. Hij is een internationaal erkende innovator op het gebied van
bilimplantaten.

Wenkbrauwlift Den Haag

De wenkbrauwlift vindt plaats in ons prachtige pand in Den Haag. Ook intake en nazorg en controles van de wenkbrauwlift vinden plaats in de kliniek in Den Haag. Wenkbrauwlift Den Haag wordt gedaan bij Essential Aesthetics.

BEOORDELINGEN

Lees de ervaringen van andere vrouwen op
ZorgkaartNederland en kliniekervaringen.nl